Kdyby jenom na sladké!
Když hubnu, tak sladké vynechávám. Úplně! Žádný dobrůtky! Pouze na kolo vozím nějaké ty obilné müsli tyčinky.
Daleko větší problém mám v tom, že z práce se vracím až vpodvečer a vždycky jsem se těšil, že se doma pořádně navečeřím. Ta večeře byla takovým mým majákem, těšit na ni jsem se začínal už okolo devátý dopoledne a pak se to celý pracovní den stupňovalo a stupňovalo... až jsem dorazil domů a pořádně se najed. Co najed - nažral!
A teď - na co se mám těšit teď, když se snažím shodit pár kilo. Svět mi najednou zešednul, ztratil svoji plasticitu. Jojo...
(včera jsem hubnutí na chvíli přerušil a sněd jsem Zlaté oplatky Opavia, celej balíček, i drobečky z obalu jsem si nasypal do pusy... ta pohoda! Lepší než blondýna s pevnejma štyrkama) :-)
Tak to já si také vždycky poručím, jenže...
Taky jsem, bohužel, zvyklej na sladkou tečku.
Docela se mi daří ji realizovat jedním nebo dvěma malejma pressíčkama bez mléka s cukrem.
Nebo lžíce medu, je to zvláštní, ale med nemůžu žrát po lžících jako třeba nuttelu ....
Tvoje starosti, Jiří Krejčík na tom byl mnohem hůř! https://www.youtube.com/watch?v=7WvUtB3kKPw
Tak já si to rámcově "vyřešila" všecho tím, že si to jídlo na další den opravdu naplánuju a nachystám dopředu. Jednak mě ta mlsná honí míň, když mám pravidelný přísun dobrého jídla a hlavně nemám příležitost... (No... krom doočesání vánočního stromečku a zkonzumování narozeninových bonbonier.)
Teď jsem měla dva v práci supervytížené dny a jak to dopadlo...
Předevčírem jsme šly s dcerou z práce pozdě obě, naše pracoviště nejsou daleko od sebe... tak že si spolu zajdeme na večeři. Po jídle se servírka optala, zda si dámy dají dezert. Daly...
Takže tak. Nechodit mezi svody... :-)))
Mezi svody nechodím a pravidelně jím také.
Zkrátka najednou si tělo zažádá sladké a žádné ideové zákazy nebo síla vůle ho nezajímá.
Občas to přebiju sucharem, ale to se nezdaří vždy.
A kde to sladké v takovém případě vezmeš? U mě je hlavní kritický bod, že si něco koupím cestou z oběda. Když mám sebou jídlo z domu, tak nikam nejdu a nemám kde koupit.
Ale nijak to nedramatizuju. Když mám celý den vyvážený, nějaká ta figurka ze stromečku to moc nerozhodí.
vykašli se na hubnutí. víš, kolik to stálo peněz pořádně se vyžrat? a teď to chceš shazovat? nekape ti na karbec? :-D
Jenže bez hubnutí nemáš z toho ´pořádného nažrání´ ten správný gastronomický požitek.
Teď žereš objem, ale ´jateční hmotnost´ tě spíš obtěžuje (než aby byla ku prospěchu).
Já ale nehubnu, resp. chci shodit jen asi 1,5 kg, já chci nějak ošidit chuť na sladké, protože mě to dost obtěžuje.
Tak 1,5 kg bych vyhnal spíš pohybem a nemusel bych kvůli tomu shánět méně sladkou mrkev.
To je u mě teď právě ten začarovaný kruh - normálně by to šlo, ale mé fyzično si teď uzurpoval helikobakter.
Na druhou stranu takový žaludeční vřed skvěle zahání chuť k jídlu, když si vzpomeneš jak ti po něm bude špatně. Nějakého toho helikobaktera si nech do zásoby :D
za chutí na sladké se skrývá touha těla po přísunu bílkovin
Sem čekala, kdo to vytáhne :o)))
Ano, to je jakási všeobecná "rovnice".
Ovšem chuť na sladké z nedostatku bílkovin je něco naprosto jiného než když tě "honí mlsná".
Zažila jsem si to, takže vím.
Navíc po této zkušenosti si přísun bílkovin dost hlídám a mohu ti garantovat, že ani sebevětší přísun bílkovin (což je paradoxně ve výsledku horší než sníst kus čokolády) tě chuti na sladké nezbaví.
... u vás nejsou banány!?
(jako za socíku ...? No to by V.H. čuměl)
Nežer a cvič - budeš jako tyč - buď fit.
Mě tedy honí mlsná ať hubnu nebo tloustnu. Snažím se aspoň vynechat Tatranku (nebo něco podobného) těsně před spaním. :-)
Nevynechávám. Nesmím. To by vedlo jen a pouze k sladkostnímu deficitu, sladkostnímu nadrženectví a propuklo by to v nezřízenou žranici sladkostí. Navíc bez sladkého jsem nervozní, nasranej a bez chuti do života i hubnutí. Bez sladkýho prostě nežiju a nepřežiju.
Navíc při hubnutí intenzivně makám a tam jsou co chvíli nějaké ty cukry potřeba a na druhou stranu se snadno spálí.
Prostě si i při hubnutí průběžně dopřávám, ale množství mám víc pod kontrolou.
přesně! jednou jsem vydržela asi tři týdny bez sladkého a co následovalo pak ani nebudu popisovat :D
A mě by teda zajímalo, co následovalo!
Dneska jsem jel kolem cukrárny v Měchenicích, výlohou jsem viděl ty tácky se zákusky... bojoval jsem sám se sebou, nakonec sem si řek "seš Rambo, tak to zvládneš" - no jo, sem Rambo, vyhrál jsem, ale cítím, že tý dnešní jízdě něco chybělo :-)
(Ane peče perník, kašlu na Ramba!)
To jsem tehdy dostala Mozartovy koule ve větším balení, už si nepamatuju kolik ale bylo jich dost. Sedla jsem si s něma k televizi a házela jednu za druhou až mi bylo špatně. Byla jsem vyléčena :D
Takže dej si perník :)) věřím, že byl dobrý.
Také tak. Mlsně nadbíhám tím, že si dopřeju všeho, ale s mírou. Tím pádem se mlsná naštve a nemluví se mnou:-))
Přiměřeně, přiměřeně... Můj mozek si také myslím, že si dopřávám sladkého přiměřeně, ale tělu se zdá, že je to málo...
tak tak...nejvíc mě dostavají rady typu: máte chuť na sladké? dejte si ovoce.
Jakože nějaké jablíčko mi chuť po sladkém rozhodně neuspokojí :D
Je divné, že ´mira.l´ o tom nic nenapsal ...
Přesně tak. Průběžně po malých dávkách a když makám, tak víc.
Neřeším zatím hubnutí, jako spíš udržet trend nárůstu dostatečně mírný. Tuhle zimu k většímu skoku ani nedošlo.
Doma mám pořád rozdělanou tu levnou 400 g bomboniéru, co skrývá tolik druhů. Mně když něco chutná, tak to spíš přestanou dělat, než by mě to omrzelo. A z ní si vezmu denně čtyři kousky, ne víc. No dobře, stalo se, že když tam zůstaly pak už jenom čtyři, tak jsem neodolal...
