Taky mě baví číst to teoretizování o sebetrýznění některých a trápění se jiných :-)
Také držím dietu, povečeřel jsem dietní plněné bramborové knedlíky se zelím a do zlatova osmaženou cibulkou :-)
Náhodou... taky jsem dietně povečeřela dvacetidekový krůtí "steak" s opečenými batáty.
Heslem je jíme kvalitně, jíme dosyta... ale necpeme se blbostma. :-) Zatím se daří... a jdu dát do trouby vepřové na fenyklu na zítřek.
Taky jsem dietně povečeřela - kousek tvrdého sýra a dva čtverečky extra hořké čokolády.
Po páté hodině už helicobakter jíst odmítá...
Sejra se mi ještě "vaří"... :)
(nejsem přece dobytek, abych ho žral studený, bez rozvinutého aroma) ;-)
Grand Moravia nechávám rozvinout až v ústech a za studena :o)))
Tohle je nějaké ten "je suis"... :)
Je skoro deset hodin, nadešel čas na desiatu :-). Francouzský sýr (Brie Cantorel 60%), moravské červené... :)
Tož dobré to bylo! A asi i "kvalitní", když na mne žena "ječí", abych na ni nemluvil a radši ani nedýchal! :-DD
Ovšem dnes, dnes jsem byl rovnou vyhnán do kuchyně a byl nucen otevřít studené lednové okno. A obalový materiál mám prej zlikvidovat zakopáním pět metrů do zmrzlé země. :-DD Jo a sebe taky...
Uznávám, že Danablu je fakt už docela síla... :)
V metru už se ti bude kopat dobře, tam někde je nezámrznoá hranice. A nezapomeň šalovat, abys tam nezůstal.:-)
Schválně za jak dlouho by přišli na to, že je pod Prahou další tunel :o)))
Předpokládám, že by to kopal v moravský zemi. Lepší by bylo objednat na to vrtáky, ti by s tím byli ajncvaj hotoví.
Copak tam mají metro?!?
V deset večer už jsem spokojeně chrupala :o)))
Snad jsi nezačala chovat slepice!?
...celkem nezvyklá kombinace....
My "jen" knedlík s vejci... :)
Kecat o hubnutí, to jóó. Ale skutek utek...
Dneska jsem byl u obvoďáka, pozval si mě na STK. Tam to se mnou málem seklo. Vloni v červnu jsem měl docela pohodových 78 kg, dneska dopoledne jsem brutálně atakoval devadesátku, šedesát deka chybělo...
Takže konec srandy a teoretizování, žiletku přeplejtat nehodlám. Kila půjdou dolů a do konce května (nejpozdějc) tam ta sedmička na začátku zas bude ! (akorát teda netuším, jak to dokážu)
Jednoduše - prostě nežrat :o)))
A žádný kobližky a koláčky z hradecké pekárny.
Nebuď měkej, já při debatování o hubnutí, živen poctivě na cestách, jsem atakoval cent a dnes, ejhle, ráno, zcela odlehčen, jsem naměřil krásných 104,3 kg.
Tak, kdyz mi uz Ifča nastavila to zrcadlo, jsem se přestal vymlouvat na to, že mám moc práce a musím se učit a hupsnul jsem na rotoped a poctivě šmrdlal, oak chvilku mával činkama, a za celej den snědl jen tu ropnou polévku yum-yum, krevetí
Buď chlap a ne jen docent!
No právě že měkkej jsem. Kam zapíchnu prst, tam se bořím do sádla. Tak to teda ne. To bych se na Dvoračky, Dlouhý stráně, Lahrovy boudy ani Zebrů nevydrápal...
To neva, ja taky ne. Tak aspon v tom nebudu sam :))
Dyť si tam už byl.
Vol skromnější cíle, Jedlová, Plzeň....
Dvoračky jsem ještě nedal na treku v kuse, odolávají. Dlouhý stráně jo, ale to je zas pro mě taková pohodová kultovka :-) . Na Lahrovky napřímo se furt ještě teprv chystám. A Zebrů je další motivace - 3.000 m.n.m (i když jsem byl blizoučko, ale jen autem)
No a Jedlová, to je pro mě taky každoroční kult. S tou počítám na stopro.
