Plánoval jsem na tohle léto trochu jinou cestu, ale díky vysoké poptávce zákazníků, nám přibylo dost práce a stěží jsem si vybojoval 2 týdny dovolené. Proto jsem poněkud ztenčil svůj výlet a vydal jsem se na cestu, kterou jsem měl v plánu kdysi v minulosti, ale nevyšla mi. A holt, vícetýdenní cesty…
Pěkné. Připomněla jsem si náš loňský výjezd na Dlouhé Stráně v mlze jako mlíko, takže z nádrže jsme nakonec viděli jen zábradlí :o)))
Dát Praděd a Stráně v jeden den, to je ale slušný nářez.
Díky, počasí bylo skvělé..přímo pekelně:) Výhledy ale byly fakt na 1*. Ale zařekl jsem se, že takové denní terno už natěžko s vozíkem dávat nebudu. Neboli ani jsem nechtěl..prostě to jaksi jelo:))
A odkud že jsi to jel?
Nacházím se asi někde uprostřed, takže celá trasa je v mém akčním záběru z domu, živě jsem si ji představoval.
Rukavice jsem si v letním parnu zapomněl vzít jenom jednou.
Během cesty najednou nebylo jak přeřadit.
Nic suchého na dosah, do čeho by šlo se utřít a pak otočit kluzkým gripem Rohloffa. Byl jsem docela bezradný - jak bez ruky.
Nakonec pomohlo nechat otevřenou dlaň vystavenou větru, aby uschla a tak jet zbytek cesty. Ale bylo to fakt extrémní horko.
S rukavicemi to jde vždy, takže na páčky zatím nepřecházím.
Bydlím poblíž Uh.Brodu.
Ještě nějak od Kvasic po Kroměříž si vybavuju super cyklostezku podél řeky..bylo tam klidno, nádherně..
Jo, mám právě páčky a zvláštní, že i v tom horku se mi nijak zvlášt ruce nepotily. Jako bonus jsem měl jednolitě opálené ruce:) Ale to mi bylo samožešumafuk. Ten komfort byl tedy pro mě lepší bez rukavic. A to jsem předtím nedal bez rukaviček ani ránu.
Ty rukavice se vozí zejména kvůli pádu. Až jednou pořádně poletíš a zachytíš pád dlaněmi bez rukavic, tak poznáš k čemu jsou primárně určené.
No je fakt, že např při mtb maratonu nebo závodní cyklistice..tam bych si to určitě bez rukavic nelajznul. Ale to už dávno nejezdím a s klidným svědomím, pokud mi není zima, tak jezdím bez rukavic. Pokud si je v budoucnu někdy zase budu brávat, nebude to kvůli pádům, ale kvůli potřebě určitého komfortu.
...tak rukavičky nenosí jen "profíci" a to, žes ještě nespadl neznamená, že se ti to nemůže stát(souhlas s Brahmou). Stačí zaregistrovat výmol v poslední chvíli a snažit se mu vyhnout,to samé uďelá slepice, kočka, pes, mokré koleje na přejezdu ap. Situací je nepřeberně, můžeš být seblepší mistr, zapomenutý posyp nebo mokré listí ve vracečce s kopce udělá své a potom zjistíš ,že jde o běžnou potřebu a ne komfort nebo frajeřinu.