Termín: 20.08.2016
Místo: Břeclav, před Kulturním domem
26. srpna to bude přesně 738 let, co v roce 1278 prohrál a byt zabit v bitvě na Moravském poli významný český král Přemysl Otakar II. Pojeďme proto k památníku této bitvy vzpomenout smutný okamžik české historie.:-)
Protože pojedeme přes území Rakouska, příp. i Slovenska, doporučuji vzít s sebou…
Pokud by někdo chtěl přijet vlakem ve směru od Brna, tak doporučuji Velo vlak Pálava-Podyjí (Sp 1827).
Odj. z Brna-Králova Pole v 7:45, Brna hl.n. v 8:06 a v Břeclavi je 8:58.
Tož v 8.30 bych mohl být na nádraží v Břeclavi. Jak jinak než na tříkolce,
Tak variantní program, který jsem na tento víkend taky měla, padnul...
Tj. plánovala bych přijet (pravděpodobně ve dvou lehokolech). Pokud nedorazím, prosím nečekat... mohla mi změnit plány každou chvíli očekávaná "rodinná událost".
Přijeďte, rád vás uvidím.
Jen musím vymyslet, kam na jídlo. Tak, kde jsme byli vloni asi ne. Byl jsem tam před dvěma týdny. Obsluha pomalá, jídlo navíc přesolené.... :-(
Jen přijed,rodinnou událost s Tebou rádi oslavíme.
Chtěl bych ráno dojet a navíc včas, ne jako na prosincovou akci.
Tentokrát už cestu znáš, tak to bude v pohodě. :-)
Já nemůžu, vzpomněl bych si na tohle https://www.youtube.com/watch?v=pva1CFv7DvE a dal se do usedavého pláče.
Mel bych dorazit.
Urcite + 1 topic na tandemu a mozna plus 1 na treku.
Nazpet bych navrhoval jet pres Neusiedl (Maly Texas, vrtne veze, vystavka starych vrtnych propriet) St. Ulrich (tece tam supr smradavka mineralka, chutnal sem, chutnala a nebehal sem) a Altlichtenwarth (no to jsou ale panoramata...) at je tam taky nejake kopecek...
Klidně můžeme.
Navíc je v Altichtenwarthu válečný památník s rozhlednou.
Domluvíme se cestou.
Pěkná akce.Dobře naplánovaná,dobré počasí a pohoda.
Dík.
Děkuji všem za hojnou účast, tolik lidí jsem opravdu nečekal.
Bohužel, zase jak nás bylo tolik, se to časově trochu natáhlo. Ale nakonec jsme stihli dojet za světla. (Kromě Radka, ale ten prý jezdí v noci rád)
Bylo to zajímavé, díky, příště určitě zas.
Cesta zpátky byla dost dobrodružná. Přestože jsem to už letos jel normálně, tentokrát jsem měl zafixováno, že z Dol. Bojanovic se dostanu do Mutěnic přes les po cyklotrase. V D. Boj. jsem odbočil vpravo a potkal skupinku na kolech i s děckama, ti potvrdili, že jedu správně, potom doleva. To ale mysleli jinde, jak mi pak došlo, jako bych tam jel poprve.
Vyrazím dopředu a díky dálkovému světlu vidím žlutou šipku doleva - hurá, cyklo. Bylo to přes zákaz a průmyslový areál, pak panelka, pak strašná lesní cesa, nakonec sotva náznak cesty po okraji pole a pak už nazdařbůh po rozrytých mezích, někde to přece skončit musí. Když to vypadalo moc nesjízdně, chtěl jsem zastavit, ale šlápnul do prázdna a po zádech se svalil i s kolem do půlmetrového příkopu. Jenom taková vyjetá kolej. Aspoň že bylo sucho.
Asi po hodině cesty se přece jenom vynořila obec - a byly to Mutěnice.
Žádné větší škody - jenom tu kouli z 50. let, co jsem vozil od rána a stála trochu risku, tu jsem teda domů nedovezl. A ztratil jsem tam mapu, což jsem zjistil pak při bloudění Kyjovem.
Místo stovky to bylo 133 km, ještě nějaká ta přehlídnutá odbočka, hlava už moc nesloužila. Ale v noci je krásně - nestěžuju si, navigaci pořád nechci.
Jsi fakt dobrodruh. :-)
Hlavně, že jsi nakonec dojel domů v pořádku.
Teda ty si neskutečnej :o)))