Termín: 23.09.2016
Místo: Vítkov, Vítkov Podhradí
Podzimní nákolácký sraz na Opavsku.
Termín: 23.9. (pá) - 28.9.2016 (so)
Ubytování: Autokemp Podhradí, Vítkov
http://www.autokemppodhradi.cz/
http://www.autokemppodhradi.cz/cenikubytovani.html
https://mapy.cz/s/Qw0N
Příjezd v pátek odpo/večer, nájezd na trasy v sobotu, neděli, pondělí, úterý…
Hurááá!!! :o)))
Prosím si spaní v Kolibě - zatím nevím, kolik mě bude, tak asi 3lůžák.
Ty ceny jsou za celek nebo za osobu?!?
A bude se platit i neobsazené lůžko?!?
Jídlo nechci.
huraaa,ja se tez hlasim,partaka do postele nemam,spat muzu v chate i srubu,vlastne krom stanu vsude,tak me nekam soupnete
to je pech, zrovna pracovní víkend :(
Jak "víkend".
Akce je od pátku do středy!!!
A existuje cosi jako dovolená!!!
na dovolenou jedeme za týden, a moc mi jí už do konce roku nezbude :-))
Mam tu dotaz od vdovy: co si poradatele zlomi tentokrat? :-)))
Z těch cca 210 kostí jsem měl zlomených či jinak poškozených 10, takže ještě je z čeho vybírat. Co by se vám tak líbilo? :-))
chtělo by to nějaký echt špek, prostě nic obyčejného ;-)
Jako ještě větší špek než lopatka? Ještě něco vzácnějšího? Nabízím tedy kladívko, kovadlinku anebo třmínek...
Koukám, že ten vymatlanej idiot to stále ještě nepochopil. Dokud bude tapetovat, tak já taky.
"Jasně jsem tě varoval, že pokud to budeš opakovaně mazat, tak to sem budu opakovaně dávat. Ty mažeš, já dávám."
Tak jo, tak tapetujem dál.
Třeba by si mohl zlomit ten ech špek, to hned tak někdo nedá :-)
Vymatlánek se zase projevil. Tak jdu zase mazat.
Vymatlanej jsi a hodně. Ale to už všichni víme.
Furt méně než je mnozí uživatelé tohoto webu. Tebe nevyjímaje. Ty se mezi vymatlanci vyjímáš. Taková vymatlanecká perla jsi.
Už se těším, až zase budeš fňukat, jak jsou na tebe všichni zlí. (Už to tu několikrát bylo.)
Ale nediv se, jak se ty chováš k ostatním, tak se budou chovat k tobě.
Jdu raději na kolo, ty to stejně nepochopíš. :-(
no sláva, to to trvalo, tak se máme alespoň zase na co těšit. byla jsem to tam okouknout, na skok u leháčů, moc hezký to tam je. kemp mne sice moc nenadchnul, ale asi to bylo tím, že bylo vedro, byl plný vodáků a v hospodě neměli chlazené nealko pivo. všimla jsem si, že tam jsou hospody dvě, možná to druhé byl bufáč, ale tam skoro nikdo nebyl. chatka je fakt mrňavá, sotva pro dva. a z kempu je to vždycky do kopce, ať se jede na jakoukoliv stranu. a jestli můžu doporučit hospodu na trati, tak Bílá holubice v Jánských Koupelích je výborná.
a červená a zelená je nesjízdná :-)
Na všechny strany z kempu do kopce?!?
Takl to jsem asi vědět nechtěla...
Na všechny ne.
To je ideální. Ráno, pěkně vyspalí a odpočatí, kopec lehce vycukneme. A navečer nás bude čekat jen pohodlný dlouhý sjezd zpátky na základnu :-)
No, kopec... Na 3 km je to 150 výškových metrů, dalším směrem 200 metrů na 7 km... ;-)
Však já vím, jaké jsou to "kopce", díval jsem se do mapy. Ale co pro mě není kopec, to pro jiného může být. Ale těžko čekat ve Vítkovské vrchovině, Oderských vrších a Nízkém Jeseníku nějaké roviny, že? Možná tak kousky někde podle vody.
Většina tras bude kolem vody... ;-)
Jsem nevěděl, že tam jsou vodopády. :-))
Proti proudu...
Takže kemp stojí v jen lehce zvlněné rovince.
Prakticky stojí téměř na kopci... :)
Přijedeme s Ivou rádi, ale jen na víkend, dovolenou už budeme mít vystřílenou. A pokud by to šlo vzali bychom s sebou dvě kamarádky. Nejsou to sice Nákolačky, ale pár set kilometrů s námi najezdily a žádnou zábavu nepokazí. Jo a bereme srub.
Tak už nejenom pípu a gril, ale rovnou celej srub!
Jenom aby ho bylo kam postavit :-)
Ještě ročník dva a můžeme Sraz uspořádat kdekoliv, protože mildakh dotáhne celý kemp i s hospodou... :-DD
Týden jsem byl na kole mimo a zatím takováhle důležitá zpráva!
Hlásím se od pátku do středy, bydlet chci s Liborem (v mým lehce předdůchodovým věku si už nemíním zvykat na nikoho jinýho), eventuálně s wílou, tu taky beru (když teda nikoho nemá)... možná teda s tou wílou raděj než s Liborem :-).
