Jeden z mých dalších výletů směřoval právě na Kelčovský Javorník (865 m. n. m.). Ten zejména v poslední době láká turisty a cyklisty na novou rozhlednu. Ta je 35 metrů vysoká a bezpochyby zapadá do okolní přírody. Na horu vede točité schodiště se 156 schody. Slavnostně otevřena byla 15. září 2015 a…
Pěkný výlet,"Kelčák" znám a vůbec, Hostýnky je vždy dobrá volba.
Trochu mně překvapilo (to vezmi prosím jako nadsázku), že někdo může nevědět o termínu konání slavného bikemaratonu Drásal (23.ročník).
Jako název Drásal znám, ale nevěděl jsem kdy a kde se jezdí... Třeba se účastním příště
To seš dobrej když si troufáš na Drásala.
Trasy Drásala neznám, ale mělo by to být dost podobný Sudetům a ty jsem si projel mimo závod. Musel jsem si z toho udělat etapovou jízdu a okruh jsem jel dva dny :-)
Kdo to dává v 1 dni a za rozumný čas, tak klobouk dolů, ale jsou to šílenci :-)
Není to tak hrozné, ten Drásal :-). Jsou různé trasy, já jel loni béčko (cca 57km) a také v 35°vedru jsem to dal za 5 hodin.
Bylo 5 darebných stoupání na vrcholy a to vedro byl nářez.
Na druhou stranu to byl můj první MTB závod v životě ( v 58 letech)a dost jsem se podivil co takové závodění obnáší. Od té doby jsem začal jezdit jinak a dnes již dělám běžné závody KPŽ ( okolo 56km) za 3 - 3,5 hoďky.
To jen tak na okraj k Drásalovi.
Pěkný výlet, příjemné počtení.
Dovolila bych si poznamenat jen drobnost - je to Kelčský Javorník...