Máme tady už několik vláken na témata "co mě potěšilo, co mě zaujalo" a taky "co mě vytočilo". A všechny jsou hodně navštěvovaná, což bude tím, že jsou taková vykecávací (co si budeme říkat - jízdní kolo máme probraný od shora dolů už x - krát, tam se toho už moc vymyslet nedá).
No a právě nad tím "co mě vytočilo" jsem dneska cestou ze Sázavy popřemýšlel. Vzpomněl jsem na moje léta na říčanském gymnáziu (1974 - 78), kdy mě o branné výchově profesor Špirit učil, že "válka je pokračování politiky jinými, totiž násilnými prostředky". Jinými slovy: politika vocaď pocaď, od určité hranice nastupuje válka.
Možná, že ten Špirit by to při dalších hodinách nějak rozvinul, ale toho jsme se nedočkali, protože jednou nepřišel na hodinu, ánžto emigroval do Švýcarska.
No, a já dneska popřemýšlel nad tím, že to "vytočení" je taky jenom vocaď pocaď - že prostě na určitý hranici vytočení končí a nastupuje nasrání. To je prostě zákonitý. Nasrání je vpodstatě - stejně jako ta válka - pokračování vytočení jiným způsobem.
No, a proč jsem k tomu došel, to píšu už níže :-)
Já se dneska fakt nasr.l!
Dopoledne jsem byl tak trochu pilovat jarní sraz, konkrétně restauraci, kde budeme mít v sobotu 7. 5. oběd. Včera jsem cestou z práce jel kolem ní a na jídelním lístku jsem si přečetl, jak letos zvedli ceny: konkrétně polívka za 35, smažák za 120 Kč. No to mě teda nadzvedlo!
Nevadí, dneska teda jedu do jiné restaurace, taky prověřené zminula, dosud jen dobré zkušenosti. Ovšem i taky - oproti loňsku - zvedli ceny: polívka 40, smažák 140! Tak právě tady už se to vytočení změnilo v ten vyšší bojový stupeň!
Naštěstí jsem měl v záloze ještě jednu prověřenou restauraci - a tady naštěstí zůstalo postaru: polívka do 20, smažák do 100 Kč. Takže nakonec dobrý, zřejmě zajdeme sem...
(polévku a smažák jsem testoval jakožto oblíbená cyklistická jídla, nabídka bude pochopitelně širší)
Jak jistě uznáte, tady prostě v těch prvních dvou případech slovo "vytočení" nedokáže vystihnout stav mý mysli v tý chvíli :-)
Děláš mi radost s takovouhle důkladnou přípravou :-)
Myslím, že pilování srazu má značné trhliny. Jseš si jistý, v té třetí restauraci dostaneš polévku? Že si do vývaru nebudeš muset připlatit za přílohu - těstoviny? Že v tom trojobalu bude opravdový eidam? Být tebou, tak to raději prověřím.:-))
Tobě nestačí, že je Ain nasra.ý, ty chceš aby se rozpálil do běla, že jo?!?
Jenže to se pak může stát, že holt budem bez obídka. Tedy já ne, já si svou mrkev a nutridrink rozhodně povezu sebou, ale co ti ostatní... :o)))
Jednotný předpřipravený, výrobně jednoduchý oběd, jednotná cifra předem vybraná do klobouku (varianta-přilby), odchod ke kolům na povel. kdo nestíhá, nežere...
Nechceš tím naznačit, že se mi budete sápat po mrkvi, že ne?!?
To bych totiž musela být hóoodně zlá... :o)))
Koupíš pytel krmný a budeš souputníky obdarovávat ...
Do toho nejdu. Mohla bych zjistit, že krmná vypadá mnohem líp než to, co se prodává v Kauflandu...
http://www.ifauna.cz/drobni-savci/clanky/r...
8-D
Jednou jsme s kámoškou natrefily na dosti příšernou hospodu. Jídlo nestálo za nic a šíleně dlouho jsme na něj čekaly. A jak jsme čekaly, tak jsme se bavily o svém společném snu, jak si pořídíme hospodu. Maruška v pět ráno zaběhne do lesa na borůvky, cestou nasbírá trochu těch hub. V osm, jak na koni, zadělá na borůvkové knedlíky (ona je umí excelentně) a postaví na houbovou polívku. Já jsem spíš přes to maso, takže mezitím nakrmím a poklidím čuníkovi, nasypu slepicím, vyženu na pastvu krafku i tu ovečku. V osm to taky budu mít hotové a můžu se pustit do kuchtění. V jedenáct otevřeme naklizenou upravenou jídelnu a bude se podávat skvělá krmě.
Vše obstaráme samy, levně a s láskou. Personál nepotřebujeme a nějakou tu budovu u cyklostezky nám, skvělým kuchařkám a šikovným hospodyňkám, jistě někdo rád pronajmě za 1 Kč ročně. To se vyplatí!
To čekání v hospodě mělo jednu obrovskou výhodu. Vůbec jsme se nenas.aly. Naopak, moc a moc jsme se nařehtaly našim najivním představám. Fakt to funguje, doporučuju:-))
Věřím, že po předchozí vydatné svačině v nějakém bufetu nebo v lese na pasece u borůvčí, nebo při čekání na odvoz, který pro mě přijede až za 3 hodiny to tak moc vadit nebude a vůbec se nenaštvu, ale v jakémkoliv jiném případě si to nedovedu přestavit :-)
To se neboj, naše skvělá houbová kulajda a excelentní borůvkové knedlíky, vše pod stovku, tě určitě nenaštvou. Jen musíš přijít v červenci a ve čtvrtek, protože o víkendech máme zavřeno, jezdíme totiž na kolovýlety. V srpnu zase čerpáme letní dovolenou a v únoru jezdíme na lyže:-))
Já nekomentoval vaše představy, protože to jsou jenom představy, ale to čekání bez naštvání.
Však já jsem to pochopila.
Proto jsem tě taky varovala, abys k nám nechodil 14. srpna, protože to bys pak klidně mohl nasraně čekat až do 2. září:-))
Ale já nemyslel ani vás, ale tu dosti příšernou hospodu :-)