V pondělí před Vánocemi mi můj zubní lékař vytrhnul stoličku - reagovala na teplé, párkrát za den pobolívala, tak šla ven, aby to nezačlo víc bolet o vánočních svátcích. Zachránit nešla, chodil jsem tam s tím už pár týdnů. Pomohlo jenom to, že jsem na ní vždycky nasrknul studený vzduch, to potom přestalo bolet. Den nato jsem byl ještě na kontrole - vše ok.
Problém je v tom, že od tý doby tam zub sice nemám, nicméně občasná bolest toho místa zůstala. Prostě to je úplně stejný jako předtím. Zase musím srkat studený vzduch, aby to přestalo.
A je to o to horší, že 3 x týdně chodím v Benešově do parní sauny, tam je horko jako v pr...., takže to hned začne pobolívat - a zkuste v sauně nasrkávat odněkud studený vzduch.
Takže vůbec nevím, co s tím - má někdo podobný problém s nějakou částí svýho těla, kterou nemá a přesto ho bolí? :-)
Zánět kanálku, může tam být i zbytek kořene. Kanálky vyčistit, zadrénovat a po vyloučení infekce zaplnit. Zabere to dvě návštěvy po cca 1 hodině a pak by to už snad zlobit nemělo.
Myslíš že mu ji trhal nějakej lajdák? Fantomová bolest je to, měl jsem ji taky, ale dřevěná noha ji spravila.
Bilíčku Bilíčku! Vždyť Airline píše, že má ten zub vytrženej, tak jak se tam má čistit kanálek? Je to docela jednoduché. Mohli mu vytáhnout jinej zub (to se stalo i u mne!), nebo, což je pravděpodobnější, bolelo a bolí to kvůli zánětu. Zrentgenovat a najít zanícené ložisko, poté ho odstranit. To ložisko.
myslel sem pokračování kanálku v čelisti. Tak aspoň, že se na tom zánětu shodneme :-D
V čelisti zubní kanálek nepokračuje. Je tam jen jamka v kosti po tom zubu a zbytek nervu a vlásečnice. Po vytržení se to buď utrhne nebo vstřebá. Opouzdřený zánět kolem dolní špičky zubu, kvůli kterému se to nejspíš trhalo, se při troše štěstí vytrhne i s tím zubem. Při smůle ho musí zubař dodatečně lžičkou vyhrabat. Rána po trhání je otevřená a měla by se bez hnisání spontánně zahojit.
Po skoro čtyřech letech už bude určitě zahojená :-)
Možná nějak takhle...
http://www.nakole.cz/diskuse/20371-nejlepsi...
Teda tím myslím, že to, co bolelo, taky mohl být jinej zub... :-(
https://www.youtube.com/watch?v=zC-z1ROoRCg
Proboha a proč do té sauny chodíš, když ti to vždycky rozdráždí nezhojenou dáseň?!?
Nejdřív to nech pořádně zhojit a pak se jdi saunit.
Tobě se to možná nezdá, ale je to holt zásah do čelisti a to zkrátka chvilku trvá než se to zase dá dohromady. Někdy je to OK za týden, někdy za měsíc.
Nebude se ti to líbit, ale na hojení má vliv i to, že denně jezdíš na tom svém mučicím stroji, protože se ti rozproudí krev.
Chce zkrátka klid - čím míň ho té své bolavé dásni dopřeješ, tím déle hojení potrvá.
Myslíš, že až takhle?
Dyť už to je měsíc... :-)
Si piš. Ono to trvá, než ta ďoura v dásni zaroste.
A dokud se to nedá dohromady, tak to velmi citlivě může reagovat na zvýšené prokrvení.
Tu saunu bych rozhodně teď vynechala. A ne jen na týden - dej tomu další měsíc.
Co to bylo za stoličku 8,7,6? Jak vypadají ty zuby okolo? Nemáš tam parodontální hnisavý chobot, který udržuje zánět i když je už díra po extrakci zubu zahojená? Nepliveš občas krev z dásní? Nelezou ti ze zhojené rány kostěné zbytky po extrakci? Nelez do sauny a navštiv znovu toho zubaře.
Už jsem objednaný na dnešek, tak se uvidí. Vzhledem k tomu, že zubního lékaře mám skutečně vynikajícího, chodím tam pravidelně na prevenci, mám čerstvě po rentgenu - vše ok, v dásni zcela určitě nic nezůstalo... čím dál víc si myslím, že to se zubem jako takovým nemá už nic společného. Buď se tak začla projevovat moje genialita (pro kterou tenhle svět prostě nemá pochopení)... anebo trojklaný nerv :-)
Jestli se ti tam netlačí zub geniality, kterej vytlačuje některou osmičku. To se často stává pod osmičkou vlevo nahoře.
Ty vogo, já si už deset let myslím, že mi tam z té osmičky zbyl kus kořene!
To není žádná sranda, z těchto zapomenutých kořenů začnou vyrůstat nové zuby, podobně jako odnože u kytek. Bacha na to.
Kdyby jen zuby! Stává se, že vyrůstá i celá nová čelist. No, má to tu výhodu, že když už je dost velká, může si pacient vybrat, kterou si nechá. Ale často ta druhá je předkus.
A kdyby jen v puse! Klidně si vyrostou třeba na čele:-))
To už tě přešili zpátky na ženskou ?
https://www.nakole.cz/diskuse/25249-neznam...