Rámy se rozhodně nechají vyrobit na zakázku.
S velkými standardy je ale problém - jednou jedinkrát jsem viděla 22, ale jinak všichni mí dlouzí známí jezdí na 21, ovšem mají sedlo hodně vytažené nahoru...
No já mám na MTB Meridu taky 22". Měřím 190 cm, mám 130 mm představec a úplně super. Ale jinak Meridy MTB nevyrábí liché čísla a 20" by mi byla malá.
Přeptej se u Superiorů, Janu Kopkovi dělali na zakázku 29"
Dělal na zakázku? Jedná se snad o velikost kol a ne rámu.
Rám o Tebou uváděné velikosti 29" by měl velikosti cca 74 cm a na tom by snad mohla "šlapat "i žirafa.
No máš pravdu ty29 jsou kola, ale na tento průměr musel být i udělaný rám aby se tam ty kola pohodlně vešla vzhledem k tomu že stím měl jezdit ve sněhu.
Ramy ve velikosti 58 a 62 dela seriove treba Fort, mrkni na tu geometrii
http://www.fortframes.cz/podetekci.html
nebo Leader Fox vel.59
http://www.leaderfox.cz/index.pl
Mrkni se na Meridu Crossway 850sx a890sx velikost 61 nebo Wheeler Cross 56, 6600ZX v.58,
Joe si nechal vyrobit zakázkový rám u Sfinxe, ocelový, parádní, ale to víš - zakázková práce je mnohem dražší než něco sériového :-).
Cyklo Bareš-Brandýs n/L,mají i webovky a dělají rámy na zakázku,a to dost dlouho.
Znamy meri 208cm a ma 24" ram od Authora. A k tomu si stezuje, ze je mu maly :)
Jo a je to model Airline. Vcelku slusna vybava na treka...
Airline má taky přece slušnou výbavu "na treka"- jen té 24" by asi neviděl přes řidítka - teda pardon, přes Hedviku a přes klokana :o)))
Děkuju všem za odpovědi, zatím jsem se díval jen na internetu a líbí se mi kola jako Superior XP929 (29"), Merida Crossway Pro (2005), Author Airline, Apache Wakan (2006), který má prý rozšířenou zadní stavbu a lze osadit i 29" kola. Asi se vydám do Brna (www.sirer.cz ), kde mají i zkušební dráhu a kde si snad bude možno výše uvedené značky i vyzkoušet.
Poslední šanci na koupi dobrého rámu na mých 203 cm vidím v Brandýse n.L. u p. Bareše, kde mi před 10 lety dělali silniční rám 64-ku. Nebo to zkusím ve Frenštátu u Superioru.Ale to vše až se v létě vrátím ze Švédska.
Ještě jednou díky a mějte se krásně!
Vladislav