Dobry den,
rad bych poridil elektrokolo, ale z financnich duvodu uvazuji o pouzitem.
Mate prosim nejake rady kde koupit a na co si davat pozor?
Napr. jsem nasel:
https://sport.bazos.cz/inzerat/64121947...
Diky vsem za rady
Feisty
Pokud funguje a baterka není kaput,tak jo.
https://www.sbazar.cz/alfa1973/detail/17957248...
To samé. Může být. Z obrázku a bez vyzkoušení,můžu pouze říct ,to co před tím.
Obecne se vyplati koupit pouzite nebo ne?
Co na to mám říct? Vyplatí se obecně víc ojeté auto,nebo nové? Ty kola s inzerátů vypadají dobře,ale nejsem vševědoucí. Pokud bude u některého aku v prdeli,tak repase min. 10000kč. Nový originál je drahý jako svině.Fakt nevím
Diky. Jde o to ze tomu nerozumim, takze se asi ptam spatne.
Da se nekde takova baterie repasovat za 'neznackovou'?
Tj. mam na mysli, pokud original stoji treba
20000 tak abych nekupoval opet original za 20
ale nechal repasovat za 10 - jde to?
Na netu jsem viděl firmy které repasují i Bosch. Nevím jestli jen články,nebo dokáží opravit třeba i BMS. Ale nemůžeš po nikom chtít ,aby z obrázku na inzerátu a keců prodejce poznal co tomu kolu třeba je,jak je opotřebené atd. Jedině vyzkoušet. Projed 30km jen na plyn,pokud to jde a stav aku se ukáže.
Píšeš, že tomu nerozumíš. Co uděláš v případě banální "elektro" poruchy? Kde budeš shánět někoho kdo ti to opraví? Takže pokud použité, tak u někoho, kdo vezme i garanci za budoucí servis.
Dá to do servisu. Postupuje se stejně jako jako u ojetého auta. Ty doby kdy si člověk dělal všechno sám jsou už pryč.
Není to Bosch, ale Panasonic. Dneska chce každý Bosch, Yamahu atp., což je dobře proto, že to snižuje cenu starého dobrého Panasonicu. Panasonic tady byl už před Boschem a přitom to bylo kvalitní a spolehlivé. Jen to nemá takový točivý moment, což by ti mohlo vadit v prudším kopci. Musel bys jet pomaleji. Tenhle model bude asi 2011 maximálně 2012. To znamená, že pokud je tam původní baterka, tak asi nebude ve výborné kondici a to i v případě, že se s tím jezdilo málo. Repase bych se nebál. Jestli do toho jít záleží na technickém stavu toho kola.
Vypadá to, že to někdo přeprodává a že na tom on nejezdil. Jinak by nepsal, že "málo jeto dle tachometru" a nepsal by ani že to je Bosch (je to Panasonic).
Chtěj to projet. Stačí hodinka. Nějaké kopečky a tak. A na co si dát pozor? Jestli vše funguje jak má. Jestli to nevydává divné zvuky. Sledovat úbytek baterie po projížďce. S horší baterií musíš počítat. Pokud to bdue rovnou na repasi, tak bych se podíval, jestli není k mání něco lepšího kolem 30 tisíc.
A ještě jedna rada. Když člověk vybírá, tak se nevyhne tomu, že srovnává parametry: výkon, točivý moment, hmotnost... Ano je to důležité, ale důležitější je pocit z jízdy na takovém kole. Tak to jen taková obecná rada.
V prvé řadě bych požadoval věškerou dokumentaci (doklady) k elektrokolu. Pokud ji némá, pryč od toho, může být kradeno nebo jen překoupeno.
Osobně bych doporučoval radějí nové na splátky a nebo elktrifikovat bafangem vlastní kolo.
Ale čorka je nejlevnější :-))
Ale může tě taky vyjít hodně draho:-)
Vyprávěl mi kdysi jeden prodejce, že u něj zastavila avie plná kol a levně mu je nabízeli. Na námitku, že jsou určitě kradená odpověděli. Jo, jsou, ale v Jablonci!
Ostatně jedna zdejší osoba kdysi narazila na nějaké pěkné kolo někde na internetu a protože podle adresy byl prodávající z Výběžku, tak mě požádala, zda bych to kolo neomrknul. Jenže v okamžiku, kdy prodávajícímu napsala, že by se tam někdo stavil osobně, inzerující zmizel. (Nehledě na to, že jsem zjistil, že o něm nikdo v místě nikdy neslyšel.)
Jsi opravdu tak naivní že se domníváš lze koupit kolo z čtvrtinu původní ceny (pokud prodejce nelže)? Myslím že je lepší koupit kolo nové, třeba na půjčku. Je to podobné jako s autem (já jsem nikdy ojeté nekupoval). Když šetřit za každou cenu, hledal bych třeba výprodeje starých modelů po sezóně.
V konkrétním případě je na pováženou, proč tak nízká cena - ale obecně není důvod, proč nevzít kolo nebo auto z druhé ruky. Dá se pořídit zánovní, nebo i postarší perfektní, nebo repasnutelný kus za přiměřenou cenu - zrovna tak jako nějaká "páteční" funglovka, jen pro zlost a věčné nevydolovatelné reklamace.
Co je lepší koupit, je jen otázkou stavu a ceny. Tady jde o kolo ze středověku vývoje elektrokol, a tak není nic divného na tom, že se prodává s výraznější slevou. Stačí se podívat jak v roce 2011 vypadaly středové pohony. Takové kolo by se dnes za tu původní cenu neprodalo jako nové ani náhodou. Je dost věcí, které se prodávaly za balík peněz a dneska je ve slušném stavu koupíš za čtvrtinu. Nic divného na tom není.
Tady je výběr jak blázen https://bazarnicek.cz/inzeraty/elektrokolo
Myslíš, že si za 8 let ještě žádné nepořídil a stále vybírá a čeká na moudrou radu? :-))