Lesy v Karélii jsou nějak hlubší a vypadají úplně jinak, než středoevropské lesy či tundrový porost za polárním kruhem. Hojně zde převažují břízky, Rusko je na dosah ruky. Medvědi, rosomáci a vlci se volně potulují přes ruskou hranici. Karélie je rozporuplnou oblastí, jejíž kulturu, jazyk,…
Opět pěkná inspirativní cesta. V jakém termínu jste to jeli?
Je to v kompletni verzi cestopisu. Z Prahy jsme odletali 13.6. na 3 tydny.
Je to samozřejmě vaše věc, ale proč to někdy nezkusíte tak o šest týdnů později.
V Karelii je to sice asi jedno, ale na otevřených nezalesněných pláních evropského Severu byste možná měli míň problému s komáry.
O sest tydnu pozdeji by vsude bylo plno turistu, zejmena Nemcu na karavanech. To radeji prezijeme komari invazi.
Mimochodem, cervenec nam prijde jako uplne nejhorsi mesic stran hmyzi haveti. To uz je lepsi zari, nazyvane tez "ruska".
No, je to tak. Ti Němci (nejen oni ale i Seveřani) tam jezděj později, právě proto, že už to tolik nekouše. Na druhou stranu, ty země jsou rezlehlé a turistům se člověk vyhne (teda když chce a hledá cesty)
Parádní obrázky, nádhera. :-)
Děkuji za zpříjemnění večera, hezké čtení a podívaná. Komárům se líbí vaše oblečení.
Paráda! Těším se na celý cestopis. Nebyl by zase k dispozici v tištěné formě, prosím, prosím, smutně koukám.......
Marky, máš ho v poště :-)
Jééé, ono se dá něco sehnat ještě za marky?
Fááááákt? Tak to se moc těším, škoda že k nám pošta nezajíždí a budu si to tam muset vyzvednout. Aktuálně totiž trpím nedostatkem písmenek na čtení. Včera jsem sice přepadla místní knihovnu, ale ty vesnický knihovny jsou zásobeny velice bídně .... :-(
To jako fakt. Když mi to Luboš tiskl, poprosila jsem ho o 1 kopii pro Tebe. Ale bacha, letos jsem se rozkecala, mám toho 231 stran.
Tím spíš budu vděčná za vytištěný exemplář, 231 stran jsem na mobilu nedala ani vloni ležíc s chřipkou :-(
Neboj, myslela jsem s tou tištěnou verzí na Tebe. Jen to chvíli musí počkat, v práci se mi o výtisky holky servaly :-)
V pohodě. Jen mi to pak prožeň nějakou desinfekcí, nerada bych to měla s nějakým bacilem :-)))))))
normálka se mě zastesklo :-) Je to tam krásné. Finsko byla vlastně první kapitalistická země kde jsem mohl pobýt hned jak se za bolševika povolilo, že člověk nemusel mít devizový příslib, pokud měl dostatek prostředků na účtu. Tenkrát mi prachy poslal kamarád z finska. :-)
Mimochodem tu plíseň z flašek dostávám říčním pískem. a máš recht chce to docela dost vody.
Vy jste fakt šílenci :o)))
Moc pěkně napsáno.