No, už asi moc netěší, skoro jsme si vjeli do vlasů :-) http://www.nakole.cz/diskuse/20948-co-vas...
Máš ve všem samozřejmě pravdu. Já si ale stále stojím za svým, že i přes to všechno, nebo právě naopak kvůli znalosti místních neutěšených poměrů, měla být snaha ten termín zvolit citlivěji ;-)
Dobrý argument, máš sice pravdu ale já ji neuznávám tudiž pro mně pravdu nemáš:-)
Termíny se totiž stanovují tak aby vše mělo návaznost a nikoliv podle toho kde stojí škola a kdy končí školní rok.
Pokud se budeme striktně držet zákonů nebo jenom názorem "mám na to právo, protože mi to nic a nikdo nezakazuje", a nebudeme při tom používat i hlavu, tak je to hodně smutné...
Máš pravdu, tak že především meli použít hlavu dotyční rodičové a nebylo by co řešit.
No to taky :-)
A už končím, tohle nikam nevede. Svůj názor jsem už napsal, nemám k tomu co dodat.
Máš sice svůj názor, ale ty vycházíš z situace která nastala a od toho vycházíš zpětně jak si myslíš že by to mělo být, nebereš v úvahu jak proběhl mechanismus spuštění celé akce která vyústila v tuto konkrétní kolizi.
Proč nemohli parkovat 100 m od školy, ale museli 50 m a ucpat cestu?
Všichni z nich věděli, že parkují kde nesmí a blokují cestu, proto taky tak chvátali odklidit auta, pač jim bylo jasný, že pokuta za špatné parkování by byla směšná částka za to co by je to mohlo stát.
Peníze jsou mocná síla jak přimět lidi k "rozumnému" a ohleduplnému chování :-))
Jen se zeptám jak bys řešil nějakou ohleduplnost a shovívavost k těm lidem, když by byl nutný příjezd lékaře a rychlý převoz do nemocnice?
To by tam záchranáři taky měli čekat?
Jak bych to řešil já? Coby obyč civil asi nijak. A jako někdo, kdo tam jede jenom za kšeftem, těch možností o moc víc asi taky mít nebude ;-)
Záchranáři/hasiči jsou už ale určitě zvyklí na ledacos a umí si operativně poradit. Projet třeba přes trávník, po chodníku, a tak.
Že jsou ti rodičové mamlasové ale nijak nezpochybňuji. To si snad ani nemyslíš, ne?
Ne, to určitě ne.
To je právě problém s tím objížděním, jde to, ale dost ze široka komplikovaně a po chodníkách. To je důvod, proč úřady trvají na volném průjezdu a jsou dost nekompromisní a všichni místní to dost poctivě dodržují.
Mě by docela zajímalo jak by se ti rodičové tvářili, když by byli v pozici rodiče doma u těžce nemocného dítěte a čekali na sanitu a slyšeli ji jak s houkačkou bloudí po okolí a hledá cestu jak se k nim probojovat, protože tu přímou tam někdo podobný jim ucpal autem aby to neměl moc daleko třeba do cukrárny.
http://www.nakole.cz/diskuse/20948-co-vas...
Ty´s ovšem nepochopil, že rodičové nechtějí mít z toho svého potomka nějakou "socku", která bude chodit pěšky.
Ne a ne a ještě jednou NE!
Jejich potomek bude patřit ke splečenské ELITĚ, na to musí být soustavně (od mala) připravován ...
Aha, tak to by mohlo být ono.
V tom případě to ale páni rodičové vůbec nezvládli. Neměli spěchat s odklízením auta, být nad věcí a nějakou stavební firmou, počkat hodinku než dítko dostane glejt a pak teprv hrdě odkráčet a nějak odjet a pak si nechat vystavit účet. To by mělo ten správný šmrnc, ale ne to co předvedli :-))
Tak na tohle veledílo jsem celkem zvědavý :-)))
http://cdr.cz/clanek/tetris-se-docka-filmoveho...
Potěšilo. Na pár dní jedu na kolo pryč a tak se pomalu balím. A bohužel nejedu svým dopravníkem a nebudu v autě sám, tak jsem dostal zavazadlový limit :-)
Je to dřina, ale bojuju statečně a vypadá to, že bych se mohl do limitu vejít, když nebudu počítat bágl na kolo, ale to mi snad bude prominuto :-))
Nakoláci, ať jsme zdraví!
http://xman.idnes.cz/masturbace-jako-lek...
Pobavilo jak s šíravníkem opět lomcuje závist:-)
http://www.nakole.cz/diskuse/20682-co-vas...
Tvoje Jindrovlezdoprdelnictví taky docela pobaví.
8-))
A co na to tvé lezdoprdelství šíravníkovi dámo:-)
Měl bys zajít na oční oddělení, popř. vyčistit optiku.
když vidíš, co ostatním zůstává skryté
Tohle pískoviště na Náměstí Dr. E. Beneše včera odpo otevíral sám primátor města. Má to bejt nějaký oddechový místo imitující mořskou pláž. Ten písek je za 100000 peněz přivezenej z Baltu(!!!). Mají prej něco podobnýho v několika českejch městech, tak v soutěži "Kýho výra" přece nezůstaneme pozadu. :-))) Feldkurát Katz: To se nám to hoduje, když nám lidi (EU) půjčujou.
Tam se bude kočkám a psům moc dobře sr@t a chc@t! :-)
A tohle je ze včerejška, ještě před ofiko spuštěním do provozu. Hezké dítky, zdravě opálené, nespa? :-))
A je tam i vyhrazená nuda pláž?!? :o)))
Ty chodíš na místa pro chudaky, co nemají peníze ani na plavky? :D
Tak to ne. Mám pocit, že tahle místa navštěvují hlavně ti, kteří by potřebovali jednodílné plavky od krku až po kotníky...
