Jeden dotaz mimo cyklo - tentokrát ohledně WiFi routeru
Chci něco rychlejší, než mám aktuálně doma - rychlejší hlavně z pohledu vnitřní bezdrátové sítě, bo od poskytovatele internetu mám 20/4 a lepší to asi v dohledné době nebude :-/
Potřebuju připojit USB disk (tiskárna je se síťovou kartou, tu řešit nemusím) - proto potřebuju (alespoň) jeden USB port. Na routerem sdílený disk se potřebuju dostávat přes nějaký vestavěný mediaserver (DLNA) ze SmartTV
Chci dvě pásma.
Nepotřebuju nutně gigabit na LANu/WANu
Nemám a zatím ani neplánuju veřejnou IP adresu, takže i featurky typu FTP server, vzdálená správa, cloud a podobně taky nepotřebuju (když budou, budou ...).
Líbilo by se mi něco s odnímatelnejma anténama - nebo aspoň s externíma anténama pro obě pásma
Čím levnější, tím lepší :-)
Mým favoritem je zatím ASUS AC750 (RT-AC51U) - byť nemá externí antény pro obě pásma
Poradíte ? Zkritizujete můj výběr ? :-)
Díky za reakce k tématu ...
Mám TP-LINK TL-WDR3500, nainstaloval jsem na něj Debian, funguje hezky.
Hele v HW se moc nevyznam, ale na co potrebujes vykonnou wifinu?
Nepokryjes cely dum?
Tenhle problem jsem resil, v opacnem rohu baraku byl slaby wifi signal a obcas vypadaval, coz je celkem frustrujici. Nasel jsem repeater, stouchnes to dou routeru a vede signal elektroinstalaci v baraku. V miste kde potrebujesi stouchnes takovou skatulku do zasuvky, a mas pristup k netu v nejsilnejsi kvalite.
Moc tomu nerozumim, ale misto vysilat silne vlny do luftu je tohle lepsi, proste signal si privedes kam potrebujes.
V HW se trochu vyznám, proto se nemůžu rozhodnout :-D
Vzhledem k tomu, že máme "jenom" byt, nepotřebuju řešit barák
Ale WiFi router chci spíš rychlejší, než výkonnější - streamovat video z připojeného disku (než si možná pořídím nějaký NAS - ale i pro ten to chce rychlou WiFi) do TV a dalších zařízení
Kabely doopravdy tahat nechci (a skoro ani nemůžu)
BTW: místo repeateru/extenderu se možná dá uvažovat o https://www.alza.cz/levne-sitove-prvky/sitove...
To ale jen v případě, že na druhém konci potřebuješ připojit jen jedno zařízení (jako třeba já tu televizi) nebo tam píchneš další router/přístupovej bod (AP)
No, ja poridil snad tohle
https://www.alza.cz/tp-link-tl-wpa2220-starter...
a vyresilo to problemy s dosahem, posilat to po te ekektroinstalaci me pripada jako fajn napad, taky pamatuju doby, kdy se furt zakopavalo o nejaky ty ethernetovy kabely....