Předpokládám, že se k tématu budou vyjadřovat jen ti nejzkušenější expediční cestovatelé, kteří již sto let brázdí silnice čech, dál se nedostali a (hlavně ti co jezdí jen po Evropě a všemu rozumí).
Smrťák, Hajniken a Jindra s elektrárnou na vozíku co veze sama sebe mají příležitost nám všem objasnit jak to tam vlastně vypadá a jaká je nuda tam jezdit.
Ale kdyby se náhodou někdo nedejbože našel, kdo tam byl, na kole, protože pěšky je to daleko, tak se ozvětě.
Myslel jsem, že vážně jde o solidní povídání a získání informací a možných nápadů, ale to co předvádíš jde už hodně dlouho neviděl.
Patnáct naprosto rozdílných témat,
promazaných a zamčených.
Zamčená a promazaná témata nečtu, nemají smysl, nevím kdo co napsal a hlavně do zamčených nejde nic napsat.
Tak si tu samomluvu užívej, možná se ti uleví.
Vzhledem k tomu, že jsem se nejprve ptal vážně a nepomohlo to, tak se ptám nevážně.
Zajímavé, že na tu mojí samomluvu reaguje takové množství lidí, kteří k tématu nemají co dodat, že to je až s podivem. Třista přízpěvků za den je docela dost, nemyslíš ?
No a které země, či dokonce kontinenty, jsi už na kole projel? Jaký byl tvůj nejdelší "trip" na těžko - kolik km a kolik týdnů?
Na kole žádné kontinenty, psal jsem to hned v úvodu. Stačí pozorně číst a pamatovat si, jenže to nesmíš neustále vymýšlet kraviny a psát nesmysly. Pak si to nemůžeš zapamatovat ani omylem.
Neustále mažeš, měníš "cíle", zmateně zakládáš další a další témata, děláš to absolutně nepřehledné. V tom se ani prase nevyzná.
Takže máš najeto hovno a byls tak možná v kempu na tom Mácháči. Autem.
Pro méněchápající a méně duševně zdatné, kteří navíc trpí záchvaty vulgárního vyjadřování znova opakuji:
Chci někam jet, protože můžu a mám na to finance, to je zcela zřejmé.
A/ Chci jet do austrálie, ale nemohu, protože tam není povolen motor na kole
B/ Tudíž jedu do Peru a Brazílie
Nikam jinam kromě Finska, taková malá projížďka za humna se snad ani nepočítá, se nechystám a ani jsem o tom nikam nepsal.
To místní supercestovatelé mi začali vkládat svá slova do mých úst.
Situace je stále stejná a témata se měnila dle vývoje situace. Řesšil jsem kolo a protože se změnil typ kola, založil jsem jiné téma, aby se to nepletlo.
Co na tom není jasné ?
No a které země, či dokonce kontinenty, jsi už na kole projel? Jaký byl tvůj nejdelší "trip" na těžko - kolik km a kolik týdnů?
Opět opakuji, nikde jinde než v Evropě jsem na kole nebyl. Žádný kontinent jsem nepokořil, ani jsem nevylezl na sedmitisícovku a jezdím na kole hrozně pomalu.
A proto řeším motorový pohon.
No a které země jsi už na kole projel? Jaký byl tvůj nejdelší "trip" na těžko - kolik km a kolik týdnů?
Budu mluvit nic jiného než jen čistou pravdu.
Nejdále na kole jsem byl:
Novohradské Hory, Česká Kanada, Český les, a počkej, na Slovensku.
Takže vidíš jako já, že, hory , Kanada bažiny , Slovensko Dálný Východ, exotika, domorodci, nebezpečí života. Jsem připraven.
Řekl bych, že jsem připraven.
Takže máš najeto kulový...
Když si to myslíš, tak to musí být určitě pravda.
Jak jsem řekl, nejsem závodní jezdec, který si honí COŽE ? kilometry pro dobrý pocit a aby se mohl pochlubit kamarádům v hospodě a sousedce, která nikde nebyla.
Nemám tachometr, raději a netuším kolik jsem najel.
A to myslím opravdu vážně.