Však to není spolek krasavců, ale těch co se rádi pohybují nazí. Na Baltu jsem byl na FKK mockrát, nemám rád mokré studené plavky a vítr. V metru také nepotkáš samé krasavce, ten vzorek je zhruba stejný.
Akorát, že na FKK jít můžeš, ale nemusíš, u metra tolik na výběr nemáš.
To by tam nesměla být lehátka, ale plážové koše, pak by tam FKK měla místo.
Teď si uvědomuju, jaké je to blbost, přivezou písek od Baltu, ale dají tam lehátka místo košů. Kde je "módní policie"?
Tak smradům začínají prázdniny...
Mluvčí policie se asi pomátla na rozumu:-)
To by ve městech nesměly chodit hezké baby a podél sinic by musely zmizet reklamní cedule.
„Jakékoli předměty u silnice, které poutají pozornost řidiče, nejsou dobré. Má se plně věnovat řízení. Za nás bychom přivítali odstranění bicyklu i figuríny,“ řekl Právu mluvčí policie Andrea Cejnková. Zdůraznila, že tvůrci výjevu by mohlo hrozit přestupkové řízení a pokuta.
https://www.novinky.cz/koktejl/408243-ve...
Ono to poutá pozornost a mohlo by dojít k nehodě, ale osobně si myslím, že někde poblíž cest podobné umění asi by fakt být nemělo.
Pár podobných nápadů, lidi si na to zvyknou a pak u nějaké skutečné nehody nikdo nezastaví, protože zase "přitroublé umění".
Když už lapím doma u počítače, tak jsem si vsadil na fotbal. Kopaly se penalty o postup Německo - Itále. Na postup němců s kurzem 6.26 a na postup italů 6.59 :-D.
Takže prostě tutovka. Vyhrál jsem 400,-. :-)
Kouzlo on-line sázení...
Koukám, že demokraté se mohou posrat, když demokraticky zvolený prezident řekl, že by o něčem chtěl referendum.
Tak pravda, on to vlastně není jejich prezident.
Potěšilo spíš v uvozovkách. Kdybyste měli někdy pocit, že Češi jsou bordeláři a Němci pořádní.
Okolo baráku vydloubávají trávu ze spár mezi dlažbou, ale vysypat bordel někde v přírodě, to umí také.
Pobavil mě plakát z varnsdorfské "Střední školy úplně všeho". Tedy konkrétně to, jak se tam někdo neumí vypořádat se zelenými a červenými vlnovkami.
Není to spíš umění, dostat je až na plakát?
Možná je to fakt úmysl, protože Word apod. tyhle věci snad ani defaultně netiskne :-)
Koukám, že ani v Iráku to nemají se státními nákupy zrovna jednoduché :-)))
http://technet.idnes.cz/falesne-detektory-bomb...
http://technet.idnes.cz/pseudoveda-detektor...
Británie jde do kopru a krysy opouštějí loď:
http://www.theguardian.com/politics/2016/jul/04...
A to tě genie pobavilo nebo jen potěšilo?
Svým způsobem i pobavilo.
Samozřejmě, pokud zločinci typu Farage, Katzinského, Vandase a Macha půjdou do hajzlu, tak to bude skvělý.
... i kdyby tak padli všici, vstanou noví bojovníci ...
Tak blbců je holt vždycky dost. A zločinců, kteří jejich blbosti využívají, je taky dost.
Bylo by fajn, kdyby Putin šel do kopru, ale je otázka, jakej hajzl se vynoří po něm. V případě Trumpa se snad už větší hajzl a pitomec snad ani objevit nemůže.
Kdy už konečně budeš někde kandidovat ty ? Třeba do obecního, nebo nějakého vyššího zastupitelstva. Ať máme vzor, ať netápeme a víme, jak se to má správně dělat.
Pro mne tahle místa nejsou.
Kritizovat umí každej trouba. Něco ale dokázat a ukázat, na to už nemá schopnosti, znalosti a inteligenci...
Hele, kdybych chtěl, tak bych tuhle troubovskou práci zvládl. Jenže moje místo je jinde.
A jaký je tvůj vysněný post? Ředitel zeměkoule?
Kdybych po tom toužil, proč bych odmítal místo, kde je opravdu teoretická možnost toho dosáhnout?
Děsně mi připomínáš Brouka Pytlíka z Ferdy mravence. Všechno věděl, všechno znal, všude byl dvakrát. A kde nebyl, tam se chystal.
A ten taky kdyby chtěl, tak by uměl dělat všechno, ale on nechtěl...
Ani zdaleka. Je taky dost věcí, které neumím.
Protože nechceš :-)
Ne, nikdo není dokonalý. Krom toho, že naučit se japonsky potřebuje pořádnou vůli. A naučit se Mahjong taky není úplně jednoduché.(A aby snad nedošlo k mýlce, tak Mahjong jest toto: http://www.playhowto.net/wp-content/uploads... )
Ty umíš japonsky ? A Mahjong kromě tvé osobní zábavy přináší společnosti co ? Nebo proč to vůbec zmiňuješ v souvislostech s veřejnýma funkcema ?
To mi připomenulo Hrušínského v Knoflíkářích. Ten uměl plivnout lokomotivě na osmičku :-)
To, že jezdíš na kole přináší kromě tvé osobní zábavy společnosti co ?
Každý umí něco (jen já nic ... 8-( )
... ale zase o tom "nicu" umím dlouze a zajímavě povídat ...
8-)
Mahjong, šachy apod. cvičí mozek. Ale to pro lidi, kteří nechtějí mozek používat, asi nic neříká.
Jinak co třeba tvoje práce přináší společnosti. Patrně tak akorát hovno.
Ať už máš Mahjongem pocvičený mozek, nebo činkama svaly, co ale dál ?