Lůžko prosím dole - s patra obvykle padám a taky kvůli mým čuracím problémům.
Děkuji :-)
(víte, že teď nevim, jestli "S patra" nebo "Z patra"? To bude tim, že mám hlad).
To nebude hladem, ale věkem. Jsi ze "staré školy", ve které nás učili rozdíly: "z kopce" x "s kopce", "ze stolu" x "se stolu" ... neboli "zevnitř" x "z povrchu dolu".
Dneska to mají jednodušší. Se 2. pádem se pojí VŽDY předložka "z". Jen když chce pisatel zdůraznit směr pohybu "po povrchu dolu" nebo "z povrchu pryč", MŮŽE použít "s".
No fakt dík. Teď už v tom mám hokej totální! :-DD
Takže pořád můžu psát "s kopce" a jeto správně?!? Ufff, to se mi ulevilo. Díky :o)))
Pokud tím máš na mysli pohyb "po povrchu dolu", můžeš.
A je jedno, o jaký povrch jde - asfalt nebo terén. 8-))
Jasně. Míněno "jedu s kopce".
"Z kopce" mohou vyjet tak akorát Blaničtí rytíři :o)))
To jo. Ale i ty můžeš sjet z kopce.
Raději už toho necháme. Tohle téma není určeno pro "jazykový koutek".
Z kopce honil skopce. :-)
To se přiznám, že je mi poněkud proti srsti...
Když si vzpomenu, jak nás tím ve škole trápili. A teď je to k ničemu.
Žádám zpětnou revizi svých chyb v diktátech!!! :o)))
jj, máš recht. Mne k životu naprosto stačí vedět, že ve slově p*ča se píše natvrdlé Y... :))
Arlina beru,jsme ted skoro pribuzny srzeva kolo!
Ale ty seš moje beruška :-)
Ale spim dole!
A Libora vemem taky, sem na něj zvyklej. Však HMS se určitě taky přijde vykoupat - jóóó, bude to dobrý, cítím to v kostech! :-)
...wíla nahoře, Airlin dole, do trojky přiberou Libora...
Prosím pěkně, ještě se jedná o cyklistický sraz?!?
Já jen abych to kolo netáhla zbytečně :o)))
Kolo si rozhodně vezmi! Na koho se u Aie a Libora nedostane, ten jede s Hekym "podél vody" :-)))
tak to si koukej rezervovat srub, chatička je tak mrňavá, že by se tam wíla k vám dvěma muž sotva vešla a koupelna je společná, takže v ručníku pobíhat rozhodně nebudu, leda od řeky, kdyby bylo vedro :-)
U nás ve srubu je taky jedno místo volné. Zatím jsem tam já a tři holky :-)
Tři holky?!? Sakra, ty se rychle rozrůstáš...
Při tomhle tempu si opravdu budeš muset příště ten srub přivézt :o)))
To víš, stačí ve správné chvíli hrábnout do strun a hned je ve srubu plno :-)))
jeee,tak to ja bych ty sexualni loudily a nenazrance za kyrtaru vymenilaaaa!!!!!
chci k nim do srubuuuu!!!!
Však naco ručník,ten nepotřebuješ,můžeš pobíhat bez něj.
Takže se taky hlásím,spaní s Airlinem je samozřejmostí a když se přidá Wíla bude jen dobře. Holky se správnýma oblinkami můžeme neomezeně.
zadny oblinky,maximalne susenky panove!!!!!!
No, na kole jsem neseděl tak dva roky.... ale v pátek mi ho přivezli ze servisu a vypadá jako nový (ultrazvuk je holt ultrazvuk)... času na rozjezd je dost...
Tak pokud se nám na vsi něco nezvrtne... tak, tak se raději nebudu těšit ;)
Tak jsem si myslel, že budu ubytovaný s Liborem - a teď koukám, že nepřijede...
Wílo! Wílo!!! Si tu někde?! Takže fakt spíme spolu v chajdě - budu se o Tebe starat a Ty mi něco uvaříš, jo?
(A Toníčkovi nic nepovíme!) :-)
a nesezeres me v noci????? hlady??? pridelam pecen chleba a krabici susenek navic!!!
a nezapomeň na palačinky
Počkej, co jsem slyšel, jsi přes palačinky expert ty. :-)
já tu zase slyšel, že expert je Ane :-D
Slyšet je málo, to nestačí, já ty tvoje ochutnal :-)
Ehm... Nééé že bych se chtěla nějak vnucovat, ale s kým že to jedeš autem?!?
Neboj,už jsem zase přihlášený.
Heky, prosím - dej mi sem číslo (název) mapy, kde budeme jezdit, jedu příští týden do Prahy (pro ty, co nevědí: Praha = stolíca ČSR) a že bych si ji koupil.
(edice Shocart 1 : 60 000)
:-)
148 Opavsko.
Debile.
mapu nepotřebuješ, všechny hospody jsou na kopci a do kempu se vždycky dokutálíš :) nebo plánuješ nějakou sólo jízdu?
Asi budu muset vytáhnout sračkomet ze stodoly. Buď tomu blbovi domluvíte a vysvětlíte jak se má chovat, nebo si o podzimním srazu už asi moc nepokecáte.