Jo a plzeňská ZOO je parádní. A tuším, že je tam nějaká ta Techmánia.
Il Gran Zebrù má přes 3.800m a leze se tam po ledovci. Co tam chceš dělat s kolem?
... ale huš! Kdyby to bylo sádlo, prohlubenina po vpichu by tam zůstala.
Tohleto je maso! Prorostlé, ale podle devíti řezníků z osmi je to maso ...
Navíc benefit: tepelně-izolační vrstva (to také ´néni´ k zahození)
Maso jsou svaly. A ty by měly jít posilovat, měly by zvládat nějakou práci. Tyhle "svaly" se tak akorát uměj natřásat a překážet. A benefit taky nic moc. "Funkční" to sádlo taky moc není...
... že ty nenávidíš své tělo? To ale pak nepomůže gastrolog, ale úplně (ale úplně) jiný ´doktor´
Teda ale proti tomu je nakonec i ten mekáč vrchol zdravé výživy a kulinářského zážitku...
Těmito polívkami se jednu dobu krmili synové. Takže jsem aspoň koupila domů jen ty "namáčecí" nudle bezchemické a naprala do mražáku nějaké ty vývary.
Když koupím dvě kuřata, většinou je naporcuju zvlášť na prsa a zvlášť na stehna a kostru s kůžemi a zeleninou uvařím, stejně tak třeba i kostru z té kachny, co byla v neděli na "čínu" apod. Takže pak se dá ta porce jen rozmrazit, hodit do ní ty nudle - a je to hned "vo něčem jiném". Přitom je to minimální časová náročnost a ještě se zužitkují zbytky...
A jak nás to baví!
Já dnes chodila poněkud připo...:-))
Po včerejších prvních intenzivních čtyřech hodinách na běžkách mě pekelně bolí hýždě. Naštěstí se to dalo svést na zasněžené a kluzké ulice. Jo, úplně jinej druh pohybu, posilují se jiné svalíky.
Povečeřela jsem kuřátko s nastavovanou brkaší a mlaďoučkými hráškovými lusky.
A teď se přesvědčuju, že mě ty šunky zas tak moc nebolí a že bych mohla na to mučidlo aspoň na půl hodinky vlízt.
Tož jdu si najít nějaký pěkny přírodopisný film a jdu na to.
Dneska jsem přišla z práce tak "urvaná", že jsem zaspala i pravidelné pondělní cvičení. A přestože se říká "kdo spí, ten jí", při sledování Případů 1. oddělení jsem si zakousla krajíček žitného chleba s máslem a syrečkama a doplnila to miskou rukoly.
Když tady čtu o těch opulentních večeřích "na vidličku", to bych nedala. S nacpaným žaludkem se mi špatně spí.
Já ale večeřela mezi pátou a půl šestou-))
Aha, taková pozdní svačina.
8-))
Tak nějak. Když jím večer pozdě, nemám ráno chuť snídat. Po večeři jsem ale měla ještě sraz s kamarádkou a tam jsem teda to jedno pivo vypila. A teď jsem si odklusala 12 km a dozvěděla jsem se, že led diody s modrým světlem se používají v kosmických lodích na pěstování čerstvého zeleného salátu. Jo, i ti kosmonauti musí zdravě jíst:-))
Při používání led diod je potom ledový salát?
Ne, ne. Na obyčejný hlávkový salát je led dioda. Když chceš ledový salát musíš použít LED.
P.S. Dík za upozornění, já si při poslouchání toho pořadu vůbec neuvědomila, že LED dioda je vlastně taková skleněná sklenička:-)).
To je trochu jinak. Nakoupíš LEDky, ulámeš jim nožičky - do salátu se dávají jen ty hlavičky. Takhle můžeš udělat LEDový salát i z vlašáku.
Samozřejmě, pokud máš SMD LED, tak je tam můžeš dát celé.
Tak to mě těší, že jsem vás pobavila. To je totiž moc důležité. Prostě maximálně optimální situace:-))
K večeři jsem měla hovězí minutkový stejčík z kýty a mrkvo-hráško-kukuřičkovej kuskus. Doba přípravy od prvního otevření lednice po servírování na talíř 15 minut.
