Já jo. Každý ráno, po snídani. Dva. Jeden malý a jeden velký. V tom malým je obsažený všechno, abych zůstal živý a zdravý. A ten velký je na hlavu, abych si nezapomněl vzít ten malý.
Problém je v tom, že mi tady přede mnou teďka ležej platíčka s těma dvěma práškama - a já si zaboha nemůžu uvědomit, jestli jsem si je už vzal nebo ne. A takhle nad tím tápu i třikrát týdně...
Měl by někdo nějakou radu, jak to poznat, jestli jsem si je už vzal nebo ještě ne?
:-)
Teda ty nezklameš :-)))
Když už jednou za hodně dlouhou dobu musím něco takhle pravidelně brát, tak jak tu srágoru dotáhnu domů, hned si platíčko na alobalový straně popíšu fixkou. Datum a hodinu nad každou z těch bobulí.
Horší je to s volně loženejma v butelce, ale to není tvůj případ.
Před pár lety jsme si s drahým manželem pořídili nějaké pilule na posílení paměti. Měla se brát 1 za dva dny. Dopadlo to naprosto očekávaně: "Hele, brali jsme včera ten prášek nebo ne?"
8-))
Používám tento připominák
https://play.google.com/store/apps/details?id...
jo, proti chamtivosti. A beru jich HOOODNĚ
!!!
To máš blbý když je bereš až po snídani, tady pomůže jedině nějaká týdenní krabička s léky, já to mám jednodušší - beru před snídaní, takže každé ráno automaticky začnu práškem a pak následuje vše ostatní.
Zajímavý téma.
Dovolil bych si malou anonymní anketku, ke zjištění stavu schátralosti zdejšího osazenstva.
Berete pravidelně a dlouhodoběji nějaké léky ?
ANO dejte +, palec nahoru
NE dejte -, palec dolů
Že ty se chceš dostat mezi rekordně nejlépe hodnocené příspěvky :-) ale fuj, takhle lacině.
Jak mám vyznačit, že beru když si náhodou vzpomenu?
taky mi ta možnost chybí, občas si nevzpomenu i 3-4 měsíce.
No to bychom taky mohli zavést anketu "kdo už má co vyměněnýho" - ruku, nohu, srdce...
To by byla pecka, až by se zjistilo, že tady komunikují už samí androidi :-)
spousta zlíňáků byla na operaci s mozkem, akorát jim ho vyndali a zapomněli vrátit. (učitelky, UBM, některé důchodkyně a část zaměstnanců magistrátu :))
palmička je asi taky ze zlína, z jižních svahů, co jsou na severu města. akorát u ní ta lobotomie nedopadla úplně nejlépe :-D
beru, letrox, už tak 10 let. po tom, co se mi na štítné žláze naplnila jakási uzlina tekutinou až tak, že jsem nemohl skoro dýchat, už moc jiných možností nemám. teda kromě nechat se kuchnout, a pak místo jednoho prášku brát dva a víc :-D
To máš pro seminárku z univerzity třetího věku? :-)
Jsem ti vyfouk téma ? :-)
Nepamatuju, kdy jsem bral dřív nějaký prášky.
Až loni jsem zjistil fleky, co nějak nechtějí mizet a údajně neznamenají nic než boreliózu, ani doktorka nebyla jiného názoru. Akorát že jestli to mám už tak dlouho, už bych měl mít i jiné příznaky. Využíval jsem pár krabiček antibiotik, z krevních testů pak nezjistili nic špatného, naopak vše v nejlepším pořádku.
Nepotvrdilo se ani po odebrání vzorku, že by to byl kožní problém. Nechal jsem to plavat jako naprosto neobtěžující.
Jenomže se objevil další nenápadný stejný pomalu se zvětšující flek.
Tak jsem s tím pro jistotu zas zašel - byl tam jiný doktor - s tím, že chci řešit příčinu, ne fleky, co ani v nejmenším nevadí a nesvědí. Napsal mi ještě silnější antibiotika. Po nich žádný účinek, kdyby aspoň nějaký ten vedlejší.
Teď ještě využívám z donucení nějaké bylinné kapky. Několikrát jsem si vzpomněl až po otevření tohoto tématu :-)
Dokud se cítím rok co rok líp, nemá cenu do ničeho preventivně víc šťourat. Jestli je to borelióza, už bych měl být na vozíku. A jestli se to má projevit kdoví kdy později, ovlivnit to stejně nejde, pak se to bude řešit.
Potři je párkrát Savem, mně to zabralo. :-)
Savem vyžrané díry se pak po odmaštění zaplácnou Eprosinem, obrousí, zakytují, natřou základem a přelakují...
Doufám, že tohle vaše "palmičování" neni nakažlivý ...
Na skvrny je podle reklamy Vanish, se nedivím, že ti doktoři cpali na to léky, ti jsou zaháčkování dýlery farmaceutických firem. A stačilo zajít do drogerie a tam by ti doporučili skutečně účinný prostředek. :-)
....s tím, že chci řešit příčinu, ne fleky....
a to je ten dnešní problém mnohých lékařů.
Dělají, že něco dělají-léčí, ale při tom se snaží jen zlikvidovat, překrýt DŮSLEDKY.
Ani náznak snahy najít a řešit PŘÍČINU.
A FARMACEUTICKÝ PRŮMYSL SE UCHECHTÁVÁ a BOBTNÁ NA ZISKU.
Achjo :-(
Že ty sis jeden zapomněl vzít? :-)