Ty tady soustavně na něco nadáváš, kdekoho a kdeco zpochybňuješ (naposled moji práci) - tak se ptám, jak se sám zapojuješ a co veřejného předvádíš, jak ten Mahjong dokážeš zužitkovat, abys předvedl něco víc, než ti tebou kritizovaní.
A třeba i víc než já - pochlub se svým hovnem :-)
Mno, je takovým nepsaným skoro-pravidlem, že ti nejinteligentnější lidé jsou svým myšlením úplně mimo realitu ;-) A pro obyčejný život, hlavně pro rodinný, absolutně nepoužitelní... Jsou nešikovní, neumí se zamyslet nad potřebnými obyčejnými věcmi, prostě jsou zaměřeni jen a pouze na tu svoji "specializaci"...
Takže pohledem normálního člověka jsou hloupí, k ničemu ;-) A o jejich "užitečnosti pro společnost" by se taky dalo celkem úspěšně pochybovat...
Pro hlupáka každý jen trochu inteligentní jest hlupákem. To, co píšeš, je pochopitelně, blbost.
https://www.youtube.com/watch?v=IO38xGsW9Uw
"Pro hlupáka každý jen trochu inteligentní jest hlupákem."
A jakpak si máme teda vykládat to, že ty v každém druhém příspěvku někoho nazýváš hlupákem, debilem, nebo nemyslícím tvorem ?
Že by tvoje citace Forsta byla sebereflexí ? :-)
To jest mýlka.
To Ronda: Omyl je, že je to každý druhý příspěvek. I když pravda je, že tady je spousta skutečných hlupáků, včetně tebe.
Kdepak rondo, ani zdaleka. Jenže tady na tom serveru jich je vskutku hodně.
cyklopalmovka - takhle lacino to neodbudeš a nesmázneš.
Logicky to naprosto sedí, jak prdel na hrnec. Prostě to na tebe padne, jak ušitý. Nevykroutíš se.
Nebo snad ty, hráč logických her, chceš popírat nebo ohýbat tak jasnou a průzračnou logiku ???
Ty sedíš doma?!? To si jako bratra vypustil na cesty samotného?!?
Ani mi nepovídej. Musel jsem bejt v práci. Tak mě to vzalo, že jsem před hodinkou poslal výpověď (nekecám, nepřeháním)
Teď kysnu kdesi u Passau :-/
Až tak. Ňák bylo, Ňák bude :-)
Ale může a bohužel se čas od času objevuje a okolí trpí.
Potěšilo mne, že týden po referendu se britská ekonomika stále nehroutí :-)
Z tvých reakcí na "následky" Brexitu si nějak neumím vybrat, jestli si z toho děláš řiť, nebo ty radostné výkřiky myslíš vážně.
Jestli řiť, tak dost říťkou. Jestli váně,tak trochu překvapuješ.
Pro případ, že by to snad někomu nebylo úplně jasné (argumentaci v obrázku lze vytknout minimálně dvě zásadní chyby) příspěvky, které nejsou myšleny úplně vážně, označuji rozdílem dvojtečky a pravé závorky.
No, ona se hroutí, ale pomalu. Větší tempo to samozřejmě nabere, pokud VB EU opravdu opustí. Ovšem daleko větší průser se děje v oblasti lidské. Poměrně výrazně narostl počet rasistických trestných činů, a to se tam, narozdíl od naší banánové republiky, tyhle činy stíhají.
Nestíhají, stejně jako u nás. Utlačování bílých je úřadama toleroáno a pozitivní diskriminace barevných je doktrínou.
Jdi s takzvanou pozitivní diskriminací do prdele. Nic takového, pochopitelně, neexistuje. Jenže blbec v to rád věří, neb je to lepší, než přiznat vlastní neschopnost.
Nojo, fšichni sou blbci, jen ty si letadlo (vlastně vědec, spisovatel, filozof, atd., prostě génius). Fšechno znáš a fšudes byl ...
Jo a taky velkej "slušňák" :o)))
Taky jsme byli mladí ...
Hmmm,
teď už mladí nejsme
8-(
A, vědátor a genius promluvil... Lže a ještě je sprostý.
Dnes jsem poprvé v praxi viděla na D1 informační ceduli, na které byla registrační značka auta a velký vykřičník ZPOMAL! Tahle novinka mi unikla.
Pikantní bylo, že mě v jednom z těch nesčetných zúžení předjíždělo auto, pak hned ta cedule, no a na ceduli stejná značka, jakou mělo to auto těsně přede mnou.
"Odhalenej" řidič to pak rychle vzal stranou na nejbližší odbočce a tam si asi ty najeté vteřiny odstál.
Cyklistická osvěta v Píseckém městském zpravodaji :o)))
Přihoď ještě lupu... :-)
Stačí říct :o)))
Dík, už vidím lépe. :)
Tady odkaz - na celý Zpravodaj města Písku http://www.mesto-pisek.cz/VismoOnline...
Tak přečteno. Jestli to mělo vychovávat stylem "když si dáš na kole jedno pivo, tak si pyrát a vrah", tak to na mne nějak nezafungovalo. Se čtyřkou v krvi "jezdí" na kole (a nejenom na něm) jen naprostý debil. A to množství alkoholu v krvi se mi moc nezdá, to by těch piv musel dát přes dvacet...
Také je to v "pobavilo" :o)))
Navíc mě pobavilo i to, že zprvodaj je plný všeliké inzerce a balastu a na tenhle "literární" úkaz vyhradili celou stranu :o)))
Beztak na to dostali nějakou dotaci...
O tom nepochybuji. Obdobný zpravodaj se vydává i v jiných městech. Naše Praha 6 ho má rovněž. Dokonce v obdobném formátu.
Pořád mi vrtalo hlavou, proč se vydává "Šestka" a ještě tenhle zpravodaj. Teď už je mi to jasné :o)))
Tý-jó, to je dílo jak od jednoho místního literáta. Skvělý příběh, umně vytvořená zápletka a nečekané rozuzlení. Jen ta čeština za naším laureátem Nobelovky pokulhává ...
