V sobotu 21.5.2016 bude již 51. ročník pochodu Praha - Prčice. Součástí akce jsou i cyklistické trasy.
http://www.praha-prcice.cz/pochod
Tak co, už někdo uvažuje o účasti a třeba i o okružní spanilé jízdě z Prahy přes Prčice a ještě něco zase do Prahy? :-)
Čas běží a tak je nejvyšší čas začít trénovat :-)
Uvažuji. Jasně že uvažuji. Od loňska máme nevyzkoušenou trasu Praha - Prčice- Tábor.
Tentokrát toho ale mám v květnu nějak moc, tak nevím, jestli to zvládnu časově. Ale ono se to nějak vyvrbí...
Že bych si jel pro 11tou botu? Kousek za Tábor to jezdím. Konkrétně do Chýnova.
Bude-li čas, tak bych tu okružní jízdu dal.
Zkusím vymyslet něco hodně vypečeného :-)
Tak to se trochu začínám bát. Posledně, když jsem s vámi jel, jsem pak byl celkem rád, že se můžu odpojit a jet si vlastním tempem :-)
V pohodě, tak nějak do 220 km.
Jak pro koho... :-)
Pro me moc.
Hele, kolik toho ujedete na te 24ce?
Mě to vychazi tak kolem 330-350 km, to fakt date v kuse?
Poprve na treku 460 :-)
Podruhe se nam to blbe zadrhlo pobliz tehle cifry.
Ted potreti uz snad...
Tý vole....
To nedam za 48 hodin...
Jo jde to dát, musíš držet celkový průměr na 19 a máš to v kapse :-)
Já to měl propočítaný abych měl stále jízdní průměr alespoň 23 a celkový nad 19. Když není moc velký protivítr, tak to jde držet, ona to je spíš rovina i když se ty metry nasčítají, tak je to docela slušný výška.
Na treku už to ke konci začíná bolet, ale na silničce se to musí dát mnohem snadněji, udržíš větší jízdní průměr.
Ale když už máme jet do Prahy a do Prčic, tak to alespoň musí stát za tu námahu :-)
Tak jak? Nejdříve taková aktivita (únor) a teď nic? Už jsou nějaké nápady na trasu?
návrh
https://mapy.cz/s/Fusg
pohodovka, poznávací turistika
Tak to si tentokrát opravdu vybral pohodovou trasičku zpět.
njn, nějak mě opustila inšpirace. Kloudnej kopec tam nemůžu nikde najít. A tahat to furt po stejnejch cestách se mi nechce. Máš tip na nějakej vodvaz a vodvaření slabších kusů ? :-)
Ale asfalt, nebo alespoň trochu solidní cesty. Z víkendu jsem vyklepanej jak startka a včera na křivoklátsku jsem to ještě na některých šotolinkách dorazil...
Tak to jsem trochu překvapený. Pravda ale je, že rozumných přejezdů přes Vltavu moc není a Karlštejn a Brdy máme za sebou.
Horší je, že předpovídají déšť. Snad se budou mýlit.
Když to bude tak jak to počasí kreslí dnes, tak bych byl docela spokojený.
Já jim věřím :-)
ještě bys to mohl vzít přes Blaník a z Týnce přes Gryblu. v Pyšelích bych jela po modré, je pohodová a kolem hřbitova jsou krásné výhledy. Jinak pěkná trasa.
Ničemu se nebráním, ale udělal jsem dost blbou zkušenost, že polní a lesní cesty jsou ve středočeským kraji v dost zuboženém stavu. Tady u nás když už není polní cesta funglově asfaltovaná s cedulkou EU, tak bývá aspoň zavezená a vyžehlená. Kolem Prahy je to dost často po volných šutrech a z kráteru do kráteru. Špatně se pak odhaduje z fotomapy průjezdnost na treku, když to tam neznám.
