http://www.ctidoma.cz/zpravodajstvi/2016-07-05...
Zajímal by mě názor místních. Děkuju.
Jo, něco podobného se mi stalo mezi regály v Makru. Protijdoucí paní mě srazila na police jakousi rolí... a ještě mi dotčeně řekla "vidíte přece, že něco nesu"... (Já to viděla, ale vylézt před ní na regály už jsem nestihla a jiná úniková možnost tam zrovna nebyla...)
Přiznám se ale, že mě dosud nenapadlo zjišťovat, jaký na to má kdo "názor". :-o
V autobusu:
"Já za to nemůžu, to ten batoh!"
A proč si ho tedy nesundáte?
"Vy mě nebudete poroučet, já mám právo ..."
... mnoho lidí neví, že s batohem na zádech zabírají podstatně víc místa, než když ten batoh mají u nohou. Navíc - že tím batohem (nemají v něm dotykový cit) obtěžují (omezují/ohrožují) okolostojící.
S jakým bočním odstupem 8-) od chodců ten kolečkář jel se nejspíš neví, že?
Jdu-li po chodníko-cyklostezce, předjíždějí mě někteří picyglisté dost natěsno (byť jdu co nejvíc vpravo a široko daleko žádná - ani mobilní - překážka není)
Chápu to tak, že se hledají svědci, protože zatím není jasné, kdo za to vlastně mohl.
To máš podobné jako s některými auty - prázdná silnice a on při předjíždění cyklistu skoro lízne zrcátkem. Těžko hádat, zda to dělají schválně nebo si to neuvědomují...
Chodím (na kolo jsem trochu lenivý) často po silnici.
Někteří plechovkáři mě nevnímají a reagují prudkým úhybným manévrem až "na poslední chvíli".
Ti bohorovní mě ani nezaregistrují.
Slušných, co jedou s dostatečným bočním odstupem je, zaplať Pánbu´, většina ...
Protože vím co jezdí v autech za telata, která za jízdy musí telefonovat či dělat jiné psí kusy s mobilem, tak vždy uhnu max z cesty a počkám až projede. Na "většinu" nespoléhám, jeden pitomec z mnoha mě štrejchne a je mi naprd že on je viník.
Tak nevím, co člověk z organizace pro svobodné kradení veřejného prostoru slyšet.(OSBID)
Nutno ale říct, že jestli je to pravda(nutno říct, že ten server nelze zařadit mezi kvalitní zdroje informací), toto má dvě roviny, pokud se cyklista předjížděl příliš blízko(škoda, že se něco takového nemůže stát automobilistům), tak mu to patří. Nicméně, pokud spadl, a oni se vůbec nezajímali o jeho stav, pak může jít o neposkytnutí první pomoci. Nutno ale říct, že česká společnost jaksi nemá pomáhání těm, co to potřebují, ve své povaze.
Kolik lékařů, projíždějících kolem dopravní nehody vzpomene na Hipokratovu přísahu?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hippokratova_p%C5...
> organizace pro svobodné kradení veřejného prostoru
Jako třeba Auto*Mat? :-)
A vůbec, jak by sis představoval nekradení veřejného prostoru?
Organizace pro svobodné kradení veřejného prostoru je OSBID. Auto*mat se po většinu své existence snažil o to, aby byl veřejný prostor vrácen.
Vrácen komu?
Poslední dobou se mi zdá, že především protežuje MHD na úkor všech ostatních. Včetně oddělených tramvajových pásů - prostoru jen pro MHD atd. (http://prahounakole.cz/2016/06/kolo-versus-mhd/...
No, momentálně to s A*M není úplně nejlepší, ovšem MHD je pro Prahu životně důležité. Bez MHD by rozhodně nevypadala Praha tak, jak vypadá, buť by byla extrémně nafouknutá, kvůli plechovým miláčkům jejích obyvatel, nebo by byla znatelně menší v blízkém okolí by existovaly nějaké další aglomerace.
To bude asi nějaké nedorozumění. Jak by se mohl cyklista octnout v zákazu vjezdu VŠECH vozidel?
Zrovna nedávno jsem viděl zákaz vjezdu všech vozidel a cyklostezku na společném sloupku. Bohužel už se začínám smiřovat, že legální odstranění/změna nesmyslných značek není v silách běžného člověka a ignorace bude snazší... :-/
To by bylo řevu a možná i sračkometu, kdyby tu poslední větu napsal řidič motorového vozidla ;-)
Že ho shodili batohem je nemilé, ale může se stát. Že se nezajímali o to, co se mu stalo a nepomohli, je podivné.
Jednou se mi stalo, že se proti mně vyřítila mopedistka v jednosměrce v protisměru. Jela jako slepá. Natlačila mě na obrubník, teda já vjela těsně k obrubníku, abych se ji vyhnula a pedálem jsem o ten vysoký obrubník zavadila a nakonec spadla. Nestalo se mi celkem nic, ale ona dotyčná mopedistka zas vůbec nereagovala, nejsíš si ani nevšimla, co se stalo, pelášila dál v protisměru.
Nedávno mi někdo říkal, že je to známá firma a že už si na ni v té inkriminované jednosměrce, kde jezdí běžně, počíhali chlupatí.
Kdoví co se tam stalo. On cyklista něco vypověděl opicajtům, ti něco sdělili pisálkům, pisálek něco vypotil a editor mu to nějak promazal do článku.
Jestli tam cyklista neležel už od večera vedle piksly od toluenu, nevypověděl, že zelení mužíci měli na sobě kukly a takový jako batohy a pak nasedli do létajícího talíře a o jeho osud se vůbec nezajímali :-)