http://www.lidovky.cz/cesi-se-dovedou-chovat...
Díky, je to velice zajímavé. Žijí tu s námi a přitom o nich nic nevíme. Syn mne jednou vzal do SAPA na oběd. Jídlo bylo dobré a zajímavé. Hlavní ale bylo prolézat tu ohromnou tržnici. Byl to úplně jiný svět.
Ono to je taky hodně o tom, zda otevřeš své srdce. Ti zakomplexovanci, ať už tady, nebo jinde, nikdy takový pocit nezažíjí, ani kdyby 100× prolezli SAPu křížem krážem.
Do Sapy jsem jezdil i pracovně :-) v polévkárně jsem byl na origoš pho jediný bílý...super zážitek :-)
Vietnamce mám kolegu, akorát je to dle pasu Švýcar ,ale prima kluk .
Ostatně česká vietnamská komunita je skutečný přínost pro tento stát, znáte někdo nějakého čecha vietnamského původu, který by neměl práci, byl na dávkách a jeho děti by potřebovali speciální péči " na začlenění" a přitom by se o tom nesmělo moc mluvit ?
Ve třídě mého syna a na celé škole jsou čeští vietnamci premianty a většinově výborně zapadají do kolektivů, jsou úžasní týpci..
No a už jsem to tu říkal, taková snacha vietnamka , tak to by bylo terno nejenom pro naše syny.
Chytré, šikovné, pěkné a navíc ta "jejich" kuchyně :)
Máme i vietnamského hráče v klubu a zase stejná historie, je to doslova radost vidět jaký je to čech a když narazím na soupeře z jiného klubu a bude to vietnamec, tak mám prakticky jistotu, že si nejenom dobře zahraju, ale že se nebude nesmyslně hádat o míčky a nebude nadávat když se mu nebude dařit...
Prima lidi...
Stejně zůstaneš v očích "spravedlivé svaté trojice" hnusným Xenofobem, s tím nic nenaděláš ...
Co to meleš a proč to děláš? Nějak ti nerozumím.
Už tě zase šikanujou?
Tady vládnu víkem od popelnice já. Tak bacha na to! Hádat se to tu nebude, to téma raději zamknu.
Zamkni, žádná škoda téhle sračky.
Když se ti tu nelíbí, tak skryj a nepřispívej.
Jo to je rozumný, všechno smazat, všechno zamknout a nikomu nedovolit se ani na nic zeptat.
Ty si sice nemohl znát vojína Kotase, ale mohl si o něm alespoň slyšet.
Neříkej mi, že generalissimus pražské kavárny, Martin Kotas, nedostal modrou! Já se ho na to zeptám.
Netuším kdo je Martin Kotas, tak jsem musel chvíli hledat, abych věděl, že ten to určitě být nemoh, nejen věkem. Ale je možné, že to byl někdo z rodiny, se ho zeptej.
Štěstí z Kokury? :-)) https://www.youtube.com/watch?v=1y5cPDrUAP4
Vrtá mi hlavou proč kapitán sedí na pravé straně a proč změnu kursu nevyřizuje navigátor . :-)
Vietnamci mají rádi Japonce zhruba stejně jako Litevci Rusy.
Úplně stejné to mají s Číňany.
Obecně bych se nebál říci , že všechny současně nebo historicky vůdčí národy v tamní oblasti ( Japonsko,Čína, Korea, Vietnam) se nesnáší do té míry, že u nás by se tomu směle mohlo říkat nacionalismus a po lidské stránce rasismus.
Holt jsou taky jenom lidi :)
ještě jsem zapomněl říci, že náš vietnamec sedí v našem " oblekovém openspacu" většinově v takových vyšívaných světlých prolamovaných mokasínech naboso .
Prdel je, že to klidně můžou být vietnamské bačkory nebo sandály , ale to se dnes nikdo, zblblý současnou rovností, už neodváží řešit :)
Pravdou je, že když tam v sandálech seděl kdysi český kolega, tak mu sandály vyřešili asi po třech dnech, zákazem samozřejmě :)
Když nad tím tak přemýšlím, tak to zkusím a případně se odvolám na kolegu z vietnamu pardon z Kantonu Zug :)