Na to se vždycky těším a stačí to. Pak ještě ty gumové bonbóny, těch snesu k večeru někdy hodně.
Na delší projížďku si sbalím mimo jiné nějakou čokoládu a když na ni nedojde, zhltnu ji celou po návratu, když už k tomu byla určená. Těším se na to, málokdy si dovolím sníst ji jenom tak.
Po takovém výkonu pak i zapomenu vzít si něco sladkého do práce. Tam jinak co si přinesu, to sním, protože při jídle nejlíp utíká čas.
...já ji hned na začátku nechám předběhnout- pak stačí jedna pořádná sladká pusa zrána a je vystaráno na celý den...;-)
Jestli Tě honí mlsná, tak sedni na kolo a ujeď ji :-) A až tě nakonec dožene, tak si prostě něco dej a to ji zažene :-D
Mlsný na sladký naslibovat čokoládu - a pak jí dát hořkou !
http://www.jaso.cz/hanacka-karpatska-horka-25-1...
Když mě "honí mlsná", někdy pomůže, že si vyčistím zuby :)
Mně na to pomáhá kafe. Žaludek po něm dá alespoń na hodinu pokoj.
Zkusil jsem je i vyvařit, vymáchat v Savu - a nic, nepomáhá to. Jdu si dát větrník.
Správně! To je slovo skutečnýho chlapa! :-)
Já už dneska sežrala dvě třetiny hořké studentské pečetě a mám cukání to dojet :))
Ale to bysem zbytečně škrábala brambory k večeři a dala rozmražovat krkovičku na šnicl! Zkusím odolat, přece si chuť na ten šnicl nedám sebrat nějakou chutí na sladké!
Nech ty chutě žít vedle sebe v míru, neomezuj jednu kvůli druhé.
A víš, jak je potom člověku blbě, když se přeplácá? Jsem měla hned po obědě jít stříhat křoví, měla bych teď ještě celou čokoládu... No, už to stříhat nepůjdu, už se šeří, to bych do tmy nestihla.
Tak jak to s tou krkovičkou dopadlo? A s tou čokoládou, řek bych, že nemáš dost vytrvalosti, nechat třetinu, hotový sebemrskačství! Zamysli se. :-)
Když to přijde večer a na noc, tak se mi dobře osvědčilo dát si suchar Burger silněji potřený plnotučnou hořčicí.
Suchar používám také, ale bez hořčice, tu nejím.
Ale ta právě dobře zahání chuť na sladké.
občas ke snídani nějaký koláček, ale jinak na sladké moc nejsem, ovšem když je příležitost a něco tak úžasného jako včera v podvečer, tak neodolám. závin s mákem a s vanilkovým krémem. čokoládu v šupleti mám už od loňska.
Kolik kilo čokolády jsi dala do šuplíku těsně před Silvestrem?
8-D
ani moc ne, nějaké čokoládové potvory jsou stále zavřené, ujíždím na After Eight, ale teď už mi nepomáhá kolegyně, tak 200g tu mám fakt dlouho a 72% Belgickou čokoládu mám novou a ta vydrží určitě dlouho. :-)
Tuk, ťuk, radko.
Můžeme sem s hubnutím?
No jistě, že se vůbec ptáš!
Já jsem tohle téma vlastně založila proto, že jsem Ifče s tímhle jedním dotazem nechtěla zaplevelovat tamto téma, ale když je plné, perte to klidně sem.
Tos klidně plevelit mohla, tam se toho vešlo! :-)
Já si říkala, že další vlastní teď nechám, až se zaplní tohle - sem se toho taky ještě vejde dost. :-)
Takže si sem na drzo doplním průběžné zpravodajství:
Minulý týden byl čtvrtek pátek do noci v práci, chuť si pak ještě uvařit žádná, takže hlavní jídlo opět po cestě z práce na vlak. Sobota a neděle výlet s maminkou do divadla do Prahy, tj. oběd opět restaurační, k večeři tři chlebíčky v bufetu, pitný režim nula nic...
No, ve světle toho vidím těch mizerných minus dvacet deka za uplynulý týden vlastně jako úspěch. :-)
Přinejmenším jsem s BMI 24,9 již sic těsně pod horní hranicí, ale přece jen v normě...
Dobrých aspoň 20 deka. Na mě se váha evidentně zlobí a zatím vůbec netuším proč...
Jo, za daných okolností mi stačilo udržet trend a nezhoupnout se zpátky...
Ale teď zrovna přemýšlím, co si uvařit na zítra. :-)
Já mám na zítra k obědu housku od neděle se slaným máslem a kozím sýrem a dvě mrkve. Nebo radši tři. Ke sváče jogurt a jablko.
Když ti teda můžu plevelit téma... :-)
Najela jsem na poměrně stabilní systém, abych co nejmíň narážela na to "co teď zas vymyslet"...
Dopolední svačina je vždy ovoce a pár jader ořechů. Odpolední zas zelenina a sýr - ono se toho dá nakombinovat hodně. Vzorově - červená paprika + cottage, rajčata + mozzarella, ledový salát plus nadrobit plísňový či kozí sýr.
Oběd zásadně nějaké maso v zelenině (tj. tady se asi vzájemně inspirovat nemůžeme :-). Zní to tak jako "dietně" v tom negativním slova smyslu, ale není.
"Maďařina" -osmahnout maso, ve výpeku pak cibulku, zaprášit paprikou, přidat rajčata a papriky, vrátit maso, společně podusit.
"Čína" - podobně, ale osmahnout na sezamovém oleji, pak na tom orestovat lilek, papriku apod., nakonec přisypat trochu sezamu a zakápnout kvalitní sojovkou...
A když není jiný nápad, tak k tomu osmahnutému masu přisypat půl pytlíku nějaké zmražené směsky, přidat rýži a na závěr hotové rizoto zasypat troškou parmezánu. (Analogicky jáhloto - pohankoto - quinoto - kroupoto.)
Do toho občas něco specielnějšího jako bylo to vepřové na fenyklu, či "vepřo-zelo" z panenky a cukety. Zatím nic, co by připomínalo to, co si člověk představí pod pojmem "dietní dušená zelenina".
No, vidím to dnes na tu "Čínu", ta už dlouho nebyla a lilek už mi leží v lednici docela dlouho. Jen si musím hodit korunou, zda do ní hodím panenku nebo krůtí prsa...
Já nějak furt dojídám jídla z víkendu, což je vlastně další věc, která mi kaloricky ubyla. Před tím, když zbylo po nedělním obědě, vyzvala jsem rodinu, ať to dojedou a samozřejmě nakonec před mytím nádobí tak nějak mimochodem dojedla nakonec sama, zcela zbytečně, ani jsem na to neměla chuť. Aby se to nevyhodilo. Prostě hospodyňka. Teď to nedělám a raději si to strkám do krabiček.
Ono se to nezdá, ale těch věcí, které člověk odbourá jen tím, že nad tím jídlem přemýšlí, je docela dost.
