reklama

Výběr MTB 29“ Author, Merida, LeaderFox za 16k

Zdravím,
jsem začátečník a na kole jsem neseděl skoro 15 let :-D Rád bych koupil horské kolo 29“ (prý tahle velikost teď frčí) na vyjížďky mimo civilizaci. Hledal jsem na netu a do užšího výběru se mi dostala tři kola v ceně 16 000kč. Vzhledem k tomu, že jediné v čem se vyznám je barva kola a že kvalita komponent je Altus

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 25.07.2016
Autor: FM87
  • Re: Výběr MTB 29“ Author, Merida, LeaderFox za 16k

Není co dál radit. Trendy 29" v červeném provedení (nejrychlejší) komplet na Altusu. Za šestnáct hravě pořídíš.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: ronda
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

... tak ještě druhý pokus, nějak se to useklo ...
    Altus Acera Alivio Deore (od nejhorší po nejlepší), ale ten zbytek už mi nic neřekne, bych poprosil o radu pří výběru, nebo nějaké vaše zkušenosti s tou a tou konkrétní značkou … Díky.
    http://www.merida-bike.cz/horska-kola/bignine...
    http://cz.author.eu/horska/mtb-29/author-spirit...
    https://e-shop.leaderfox.cz/horske-kolo-leader...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: FM87
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Prašť jak bouchni. Ber to podle barvy. V těch kolech je snad rozdíl jen v nálepkách.
      Nejlepší, když se na ně aspoň na prodejně posadíš, když už se nedá projet, brát to pocitově. Drobounké rozdíly můžou být v rámech, ale podle obrázků nic neodhadneš, každý jsme jinak rostlý.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: ronda
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Opravdu se liší v maličkostech. Meridu bych vynechal, řazení altus je imho slabina, ale možná nový ročníky vydrží víc.

Author má extrémně dlouhý rám (kompenzovaný krátkým představcem) a i dlouhý rozvor. Takže kolo bude klidné, stabilní, ale bude problém motat se s ním mezi stromy, po pěšince etc. a také zabere o pár centimetrů místa víc v chodbě nebo ve výtahu. I to je potřeba u 29" kola zvážit.
      Dlouhý rozvor má své výhody, ale toto je podle mne extrém. Takové kolo by mohlo fungovat ve sjezdu, ale to by muselo mít jinou vidlici a rám. Nicméně pokud chceš jet víceméně rovně po rozbité polňačce a kochat se krajinou, tak by to mohlo fungovat.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 27.07.2016
      Autor: Joe-CUBE
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Když jsem byl v podobné situaci před třemi roky tak jsem oslovil kamaráda a prodejce o výběr vhodného kola.Jeho rady:převodník 22-32-44,pastorek 11-34 a zamykání vidlice z řídítek a pláště pro maratony WTB.Vybral jsem si kolo DEMA AURON 3 za přibližně stejnou částku.Již mám najeto pár tisíc km a jsem mu za tyto rady vděčný.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 27.07.2016
    Autor: jarpal
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Kamarádku na vyjížďky, Praha a okolí.

25.10.2024
Ahoj, Hledám slečnu, co se nebojí šlápnout do pedálů, má smysl pro humor a ráda se projede se mnou po Praze i…

Hledám: Cyklovyjížďky na e-kole

19.09.2024
Hledám prima parťáka - cyklistu s e-kolem ve věku cca 60 let na společné pohodové výlety do okolí Prahy i dále. Já…

Hledám: Nejen z mého kraje - parťačku nejen na kolo :-)

01.09.2024
Ahoj,rád bych vyrazil na projížďku s parťačkou. Sdílení zážitků je přece jen prima :-). Jezdím na kole bez motoru…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

480 cyklistů (7 přihlášených)

Cesta do Prahy (podruhé) a tentokrát úspěšně

Pročítám si své staré blogy a zjišťuji, že jsem Vám něco dlužen. Na začátku roku 2021 jsem napsal blog s…
Stanley58 | 13.11.2024

RUNDREISEN 2024: Dunajec - Wisla - Saalach - Soča - Kwisa ... + Hel

Protože se přece jen trochu cítím součástí zdejšího společenství, rozhodla jsem se opět přispět, i když jsem…
Quatsch | 04.11.2024

Bikepacking přes Slovensko pokračuje: Z Čachtic do Gaderské doliny

Poté, co jsme se dvěma dětmi úspěšně projeli Malé Karpaty a zjistili, že náš syn Oskar je schopen ujet až 50…
Kristina | 03.10.2024