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/britska-vlada...
Britská ekonomika se už hroutí :-)
No, přesto ta ekonomika klesá. Krom toho, že samotná Británie je na pokraji rozpadu. Pokud se Britskou premiérkou stane Theresa May, pak je to jisté. V případě Brexitu Skotsko, které už vyjednává o přechodné době, aby nemuselo žádat o opětovný vstup kvůli nedobrovolnému vystoupení, odejde z Británie, a to pak budou teprve ekonomické otřesy. Krom toho, že Anglie se stane nesvobodnou zemí.
Zajeď do té své žumpy "Co vás zaujalo 126" a neotravuj to tady těma svýma toxickýma pičovinama.
No, toxický píčoviny tady vypouští někdo jiný. (Abys věděl, kdo to je, podívej se do zrcadla.)
... tak hoši konec kočkování, popadněte kola a vypadněte na vzduch!
Už potřebujete (oba) okysličit obsah lební dutiny. Žádný odmluvy ... a padejte!
A ty jdi taky do prdele! Prej popadni kolo. Facana nechceš?!? ;-)
Místo toho, aby ses styděl v koutě, budeš eště agresivní!?
No, pro tentokrát to přehlídnu, chápu, že těch pár okamžiků pravdy tě rozhodilo.
Jo, "našel" jsem v garáži tříkolku, německou, nechceš ji? Ta by k tvému umění pasovala jak pr*el na hrnec.
A tady někdo evidentně nepochopil. No, já za blbce nejsem. ;-)
(se zlomeným křídlem se na kole jezdí fakt dost blbě)
Paměť mám dobrou ...
Takže ta tříkolka by ti přišla vhod?
Pošli adresu, 300,- na dopravu, v pondělí podám - no, snad ji pošťáci nečórnou ...
Theresa May-Or-May-Not to k Brexitu nedotáhne...jako ostatně asi nikdo. Zaujalo mě, že den po referendu EU jmenovala vyjednavače pro Brexit, 27 států se viceméně shodlo na společném stanovisku (UK ven, co nejrychleji), zatímco v UK se neví, kdo je premiér, kdo je šéf opozice, kdo, kdy a jestli vůbec tu proceduru spustí...a nikým nevolená Sněmovna Lordů už mluví o novém referendu...
Tak se mi zdá, že EU je ve srovnání s UK přímo šampion v akceschopnosti...
No, motaj se v tom teda fest. Odchod bude na dlouho, když se všichni brexitoví velcí tahouni po referendu někam schovali. Tohle je potřeba si pamatovat. U nás by to nebylo jinak....
...zas ale pořád lepší než se střílet na potkání, že jo?
Když člověk kouká na ty záběry z Dallasu...jakoby to byla počítačová hra...jenže není, je to skutečnost, to je realita, bohužel.
Ale to už nepatří do pobavila. To patří do "zamyslete se, co se se světem děje"
:-((
Když policista zastřelí (zcela oprávněně) zločince, tak pokud je policista běloch a zločinec černoch, tak je z toho čoromoro, rasismus, noviny jsou plné zpráv typu "(Bílý) policista zavraždil černocha".
Když ale banda negerských zločinců postřílí bílé policisty, tak se náhle o barvě útočníků nepíše nic...
Já sice chápu, že zlomená lopatka bolí, ale s mozkem by to pořád nemělo mít nic společného.
Tak schválně...
Snipeři zastřelili v Dallasu pět policistů, pálili na ně ze střech
8. července 2016 5:48, aktualizováno 13:48
Pět mrtvých policistů a nejméně sedm zraněných strážců zákona si vyžádala střelba v Dallasu během demonstrace proti policejnímu násilí na černoších.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/strelba-v-dallasu-0za-...
+++
Hlídka v USA zastřelila černocha, svědkyně to vysílala na Facebook
7. července 2016 14:49, aktualizováno 18:30
Ve Spojených státech zabili policisté během několika dní za nejasných okolností již druhého černocha. Dvaatřicetiletého muže střelili při dopravní kontrole ve městě Falcon Heights ve státě Minnesota, informovala agentura Reuters. Už v úterý zastřelila policie černocha při zatýkání na jihu USA.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/falcon-heights-minnesota...
Kde ti z toho vychází, že ti černoši byli zločinci?!?
Jeden ohrožoval na ulici lidi zbraní (proto na něho byl zavolána policice) a druhý měl zbraň v autě a po výzvě policisty po ní šahl. To mi jako chování slušných zákonůdbajících občanů nepřipadá.
Ten v autě ale údajně před tím, než po zbrani sáhl, upozornil policajta, že ji má.
Těžko soudit, víme o tom jen to, co přenesou média. Možná ti dva nějaký škraloup měli, ale jsem nikde nezareagovala, že by ti zastřelení byli označeni přímo za zločince.
Nechci nikomu držet stranu, protože jsem tam nebyla, ale podle svědka (přítelkyně zastřeleného) se jednalo o klasickou policejní dopravní kontrolu (auto mělo rozbité zadní světlo). Řidič normálně zastavil, řekl policistovi, že legálně drží zbraň a šáhl do přihádky (zda pro doklady nebo pro zbraň to ví jen on sám). Sedíc pořád v autě, pořád za volantem, byl prý střelen čtyřmi ranami, takže nakonec zemřel.
Víc o tom nevím.
Jestli, zdůrazňuji JESTLI, to bylo tak, jak popisuješ (resp. ta jeho přítelkyně), tak ten blbec spáchal rafinovanou sebevraždu. Říct americkým poldům, že mám v autě kvér a pak po něm šáhnout, může fakt jek idiot.