Takže vidíš, na co se může hodit motor.
Jaký byl tvůj nejdelší "trip" na těžko v kuse - kolik týdnů?
Jestli myslíš slovem trip projížďku, ne opojení v rauši :-), tak asi tak 9 týdnů.
To jsi 9 týdnů kroužil kolem Mácháče? Nemohls ho najít, že? :-D
Ale teď vážně - kde jsi těch 9 týdnů jezdil? Co jsi všechno projel?
Rumunsko a Bulharsko. Toť vše.
A mácháč jsem tam nenašel ani za tu dobu. Někam zmizel.
Budu mluvit nic jiného než jen čistou pravdu.
Nejdále na kole jsem byl:
Novohradské Hory, Česká Kanada, Český les, a počkej, na Slovensku.
Datum: dnes v 21:51
Autor: Don.Morcak
Takže buď jsi lhal tehdá anebo lžeš teď.
To bylo v poslední době, jih byl už před nějakou dobou. Ještě než jsem přesedlal.
9 týdnů, to se dá zvládnout třeba Skandinávie nebo Španělsko.
Jsou tací co zvládnou ameriku od aljašky k panamě a i dál. Třeba po asfaltu se jede svižně.
Já jel minule tři týdny do novohradských hor a zpět.
Příjemně se tam jede třeba z Jindřichova Hradce :-)
To je pravda. Rovinky, tam uděláš i přes 70 kilometrů za den.
70 kilaku dam za 3 hodky. A co s nacatym vecerem?
Dalších 70 a máš to akorát.
Typická odpověď na výhru v tel. relaci "I moudrý schybí".....;-)
Jasné není jedno- tvá momentální i budoucí kondička. On je rozdíl v tom CHTÍT a MOCI(z hlediska fyz. i psych. kondice- ne času, dostupnosti a financí),za prachy se vše koupit
(krom zdraví) dá, ale ne uskutečnit....
kondička je ok
..pak není potřeba řešit problémy okolo motoru- cyklistův motor jsou jeho nohy...
nejsem cyklista
jsem moto-cyklista a to je rozdíl
nohy jsou jen pomocný motor
.... chceš přesedlat, když se tvá množící se témata týkají kola a ne motocyklu? Chválím......
Když nejsi cyklista, tak proč se ptáš cyklistů, jaké si máš pořídit kolo? Takový Stadion má také šlapky pro nouzové dojetí.
Už je tady celkem po šesté. Doporučuji se na něm projet bez motoru do kopečka. Jednoho zrovna mám jako veterána, takže jisté zkušenosti jsou. A na šlapání to moc není. Pouze při rozjezdu občas :-)
Z tvých otázek a komentářů vyplývá, že nohy ke šlapání budeš používat minimálně- jestli vůbec. Pak tvé doporučení o projížďce bez motoru do kopce postrádá jakýkoliv smysl......
Když je všude zavřeno, zlatou kartou se nenažereš.
Dá se cestovay0t s mnohem menší zátěží, přespávat ve větším pohodlí, ale když jde o to, poprat se s dálkou, jsou na tom všichni vlastně úplně stejně.
Kolega nemá chuť se s dálkou prát, on se "nechce dřít jako vůl" a tak hledá alternativu přípomoci.
Nevěří tomu, že taková přípomoc se změní v nekonečný sled průšvihů, myslí si, že to zvládne líp a z jedný vody načisto, proč se zdržovat nějakým zkoušením kolem komína.
A protože není sráč, jako my všichni ostatní, hodí do placu Amazonii, která je pro osamělého cestovatele o kejhák i v humvee.
Má, pocit, že mu asi nikdo ze zdejších moc neporadí, ale přesto to bude zkoušet zakládáním nových a nových témat o témže.
Evidentně nevíš o čem mluvíš. V Humwee sólo je to jistě o kejhák, protože tě budou chtít okrást. To máš pravdu.
Dřít jako vůl se opravdu nechci, to máš také pravdu.
S motorem nevíš o čem mluvíš. To že sis dopředu nespočítal a nevyzkoušel nabíjení akumulátorů a vyhodil mraky peněz za svůj nesmyslný pohon a ještě se táhnul s károu neznamená automaticky, že i já musím udělat stejnou chybu a vše vyřešit na pendrek jako ty.