Nerad zahnojuju tohle téma, tak jen jedinou větičkou :
Hraboshi, zrovna ty se na jiným místě můžeš posrat kvůli aplikaci kolektivní viny, pro moralisty ale tak moc příznačné...
Jsme skupina, která má určená nějaká pravidla. Napsaná. A ty buď platí (a jsou vymáhány), nebo neplatí.
Když jsem žádal o jejich dodržování a vymáhání, tak se všichni začali tvářit, že když se to jich netýká, tak si to mám nějak vyřídit.... Tak si s tím vymaštěncem vyřizuju ve stejném duchu jako se on chová ke mě. Řešení je strašně snadný - musíme to nevychovaný hovado naučit jak se má chovat.
My jsme nějaká skupina ??? Já jsem jednotlivec, tak jako kdekdo další tady. Že se občas někde někdo s někým sejde nebo sjede, neznamená vůbec nic. Pleteš si to s Pionýrem...
Jistěže jsme skupina registrovaných uživatelů NaKole.cz a ty seš zcela neoddiskutovatelně jejím členem :-)
Registrovanej jsem i v kdejakým e-shopu. Plyne snad z toho, že bych s jinýma zákazníkama měl řešit chování nějakého dalšího zákazníka ? Nebo snad byl za jeho chování spoluzodpovědný ?
Jseš nějak podivně potrefený kolektivizmem. S tím ale na mě nechoď.
Řekl bych, že je drobný rozdíl mezi tím zasvinit nějaké všeobecně téma typu zaujalo, vytocilo a podobně, a udělat to v tématu o srazu.
Protože tohle jinak než banem pro oba časem neskonci, a byla by to skoda
Jenže ten blbec sviní velmi nevšeobecné téma - co chci vylepšit VI.
Když tu má spousta lidí postoj "já to tam nečtu, mě to nezajímá, nějak si to vyřešte...". Já zas nečtu tohle téma.
Banem to skončit nemusí, pomoc je snadná - stačí dodržovat pravidla. U mě to je snadné - já je budu dodržovat když je bude dodržovat pan Kapesníček. Co přiměje k dodržování pravidel jeho? Nevím, zeptej se ho.
Tak poslyš, ty gumo, debile, atd. (omlouvám se, že nepoužiji všechny tvé "originální" nadávky, nechce se mi je všechny dohledávat a vypisovat, pokud má někdo zájem o úplný seznam, ať si je v tomto vláknu dá vyhledat ;-) )
Žádné tvé "technické" téma nezasviňuji, zasviňuješ si ho sám. Já pouze reagoval na tvůj "náhlý" požadavek na opravu "vlastnosti" tohoto webu, která je zde již několik let a kterou jsem já poprvé použil toto úterý. Tuto mou reakci jsi smazal, protože obsahuje tobě nepříjemnou pravdu a fakta. Jasně jsem tě upozornil, že pokud to smažeš, tak reakci, níže uvedenou, pošlu znovu.
Žádáš-li dodržování pravidel od jiných (ať už psaných či nepsaných), tak je v první řadě dodržuj ty sám a ne podle toho, jak se ti to hodí.
Hraboshovy sprosté posty mazat nebudu, ať si každý udělá obrázek. Pokud by někomu vyloženě vadily, nechť se prosím laskavě obrátí s žádostí o smazání na majitele tohoto webu Václava prostřednictvím "obálky" http://www.nakole.cz/uzivatel/chat/1182645 případně přes e-mail (je tamtéž).
Tolik na vysvětlenou pro ostatní a s omluvou ostatním, že jsem nucen napsat to sem.
Víc se k tomu v tomto tématu vracet nehodlám a nebudu.
Mazaná reakce na post http://www.nakole.cz/diskuse/20253-co-chci...
Dokud to uměl využít/zneužít jen Hrabosh, tak to bylo naprosto v pořádku, to mu nevadilo. To se holebal, jak mi to nandal, aby mu mohl zakázat přístup, jak chudák musí pokaždé založit samostatné téma.
No a NARÁZ, po letech, to okamžitě hlásí a žádá o opravu.
A mimochodem, nejedná se o žádnou editaci zdrojových kódů, k nim opravdu přístup nemám. Hrabosh v tomto poněkud lže.
Já tady také "jenom reaguji na tvé příspěvky ke srazu".
Vybájil sis nějakou lež, abys obhájil své sprosté nadávky.
Takže mažu vymyšlené lži a sprosté urážky, což je naprosto v pořádku (protože lži a sprosté urážky jsou v rozporu s psanými pravidly fungování tohoto webu). Fakt, že jsi mě upozornil, že lži a urážky budeš opakovaně znovu a znovu posílat na tom nic nemění. Pokud neprokážeš své tvrzení (což neprokážeš, to vím), tak to je a bude lež.
V době, kdy jsem tě žádal o dodržování pravidel (protože jsi na ně sral) jsem já žádná pravidla neporušoval. Zneužíval a zneužíváš toho, že dodržování pravidel nikdo nevymáhá.
Přestaň tapetovat, lhát, pomlouvat a nadávat a i já přestanu. Když budeš pokračovat, budu pokračovat i já. Je to jednoduché.
Zdárek, kreténi. Ten zmrd už zase nadává. Tak já taky.
Nepřeháníš to už poněkud hodně?
Blb jsi tady jedině ty.