Takže včera k obědu porci ryby s rejží. Dnes k obědu hustou brokolicovou polévku a večer jsem zjistila, že už musím kvůli spotřebě opracovat kuřecí prsa s kostí - kosti šly do vývaru s cibulí, červenou řepou, kořenovou zeleninou. Dobrý vývar se vždy hodí. Prsa zprudka orestována, část budu mít zítra k obědu (nejspíš s červenou čočkou, mám na ni teď chuť), část šla k večeři do salátu.
....když z toho receptu vynecháš vepřové(coby "tučné" i v libové podobě) a nahradíš rybou, drůbeží ap. bude to mít i nějaký výsledek....;-)
(proč plýtvat energií a časem na nějaké zdlouhavé kuchtění- zeleninu zblajznout syrovou,semtam namočeno pohanku a vločky a váha jde dolů sama...:-))
Ale jo, jestli to někomu takhle chutná, proč ne.
Já mám radši pestrost. Rybu i drůbež, vepřové i hovězí, jehněčí i zvěřinu...
Salát ze syrové zeleniny i pohanku jako přílohu k jídlu mám ráda - ale jen přílohu bez jídla, to zas ne. (Notabene zrovna vločky jsou na linii vyložený mor - zlaté vepřové proti tomu. Dokonce i to tučné.)
....ono to može chutnat tomu co nepotřebuje hubnout....a vločky nejsou taky na dietu, ale na dodání vlákniny a pročištění tráv. traktu......
Pestrost je výborná, jen to vepřové tak jednou za měsíc(a hlavně pro chuť a ne "přežrání" ;-) )
Když já si nemůžu pomoct. I to prorostlé vepřové (tuk je nositelem chuti) mi chutná víc než vodnaté šest týdnů mladé, uměle vyhnané kuře, kde maso vypadá jako mokrej papír a ne jako sval:-))
No fuj...
Ještě že to nejím.
Aby tě husa kopla a mrkev se ti vzpříčila v krku, říkat fuj dobře prorostlému vepřovému :-))
Měla jsem na mysli tu hmotu, co se vydává za kuře.
Prorostlému vepřovému bych štětinu nezkřivila - takové pečené kolínko patřilo mezi moje oblíbená jídla. Dokázala jsem ho sežrat celé... Bez chleba i bez zelí.
Ale to jsem byla ještě mladá :o)))
...to víš- nic není bez chyby(teď jem viděl průřez mužským mozkem z pohledu ženy- jeho malinká část racionálně uvažovala, většinu ovládal sex)-u většiny osob však ovládájí racionální chování chuť. pohárky jazyka- to se to pak chudne...........
No, pokud se u většiny osob "no, to se to pak chudne" - pak to racionální uvažování očividně až tak nefunguje. Kdyby fungovalo, není proč chudnout...
... nemáš tam ´zohledněnou´ emancipaci
paci, paci ...
Tak až tak moc vlákniny v těch vločkách zas není, "prázdných" sacharidových kalorií zato spousta.
Ale ne že bych to viděla až tak extrémně - jídelníček vždycky funguje jako celek a stejně jako se do něj dá bezproblémů zařadit prorostlé vepřové, zrovna tak se v něm snesou i ty vločky. Vždycky jde o celkovou vyváženost - což by teda jednostranná strava typu "vločky se zeleninou" nebyla. (Já bych tak jednou za měsíc pro chuť holt dávala spíš ty vločky - ale to je věc individuelní chuti.)
Hm, oves není jen tak nějaké obilí. Obsahuje avenin a má dost vysoký obsah lysinu.
"avenin, je příčinou dobrých dietetických účinků a dobré chutnosti. Obecně platí, že avenin stimuluje CNS (a zvyšuje libido)"
http://web2.mendelu.cz/af_222_multitext...
Lysin získáváme většinou z masa. "Lysin je pro člověka jednou z esenciálních aminokyselin, tzn. lidské tělo jej nedokáže samo vyrobit, a proto jej musí přijímat ve stravě podobně jako některé vitamíny."
https://cs.wikipedia.org/wiki/Lysin
To libido znělo lákavě. :-)
Pak jsem teda přečetla i následující větu z odkazu: "Ve výživě drůbeže je vhodný zejména pro odchovávaná zvířata, pro nosnice v pokročilejší fázi snášky a pro plemenné kohouty." a to mě drobet zchladilo... :-)))
My dnes měli siveny, skvělá ryba. A k tomu lehce na česneku a cibulce osmahnutý špenátek a pečenou bramboru.
Po pravdě řečeno, bramboru bych syrovou nejedla a špenát mám taky raději trochu tepelně opracovaný.
Teď mám už v troubě vepřové na fenyklu (inspirace od Ifči), k tomu též pórek, rajčátka, pěkně zakápnuto bílým vínem a vývarem.
Zítra to bude mňamka pro všechny. Alkohol se teplem vypaří a fenykl prospěje i kojící matce:-))
Hmmm, asi si budu muset udělat rybu na fenyklu...
Anebo si ho zítra upeču jen tak na olivovém oleji.
Jaká byla ryba?
Proti mně se dnes všechno spiklo (teď fakt nevím jak se to píše správně).
Odpoledne jsem hlídala prvorozeného, protože druhorozená musela do poradny. Pak jsem běžela domů, hodila masové nudličky s řapíkatým celerem na pánev, orestovala a nechala jsem to na lince vychladnout, než si odběhnu.
A pak slyším z kuchyně nějaké zvuky. Ta mrcha - kočka mi do té chladnoucí dobroty vlezla.
Tak teď nevím...sežrala to proto, že ji málo krmíme nebo proto, že chce abych dál hubla:-))
Potvrzeno! Vědci zjistili, kdo nás má radši!
Psi, nebo kočky?
http://tn.nova.cz/clanek/potvrzeno-vedci...
Díky tomu, že jsem koupila tu máslovou dýni, tak se ryba zatím odkládá.
Na olivovém oleji mám upečenou tu dýni a k tomu dávám domácí křenovou omáčku a chleba.
Dneska jsem si ale dala v závodce nudle s mákem. Ty jsou rozhodně dietní :o)))
Dýni si dej zítra, na popeleční středu se hodí něco takového.
Samozřejmě, že zítra bude dýně. Už se na ní těším.
A díky za tu popeleční středu - říkala jsem se, že se musím podívat, která že to bude :o)))
Vždyť je to tak jednoduché. Podle lunárního kalendáře si spočítáš datum Velikonoc a odečteš 40 dní. ;)
Já dnes měla jaksi rozběháno, na oběd nás bylo pět (a půl), takže logicky nic nezbylo, vařit na zítra se mi už nechce. Naštěstí si taky už zvykám cpát přebytky do mražáku, tak mám na zítra na výběr poslední krabičku toho vepřového na fenyklu, pak králičí hrudí s přední nohou na žampionech a ještě jednu hustou zelňačku s uzeným... No, prostě samá zeleninová dieta... Na dvě možnosti bych si hodila korunou, výběr ze tří bude problém. :)
Tvoje vepřové na fenyklu u nás zabodovalo a zbyly mi prázdné hrnce:-))
Ale manžel k rybě nakoupil obří pytel špenátu, tak jsem dnes zbytek jen tak narychlo zpracovala na pesto. Dnes si z toho omladina dala večeři - noky se špenátem, zítra z toho budu mít k obědu zelený bulgur s parmezánem.