Ale asi se nemá cenu bavit s člověkem, který se napálil s elektropohonem a jezdí jen po silnici o něčem jako je terén a hory.
A když se sám řadíš mezi s---e tak je to jen a jen tvoje volba. Každý se cítí jinak.
Já to tam znám fakt jen z bedny a knížek.
Počkám až napíšeš reportáž, dodáš selfie s anakondou a tak...
hele selfie s anakondou můžu udělat u nějakého chovatele a knižku ani reportáže psát nebudu
i když
Rozdíl mezi náma je v tom, že já to už ujel a pokusil se poučit z chyb
Ty zatím o tom, jak jsi dobrej žvaníš.
Až to ujedeš taky, pokecáme, teď se jen vytahuješ, protože netušíš ani trochu malinko, oco jde.
Ano to je ten rozdíl. Ty si bez rozmyslu a počítání sestrojil totální nesmysl a pak na něm jel.
To v tobě zanechalo takové trauma, že se již do smrti nebudeš schopen od takového utrpení oprostit.
Kolik u nás vídáš jezdit kolo s pomocným spalovacím motorkem?
Už tě někdy napadlo proč téměř nejsou?
Máš představu jestli v Jižní Americe se něco takového vůbec pohybuje a v jakém množství?
jezdí tam toho mraky stejně jako v asii
To si právě myslím, že to určitě není jako v Asii.
Tak jo, znáš to tam tak v pohodě.
A ty to víš jak, když jsi nebyl mimo Evropu a tam už vůbec ne.
Já si to myslím podle toho jsem jsem o těch zemích viděl a slyšel, a ty?
No jo to je pravda, když jsem nebyl nikdy mimo Evropu.
Proč trauma?
Zkusil jsem to, a dokázal jsem to.
Vyhodnotil a udělal pro sebe závěr.
Rád na tu cestu vzpomínám, duch zase pokořil hmotu.
tpTehdy nás na elektrokolech jezdilo jen pár, o střeďácích jsme jen četli na googlu.
Kdybych to neměl spočítaný, posichrovaný a vyzkoušený, nikdy bych nedojel.
Ty ale ami nevyjedeš :-)
Možná, kdybys to lépe pořešil, tak bys nevyjel a netrpěl jak pes a ještě za to zaplatil tolik peněz
Proč jste furt posedlí těma penězma?
Já hledal cestu, řešil a vyřešil věci, které přede mnou nikdo nezkoušel. Hodně lidí mě poradilo, hodně věcí jsem si musel prošlápnout.
Udělej to taky, a do mě nevandruj.
Postav benzinový stroj co ujede s 50 kg na vozejku a s 10 v brašnách 1000 km za 8 dní v jednom tahu. Pak si pokecáme o tom, kdo co má a nemá promyšleno.
Jedna věc tady nemá konkurence. Zeptáš se na amazonii a skončíš v Jindřichově Hradci.
No není to nakonec lepší, zajet si k Nežárce do bažin, tam je to skoro jako u amazonky, v noci nepoznáš rozdíl, skoro a pak jet do and, v noci opět nepoznáš rozdíl. A ušetříš, stačí pár dní.
Hele a proč vlastně chceš jet "konkrétně do takové nudné a nezajímavé země jako je Peru", jak jsi se vyjádřil v jednom zamknutém tématu?
No odpověď je jednoduchá, rád se nudím. Není nad to se někde nějakou dobu nudit. Znáš to ne, můžeš žvýkat koku, veselit se indiány, lovit krokodýly, hady, vyfotíš si anakondu, to jsem teda ještě nidky nedělal a přitom splyneš s davem, takže ti nic nehrozí.
Nebyl, ale zato bude letos hodne svestek.
Tak tohle je hozená rukavice:
http://magazin.aktualne.cz/na-historickem...
Letos zřejmě oblíbený dovolenkový dopravní prostředek. Tohle jsme potkali, resp. potkaly letos v létě při Dámské na Babylonu.
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/160723_Damska...