Ahoj,
často jsem se i já ptala, kde se ubytovat, když jedeme na kole po ČR. Konečně můžu i já něco doporučit a to ubytování na Vysočině.
http://www.chalupablatov.cz/
Máme vyzkoušeno a jsme opravdu nadšeni a budeme se vracet, protože tras kolem je plno. Takže doporučujeme i dál. :-)
Dominika
Zkus popsat nějaké zážitky z výletů a pohodu večerů. Bez toho to vypadá zas jen jako hloupej inzerát ;-)
No rak fuj, kup si časopis pro pány a neptej se na večery.....
Jako pokus o reklamu dost slabé.
Na rozdíl od ceníku, který je dost silný... cca litr za noc vč. polopenze je dost síla - jedna noc navíc plus 25% . Na Vysočinu občas zavítám a dá se v klidu sehnat penzin do 500,- za noc včetně super polopenze.
Tak se tam klidně vracejte, přeji hodně najetých km v překrásné krajině Vysočiny.
Vysoké ceny! Člověk by měl rozlišovat mezi kapitalismem a zlodějnou, tohle už je zlodějna.
Tak pokud nikdo není nucen se tam ubytovat, tak to zlodějina není... No a vzhledem k tomu, že je půlka prázdnin, tj. vrcholná sezóna a oni mají očividně prázdno, jinak by tu s tou reklamou nezacláněli, tak to vypadá, že ten kapitalismus i docela funguje. :-)))
Tohle je prostě předražený!
Teď o víkendu jsem m. j. navštívil jedno občerstvení (vyhlídka nad slapskou hrází), obyčejná dřevěná bouda, vystojíš si to u okýnka - půl litru "malinové" limonády za 40,- Kč!
Teď pominu to, jestli to je nebo není reklama...
Je fakt, že asi před třema, čtyřma rokama jsem taky uvažoval o dovolené na Vysočině, a když jsem začal hledat ubytování v lokalitě, kde by v dostřelu bylo něco zajímavýho, tak jsem poměrně rychle vystřízlivěl. Nabídka velmi chudá, dá se říct v celém kraji a ceny jak v L-V areálu, Třeboňsku a na Šumavě v sezoně dohromady. Docela hrůza.
Těch 690,-- os/noc je v penzionu bez snídaně fakt dost, na to, že to je nějaká díra uprostřed ničeho.
Aire, zlodějna by to byla, kdybys byl nucen tu službu využívat.
Zlodějna je, když jediný hokynář ve vsi prodává babičkám, co nemají šanci jet jinam, píedražené rohlíky.
Ale v kapitalismu to funguje tak, že to brzo pochopil pan Nghyen a otevřel si krámek hned vedle s rozumnýma cenama a snad téměř nin-stop prodejní dobou.
Oceňuji "koupací jezírko".
To je správný koncept do naší přírody, nikoliv přechlorovaný bazén ale jezírko s biologickým čištěním.
No, ceny jdou fakt jak u Wolfgangsee...
Ještě jedné věci nerozumím, to počítání "na osobu". To je český unikát. Všude si pronajímám pokoj a platím za pokoj, nikoliv za osobu. Každýmu je do toho prd, jestli v pokoji pro 3 osoby bydlím sám, nebo ve trech. Jen cena za snídani a místní daň se počítá od osoby, ale někde jen ta daň.
Ale no tak. Přece bude rozdíl, jestli budeš prát jedno nebo troje povlečení.Taky spotřeba vody bude rozdílná... Spíš je zajímavé, že cena za tři v třílůžkáči je trojnásobkem ceny za jednoho v třílůžkáči. Jsou věci, které na počtu osob nezávisí a počítají se na cimru (např. vytápění), takže bych spíš brala cenu za jednoho v třílůžkáči blížící se polovině ceny za tři v třílůžkáči...
A to jezírko si neidealizuj, víš kde to je? Tam to bývá na tlustej svetr aji v létě, já v tom kraji vyrostla a koupací jezírko je asi tak to poslední, po čem tam zatoužíš :))
Ale je tam krásně.
Nevím Báro, za uplynulý rok jsem strávil 70 nocí v hotelech v Nemecku, Francii, Anglii, Belgii, Spanelsku, Italii, Madarsku, Svedsku a Finsku.
Vsude se plati za pokoj, nikde za osobu.
Nekde jsou rozdilne ceny mezi jednoluzakem (pokud je k dispozici) a dvojluzakem, ale s tim, aby se udavala cena za osobu jsem se setkal jenom u nas.
Uctuji si ceny v Evrope obvykle, tedy na nase pomery vysoke, mohli by se prestat chovat jako hokynari.
Spis si myslim, ze finta je v tom batovskem pojeti "kdyz to napisu na osobu, bude to opticky vypadat jako levnejsi".
A spravne upozornujes, cenovy rozdil mezi dvojluzakem a jednoluzakem nebo dvojnadobek, ale spis jen tak 20 - 30 procent. Nekdy udelaji z dvojluzaku jednoluzak tak, ze neustelou druhou postel, teda je tam jen prosteradlo.
Vim kde to je, tim spis tam patri koupaci rybnicek vic, nez plastový bazen s prechlorovanou vodou.
Jo sorry, já si to spletla s Blatinama, ty jsou ještě o víc jak dvěstěmetrů vejš tam v tom mým kraji. Jezírko určitě jo, ale rozesmálo mě to "koupací", když jsem si představila, že tam u nás jsou koncem srpna ranní přízemní mrazíky celkem normální :)
S tim zacali v Nemecku ado pred 20 lety, "Schwimteiche" to mu rikali, mam o tom knizku.
Ono se na to musí celkem promyslene. Aby v tom mrnsim mnozstvi vody udrzeki biologickiu rovnováhu.
Chtel jsem neco podobneho vybudovat na louce, ale me to pravidelne vyplavuje velka voda, tak jsem musel tezignovat a mam jen "bahnaky" do kterych radeji nelezu, abych se neosypal.