Přijde Moric na návštěvu ke Kohnovi. Kohn mu nabídne dva koláčky, jeden velký a jeden malý. Moric si vezme ten velký.
Kohn utrousí: „Kdybych si první vybíral já, vybral bych si ten malý.“
Moric na to: „Vždyť ho mají, tak na co si stěžují?“
Příští týden bude ve znamení pečené dýně. Dneska jsem koupila jednu máslovku a celou jsem jí upekla.
Jen doufám, že ji nesežeru celou hned zítra :o)))
Skvělý nápad. Taky mám teď nakrájenou půlku v troubě na večeři. Krom ní měli dnes v Lidlu i batáty, tak přílohy mám na tento týden vyřešeny.
Jak si uhádla, že jsem jí koupila v LIDLu?!?
Za tu dvacku jsem vzala hned dvě...
Já jednu minulý týden... a když je měli ještě pořád, tak dnes další dvě. :-) Akorát je teda nejím s chlebem, ale coby přílohu, tedy spíše místo chleba. Ovšem k večeři byla jako hlavní chod pečená s cibulí a česnekem a pak sypaná parmazánem.
Já ji teď jím ještě s domácí křenovou omáčkou.
Možná divná kombinace, ale chutná to moc dobře.
Ostatně pečená dýně + smetana + křen se snesou docela v pohodě :o)))
Jo, to nezní špatně. Chleba bych už tam měla navíc, ale celkově dobrý.
No... minulý týden mám stav minus šedesát deka... že by ta smetanová omáčka... :-)
60 deka za týden...vem si, kolik je to za měsíc.
Pěkný výsledek:-))
Jo, kdyby fungovala prostá přímá úměra...
Ale jo, zatím dobrý. Za těch pět týdnů, co jsem začala, jsem zatím vykázala úbytek 3,40 kg. Takže bych byla přesně ve třetině.
To se dá za pořádný víkend zase dohnat :-)
Tak furt dobrý. Tento "pořádný" víkend jsem se celkem svědomitě snažila... a zatím pořád držím trend. Minus třicet deka za týden mi stačí. :-)
(Nepotřebuju rychle, potřebuju nafurt.)
na mínus třicet deka mi stačí odskočit si na wc :-D
Jasně, to je ta nevýhoda pomalého postupu. Kdy prostě člověk nemůže moc brát ta konkrétní čísla, ale hlavně celkový trend.
Každopádně plán do konce května se dostat na minus deset kilo je při současných minus 3,70 od začátku roku velmi mírně překročen, takže směřování je stále dobré. :-)
No a kdyby to náhodou nevycházelo, tak si koncem dubna nechat něco vyoperovat, nebo ufiknout...
Což je dobrý.
Ja už teď nehubnu. Jídelníček držím stále stejný (i když včera mi Fanda po vydatné odpolední procházce sežral kus sýra k svačině). Změnila jsem cvičení, trvá mi teď kratší dobu, ale zas občas tu kyselinu mléčnou ve svalech cítím.
To se taky časem spraví:-))
Já už dvakrát vytáhla kolo! Vím, že proti těm, co tu háží stovkami je to houby, ale normálně začínám sezónu až na jaře. Takže už mám letos "úžasných" třicet kilometrů. :-)))
Jako že taky třicet kilometrů? Tomu bych se u tebe snad i vzpírala uvěřit...
Přesně tak. Jsem založením lenoch a pokud nemohu jet na více dnů, moc se mi na kolo nechce. Ono se to rychle změní až začnu jezdit na kole do práce. Zatím to nedělám, ráno je ještě dost tma a v jednom úseku se mi špatně hledá krajnice. Kdyby tam byly namalované lajny, už bych jezdil.
Jestli tě to uklidní, tak já mám čistou nulu. Včera jsem dobrala ATB na helikobaktera, tak už teď se už začnu hýbat. Snad...
Já ji nedávno kupovala v Kaufu v akci. Byla výborná s vařeným hovězím. Část mám ještě předpřivaneu v mražáku jako základ na polívku, když prijde nečekaná přepadovka:-))
Je to zajímavé, ale touhle zimní dobou nemám moc chuť na rajčata, papriky, okurky...spíš mě lákají ty dýně, červená řepa, mrkev, celer, bílá ředkev...
Koupil jsem si v pekárně čtyři šátečky, abych měl mls po jídle i zítra, pozítří.
Dva makové, povidlový, jablečný. A všechny jsem je samozřejmě cestou domů sežral.
Hmmm, na kole si dal 100 km, takže to máš jeden šáteček za 25 km :o)))
Rohlíky místo chleba.
Ještě před 25 lety byl podíl žitné mouky v chlebu až 55 procent. Dnes je to mnohem méně. Důvod je podle potravinářů cenový. S nástupem obchodních řetězců a tlakem na cenu, začali pekaři dávat vyšší poměr pšeničné mouky, protože je levnější. Druhý důvod je obchodní. Pokud je totiž větší podíl pšeničné mouky v chlebu, ten má větší objem a zákazník po něm sáhne raději. Navíc mladší generace již není zvyklá na dříve klasický kyselejší kvasový chléb.
Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/rohliky-misto...
a proto kupuji Chléb Moskva :-) i když ho nedělají z rusů
Dávají do něj myší olej?
myší olej je v pohodě, teďky se začalo na těch internetech tažení proti tomu palmovému oleji, že to prej nějak poškozuje opičky. Já chci taky zachraňovat opičky.
Mohli bychom výrazně zintenzivnit pěstování řepky, abychom celosvětově palmový olej nahradili a vytlačili z trhu. Přestali by kácet jejich pralesy (a my bychom vykáceli Boubín)
jenže to bys nezachránil, žádné opičky. to se nepočítá.
to bys ji nezachránil ale vytvořil to je sice taky chvályhodné ale bojovat proti palmovému oleji je více opičky zachraňující
Jakou výzbrojí disponuje ´palmový olej´?
Nepleteš si to s napalmem? :-)
"... bojovat proti palmovému oleji ..."
8-)
no a? když to zachrání opičky? ;-)
Nenechte se mýlit že tyto rádoby zdravé chleby jsou něco dietního,vím to jako diabetik na inzulínu kdy jsem zkoušel co je pro mne nejlepší a nestačil jsem se divit jak mi po těchto "zdravých " chlebech vyletěl cukr a proto si od té doby peču domácí žitný chleba a mám kontrolu toho co tam skutečně je a navíc po započítání nákladů včetně elektriky na upečení jsem skoro na polovině ceny kupovaného,tož asi tak.
Nakonec dietní není žádný chleba...
Já si před lety koupila pekárnu a nadšeně se pustila do vlastního chleba. Žitného, celozrnného, nebarveného, skvělého... Tak skvělého, že po upečení jsem byla schopna sníst tři-čtyři krajíce ještě za tepla úplně bez ničeho. Tenkrát mi vyletěla váha asi o pět kilo snad za dva týdny nebo takový nějaý podobný skok to byl...
S domácím chlebem jsem pak z pudu sebezáchovy radši přestala. :-)
řešením je jen 50 g na jednu porci.
Jinak s tím tloustnutím po chlebu mám podobnou zkušenost. 4-5 kousků chutného chleba a pů bochníku na posezení je pryč to pak váha má tendenci stoupat až k nebesům.
