Caute
Chcem si kupit bike na jazdenie cca 70%cesta, 30% lahší terén. Mam zatial vybrane Kellys Saphix 2004,Author Horizon a v jednej cyklopredajni mi ponukali zanovny (rocny skoro nejazdený) MTB (nepametam si znacku) v dobrej výbave Deore LX od Shimana s odpruzenou prednou vidlou. Skuste mi poradit, co by ste brali . Biky su v cenovej relacii cca 8000-11000Sk.
Dik
V technických špecifikáciách sa veľmi nevyznám, ale návštevy rôznych cyklopredajní sú takpovediac moje hobby, a z videného sa mi zdá, že tie ceny, čo udávaš sú dosť vysoké. Neskúšal si hľadať minuloročné modely so zľavou? Viem napríklad, že teta si kúpila vlani Horizona model 2004 a dala za neho cca 6900 Sk. Nie je s ním však veľmi spokojná - hapruje jej prehadzovač i po niekoľkonásobnej návšteve servisu (najazdila asi 4000 km). Ten Saphix nepoznám vôbec, ale dvaja známi majú o triedu vyšší Axis a pochvaľujú si. Ja jazdím na bicykli Author Stratos 2004 a tiež sa nesťažujem (a model 2005 som u nás videla za nejakých 11 000 Sk a to má vzadu na rozdiel od Horizona či Saphixa aspoň Alivio). Želám dobrý výber.