Měl jsem tytéž problémy na elektrokole, chce to pořádný pásek, mě ae osvědčil vysokotlaký Schwalbe (takovy modry plastový) a nafouknout kolo na maximální tlak.
Snažil jsem se neskákat, občas to nevyšlo, díra v silnici, příčná hrana na silnici po frézování, to kolo jak bylo těžké, dostalo prdu a prorazila se duše o ráfek, tedy o ty díry v ráfku na dráty. Na těch duších byl jasně vidět otisk toho kruhu, prostě se o to duše orostřihla.
To je stejný problém, jako má kolega. Vujde to nastejno, jestli skočíš malinko s těžkým kolem, nebo hodně z lehkým.
Tak jak říkám, dobré pásky a naflákat do supertvrda.
Možná máš pravdu a možná nemáš. Klasický průraz duše je zmáčknutím pneumatiky do tvaru bačkory, tím přehrnutí duše přes okraj ráfku a její následné proražení mezi okrajem ráfku a překážkou. Vzniknou tím dva malé symetrické otvory na obou stranách duše. Proti tomu je mně jediná známá obrana to pořádně nahustit. Průraz který popisuji je poměrně málo závislý na váze kola, ale je přímo závislý na rychlosti nárazu na překážku.
Jde o hybnost, tedy součin hmotnosti a rychlosti, obě veličiny mají stejný vliv.
Nevím jaké ráfky mají ty jednokolky, já měl dvojstěnné, a tam jsou v ráfku takové díry, a niple jsou pak v té dutině. Některé ty díry měly dost ostré hrany, jak říkám to kolečko na proražené duši bylo vidět.
V každém případě, natvrdo hustit, na tom se shodneme jistě shodneme všichni, a dát tam slušný pásek určitě ničemu ublížit nemůže....
Odpusť, ale jde o deformační energii, ve kterou se přeměňuje energie kinetická a ta je součin hmotnosti a kvadrátu rychlosti. Takže to závisí mnohem více na té rychlosti. :)
Já bych řekl že jde o mechanický ráz a řešil bych zřejmě přes hybnost.
Můžeme debatit i "dokonale nepružném", nebo "dokonale pružném" nebo něčím mezitím, a udělat si na tom disertačku, přesto bych si spíš koupil ty pořtádné pásky do ráfků...
tak ti nevím, mě se ještě nepovedlo cvaknout duši o ráfek a to ani na tom 40kg těžkym náklďáku.A to s tím občas jezdím i sjezdy.A skákání z obrubáků,sjíýdění schodú atd...
Chce to nejezdit na podhuštěnejch gumách.
Ta duše se Ti procvakne o hranu ráfku nebo se prořízne o díru pro drát?
Jestli jde o "cvaknutí", tak by se ti asi hodilo tohle
http://www.kupkolo.cz/schwalbe-procore-sada...
akorát že asi nemáš 26" a více