Mě nezajímá, co jste si s Hekynenem udělali/neudělali, ale vždycky bylo nepsané pravidlo, že do vlákem o akcích se tyhle naschvály netahaly. Až ty jsi to porušil. To svědčí o tom, jaký jsi ubožák. Fuj!!!
Sám nejsi schopný něco zorganizovat, jen to ostatním kazíš.
Už jsem zorganizoval leccos - pro stovky až tisíce lidí.
Vždycky bylo nepsané pravidlo, že se do technických témat naschvály netahaly. Jenže ten debil s tím začal (zasírá téma týkající se vylepšování funkcí webu) a nehodlá s tím přestat. Takže za každý příspěvek, který musím smazat, sem fláknu jeden o hovně.
Takže k vymaštěnému hovadu #1 se připojil se sprosťárnami ještě vymaštěné hovado #2. Takže tuhle máte další příspěvek úplně o hovně.
Jo a ještě vám dva příspěvky dlužím, takže si počkejte, možná se s tím přesunu i do nějakého dalšího tématu. Když rozesírat, tak se vší parádou. Slibuji, že za každou sprosťárnu, kterou budu muset někde smazat, která tam bude napsána pouze s úmyslem někoho urazit nebo otrávit pošlu jednu někam dál. Taková tichá pošta.
Řešení je fakt jednoduchý - vysvětlete panu Kapesníčkovi a zkriplenýmu tlusťochovi jaká tu jsou pravidla a že je mají dodržovat.
prosím tě, neblbni.
ty napíšeš další dva, oni ti čtyři přidají. ty napíšeš 4, oni ti jich dají 8.
a ničeho se nedosáhne...
Dlužím už tři. Budou. Slibuju. Možná je dám do jiného tématu, toto vypadá už dostatečně toxicky.
Moje slušně napsané žádosti, aby neporušovali psaná i nepsaná pravidla (a tiché moderování), nepomohly. Tyto příspěvky nepiš mě, ale v tutcho chvíli konkrétně Hekynenovi a Bobobovi. Jim vysvětli, že je potřeba dodržovat pravidla, protože jinak to tu bude stát za kulový.
Už nebudu ustupovat jejich věčnému buranství, sprostotě a nevycválanosti. Budu jako oni.
Ten čurák zase tapetuje nesouvisejícími příspěvky. Takže já to na oplátku rozpumpuju někde jinde. O tom kam a budu mamrd přispívat totiž "naštěstí" rozhoduje jen on sám.
Jaký větný člen (a potažmo slovní druh) je tam asi tak to slovo "mamrd"? Aby to dávalo smysl, je potřeba si něco domyslet.
Ale po pravdě, spíš řečnická otázka, na odpověď až tak zvědavej nejsem.
Tak nás musím, bohužel, omluvit z podzimního srazu. Včera jsem ke své hrůze zjistil, že jsem asi před půl rokem slíbil hraní s kapelou. Úplně jsem na to zapomněl. A kluci by mě zabili, kdybych je nechal ve štychu. Ach jo, a tak jsme se po vydařeném jarním srazu těšili.
Milda
a ja se tak tesila,slava te predchazi az do Prahy!!!!
abych uz zacala pect ovesne susenky,ze????
Peč, peč, voni jsou nejlepší takový rozleželý!
(jestli na ně potřebuješ krabici, můžu poskytnout, mám u mámy na půdě od televizoru Rubín takovou obrovskou... do ní se vejde aspoň 10 000 těch Tvých sušenek) :-)
Já to říkám pořád - hlavně se (ne)těšit :o)))
Ještě k dopravě.
Auto mám na cestu z/do Prahy plné, ale v místě můžu pro zájemce dojet k vlaku - do Opavy nebo kam to jede. Na srazu budu od pátku, příjezd předpokládám nějak odpoledne.
Když tak dejte vědět.
Nejblíže je zastávka vlaku Vítkov, což je 5km od kempu.
Tak jistě, ale to se musí přestupovat na místní "panťák".
Uvažuji jet jen do Hranic. A pak dojet kolmo. Je to necelých 40km.
To nemusím nikde přestupovat. Do Vítkova jsou to od nás 2 přestupy. V Hranicích a Suchdole n O.
Chtěl bych vznést dotaz. Pojede někdo na tento straz s dětmi? Ideálně co už jezdí na kole. Ptám se jen pro to že to umístění mě připadá spíše ideální pro soustředění vrchařů.
Jede naše dětská sekce a našla jsem tam dvě nebo tři trasičky, které bychom s vozíkem realizovali. Je ale fakt, že je to vždy takřka stejná cesta tam i zpět a kilometrově žádné velké výkony. Ale myslím, že Mimísovi i mě s Janou to bude stačit.
Já jsem použitelnou našel jen do Opavy, ale něco bude chtít jet i Filip sám na kole tak to asi půjde. Těch celke 60km budeme mít asi na celý den.
Já jsem mnohem střídmější. Tak do 30 km. To nám bude s Janou a vozíkem bohatě stačit.
Jednu trasu mám podél Moravice do Hradce nad Moravicí a zpět. Druhou na poutní místo u Filipovic. Pak dáme nějaký okruh pěšmo nebo v kombinaci s autem.
Na programu naší dětské sekce teprve začnu pracovat.
