Autem jezdíme severní cestou přes Liberec nebo jižní přes Mnichovo Hradiště a Českou Lípu.Na kole jsem přijela do Děčína sama nebo s někým několikrát:- z Krušných hor přes Děčínský Sněžník- z Krásné Lípy Kyjovským údolím a údolím Kirnitzschtal- z českého Nordkapu přes Sebnitz - z Jedlové přes Bad…
To vypadá jako by všechny cesty vedly k nám :o)
Hele, od Janské do České Kamenice se dá vynechat ten hnusnej kopeček a projet Rabštejnský údolí (asfaltka): https://mapy.cz/s/YzZR
A jinak závidim ty dálavy, já se motám jen okolo komína.
No nevím, kudy pojedu příště :) Už jsem si říkala, že by se babička mohla zas přestěhovat. Ještě jsem teda nebyla v německém Erzgebirge, ale to by byla oklika větší.
Dálavy ... jela bych. Motám se taky kolem komína a už mi fakt došly realizovatelné nápady.
U Janské jsem jednou čekala na děti, nechtělo se mi s nimi do podzemí. Nyní jsem se ocitla v Janské podruhé. Tvé doporučení si poznamenám. Kopečků tam bylo více! Až od Panské skály byl pak první (krátký) kolem zámku v Mnichově Hradišti a pak až před cílem. Já to mám odevšad domů do kopce :(
Ještě ti chybí příjezd přes "opičí hory", tedy Verneřické Středohoří: Úštěk (Helfenburk)-Lovečkovice-Verneřice-Bukovka-Rychnov-Lesná-Chlum (rozhledna)-DC.
Našly by se i další možnosti a všechno zaručeně z kopce :o)
Moc pěkná fotoreportáž, hodně míst se mi připomnělo, že už jsem tam docela dlouho nebyl.
Ta rozblácená cesta okolo Labe má kouzlo v tom, že pokud tam člověk vleze na molo proti tomu kostelíku, tak získá úžasný pohled na České středohoří.