Nojo, ale tak malé množství, aby se to stihlo za nějakou rozumnou dobu zkonzumovat, se v pekárně blbě peče. Takže si koupím jednou za týden balení krájeného celozrnného žitného a většinou mi to tak akorát vyjde.
Já mám svůj chleba v lednici nebo ho zamrazuji.
Když u nás v rodině nikdo jiný tmavý chleba nejí. A kvůli tomu jednomu kousku denně, co mám k snídani, se mi nějak nevyplatí se tím zabývat.
Tak u nás jíme každý jiné chleby, takže já vždycky nakoupím a zamrazím chleba tak jako pro oba :o)))
Nechci lichotit, ale připadá mi, že se zapomínáte dívat kolem sebe a zjistit, jak se cejtíte ve svý věkový skupině. Když vídám ty skupiny padesátiletých dýchavičných a obézních "babiček", tak myslím, že se musíte cejtit solidně.
Zas mě tu budete kamenovat, ale nemám problém sníst čtvrtku chleba na posezení a nemám pocit, že by se z toho mělo tloustnout. Když je čerstvej a nic, co by se na něj dalo bezpracně dát, tak klidně i jen posolenej :)
Když něco na to je, nepohrdnu ničím, slanina, sýr, kousek zeleného, rajčátko... se na to dá dát ledacos. Nebo dobrý sádlo a cibule, to taky není špatný. Nebo si udělám pomazánku.
A vůbec, jsem už za únor snědla přes půl kila čokolády (maj akce na studentskou pečeť), chleba jeden a půl bochníku (když ty koupený půlky a čtvrtky sečtu), dvě kila masa vepřového (z toho kilo bůčku), patnáct vajec, tři kuřecí stehna, čtvrtku kačeny, přílohy, mlíko, jogurty (smetanové), marmelády a sádlo nepočítám.
Ke slanině jsem se dostala jen jednou, zbytek mi zatím vždycky stačil vysomrovat kocour. A musím si zkrátit gumu v sukni, bo mi to na tuhle roční dobu nezvykle padá.
Jestli to nebude tím, že je už k večeru světlo, počasí přeje a tak každej den poctivě hodinu šlapu a o víkendu dvě hodiny, z toho jednu do kopce. Zdravím Ifču, já jsem se už vracela z rozhledny a nevypadalas moc nadšeně na tom kole ;-))
Jeje... jak se vypadá nadšeně? :-)
Doufám, že to bylo leho:-))
Zkusila jsem se zamyslet, ale co jsem všechno v únoru snědla, to si teda rozhodně nepamatuji.
Jen dokážu spočítat asi 20 jablek, 20 mrkví a 4 litry kysaného mléka...
Tak protože nakupuju jen jednou za týden, tak si ty dva nákupy ještě zhruba dokážu vzpomenout, z mražáku jsem vytahovala akorát kačenu :)) Jak píšu, kolik bylo brambor a rejže si nepamatuju, ale určitě jeden pytlík bramborovejch knedlíků padl, bo ten jsem včera dokupovala. A ještě jsem zapomněla na 6 litrů polívky, to taky vím, protože si každej tejden dělám tři litry vývaru a vyjde mi to tak akorát.
Ta čokoláda mě dostala, jsem zjistila, že to fakt nabudí, jsem dvakrát večer snědla celou tu 180 gramovku a normálně jsem se v noci vzbudila a nemohla spat, Já si teda chtěla dát jen kousek, ale když já se nedokážu udržet, dokud je. Tenhle víkend jsem vystačila s jednou napůl odpoledne.
Tak já mám dost co dělat, abych si vzpomněla na to, co vše jsem jedla včera na těch zvěřinových hodech...
kachní jatýrka na slanince... a zvěřinovou paštičku s jeřabinovou omáčkou (ta byla!)... a mufloní plec se šípkovou omáčkou a knedlíkem... a zvěřinové kuličky s brusinkovou omáčkou a kroketkami (to byl oběd a bylo to po půlporcích).
A taky vdoleček s povidlím a tvarohem.
Večeři jsme pružně navázali kančími řízečky s hrannolky a mysliveckou směsí na topince...
Do toho padly celkem čtyři piva a jeden fernet na vytrávení... No, jsem na to zítřejší vážení fakt upřímně zvědavá.
A kdyžs zmínila vdolečky, tak jo, v pátek bylo pět koblih. Ale to bylo vjímečně jen proto, že jsem šla koupit čtvrtku chleba...
Hele, že z tvého nicku píše ještě někdo? Někdo, kdo skoro vůbec nejí, protože pro jiné zájmy nemá čas na jídlo ani pomyslet a můj jednodenní jídelníček by měl na celý víkend? :-)))
No a ne? Si přečti, cos zdlábla včera. Já bych to měla na dva dny. Když to vezmeš kolem dokola, tak mám dvacet deka masa na den, no ať nežeru, někdy je to víc, protože jindy jsou třeba palačinky nebo rizoto, že ano. A smažený prakticky nejím, brambory vařím ve vodě, smažím tak akorát šnicl. A když vezmu ty tvý šnitlichy, tak by mi to stačilo na celej den a ještě druhej by mi to leželo v žaludku, to vynechávám a radši si dám polívku. Si to svý menu vynásob čtrnácti a zjistíš, že já si toho půl kila čokolády klidně mohla dovolit aj s těma koblihama a na součet těch vašich joulů musím bejt na nižších číslech jak ty.
Tak jo, tak jsem to špatně pochopila. Mně přišlo, že nás přesvědčuješ, že jíš daleko víc než my, ale vyšlapeš to...
Ovšem ten včerejšek... to byla HODNĚ povedená akce.... :-)))
To jsem nikdy neříkala, že jím víc jak vy, to by nemělo logiku. Já si myslím, že vy jíte víc, než si myslíte, a to počítáte bobule jak cvoci. Dneskas určitě nebyla celej den nalačno, tak i kdyby to včera byl nadnormální úlet, tak nenásob čtrnácti, ale třeba jenom deseti, furt ti to vyjde blbě, protože kdyby ne, tak bys nepotřebovala shazovat. V tomhle má Jindra pravdu, když potřebuješ shazovat, tak prostě jíš víc, než vydáš. Já celej život mám spíš problém s tím výdejem a maminka mi vždycky říkala, že je mě horší živit jak šatit. A to jsem fakt v životě neběžela pro nic za nic, maximálně kdysi dobíhala šalinu. Na kole jsem začla vlastně proto, že mi ubylo výdeje a mám dojem, že hodina denně (dle Rondy flákárny) je až moc, to se na jídle už prodražuje, já tolik k spokojenýmu najezení ani nemusím a ještě mám nějaký plány a potřebuju mít formu a rezervy, né bejt jak vytřepanej ratlík.
Tak jo... tak jsem to s tím chlebem holt nepochopila... :-)
Nepochopila. Mi přišlo až absurdní vinit z tloušťky chleba. Cituji:
"Nakonec dietní není žádný chleba..."
"jsem byla schopna sníst tři-čtyři krajíce ještě za tepla úplně bez ničeho. Tenkrát mi vyletěla váha asi o pět kilo snad za dva týdny nebo takový nějaý podobný skok to byl..."