Já u toho nebyla, proto si netroufám říkat nic. Já pouze viděla (jako ostatně zbytek světa) to video.
A pokud ten polda skutečně do něj napálil čtyři rány, tak je to na pováženou.
My teď a tady známe pouze výsledek. A ten je bohužel neodvratný.
Co je na 4 ranách na pováženou?
Kdyby do něj vystřílel celý zásobník, tak to by na pováženou už bylo a bylo by to důkladné psychologické vyšetření, ale určitě ne 4 rány.
Policisté jsou trénovaní na to, že když střílí tak vždy minimálně 2, ale zpravidla 3 výstřely.
Já sice mám něco s lopatkou, ale mozek mám v pořádku. Ty sice nemáš nic s lopatkou, ale mozek...
A nečti jen to, co se píše u nás.
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-36745862
Bílí policajti střílejí černochy - problém je rasismus.
Černoši střílejí bílé policajty - problém jsou zbraně.
http://www.ammoland.com/2016/07/obama...
Já bych se do problémů rasismu v Americe nechtěla moc míchat.
Je to složité. Faktem je, že takřka všichni obyvatelé těch končin jsou potomky imigrantů, jedni se tam dostali dobrovolně, jiní zase z donucení. Vyřešit si to musí oni sami, stejně jako problém držení a nošení zbraně. Nikdo jiný jim do toho nemá co kecat.
Já vím, mne jen pobavila ta "argumentace".
Mně na tom teda nepobavilo vůbec nic. Možná snad jen vnitřní čistě sobecký pocit mámy a báby, že u nás tady doma v tom našem Česku, dokážeme pořád ještě projít rutinní dopravní kontrolou kvůli zadním u světlu bez stříleček. I když i zde u nás se často vyskytují hlasy, že jakákoliv dopravní kontrola a buzerování, třeba kvůli překročení povolené rychlosti, je policejní šikana. Těžko si dovedu představit lidi, co tohle hlásají, jak by reagovali při dopravní kontrole na tasenou zbraň v rukou policisty.
Těší mě, že můžeme mít rozdílné názory a můžeme je veřejně sdělovat a třeba chodit na demonstrace, kde se nestřílí jak na divokém západě (i když nutno přiznat, že demonstrace v Dallasu byla jen jedna z mnohých, do našich médií se právě a zrovna tahle dostala jen kvůli té střílečce).
Na mě to Brexit-referendum dělá dojem takového Paroubkovského vítězství ve shazování vlády opozicí. Prostě dosáhli něčeho, s čím si pořádně neví rady a dochází jim, že to nebude žádná sranda. Tak na to teď čumí jak Jyrka, nebo zdrhají.
A papaláši z Unie, místo aby se chytli za nos, tak hrajou uražený a bez domejšlení důsledků tlačej na pilu.
Jak malí haranti, na obou stranách... :-/
Tak Theresa May je dost blbá na to, aby to udělala. Nicméně si nějak všichni kandidáti uvědomují, že současná pozice premiéra je otrávená.
"...je dost blbá na to, aby v pozici premiérky respektovala vůli svých voličů."
Promluvil demokrat.
No, jenže voliči nechtěli totální kolaps. Uvěřili pitomostem šířeným hlavně Borisem Johnsonem a několika dalšími pitomci.
Ale ať bude premiérem kdokoliv, bude to jeho politická sebevražda. Pokud článek 50 aktivuje, dojde k rozpadu UK(a bude konec Velké Británie), pokud ne, bude to jeho konec, neb fašisti budou mít munici proti systému.
Přesně tak. Proto UK z kolabujíce EU vystoupí.
Rozpad UK je jen jedn z témat pokračujícího Projectu Fear, nic víc :-)
Ale kdepak. Rozpad UK je, v případě jejího vystoupení z EU jistý, zatímco jen teoretický odchod UK z EU EU stmeluje.
Jinak snahu o rozpad EU financuje Kreml.
Mne taky. Nicméně, není až tak slušné smát se (zde mentálně) postiženým...
Pravda, pár pitomečků, jako třeba ty, to rádi pro Kreml udělají zadarmo.
Paradoxně extrémně mentálně postižený je hekynen.
A furt se v tom motá jak nudle v bandě... :-)))
http://www.nakole.cz/diskuse/20963-co-vas...
Pro Kreml by to byly vyhozené peníze, ten se v tom vůbec nemusí angažovat. Nejúčinnější kampaň podporující rozpad EU vede Evropská unie.
EU se momentálně nechová úplně nejlíp, třeba ve věci uprchlíků, kde by měla dělat všechno pro to, aby těm lidem pomohla, místo pochybných smluv s pochybnými lidmi jako je Erdogan, ale pořád má smysl v ní být.
Fakt, kampaně pro vystoupení dělá buď banda pitomečků, nebo lidi podporovaní Kremlem, pro nějž existence EU není zrovna pohodlná.
Už jsme se tě ptali několikrát - jak konkrétně by jim podle tebe měla pomoci?!?
Osobně nemám pocit, že by tihle rádoby uprchlíci chtěli něco jiného než "bez práce koláče".
Vyzbrojit je a poslat je obratem zpátky, aby mohli své vlasti vybojovat svobodu.
Dobrá, přistoupím na tvou teorii. Kdo a jak konkrétně je podporován Kremlem?
Dovolil bych si připomenout se s otázkou, asi to nějak zapadlo v diskusi:
Kdo a jak konkrétně je podporován Kremlem?
...
já čekám
A to si vymyslel ty sám?
Nikdo nenapovídal ani si neopisoval?
Krom toho tohle je taky Brexit:
http://www.bbc.com/news/uk-england-devon-36737529
Jo. Teď dělaj ramena, ale nebýt (pra)dědků těch fuj fuj Poláků, tak se ta jejich ostrovní říše jmenuje Grossbritanien...
