Nechal jsem si udělat zadní kolo s nábojem Novatec s průmyslovými ložisky. Když jsem ho dal volně do vidlice a zatočil jsem s ním (bez řetězu), zdálo se, že se snad nikdy nezastaví, jak se krásně lehce točilo. Když ale utáhnu rychloupínák, začnou se z náboje ozývat zvuky, jako když dře písek mezi kovovými částmi a kolo se znatelně brzdí. Je to nějaká chyba, a nebo nad vším moc přemýšlím, jak mi říkají a měl bych radši jezdit (a vrážet do kola každý rok zbyečně další tisíce)?
Já mám něco obdobného. Povoluje se mi rychloupínák. Naposled jsem ho utahoval 3x na 60km. A ozývají se pravidelné cvakavé zvuky. Zítra předávám zadní kolo na reklamaci. Přední náboj zatím drží.
Musel bych to vidět,zaplétal jsem jich už více a nebyl problém.Sám jsem vozil staré dobré Sachsy a teď mám CODA EXPERT-NO PROBLEM.vše prům.ložiska.Nemyslete si všichni,že jsou nezničitelná,jsou pouze téměř bezúdržbová,ale jednou taky dojezdí-pak ovšen stačí zakoupit náhr. ložiska a vyměnit je.Třeba takové náboje Mavic taky nejsou zrovna držáky,ale řeší se to dost levnou výměnou-ložisko stojí cca 70Kč.Zrovna tak namátkou náboje SRAM.Všehny jsou ale háklivé na přílišné utažení upínáku.
Přílišné utažení upínáku? No to je přesně to, co jsem měl na mysli. Proto jsem to utáhl jen tak akorát a doufám, že se to nepohne. Zatím to drží, od založení tématu najeto 1500km.
Mám zákazníka který má na NOVATEC najeto fakt moc a chválí a chválí.Jezdí pořád ven,teď se vrátil z Dubrovníku po ose.Dneska přišel na servis,příští týden bere kolo do Anglie.jede za synem.Dobrej blázen-ale kola jsou OK.Člověk může trefit šmejda,ale myslím,že by to řešila výměna ložisek-na dálku to ale nepoznám.Tak dej vědět jak se to vyvíjí.Čus.