Tak jestli bude počasí použitelný (alespoň jako na Drtičovi), tak dorazím v sobotu ráno s přespáním do neděle. Doufám, Heky, že na sobotu vybereš tu nej.. trasu :-)
Ach jo, takže opět budu přehazovat trasy... :-D
V neděli, na kterou jsem přesunul pondělí, to být nemůže? ;-)
Nemůže!
Zásadně jenom v sobotu večer nebo v neděli ráno! Popřípadě včera, dnes a zítra! Ale v neděli během dne - nikdy! :-)
Apropó - kdyžs na neděli přesunul pondělí... co bude v pondělí?
V pondělí bude sobota.
Ve středu jsem se byla osobně na vlastní oči přesvědčit, jak to v kempu vypadá.
Kemp je v krásném místě u řeky a je dobře udržovaný.
Pro děti je tam pískoviště, prolézačky, trampolína.
V kempu lze zapůjčit lodičku a projet se po řece.
PLAVKY SEBOU bude hezky a dá se tam v řece koupat.
V kempu lze rozdělat oheň a opéct buřty. Dřevo je k dispozici v lese za kempem nebo zakoupit od provozovatele.
Zastřešený dřevěný altán se stoly a lavicemi.
RESTAURACE bude v provozu.
Jsou schopni nám uvařit i hromadně jedno jídlo, když si objednáme.
Lze si objednat pečivo – vždy den předem do 11h dopoledne.
Na čepu Plzeň, Radegast 10° a 12°
Není dovoleno vlastní pivo s pípou.
Nabídl, že nám sám vystaví i jinou značku piva, pokud se domluvíme jaké chceme.
Chatka Áčko 590Kč (640Kč)
Komoda, židle, 2x postel v dole, 2x lůžko v patře (přístup po žebříku), stolek, odpadkový koš.
Unimobuňka 590Kč (640Kč)
4 x postel, stolek, židle, komoda, lednice.
SRUB 780Kč (875Kč)
Pokoj 1: 2x postel, lednice, stůl, židle, police, odpadkový koš.
Pokoj 2: 3x postel, skříň, noční stolek, police.
Pokoje v Kolibě (budova spojená s restaurací):
1x 4L 780Kč
2x 3L 590Kč
1x 2L 450Kč
Postele, skříň, stůl, židle.
Společné sociální zařízení se sprchou.
Čisté lůžkoviny i povlečení jsou již v ceně ubytování.
Cena je za 4 a více nocí (v závorce je do 4 nocí).
Přímotopy za 100Kč/den vč. Spotřeby.
Pro úschovu kol je k dispozici kolárna.
Sociálky jsou nové, sprcha není na žeton.
K dispozici vybavená kuchyňka s dřezem a varnou deskou, lednice, varná konvice, hrnce, pánvičky a základní nádobí. (není tam moc hrnků a skleniček)
Jsem si oddech, už jsem se bál, že tam nebudou odpadkové koše :-))
Rejpale :-)
Jsem to zapoměla smazat
Teď vážně, chladničky jsou jenom co si psala nebo tam jsou někde ještě nějaké u kuchyňky nebo jinde k volnému použití?
Jak jsem uvedla u jednotlivých "pokojů"
Lednice je v unimobuňce a ve srubu.
Společná velká lednice je v samostatné kuchyni, která je v budově, kde jsou sociálky.
Aha, dík, nějak jsem ji přes ten odpadkový koš přehlíd :-)
Řízky a klobasy si muzes dat ke mne,peclive ti vse uschovam!!!
U ceny za chatku/unimobuňku se nerozlišuje, kolik je ubytovaných osob?
Ano, ne.
Cena je za chatku/unimobuňku.
HMS psala, že áčková je malá. No, ono všecko je malé. V unimobuňce je málo místa,v áčkové se dá být místa trošku více. Dole jsou dvě postele a nahoru se leze po hezkém žebříčku. Nahoře jsou vlatsně rovnou dvě samostatné matrace a okýnko, které se dá otevřít. Prostě se nahoru leze rovnou do postele, jako by to bylo horní dvoulůžko na palandě :-)
Bude to takové "do tanku v tank..." :-))
Tak zatím mám potvrzeno takto:
Srub 1 = Leona, Heky, malej-jarda + 1
Srub 2 = Radka, Lenka, Jana, Láďa, Mimis
Srub 3 = lelek, ronda, radek, patrick, strejda fido
Unimobuňka = wíla, tetaběta, eeva, HMS
Áčko = airline, ane
Stan = Bilíček
Stan = crow75
Nepotvrzeno: bu, valdek, eva, grille, bananovník
Nemám od všech info, jestli budou od pátku do středy. Beru to teda tak, že jenom ronda bude so-ne. Ostatní celých 5 dní.
Pokud jsem někoho zapoměla nebo chcete jinak, prosím, napište mi do obálky.
Chtěla bych to do úterý 13.9. mít finálně potvrzeno-objednáno u provozovatele kempu.
Taky mi napište do obálky mobil kontakt na sebe.
eva = eeva :o)))
bohužel se musím omluvit a odhlásit, nepřijedu, ale že jsem se přihlásila do unimobuňky s wílou a eevou? užijte si to.