"Jinak s tím tloustnutím po chlebu mám podobnou zkušenost. 4-5 kousků chutného chleba a půl bochníku na posezení je pryč to pak váha má tendenci stoupat až k nebesům."
Se soudně zamysli, co doopravdy jste mimo toho chleba ještě sežrali.
no chleba je totiž strašně návykový. víc než heroin.
Pokusná skupina dostávala týden jen vodu a chléb. Po týdnu jim chléb na týden vysadili a dostávali jenom vodu. 100 % z pokusné skupiny se hlasitě dožadovali chleba.
No, koupila jsem si tenkrát pekárnu a pekla (a jedla) chleba. Nebyla v tom současně zabíjačka, nezdědila jsem cukrárnu... žádná jiná změna se do těch asi dvou nebo tří týdnů, po kterých jsem od pečení upustila, nevešla.
Tož když sis k tomu obvyklému (pravděpodobně už i tak nadměrnému) jídlu přidala ještě čtvrt bochníku doma pečenýho chleba, tak se nediv. Tos měla něco z toho obvyklého odebrat!
Nojo, to byla ještě doba, kdy se mi držela váha samosebou, to jsem si ještě na počítání nehrála. Ono to bezpochyby něco vytěsnilo, člověk má jen jeden žaludek, ale že bych o tom měla nějakou přesnou představu... to ne. Jak to vylítlo, tak se to pak asi za dva měsíce vrátilo do rovnovážného stavu a bylo.
Ale i teď už mám vypozorováno, že hlavně musím hlídat chleba. Prostě jeden krajíc ke snídani a dost. I zvěřinové hody se pak zvládnou. :-)
No ale to jsme u počítání bobulí:-))
Když si dáš místo jednoho krajíce chleba o váze 50 gramů a energetické hodnotě něco pod 500kJ dva krajíce, kolik musíš odebrat z 200 gramů drůbežího abys zůstala na stejném příjmu?
Jsem si to teď schválně hodila do nějakých těch kalorických tabulek na webu.
Když sníš 100g chleba a 200g restovaných kuřecích prsou, dostaneš se někam k 2 200 kJ.
Když sníš 200g chleba musíš kuřecí prsa stáhnout z 200g někam pod 50g, abys byla na stejno.
A nebo taky nemusíš stahovat nic a přidáš si další hodinu na kole:-))
P.S. nevím, jak moc přesné ty tabulky jsou:-))
tahle matika je nahovno. To je příklad stylu kolik hrušek musíš dát pryč abys měla více jablek.
Ano, mě tahle matika taky nebaví a taky se s ní netrápím. Jím, co mi chutná, jen si hlídám, kdy a jak to jím. Protože vím, že mi to nikdo neukradne a nemusím to sníst hned.
Ale taky nevyčítám jiným, když počítají:-))
S kačenou jsme na tom stejně, sádlo šlo do kuby. Ale zas naše kočka nežere slaninu, mrcha vybíravá. Takže mi zbyde a s tou slaninou musím občas něco prošpikovat, výborná na hovězí, doporučuju. Nežere ani uzeniny ta čtyřnohá mrcha, chce maso a zas maso, říkala:-))
Já ale myslím pěknou anglickou. Si ju vždycky v sobotu koupím s vizí volskejch ok na slanině, ale letos mi to ještě nevyšlo. No, co nadělám, sežere slaninu a pak se ofrkuje nad konzervou.
No jo, ale ta na naše kočka nežere ani tu Oravskou, a to je nějaká slanina:-))
Co jsem jedla během posledního týdne si už nepamatuju. Tak jen dnešek:
K snídaní krajíc chleba s máslem - když otočíš máslem namazaný chléb a obtiskneš ho do polníčku, tak se to na něj krásně chytí. A pak trochu těch rychlých cukrů, včera se peklo. Ke svačině jabko, k obědu králičí noha se špenátem a knedlíkem - teda knedlíky byly tři, ale bramborové. Svačina - pomeranč (na lyže se zelenina blbě převáží).
Večeře už doma - boršč navařila dcera. Tu obří hlávku zelí jsem totiž k té kačeně včera nezvládla celou, v komoře byla ještě červená řepa, hovězí kosti a kus předního byl v mražáku.
Fakt se povedl ten boršč:-))
pozor na tu čokoládu, zrovna ve studentské pečeti je palmový olej. chleba je výborný a nejvíc mi chutná ten obyčejný kváskový z pekárny. občas i nějaký upeču a taky moc dlouho nevydrží. ale za to, že ti chutná, tě nebude nikdo kamenovat
za to, že jí chutná ne ale pokud jí palmový olej jak říkáš, tak nezachraňuje opičky.
Muzete mi nekdo nejak strucne vysvetlit, co je to ted za tu paniku s palmovym olejem? Asi mi neco zasadniho uniklo, protoze fakt nechapu, co s tim ted vsichni maji :-D
Čím víc palmového oleje se vyrobí, tím víc opiček zhyne, páč nebudou mít co žrát.
Co je na tom nejasného?!?
A neříkej, že ti těch chudinek opiček není líto :o)))
je to stejný model jako likvidace deštného pralesa->větší plocha pro soju->více chovu hovězího->ignorujme mekdonald=zachráníme deštný prales.
No a včil, když už je ten mekdonald dost potrestaný a určitě se polepšil, tak nastal čas zachraňovat opičky.
palma olejná potřebuje více místa tak se kácí džungle kde žijou opičky a tak ten kdo bojuje proti spotřebě palmového oleje zachraňuje opičky.
Další na řadě bude zachraňování srnek. Na polích se pěstuje moc kukuřice a řepky takže ignorujme bionaftu a tím zachráníme srnky.
Prostě vždycky je koho zachraňovat.
Ono je pořád dost věcí v záloze. Mám kamaráda v Equadoru. Vyprávěl, že když tam z Evropy přišel, tak v místech, kde žije byl prales. Pak tam byly banánové plantáže a dneska je tam poušť...
a pečuje někdo o ty pouště aby jich neubývalo? na to by bylo fajn se zaměřit, ale to by na té poušti musely žít sympatická zvířátka, třeba opičky nebo pandy :-)
Srnky už jsou zachráněné, zachrání je mobilní aplikace!!!
http://zpravy.idnes.cz/senosec-mobilni-aplikace...
A kdyz mam opicky u zadele, tak ten lampovy olej muzu? :-D
Vykašli se na opičky a konzumuj co chceš.
Palmový olej je prostě levnější než třeba slunečnicový nebo řepkový, proto se používá. Proto ho do té čokolády a cukrovinek dávají. Zákazník je spokojen s cenou, výrobek rád koupí.
Každý se rozhodne za sebe. Já osobně raději koupím menší množství dražší čokolády s vyšším obsahem toho, co do čokolády patří, tedy kakaové sušiny a kakaového másla, než abych kupovala levnou náhražku.
