Měla bych prosbu na Vás, kteří máte běžkařskou obuv Fischer. Manžel má příští týden 40tiny a skládáme se mu celá rodina na kompletní běžkařské vybavení. Byl teď na Jizerské 50 a měl z půjčovny půjčené boty Fischer RC5 CLASSIC. Chtěla bych mu koupit ty samé, když seděly, ale nevím, jakou velikost. Nebyl by někdo tak hodný a nezměřil mi velikost stélky u bot 42 nebo 43 (popř. 44 - kdyby se nenašel nikdo s malou nohou). Většinu bot má manžel vel. 42.
Moc díky
Mám RC5 Classic vel 44. Délka stélky je 28 cm. Běžně si kupuji boty vel. 43, ale tyhle mi sedí přesně.
Tazatelka může porovnat. Změřila jsem stélku z Fischer XC Control č. 45 - měří 28,5cm.
Já chlapům kupuji boty s vrbovým klackem.
Nedá mi to abych si nerejpnul. Co to je ta běžkařská obuv a běžkařské vybavení? Běžkaření, takový sport neznám :-P
Když on můj muž je běžkař, tak potřebuje běžkařské vybavení ;) no jo, tak je to asi blbě no..
Nepochopila, nevadí, to není důležité. :-)
To jsou ti nelyžaři...
Jen tak pro zajímavost pro nás nelyžaře... jaké je tedy správné přídavné jméno?
Lyžařská obuv, lyžařské oblečení/vybavení, lyže.
Hmm... je to jednoznačné? Sjezdovky nejsou lyže?
Mluví-li někdo o Jizerské 50, je celkem jasné, že se nejedná o sjezdovky, ne?
Jinak mně označení lyže přijde jednoznačné :-)
Pokud někdo mluví o Jizerské 50, tak asi jo... ale pokud někdo mluví o "lyžařských botech"? (Pokud budu brát jednoznačnost z toho označení závodu, pak už by mi stačilo asi říct jen "boty".)
Já fakt nevím, jen se ptám... :-)
Sjezdovky... jsou sjezdovky. Lyže jsou lyže. Jednoduché.
Měl bys být s těmi termity důsledný:
na prvním obrázku jsou tedy LYŽE
na druhém obrázku jsou jistojistě BRUSLE!
:o)
Na třetím má praděda skočkolyžosjezdovky? ... prý o sobě tvrdil že je lyžař a přitom nejvíc skákal a sjížděl! To že na nich došel na Tafelfichte, nebo Heufuder, bylo jaksi vedlejší.
Tak ti nevim?
Aspoň si to nikdo nesplete s běžeckým. I když ... zrovna dneska ráno, když jsem vyhlédl z okna kolik nasněžilo (asi 20 čísel) zaujal mě jeden sportovec co si to zřejmě popletl, v těch závějích se snažil o běh - bez lyží. To bylo jak z nějaký komedie :o)
Mají je v každém obchodě. A že by frflali nad tím že si tam někdo přeměřuje stélku...
Fisher RC5 (různé ročníky) používám asi 7 let. Přijde mi, že číslování sedí (menší botu než 44.5 neobuju, Fischerky vozím 45).