No to si snad děláš prd.l, ne??? Dyť já se na Tebe těším! :-)
Refresh - Oprava 1 - potvrzeno takto:
Srub 1 = Leona, Heky, malej-jarda + 1
Srub 2 = Radka, Lenka, Jana, Láďa, Mimis
Srub 3 = lelek, ronda, radek, patrick, strejda fido
Srub 4 = wíla, tetaběta, eeva, Bu
Áčko = airline, ane
Stan = Bilíček
Stan = crow75
Valdek - nabízí se možnost 1noc SRUB4, další noci SRUB3
nebo jiná kombinace s Grille a Banánem, ale ti mi zatím nepotvrdili 100% účast :-(
Nepotvrzena účast: grille, bananovník
Mám potvrzeno od všech od pátku do středy = 5nocí.
Jenom Ronda bude so-ne = 1 noc.
Taky mi napište do obálky mobil kontakt na sebe.
Nemám strejdaFido, Valdek, Grille, Banán
Já jenom od pátku do neděle. Nedělní trasu na 50%
Malá osobní nabídka.
Do kempu dojedu autem, tak nabízím pro dorazivší na bicyklech dovoz nějakého drobného "nákupu" typu: čerstvý chleba, rohlík apod.
Nanuky a jiné mražené záležitosti NEVEZU :-D
A mne si do auta přibalíš taky anebo se tam mám odsunout po vlastní ose? :-))
I když, nanuk ani jiná zmražená záležitost asi nejsem... :)
Ty nejedeš s Radkem po ose ?
Pokud to Radek bere přes Havířov, tak ano...
No, napřímo by mu to snad ani nestálo za to. Cestou od Opole se pro tebe staví.
Ta cena za ubytování v obyčejný dřevěný boudě/buňce je nepřiměřeně vysoká, sou to šmejdi.
Otázka 1: jak v Áčku, tak v buňce - v obojím je elektrická zásuvka, jo? (za případný přímotop už teda platit fakt nemíním),
Otázka 2: ta cena za chatku/buňku v sobě zahrnuje i poplatek za auto?
Faktem je, že k tomu ubytování "v obyčejné dřevěné boudě" je třeba připočítat spotřebu teplé vody ve sprchách, voda a energie ve volně přístupné kuchyňce, včetně vybavení kuchyňky.
Tím vůbec nemíním obhajovat výši ceny. Taky by se mi líbila nižší cena.
Psal jsem Ti obálku :-)
nevím,zda přijedu - selhal mi odvoz - včera 12.9. jsem se dozvěděla, že mne nesveze.
No tak dojeď vlakem.
To bych zvládl teď už i já. Jen bych si ještě musel zjistit kolik se připlácí na další zavazadla a nosiče :-)
Tak záleží kolik nosičů (šerpů) by sis musel najmout. :-))
Kromě jízdenky pro sebe a pro kola, příp. jeho rezervace, už neplatíš nic.
Malý dotaz: "Je tam varná konvice a hrnky? Nemusíme to tahat z domova?"
Něco málo hrnečků a skleniček tam je (tak do 5ks), jak jsem psala výše:
K dispozici vybavená kuchyňka s dřezem a varnou deskou, lednice, varná konvice, hrnce, pánvičky a základní nádobí. (není tam moc hrnků a skleniček)
http://www.nakole.cz/diskuse/20989-podzimni...
Tak my tedy nakonec nejedeme. Vracíme se dva dny předem v noci z Barcelony. Nejsme schopni odjet dříve jak v Pátek a to znamená že budeme moci jet jen na jeden den na kolo a pak zase nazpět. To je opravdu dost na houby při vzdálenosti 380km. Bohužel jsme nepočítaly s tím že bude sraz o týden dříve a hlavně Iveta si tu práci už nepřehodí jinam a v pondělí volno mít nemůže. Mo nás to mrzí a všem přejeme jen krásné počasí bez deště.
Tak to je škoda. Už jsem se těšila, že uvidím jak to jde Filipovi na kole.
Jak to vypadá s trasama? Pokud by tam bylo něco jetelné tak bych se dohasil, teda jestli doléčím ten zánět... paní doktorka na pohotovosti, které bylo mimochodem asi 85 let, říkala, že nééé, ale uvidíme.
Tak samozřejmě je tam něco i jetelné! Dyť mne snad už kua znáte, ne?!?
:)
no právě..... s mým nájezdem a nohou v hajzlu.....
Jestli to zas vezme po žlutý, bude v hajzlu nejen noha. A pro pochodování je nájezd nepodstatnej.
možná by mně zachránilo lehokolo, paní doktorka říkala, že nesmím nohu namáhat, mám ležet a mám ji mít podloženou výš než kyčel....tak to by snad i šlo..
Dojeď. Však do výčepu dojdeš. :-)
A mají prý i Plzeň. :-D
V nejhorším pojedeš s Radkou dětskou sekci.
uvidím jak se to doléčí, zkrátit se to dá vždycky (trasa, nemyslím v kyčli)... ale vystrašila mně dost ta doktorka, je fakt, že zarudlý pruh od kotníku do třísla mně donutil jít na pohotovost, v práci jsem tvrdil, že vydržím do pondělí..
Jen aby nedošlo k mýlce - vozík je obsazen!!!
Neděs lidi :-))
Jsou v té Slezké divočině bankomaty?? Nevíš/te zda se dá platit kartou v kempu za ubytování?