Jo, holt, jak kdo chce. Dnes fakt není problém si v obchodě vybrat:-))
Navíc, když lidem dáš korunu slevu na 100g tmavé čokolády s obsahem kakaové složky někde kolem 25 procent, tak to někteří budou kupovat na kila:-))
zrovna včera jsem viděla několik snímků z oblasti, kde se pěstuje palma olejná, nejdřív se pro ní udělá prostor, vypaluje se místní vegetace, týden není vůbec vidět slunce, obloha, jen hnusný kouř a samozřejmě zvířata to taky nepřežijí. Bohužel už se to děje dost dlouho, naštěstí v poslední době se o tom začalo konečně mluvit, ale to je asi tak všechno.
Na dietní problém s chlebem mě v "hubnoucím kurzu" upozornili hned na začátku. Dřív jsem ho jedla k snídani, k svačině a někdy i k večeři. Přestože chleba mám ráda, nyní si ho dávám maximálně jednou denně.
Nenecháme:-))
Tohle znám už od babičky, která měla cukrovku. Ty některé hodně tmavé chleby jsou dobarvovány karamelem.
A kdyz se jim ho nepodari dobre rozmichat, tak je z toho moc pekny mramorovy efekt a hned vis, na cem se "zdravejsim" pecivem jsi :-D
Tak jsem právě slupla talíř těstovin s dušeným špenátem, k tomu trochu salátu a zazdila jsem to velkým pytlem lakrosových bonbonů. Přece nenechám na dně 5 sirotečků... :o)))
Teď mám ale pocit, že mám břuch až na ramenou... Dneska jsem už i po večeři...
U nás dnes naprosto nedietní zato luxusní kachýnka.
Lakrosové bonbony neznám, má to něco společnéo s lakrosem?
Lakrisové...
Jedno písmenko a místo bonbonů to vypadá, že pojídám míčky :o)))
No jo, mi to mohlo trknout.
http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/neckar...
Každý extrém je špatný (jak vime), tak bacha!
http://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/dieta-a...
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/394889...
http://ona.idnes.cz/hubnuti-podle-veku-0a1-...
Vytahuju téma nahoru. Díky vtipnému tématu jsem se na něj znovu upamatovala.
Já zhubla své plánované 4 kila díky tomu, že jsem se donutila jíst pravidelně. Ty jsem nějakou dobu držela, ale pak jsem vyjela s vnukem na hory a byl konec. Zhubla jsem za týden další kilo.
Jak pokračujete vy ostatní?
Já to téma nechala úmyslně zapadlé - váha se mi nějak vzbouřila a ukazovala strašný čísla.
Už se ale umoudřila, takže ještě cca půl kila a jsem na tom, co by se mi líbilo.
Jen to ještě udržet...
Zítra ale na váhu nelezu - dneska jsem snědla jen jeden nutridrink, dvě mrkve, 3/4 housky s máslem... Jo, až sem dobrý, ale přiznám i těch 5 dortíků...
Já zas přiznám, že jsem neodolala a šla dnes s dcerou před obědem plavat.
Tak to teď napravuju, peču pomalou krkovici na zítra a udělala jsem kukuřičnou polentu.
A teď si dám pořádnou čokoládovou čokoládu:-))
Já dneska nevařila vůbec. Nějak mi nezbyl čas a ani síly...
Zítra mám ale v plánu to napravit :o)))
Polenta se moc dobře nevyklopila. Bohužel jsem ji vrazila do bábovkové formy. Zítra se to nakrájí na knedlíky a bude podávat s tou pomalu na zelenině pečenou krkovicí.
Nejsem žádná extra kuchařka a vařím hlavně "klasiku". Mnoho názvů jídel, které tady padají v diskuzi, mi vůbec nic neříká (např. polenta).
Nedávno jsem narazila na nějaký "vzorový jídelníček" od výživové specialistky. U většiny názvů jídel jsem vůbec neměla představu, o co se jedná. Tak si říkám, jak je možné, že jsem se dožila mého věku bez znalosti takových jídel.
8-))
To je normální.
Před 25 lety, když jsem vyjela s malými dětmi do východní Afriky, tak tam pšeničnou mouku neznali (natož aby byla mletá ve třech různých stupních) a brambory byly jen sladké. Tak jsem se naučila vařit z toho, co bylo.
Polenta se dělá z kukuřičné mouky, není to žádná hitparáda, ale občas...pro změnu...si to zase jednou vystřihnu:-))
...proto, že se to nechtělo vyklopit a musela jsem to objet nožem:-))
Jinak polenta se dost často vidí v Itálii nebo ve Španělsku (někdy taky v Řecku). Tam to ale dávají ztuhnout na vyšší placatý plech.
V Africe to domorodci berou přímo z kotlíku rukou (vždy pravou rukou) a namáčejí v masovém vývaru.
Já se vždy snažila z toho vyrobit české knedlíky:-))
No... tak nějak nerozhodně. Ta třiapůlkila dole už asi tři týdny držím, to jo... ale dál nehýbu.
Furt se mi teď něco děje kolem baráku (tedy myslím toho baráku, co se do něj chystám přestěhovat), tak není na nic jiného čas. Vlastně držím zásadu "hýbat se a nežrat", protože tu vynáším starý nábytek z pokojů, aby se tam mohli motat řemeslníci, tam zas suť, jindy zahazuju výkop... a než bych si večer vařila, tak jsem schopná sníst jen rohlík se salámem. Na hubnutí to bohužel nefunguje... No, zkusím zas v pondělí nakoupit maso a zeleninu a navrátit se k režimu (v nejhorším to odložím až na novou adresu, no :-)
Hele, neměla ty bys mít brzy ouplně jiné starosti?!? :o)))
A proč si myslíš, že se najednou s tím dokončením bydlení tak kvaltuje, když ten dům mám už pět let a zatím se tak nějak pomalu flikoval?
V tom současném bydlím já - mladší, leč rovněž dospělý syn - starší syn s přítelkyní. Tady už prostor na hlídání vnoučat (od dcery) prostě není...
Jako babička už budu bydlet v "novém". Nojo, v jiných rodinách vylétávají z hnízda dospělé děti, tady to holt budu já. :-)
Tak aspoň že máš kam vyletět :o)))
Hele a kdy to má nastat?!?
Ještě spousta času (ještě pořád každou myšlenku na toto téma hned zaklepávám na dřevo. :-)
Nepolevuj. Váha ti o hubnutí pravdu neřekne. Pokud fakt děláš a jíš (to nic), co píšeš, tak se špek mění ve sval, to na váze nepoznáš! A váha není jedinej ukazatel,existuje taky kvalita a u ženskejch speciálně důležitej TVAR :))
Bohužel - váhu držím, ale tvar jde do kopru. :-( Při cíleném cvičení se mi za ty první dva měsíce docela fajn zpevnilo břicho... které při běhání kolem baráku zas povoluje.
Ale holt občas jsou jiné priority než figura. :-)
To se ti jen zdá, povoluje kůža, už to tam není tak vypolstrovaný špekem, jo, kdybys to měřila metrem nebo gumou na gatích, tak bys to poznala :)
"Zpevněný břicho" je úžasnej eufemismus, to začnu používat! Mi nevykládej, že při stěhování nábytku, uklízení po zedníkách, přenášení brdelu a pod. se neohneš, abys ten pupan procvičila.
A o čem si myslíš, že mluvím? O těsných kalhotách, co mi byly před měsícem už zas dobře.