Vezmi to přes Brdy. O tolik dát to nebude a kopce se tam taky najdou. :-)
Škoda, že to mám dost z ruky, jel bych taky.
to máš pravdu, že cesty jsou dost polňačky a zrovna na Gryblu ze Zbořeného Kostelce je kamenitá cesta, na kopci se už najede na asfaltku
Nějakých 100 m rovné a pevné polňačky nevadí, ale po nějakých deštích bych nechtěl jet to co jsme jeli třeba teď v úterý od Bezdězu do Brandejsa.
ani mi nejde o tu botu, takže jestli bude hezky, tak určitě pojedu. už vloni padl návrh, že by se dalo jet z Tábora, ale asi bez kontrol a závěrečné boty. sice jsem na stránkách pochodu cyklo Tábor našla 73 km ale asi jen okruh Tábor - Tábor. kdyby někdo chtěl jet vlakem do Tábora z Prahy a pak se vracet přes Prčice do Prahy, což je cca 100 km mohl by to být zajímavý výlet.
Počasí vypadá docela dobře a k cyklistice příznivě, tak to vypadá docela reálně.
Bude se chtít někdo vyblbnout a protáhnout se na krásné dvoustovce? :-)
Nepřemlouvej! Nebýt to tak daleko (a nemít zrovna jiný program), snad bych i přijel. Snad někdy příště.
No jo, tohle už je opravdu krapet z ruky.
Kdybys řekl něco předem a nejel na Semering, nabídla bych ti postel na přespání...
Díky za nabídku. Ono je těch akcí nějak moc, nelze stihnout všechno.
Budu na vás zítra myslet na vyhlídkách.
Myslím, že v Prčicích lidí jako much, ale vy tam možná budete ještě než se ty davy dovalí :o)))
Zase tak rychlí nejsme, ve 2013 jsme tam dojeli ve 14.15 a vloni ve 14 hodin a to jsme to dost hnali, takže dřív to nebude. A to už tam byly bylo plno lidí, ale ne zase tolik aby si člověk nesedl a nenajedl se.
Jak to tam vypadá později nevim, to už jsme byli zase jinde a tam nikde nikdo :-)
Já pojedu určitě. V 8h na Opatově?
Vypadá to, že zase pojedeme jen ve třech. Nebo se někdo přidá? Letos nejsou v plánu žádné terény nebo prudké kopce, tak je to příležitost.
Na zvlastni prani mohu doplnit :-)
Na vrcholku Blaniku jsem jeste nebyl a dale po azimutu... Terenaka pry uz mam svareneho.
Trochu nechápu. Mám vyměnit cross za MTB?
Žádné extra blbnutí, jedeme co je v plánu. Takže normálně silnice a trek.
V 8.30 začnou na Opatově vybírat a vypouštět cyklisty.
Takže nějak tak se snad potkáme ve frontě.
Když tak telefon mám stejný.
OK, domluveno. Budu tam. I já mám pořád stejný telefon.
U Blaníku doporučuji vyjet z Louňovic na Velký a pak na Malý Blaník (ten mám osobně raději) a zpět do Louňovic a dál k Benešovu.
Na Velký Blaník se dá vyjet? Já myslel, že to je neslízdné.
Mám pocit že takto
https://mapy.cz/s/HenB
Po té zelené turistické to jde stopro, u té červené na vrchol si nejsem jista. To by ti spíš řekl Ain. Nebo zkus zavolat Ane, ta to má také zmáklé.
Může být hezké, ale na treka přece jen nejspíš ne. Ono by to asi šlo projet, ale asi to nebudem pokoušet, asi už by toho bylo moc, ale uvidíme až tam dojedem :-)
Nevypadá to moc sjízdně, hlavně ty křížky na cestě na vrchol.
http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=49...
Podívej se na cestu, kterou jsem vyznačila já.
To není tahle.
Úsek Velký Blaník rozcestí a Velký Blaník rozhledna je vykřížkován. Část za Startem k Velkému Blaníku rozcestí je na cykloserveru neoznačená, takže nelze posoudit její kvalitu stejně jako cesta přes Malý Blaník.
Říkám aby ses kouknul sem na mapy.cz https://mapy.cz/s/HenB
Tu turistickou zelenou kolem Blaníku znám - osobně jsem jí jela 3x. Úsek na vrchol po červené (z toho rozcestí na severovýchodu) na kole není.
Cesta na Malý Blaník je OK - jela jsem 2x. Trošku drsnější je sjezd po červené zpět na silnici, ale i ten se dá.