Ve Vítkově je bankomat ČS a KB. To vím, vím i kde přesně (na hlavní kousek od Lídlu). Jestli jsou tam další, to nevím.
EDIT: vím, další bankomat Euronet je tu: https://mapy.cz/s/13Hi2
Jestlipak strejdaFido vezme tříkolku, nebo horáka?
Teď při tom dlouhém lehosrazu jsem si užil lehokola dost a dost, a to natolik, že...
...ho mám čím dál radši. Těžko bych se zrovna teď donutil sednout na starou klasiku.
Tak se to vyvíjí, že tam budu s tím divným strojem sám, nebo ne?
Beru horáka.Vím,je to divný kolo,ale do prostoru kolem Vítkova je lepší.
Takže si tě mám připsat na královskou bajkerskou? :-)
Nee,už jsem ve vysokém středním věku,už jezdím na pohodu.
Můžu taky přijet s divným kolem?Pedro
Proč bys nemoh? :-)
Není předepsané na čem kdo a kde bude jezdit
No, na žiletku bych to asi moc neviděl. :)
Po tom co občas vídám jezdit skládačku a třeba i v místech kde se i dobrý horák přenáší, tak bych si to už tak jednoznačně nedovolil tvrdit :-)
Tak žiletka se zas lépe nosí... :)
Právě, se mi to blbě nese, tak raději jedu. A když už někam občas vjedu, tak už nejde zastavit a nějak To dopadne
Prý letos už konečně pojedeš s bajkovou sekcí. :-)
Chci upozornit, že kolárka není tak velká, aby se tam vlezlo víc než jedno tunokolo - viz obr.
Tak to si nechte tentokrát doma nebo by muselo parkovat přes noc venku :-D
https://www.novinky.cz/muzi/414542-nemecky...
Tak jsem dalším odpadlíkem - svěřil jsem se do péče lékařů a mám na příští týdny vystaráno.
K felčarům nechodit !! Ti vždycky něco najdou. Neexistuje zdravý člověk. Jen špatně vyšetřený...
To mi je líto.
I když se Ti musím přiznat, že cos mi řekl, že půjdeš k doktorovi, tak jsem očekával, že Ti to zatrhne.
Tak se hlavně uzdrav a na jaře se uvidíme :-)
Tož to budu mít asi taky absenci - dám li se dohromady pojedu v době jarního srazu na tři týdny do Španělska a Portugalska,tak až za rok.
Ty jo, koukám, že jsi tím někomu udělal i radost....
No, to je fakt zajímavý. Jsou případy, kdy těm plusům/mínusům prostě nerozumím...
Wílo - sušenky pro Libora sním klidně já. Mně to problém nedělá, vejde se jich do mě poměrně hodně :-)
Ale vážně: včera jsem jel do práce jenom v triku, bez bundy, a výsledek na sebe nedal čekat - je mi mizerně, nadopovanej paralenama, svaly bolej, teče z očí i z nosu. Tak snad to za týden ze sebe shodím, jinak by ty sušenky pro Libora a pro mě musel sníst někdo jinej :-)
neser!! jak můžeš udělat takovou školáckou chybu to nepochopím
si pořád hraješ na mladíka, ale oni i mlaďoši se teple oblékají, hlavně po ránu a večer :-)
Nechci rýpat, ale kdybys byl kamarád, tak mu ty sušenky přivezeš.
Náhodou - já jsem kamarád!
Ale jak jde o jídlo, neznám bratra :-)
Leono, prosím (možná to tady jenom nemůžu najít):
1. tel můj: 721 781 857 (normálně ho mám vypnutý, ale v den příjezdu = v pátek ho budu mít cca od 18 hodin zapnutý),
2. napiš mi telefon na Tebe (třeba obálkou, to je jedno),
3. pečivo se dá objednat vždy den předem - ale je tam někde nějaký klasický potravinový obchod?
Důležité: zřejmě dorazíme za tmy, takže abychom nebloudili, prosím jako obvykle: od 20:00 hodin v pravidelných desetiminutových intervalech vystřelujte světlice, vždycky 1 zelenou a 1 červenou, to pak už snad najdeme.
Dík :-)
No jo, ale co když jednu z těch světlic přehlédneš a pojedeš jinam než se stihne vystřelit další dávka :o)))
Ostatně je to jednoduché - jedeš po červený :o)))
Kemp se nachází v obci Podhradí.
Příjezd do Podhradí po silnici směrem od Vítkova je závěrem z kopce a vede levotočivou a pak pravotočivou serpentýnou.
Jakmile projedete tou druhou pravotočivou serpoškou, dávejte pozor na ukazatel "Autokemp Podhradí" doleva. Je to ještě pořád z kopce dolů. Já to prvně přehlídla i ve dne. A někdo hlásí příjezd po tmě.
To, že jste přejeli zjistíte, že už nejedete z kopce, cesta se rozšíří a je tam zastávka busu a kousek dál most přes řeku Moravice. Takže otočit a kousek zpět.
Jakmile správně odbočíte, pojedete stále po asfaltce. Nutno hlídat další ukazatele na stromech, ale i namalované na asfaltce - velkým napsáno ATC.