Fakt vím a vidím, jak na tom jsem, nepřesvědčuj mě pořád, že je to úplně jinak...
Já ti nevím, asi teda máme různý představy o tom, co obnáší práce při rekonstrukci baráku. Ňákou zkušenost s tím mám, ale že bych při tom tloustla, a to ještě na břiše!, se mi teda nedělo, a to jsem sežrala na co jsem přišla, pokud možno ještě s přídavkem :))
To máme určitě. Já snad ani nemyslím, že bych na tom baráku nějak extrémně dřela. Je březen a to jsem dvanáct hodin denně v kanclu, takže na to ani nemám prostor. Je to spíš časově náročné. Tam něco vystěhovat, protože to musí do zítřka být. Tu zajet pro řemeslníka atd. Prostě furt ve shonu, ale samozřejmě netvrdím, že stavím vlastníma rukama, to fakt ne. A neříkám, že tloustnu... spíš se tak nějak vytrácí ten zhubnutý efekt prvních dvou měsíců. No, bude líp. Teď nevím co dřív a myslet na stravu či dokonce na kolo, se mi tam nějak nevejde.
O.T. Skoro se mi nechce věřit, že v dnešní době jezdíš pro řemeslníka. Jedině snad pro pana Lorence?
Máš pravdu. Měla jsem spíš napsat "za" řemeslníkem nebo "kvůli" řemeslníkovi. Skočila mi tam tak trochu historicky zaužívaná předložka, ale je fakt, že PRO jsem ještě nejela. Ale jednoho "pana Lorence" tam mám, ale pro toho jezdí manžel. Vždy v pondělí ho tam zaveze i se spacákem, on se tam týden batolí, teda pracuje samozřejmě a v pátek pro něj zas choť přijede a hodí ho domů. To je ta výhoda, když člověk spravuje barák, ve kterém nikdo nebydlí. Když mám nějaké pracanty, co nejsou zdejší, tak oni tam prostě zůstanou bydlet, dokud si to svoje nedodělají.
Máte tam otroka, kterého pouštíte na víkend domů :-)
To chápu.
Je to zajímavé, ale když mám starostí, že nevím, kam dřív skočit, tak spíš tloustnu než hubnu. Myslím, že můj příbytek na váze minulý rok byl způsoben právě tím prvním půlrokem starostí.
Nic se neděje. Času dost.
A přeju úspěšnou rekonstrukci. Dcera teď bude taky rekonstruovat, sice jen byt, ale již dnes mě vytáhla odpoledne do všech možných stavebnin:-))
Hm, tak to jsem si to nějak blbě vyložila:
"... tu vynáším starý nábytek z pokojů, aby se tam mohli motat řemeslníci, tam zas suť, jindy zahazuju výkop... a než bych si večer vařila, tak jsem schopná sníst jen rohlík se salámem."
Mi to přišlo tak strašně známý, no nic.
Však jo, tohle všechno se děje. Těch místností s nábytkem, ani výkopů tam zas tolik není, že by to byla práce na plný úvazek. Ale prostě když je člověk do osmi do večera v práci a pak se přesune na barák vynosit pár krámů (s čelovkou na hlavě, protože tam zrovna byla rozpracovaná elektroinstalace), tak fakt před spaním na víc, než na ten rohlík se salámem nemá elán...
Ona to původně byla odpověď na Lanninu otázku, jak se nám zrovna dál daří, to neměl být popis "já jak dřu na stavbě".
Já mám vždycky pěkně zpevněný břicho, když se pořádně nacpu.
A určitě to poznáš i na gumě u gatí :o)))
Mám stavitelnou.
A nejvypracovanější bývá pupík po "pekáči buchet".
Jo, není pekáč buchet jako "pekáč buchet", že jo :o)))
https://plus.google.com/photos...
jé, tohodle kultůristu odněkad znám ! Že by s posilovny ?
"s posilovny" jo?!?
Hele, tobě už se ten pekáč buchet nevejde ani do pupku, evidentně stoupnul výš :o)))
Sa to nemůžu. Prodali mi kláveznici z prohosenýma pízmenkama.
Já byl v sousední vsi na zabíjačce, a abych tedy hubnul tak jsem si odpustil jitrnici, dal jsem si jen jelito. A pak jsem měl chuť na sladké, tak jsem to vyřešil dvěma kousky koláče. Za pětikorunu, no nekup si hned dva.
Moje chuti na sladké mě donutily hledat alespoň nějaké ty zdravější "buchty". A tak jsem se propracovala až k tomuto receptu, kde se výsledek dá fakt i jíst :o)))
DROBENKOVÝ KOLÁČ S OVESNÝMI VLOČKAMI
rozmixovat - 150g ovesných vloček, 150 g datlí a 150g ořechů
přidat - 50 g kokosového oleje, 100 g pšeničné celozrnné hladké mouky, 40 g sirupu
- 2/3 hmoty se natlačí na vymazaný plech (dá se i do dortové formy, ale je lepší udělat koláč nižší, vyšší se hůř "promáčí" náplní)
- poklademe krájeným (strouhaným) ovocem (použila jsem jablka, ale chuti a fantazii se meze nekladou)
- polijeme 300 ml vanilkového dezertu Provamel (z BIO prodejny, konzistence tekutého pudinku)
- a zasypeme zbytkem hmoty.
Pečeme asi 30 min. při 170° C. Pak necháme minimálně 4 hodiny odležet.
Na dcerunku to bylo málo sladké, ale mě osobně to chutnalo skvěle. Koláč zmizel poměrně rychle :o)))
Pokud si chcete udělat méně zdravou variantu, pak lze
- nahradit kokosový olej tukem na pečení
- nahradit vanilkový dezert tekutějším pudinkem nebo (ovocným) jogurtem nebo tvarohem rozmíchaným s mlékem
- do směsi přidat cukr, resp. v případě použití jablek je možné posypat je skořicovým cukrem
- úplně nahoru poklást plátky másla (tuku) - při pečení se vytvoří křupavá kůrka
Zní to dobře.
Ale nejsíš vyzkouším variantu, kterou ty nazýváš méně zdravoua použiju normální máslo:-))
Začíná to ovesnýma vločkama - a tím to pro mě i končí :-)
Hele, ty vločky tam ani nejsou cítit.
Ostatně plánuji to přivézt na sraz, tak budeš moct ochutnat :o)))
Jo, přesně tohle mi vždycky tvrdí všichni labužníci o všem, co mi nechutná. Že to v tom vůbec není citit. Oni to necítí, jsou na to zvyklí, chutná jim to. - Mě tam toho dáš zrnko, snítku, kapku, mám toho plnou hubu... :-)
To chce dvoukilovy medovnik, polevkovou lzici a jedem :-)))
Tak právě jsem sněd pět takových lineckých rohlíčků, byly slepované marmeládou a napůl namáčené v čokoládě, a byly strašně dobrý! A ještě tam je jedno balení, tak váhám... :-)
jsem rada,že moje dcera dolu 35kg cele 2 roky. Pravidelne snidane sladke jidlo,nesmi chybet pul l vodu,take kavu s cukr. po snidane do večer bez sladkost,jen normalne ruzne jidlo.
Carole rikala,že snidane bez sladkost nemuže žit :-)