Ahoj,
jsem cykliata-amater a pri vymene praskle duše, nemohu dosadit rafek presne zpet na sve misto, ty strany na kterych se to pak dotahuje nezapadaji, zkousel jsem to tam dostat silou, ale rafek se zohybal (je tedy zrejme krivy?). Nakonec jsem ho prisrouboval jak to slo. Posilam foto obou stran, u te druha fotky, neni rafek uplne zapadly ve žlábku- viz foto. Zkousel jsem projet kolem baraku a vse se zda bezet v poradku. Chci se zeptat, jestli si myslite, ze je bezpecne takhle jezdit? Mam jet zitra na dovolenou s kolem (rekreacne s pritelkyni) a na pripadnou opravu uz je pozde.
Predem vsem dekuji za odpovedi a nazory. Ivan.
To tě přežije, jen to měj pořádně utažené.
To není pokřivený ráfek, v tom žlábku co je přehazka část toho žlábku zabírá přehazka,takže logicky na druhé straně to nejde až nadoraz a trošku nevyužitého místa tam zbývá. Takto je to naprosto v pohodě a je jen důležité mít šrouby dobře utažené.
kdysi se prodávaly takové dva půlměsíčky, stažené proti sobě šroubkem. Vkládaly se do druhé patky a vymezovaly stejnou vzdálenost, jako hák přehazky. Takže potom se zadní kolo nasazovalo nadoraz na obou stranách.