Ještě mě napadá - je to u řeky, takže REPELENTY proti komárům určitě nebudou k zahození :-)
Letos jsou nějací komáři? :-)
Nějaké DTT mám a vezmu, ale docela se ochladilo tak by mohli dát pokoj.
Chcete dopředu trasy? :)
Ani nevím, na jednu stranu jsem zvědavá, ale na druhou stranu si říkám své oblíbené "Čím míň víš, tím líp spíš".
Sobota
Hradec nad Moravicí
https://mapy.cz/s/153bf
Z kempu kolem řeky, oběd (a sraz s "bajkery") v areálu dobré pohody (předpoklad kolem poledne). (15. km)
Výjezd na zámek Hradec nad Moravicí, prohlídka, cukrárna... (20. km)
Po staré cestě směr Lesní Albrechtice (případně přes Bezručovu vyhlídku; ve všední den, kdy jsem tam byl na "kontrole", byly zavřeny branky, předpokládám, že o víkendu bude vše otevřeno) přes Lesní Albrechtice (25. km) a Vítkov do kempu. (40. km)
Variantně se lze vyhnout jízdě po silnici Lesní Albrechtice-Vítkov (ve všední den docela velký provoz vč. kamionů) sjetím po žluté k řece a pokračovat pro pravém břehu řeky
Na Hradec nad Moravicí se moc těším.
To já také. Co ty tam chceš hlavně vidět za zajímavosti?!?
Je tam krásný zámecký areál a park, také je tam pěkná křížová cesta s výhledem, ale tu asi nsetihneme. Víc nevím, byla jsem tam jen jednou.
Už jsem na to koukala.
Začínám zvažovat, že se v Hrádku odpojím a projedu si ten park a vrátím se přes různé ty vyhlídky a podél řeky zpět.
Křížovou cestu, doufám že zvládnu s dětskou sekcí v neděli nebo v pondělí.
A cestou na sraz, nebo možná po ubytování, chci ještě do Vítkova - to je také velmi zajímavé místo a kromě místní "katedrály" je tam i hrob Jana Zajíce, který vysochal Zoubek.
Čas na prohlídky a koukání by měl být dostatečný. Trasa je záměrně kratší. ;-)
A kudytudy po červené ?
Neboj, "nás" se ta uvedená trasa moc netýká.. ;-)
No však. Kudy tedy ?
Bikerská:
https://mapy.cz/s/15jKo
Dík.
To vypadá dobře
Neděle
Budišov
https://mapy.cz/s/153dH
Přes Vítkov do Klokočůvky, na Spálově v hospůdce sraz s bajkery. (15. km)
Údolím Odry a později Budišovky přijedeme do kempu Budišova nad Budišovkou (oběd). (30. km)
Z Budišovky přes Guntramovice na Červenou horu (vyhlídka; 40. km) a dále přes Podlesí (hospoda tam bohužel zrušená) a Staré Oldřůvky zpět do údolí Budišovky. (55. km)
(poznámka - trasa je po okraji vojenského újezdu Libavá, kam je zakázán vstup i vjezd!)
Výjezd po žluté do Čermné ve Slezku a dále přes Nové Těchanovice a Lhotku do kempu (buď "přímo" anebo objezdem po cyklotrase 551, 6132). (63. km)
Lze zkrátit odjezdem z Budišova po silnici směr Čermná ve Slezku a pokračovat po trase.
Kolem hranice voj. újezdu - kousek za za St. Oldřůvkami, to nestojí za řeč. Bývalo hůř.
Neklidnější nebikery by mohlo lákat protáhnout to lehce z Č. hory na Starou Vodu, protože tam už se může (akorát ze St. Vody do Podlesí jsou pak kostky...)
Pondělí
Nad Slezkou Hartu
https://mapy.cz/s/153Vt
Z kempu přes Nové a Staré Těchanovice, hráz přehrady Kružberk do Budišova (20. km)
Dále přes Dvorce směr Roudno - výšlap/výjezd na rozhledu Velký Roudný (rozhledna http://rozhledny.webzdarma.cz/roudny.htm) - 35. km
Přes Bílčice na hráz přehrady Slezká Harta. (45. km)
Po levém břehu v.n. Kružberk a Zálužné zpět do kempu. (70. km)
Zkrácení: vynechat rozhlednu Velký Roudný a z Křišťanovic po cyklo 6152 rovnou na hráz Slezké Harty (-7 km)
Úterý
Fulnek, Odry
https://mapy.cz/s/154d1
Z kempu přes Vítkov do Fulneku (25. km), přes rozhlednu Olšová do Oder (40. km)
Proti proudu Odry do Klokučůvku (50. km) a přes Vítkov zpět do kempu (61. km)
To mi nedělej. Odpoledne jsem si koupil mapu a tohle je jediná trasa, která vede mimo. :-)
Středa
Kružberk
https://mapy.cz/s/154fB
Z kempu přes Podhradí, Radkov, Jánské Koupele do Kružberku (16. km)
Zpět do kempu přes Staré a Nové Těchanovice a Lhotku (27. km)
A co hrad, když už jsme v tom Podhradí?
Škoda vynechat.
Tip: vyjet nahoru a prolézt zříceninu dřív, než serpentiny vyjedou i ti nejklidnější, co určitě nebudou chtít ani zastavovat. Jestliže ano, prolézt znova.