Ale chápu, že když to neznáte, nebudete v rámci Prčic experimentovat.
Na cykloserver koukám proto, že mají graficky odlišeny cesty dle kvality. Bohužel ne každou cestu mají vyřešenu. Z mé praxe platívá, že jejich plné čáry jsou OK, přerušované také,ale ty tečky bývají opravdu pro MTB. Někdy jsou to kořeny, jindy šutry, obecně singletracky.
Já jsem to tam nikdy nejel, proto se chytám mapy. Věřím Ti, že to znáš. Jen případné improvizace s rizikem špatného terénu radši jezdím na MTB. Kromě toho má cross nová kola a za měsíc dovolenou na těžko. Nechci ho proto oddělat.
Tak jsem ty Prčice ve zdraví přežili.
Jeli jsme z Prčic přes Ratibořské Hory, Načeradec, Vlašim, Divišov, Čerčany a Velké Popovice a vůbec to nebylo nic oddychového.
V Prčicích jsme byli podle jízdního řádu téměř na minutu přesně ve 14 hodin.
Na trase z Prčic do Prahy snad nebylo celých 100 m po rovině :-)
Naprosto srovnatelné jako co jsme jeli předchozí roky. Jak obtížností, tak i dobou jízdy.
Ještě výškový profil, ten je taky krásně zubatý.
Ale stálo to zato :-)
Hezká práce.
Podle zpráv jste v Prčicích byli přesně o půl hoďky později než letošní první dorazivší účastník - ten prý přišel ve 13:30 :o)))
My to před 2 lety jeli zpátky přes Chotětice, Dědkov, Bezmíř, Maršovice, Neveklov a pak klasickou trasou na Týnec.
Musím říct, že jsem myslela, že v těch krpálech do Neveklova chcípnem.
Byla to nádherná cesta, ale co jsme si vyjeli, to jsme si zase sjeli.
No přišel, spíš přiběhl :-)
I kdyby vyrazil hned v 6 ráno, tak je to pořád průměr 10 km za hodinu a to už se o chůzi dá těžko mluvit, ale je to borec, parádní výkon.
to jsme se o chvilku minuli, my dorazili ve 14:15, zahlédla jsem wewerku
Ve 14 jsme přijeli a pak jsme hodinu seděli a hodovali před hospodou u vjezdu na náměstí.
Když jsem koukal na jízdu elektrokol na 20 km kolem Mácháče, tak ještě malý postřeh z jízdy do Prčic.
Cestou do Prčic jsem si všiml několika elektrokol.
Praha - Prčice býval symbol dost slušného sportovního výkonu. Pak vzali kola a na kole dá 75 km většina.
Teď už tam byla i elektrokola a to už je opravdu mimo, zvlášť pokud zpátky jeli vlakem. To už se může jet na nějakém skůtru a je to stejný.
Elektrokola by měla dostávat botičku až teprv po návratu zase do místa startu aby to mělo nějakou hodnotu.
sobota byla naprosto luxusní, počasí nádhera, davy lidí jsme potkali až v Prčicích. z Tábora jsme vyjížděli až po 10h a pěkně si užívali kopečky. škoda, že mi nechtěli dát v Prčicích botičku, když jsme jela táborskou trasu, tu dávali až zase v Táboře, nevadí, koupila jsem si keramickou a v Benešově jsme měli v nohách 86 km
http://kockoslon.rajce.idnes.cz/Prcice_2016...
Ahoj, bylo Krásně. My vesničané jeli Praha - Neumětely - Hořovice.
Uctít památku Šemíka a položit mu kytku na hrob.
Šemíkovi by se snad měl nosit cukr a ne kytky :-)
Celou dobu jsem tady sledoval přípravy na Prčice a měl velké cuky se k někomu přidat. Lelkovu trasu bych nepřežil, tak jsem doufal, že to vyjde s Vámi. Jenže jsem v pátek hrál s kapelou, do postele se dostal až ve dvě. A netroufnul si ráno sednout do auta a posunout se do Benešova na vlak. Tak snad příští rok.
Ale v sobotu jsem nezahálel a nacoural necelou stovku kolem komina...
Stačilo jet jen jednosměrnou do Prčic a na dopravu k vlaku povolat zálohy :-)