Tak nejenom nebýt těch Poláků. Mohla za to i Hitlerova blbost. Kdo ví, jak by to skončilo, nebýt napadení sovětského svazu.
Nutno ovšem říct, že nebýt imigrantů, Velká Británie by na tom nebyla tak dobře, jak na tom je. Ostatně, imigranti berou i práci, kterou řadoví britové dělat nechtějí. (A stejné je to i u nás.)
Sběratel koupí platné kovové padesátikoruny - TOP - Poptávka - [8.7. 2016]
Sběratel koupí platné kovové padesátikoruny
jsem sběratel a koupím kovové platné padesátikoruny,a to těchto ročníků: 1997,1998,1999,2000,2001,2002,2003,2004,2005, 2007,2013,2015,2016.Za každou padesátikorunu vám zaplatím 100,- Kč,na množství nezáleží.Jestliže nějakou z uvedených ročníků máte,zavolejte...
https://ostatni.bazos.cz/inzerat/62793981...
Tady je jedna nabídka http://aukro.cz/50-kc-rok-2007-proof...
Nemáš-li postavu do plavek,
choď se koupat nahá.
"A proč myslíš", když je radka ochotna myslet za tebe?
No nějaké zlepšení v tom nevidím protože gravitace je sviňa, podle času kdy jsi to psal vidím v tom určitý vliv nějakého trojboje :-) asi za ty tři kila výše zmíněné.
http://karvinsky.denik.cz/zpravy_region...
Zloději si stěžují policii :-)
Dobrý den, pane Camerone - aneb Brexit v podání parodie na slavnou píseň:
https://www.youtube.com/watch?v=MMlHypUq8xM
pobavilo:
http://zlinsky.denik.cz/nehody/obrazem-cykliste...
akorát nevím, co chtějí policisté šetřit, když ten blbec sjel do vody z cyklostezky, kde neměl s autem co dělat :-D
napařit nejvyšší možnou pokutu a zaplatit výjezd hasičům a byl by klid :-)
Docela ty mladíky chápu, že "byli slovně agresivní". Slyšet po xxx-té, že jsem kokot, by asi rozzuřilo každého... ;-))
Podle fotek to vypadá, že štrejchl čumákem zábradlí toho mostku a to ho poslalo k vodě. Anebo se chtěl otáčet... :)
https://mapy.cz/s/RiWG
stejně by si tam neškrtl, protože to esíčko pod mostkem by s autem nedal :-D
takže asi to otáčení. a přitom je tam ta značka začátku cyklostezky docela viditelná :)
Tak to nevím, to si nepamatuji.
Tady není (ještě?), pokud přijeli zprava od Spytihněvi: https://mapy.cz/s/Rj2p
myslím, že určitě jeli od té Spytihněvi - tam je ta cedule vidět docela dobře. a tohle je první mostek. a určitě museli minout spoustu cyklistů, kteří si ťukali na čelo. ale očividně je to nezastavilo. tak si aspoň, blbečci, utopili auto :-D
Dopadli podobně, jako ten srandista, co jel po turistické na Sněžku :-))
Šel jsem tam týden po něm a koukal na odrbaný šutráky. Dostal se překvapivě daleko :-)
když ono v určité chvíli už to určitě nešlo otočit, takže museli pokračovat
tolerance je třeba
Švédská policie se ukázala jako správný multikulturní orgán, a v rámci boje proti epidemii znásilnění ve Švédsku vyvinula prostředek na obranu žen před náruživými imigranty - plastikový náramek.
http://www.securitymagazin.cz/zpravy/svedske...
Jo, tak to těm útočníkům zatně tipec! Už se třesou před náramky strachy! :-DD
„Lidé nedodržují doporučené nastavení, kdy mezi venkovní a vnitřní teplotou vzduchu by neměl být větší rozdíl než 5 °C”
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/408082...
Takže až bude venku -20, tak si mám v autě/doma/kanceláři nastavit -15? :-))
Jsem zvědav, kdy to začnou kontrolovat na základě nějaké bruselské směrnice.
Takový cejchovaný záznamník vnějších a vnitřních teplot, online raportující přestupce úřadům,nebo rovnou vypisující pokuty , by naší planetě ušetřil hodně starostí s klimatickou změnou.
Dochází ti, k jakému účelu poslouží "inteligentní spotřebiče" (bez kterých se moderní domácnost neobejde!)
To není žádný problém. Internet věcí už funguje a teplotní čidlo posílající svou hodnotu je asi první a nejjednodušší aplikací, která se dá pořídit. Automobilky už hledají, kdo jim udělá sledování jejich prodaných aut. Vlastně jde jen o to, co všechno ta auta budou o sobě oznamovat.
Potěšilo:
Získal jsem knihu D.Francise "Reflex" slovensky. Za jeden a půl dne přečteno, nemohl jsem se od knihy (Zelená knižnica) odtrhnout (česky jsem ji četl už dřív) ale tohle byla úplně jiná úroveň!
http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy...
Je voyer ohrožený druh?
Takové ranní vysrání v podloubí, to musí bejt rozkoš :-)
Proznačkujme ten veřejný prostor, nikoho neživme :)
Ale na druhou stranu ve Velkém Meziříčí mají smysl pro humor...
Pobavil mě tenhle nadějný pražský chodníčkář a klidně i přes-trávníčkář chtějící přes trávu udělat bezbariérovou cestu nu a hlavně ten závěrečný titulek :¨
Dát na web záznam vlastního prasení a pak když je donucen slézt z kola blábolit cosi o řidičích aut.... :)
https://www.youtube.com/watch?v=QPmInhtSSKs
Mimochodem tamtudy, kde je on nucen slézti z kola , občas jezdím a vede tam luxusní cyklopruh....
https://www.youtube.com/watch?v=NLVCy6M6tgU
popravdě ne že by mě to potěšilo, ale taková slepota na kole to se jen tak nevidí....
tak ještě detail, dle britského bulváru si ten cyklista buď četl nebo studoval mapu na řidítkách :)
https://www.thesun.co.uk/news/1449207/the...
