Zástupci českých měst a nevládních organizací se setkali začátkem března v Hradci Králové a hledali způsob, jak zlepšit podmínky pro bezmotorovou dopravu a oživení veřejných prostranství. Ve více než třiceti městech letos proběhnou informační aktivity, mezi které budou patřit výstavy, ankety, soutěže a veřejná projednání. Akce se plánují například v Jihlavě, Ostravě, Olomouci, Zlíně, Děčíně nebo v Kladně.
Ty bláho, tak Vídeň dala na propagaci cyklistiky na jednoho obyvatele na celý rok 39 eurocentů :)
To mě při stávající paritě kupní síly a rozpočtech Prahy* a dalších českých měst nepřijde jako nějaká příliš závratná částka, ale chápu když se v Česku řekně 19 milošů tak to zní jako hrozně velký příklad :)
(našel jsem si, že Viden plánuje rozpočet na rok 2016 ve výši 13 mld eur a Praha 58 mld korun .
Sjednoceno na velikost Vídně by Praha měla mít rozpočet 80 miliard kaček, což je pořád zhruba 4,4 x méně než má Vídeň k dispozici v korunách :)
Kolik dáváme na propagaci cyklistiky netuším a ani nevím kolik je třeba rozpočet v článku zmiňované Asociace měst na rozvoj cyklistiky pro tento rok, ale tuším, že 19 milošů vídně v korunách musí působit jako diskusní šrapnel :)
Šmarjá...19 milošů...není to moc, Antone Pavloviči:-))
Myslím, že taky mohli dát i víc :)
Mě by třeba zajímalo kolik stály ty debilní cyklomapy Prahy, které se několik let daly fasovat na magistrátu a cykloakcích ?
Někde to zkusím pohledat, ale rozměrově to byla nepraktická plachta, informačně to ve srovnání s Prahou na kole byla opravdu hrůza a navíc se pak stejně všechny ty cyklotrasy přečíslovaly, takže finálně to bylo k prdu :(
No jo, tuhle mapu jsem hned, jak jsem si ji zdarma vyzvedla, vrazila do archivu jako nepoužitelnou zajímavost.
Těch tvých 0,4€ dělá po přepočtu přes paritu kupní síly (Eurostat ČR vs Rakousko) vychází na 6,5Kč/hlava. V pražském rozpočtu by to bylo 8,2 mega.
Nevím co stály mapy, ale miliony to nebyly.
Přesně jak říkáte a jak jsem říkal já , shodli jsme se tedy , že vlastně těch 19 mega vlastně není nic závratného...
Děkuji za potvrzení.
Ty mapy si myslím musely stát dost a klidně to tedy mohly být i miliony :)