Řekl bych, že měl pouze sklopenou hlavu a jel podle čáry. A jestli měl na hlavě přilbu nebo kapucu, tak neviděl dál než na 2 m.
Ono je ale celkem jedno jestli četl, koukal na navigaci nebo měl jen hodně sklopenou hlavu. Dupal pěkně, rána to musela být pořádná :-)
Jak správně řadit na kole – páčkové řazení
Pokud máte kolo s páčkovým řazením, najdete na každém z řídítek páčku – pokud chcete přehodit na další převod, zmáčknete páčku palcem. Páčka na levém řídítku slouží k nastavení předního kola, páčka na pravém řídítku pak k nastavení zadního kola.
https://jenprocestovatele.topzine.cz/jak...
To se hned pozná odborník:-)
Tak což o to, až na jeden překlep (vyšší místo nižší) to píše správně. Když uvážím, že dnešní generace je naprosto nepoznamenaná a potřebuje návod pomalu i k toaletnímu papíru, nejlépe obrázkový, tak proč ne:)
Já se nad tím vším musela zamyslet a postupně si to odzkoušet, když mi dovezli kolo. A terminologii jsem musela časem odchytat, když to kolo dovezli, tak jsem si byla jistá tak akorát "ventilkama", "řidítkama" a "šlapátkama", akorát u těch ventilků jsem až teprve při prvním defektu zjistila, že ne fšechny jsou stejný a musíš mít správnou pumpičku :))
Tak si to přečti ještě jednou:-)
Od kdy se řadí přední kolo prosím?
Že by mně něco uniklo?
Teď v poslední Ikárii (XB1)mi připomněli takový krásný úlet z jedné scifi přeložené do češtiny brzo po roku 1989.
" neměl s sebou tolik umělé hmoty, aby mohl naplnit celou nádrž auta"
Překladatel nevěděl co je to platební karta :)
Přední kolo u řetězu, ne? Že se tomu možná taky říká "talíř" jsem věděla jen díky tomu, že brácha jezdil na kole, něco takovýho jsem kdysi v souvislosti s kolem zaslechla a nic jinýho mi pod ten pojem nepasovalo.
To není tak jednoduchý, názvosloví prostě musíš vychytat. Třeba takový "kónusy" jsem pochopila, až jsem to celý rozebrala a ten kužel uviděla. A nemít Růženku, která přišla s origináníma klikama, tak dodneška nevím, co jsou to "klínky" a na co to je.
PS: Ono házet odbornejma názvama umí kdejakej hňup, ale často cílenými dotazy zjistíš, že vlastně ani neví o čem žvaní, akorát působí hodně odborně.
Talíř, tác, placka, pila, hrubej, kašpárek, lenoch - samý odborný a oficiální názvy pro převodníky :-)
"Kašpárek" je malej talíř? No vidíš, já si myslela, že "jet na kašpárka" znamená šlapat ve stoje ze sedla :)) Mnozí tak na mě totiž působí, jak kašpárci na niti :))
To jsou slangy, který jsou někdy stavovsky závazný, jindy si je ohejbáš podle svého. Když pojedeš v balíku vlčáků na silničce, tak by bylo "fó-pá" použít ten slang blbě, někde u rybníka na Růžence to bude fakt jedno. Tu oficiální terminologii je důležité alespoň v základu znát pro nákupy náhradních dílů a komunikaci se servisem.
Když píší odborný článek musím znát přesné názvosloví.
Přední kolo opravdu nevyjadřuje středový převod.
Však oni tam ten správnej název vzápětí uvádí, aspoň u toho "předního kola" maj "převodník" a u "zadního kola" maj "pastorek". Ber to, že já to čtu jako opravdový laik a je mi to srozumitelný.
To si děláš prdel a nebo neumíš číst?
"Jak správně řadit na kole – přední kolo
Přední kolo je opatřeno tzv. převodníky. U dětských a městských kol často bývá jej jeden. U horských a silničních kol pak bývají většinou dva, zejména u starších typů se lze však setkat i se třemi převodníky. Pokud zmáčknete páčku na levém řídítku, přehodíte na větší převodník – tedy těžší převod a nižší rychlost."
Kua od kdy je přední kolo vybaveno převodníky?
Ty fakt dovedeš okecet jakýkoliv nesmysl:-)
Navíc když přehodím na větší převodník (tác) tak mám větší rychlost a né menší:-)
Co se týče té změny rychlosti, tak jsem psala, že to mají blbě. Jinak k tomu zbytku:
Jako úplnej blbec se podívám na přední kolo (to s výpletem a gumou okolo) a vzápětí, jak píšou o dvou až třech kolech vepředu = převodnících, začnu hledat "přední kolo", kde budou ty kola dvě nebo tři. Má to bej "kolo", má to bejt "vepředu" a můžou bejt jedno, dvě nebo tři a má se to dát přehazovat za jízdy. V tom by byl čert, abych ten "převodník" nenašla.
Až na to že převodník je uprostřed:-)
Nepsala jsi to nakonec ty když ty nesmysly tak vehementně obhajuješ?:-)
No, furt je víc vepředu, jak ty "zadní kola", kterejm říkaj "pastorky"...
"Nepsala jsi to nakonec ty když ty nesmysly tak vehementně obhajuješ?:-)"
Ne, ale posledních pár let jsem učila "skoro důchodce" z různejch oborů, kteří v životě nešáhli na počítač, základy, jak s tím pracovat. Inteligentní lidi, dobří ve svém oboru, ale když jim řekneš "klikněte myší na ikonu", tak vůbec nechápou, co po nich chceš. Musíš najít řeč, které rozumí. Nic víc, nic míň.
To je ale hloupost co tvrdíš,
taky jsem jich pár učil a učím vlastně dodnes.
Musí se jim vysvětlit co to tá myš je a co a jak se stím pracuje.
Proto je důležité je napřed naučit správné názvosloví nebo jinak budou jiným jen pro smích.
Např. "tak jsem ti dneska jezdila s krocanem po monitoru a hledala jsem nakole.cz":-)
To jim samozřejmě říct musíš, to názvosloví, taky na to maj vyčleněný čas. Ale když píšou jednoduchej návod, tak málokdo asi bude ochoten dřív, než vyjede na kole, studovat odborné názvosloví a technické detaily. To se dělávalo v autoškolách a myslím, že dnes už od toho upustili.
A zvláště u starších lidí je musí zajímat to, co dělají, ne nějaký teoretický kecy, nejdřív akce a pak vysvětlení a další kydy okolo. Ono je to totiž nezajímá (stejně, jak je to nezajímalo předchozích padesát let) a potřebujou nejdřív vidět, jestli mají mrhat intelektem. Ti, kteří to potřebovali, se to dávno naučili sami, dnes už zbývaj jen ti, kteří to fakt celej život nepotřebovali.
A potřebovat ani nebudou:-)
Ne opravdu nemusíš znat co a jak se jmenuje u kola. Jednoduše to hodíš do servisu a řekneš opravte mně to:-)
Ale radit někomu na netu aniž bych věděl o čem je řeč je fakt k ničemu.
Jo, furt si myslí, že potřebovat nebudou. Jen je někdo dotlačil, aby to šli zkusit. A první, co jim říkám, je, že bych byla ráda, kdyby ani nepotřebovali.
ALE, může se stát, že to jednou pro ně bude jediný komunikační prostředek (ochrnou, budou z nich ležáci...), a když se to teď nenaučí, tak až na to dojde, už se to naučit nebudou mít jak. Tak ať to teda zkusí. Tohle k motivaci trochu pomáhá. Ale nejvíc pak to, když vidí, že to zas žádná věda není a to je ta chvíle, kdy jim můžeš začít vykládat odbornosti, aby nevypadali jak blbci, i když to žádní blbci ani v nejmenším nejsou.
JJ za pár let až to budou potřebovat tak to zapomenou:-)
A jsme opět na začátku:-)
Nezapomenou, to podstatný nezapomenou, já fakt nemluvím o hlupácích, ale o vysokoškolsky vzdělaných lidech (a před třiceti lety nedělala vysokou školu polovina populace, ale nějakých sedm procent). Když se jednou naučíš plavat, už to nezapomeneš a nemusíš dvacet let vlézt do vody.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Alzheimerova_choroba
stačí?
V takovém případě jeto už jedno, ale je spousta případů, kdy tělo už nefunguje a mozek ano. A o ty jde.
Jenže výpočetní technika jde tak rychle kupředu že to za pár let už nezvládnou, už nebude platit to co se dnes naučili.
Učit se, je potřeba celý život pokud to jde.
Za celou dobu, co s tím dělám, se to nezměnilo. Akorát vždycky musím najít/zjistit, jak se to (ono konkrétní co chci) kurva zas píše, případně kde je ta klávesa/ikona/čudlík a jak se to teď jmenuje. To je jen otázka času a míry nezbytnosti to vůbec hledat.
Ten tvůj už je svatý za života, vždy jsem si myslel že vtipy jsou vymyšlené a přehánějící, ale dost jich jen popisuje nějakou příhodu
:))
Já ne, ale kolega zažil, jak jeden na pokyn "najeďte myší na ikonu..." jezdil myší po obrazovce :))
Kolega je mladej a nekomunikuje jejich řečí. Já jim nejdřív povím, že mají s tou myší šoupat po stole a přitom se dívat, co dělá ta šipečka na obrazovce.
A tomuhle tvrzení taky věříš?
"Jak řadit na kole – zadní kolo
Zadní kolo je opatřeno zadními kolečky – tzv. pastorky. U klasických kol s přehazovačkou jich bývá 6-11. Pokud zmáčknete páčku na pravém řídítku, přehodíte na větší pastorek – ale pozor – na lehčí převod, tedy vyšší rychlost."
:-))))
No nevím. Starý favorit má na každém řidítku jednu páčku. Na kterou stranu se mají palcema mačkat, aby došlo k přeřazení? :-)
Tohle ja taky dobrý špek
"Méně často se lze setkat se silničním řazením, které je zabudované v brzdách."
Kdysi jsem četl docela pěknou knížku o WWII letadlech a najednou se zhruba v polovině zhoršila úplně děsně po stránce technického překladu.
Pak jsem si všiml , že ji překládaly dvě paní.
Zajímavé je, že jedna byla po stránce technické v pohodě, ale ta druhá tam dokázala namontovat na letadla neskutečné věci typu : že spojenecká letadla házela na německo granáty různých ráží, německé stíhačky střílely protiobrněnou municí, že me 262 byl vybaven turbem když chtěl klasický stíhač me 109 zrychlit tak zapnul ostřikovače vody :) atd
Velitel německého letiště při kapitulaci odepnul od pasu kanon a předal ho spojencům atd....
Takových věcí tam bylo na každé dvoustraně pár...
To co jsem uvedl ale není překlad:-)
https://jenprocestovatele.topzine.cz/jak...
Když myslíš:-)
Ovšem tohle je taky perla :-))
Pokud zmáčknete páčku na levém řídítku, přehodíte na větší převodník – tedy těžší převod a nižší rychlost.
nyní i s vůní citronu a eukalyptu
https://www.youtube.com/watch?v=jOK-U0dTCB0
Sto milionů debilů:-)
http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/mobily...
potěšilo a zaujalo mě tohle video mraků a tornád.
Fakt neskutečný...
https://vimeo.com/174312494