Já jsem dala jeden nutridrink (byla jsemna výstavě) a doma jsem to zamázla dvěma lžícemi moka nutely a dvěma kostičkami extra hořké čekulády :o)))
Jen to teď budu muset spláchnout pár hrnkama čaje, aby mi slehlo...
Hlavně bacha na štíhlostní poměr, aby tě nemuseli počítat podle Tetmajera.
Nebojím:-))
Zatím pořád nevážím porce a nepočítám kalorie. Dala jsem se na měření času věnovaného jednotlivým aktivitám. Takže teď zrovna 50 minut lehkého poklusu, celkem 14 km.
Musíme přeci probádat všechny možné cesty k cíli, abychom si je mohli porovnat:-))
Tak to jen malinko přitlač. Jseš pouhých šest a půl minutky za svěťákem ;-)
:-))
To nesmíš brát tak vážně. To jsou hodnoty, které dává trenažér při zatížení druhém nejmenším. Normálně by to na dráze dalo možná sotva půlku. Ale zase si neničíš klouby otřesy-))
Jo to máš nějaký počítačový simulátor běhu ? Něco jako když si chci zalátat s Boingem 737 ? :-)
To nevím, to Boingo neznám.
Naposled jsem látala jakousi ponožku, ale i to je už dost dávno:-))
Dnes mě to hopsání docela bavilo, tak jsem ti to spočítala. Pokud se nic nezměnilo, tak světový rekord na 15 km je 41:13. Já to dnes odskotačila za 54:20. Jsem pouhých 13:07 pod světovým rekordem! A spokojenost!
Jinak ale nevím, co ten stroj měří. Normálně to nedělám, ale dnes jsem si měřila i tepovku. Hned na začátek 47/min. Jo, my u nás v rodině jsme geneticky zatížení na nízkou tepovku, měla ji moje máma a má ji i brácha a ségra. Ovšem tohle už je hausnumero:-)) Končila jsem někde málo nad 90/min.
Ohodnotila jsem to jako nesmysl a zůstanu u osvědčeného receptu - běhat tak, aby člověk už nemohl souvisle zpívat, ale pořád mohl normálně klidně mluvit:-))
:-)) Prostě ti to minule víc sedlo :-)
Já mívám tenhle přechod k zafunění normálně kolem 135, když jsem měl krapet namakáno, tak až 145.
Možné to je, ale já nikde nenašla rekord na 14 kilometrů, proto jsem to dnes zaokrouhlila na těch 15. Tam je rekord známý a drží ho (pokud se to nezměnilo o setinky k nižším hodnotám) Keňan Leonard Komon. Jo, Masaj, tihle lidé od nepaměti nedělají nic jiného, než že se rozběhnou a běží. Jako Forest.
A tak jsem se tím dnes, u toho více méně nudného hopsání, aspoň zabavila.
Jinak já vždy myslela, že tepová frekvence klesá s trénovaností (to ale není můj případ, u mně je to dáno geneticky). Nebo se pletu?
145/min u mně nikdy nikdo nenaměřil, to bych už nejspíš nebyla:-))
Je to tak, koukáš na to jen obráceně. Zadejchával jsem se až při vyšší frekvenci, čili výrazně vyšší zátěži. Dneska bych funěl už při stovce, sotva bych lezl do schodů.
Dnes tělo odmítalo podávat výkony. Možná kvůli tomu krátkému odpolednímu bobování. Kdo ví?
Nicméně dnes to bylo 15 km za 1:00:37. Rychleji to nešlo. Ovšem za tu dobu jsem se dověděla něco o popravě Marie Stuartovny, pak jsem získala recept na avokádový salát od Kluků v akci a poslechla jsem si první část zpráv na ČT.
Jinak, jsme rodina milující ryby a máme ve zvyku mít rybu aspoň jednou týdně. Dnes to byl losůsek pečený s citronovým tymiánem a kupodivu mi k němu prošla i pohanka se zeleninou, bohatě dochucená rukolou:-))
Tak zrovna ten avokádový salát mě směsicí ingrediencí docela zklamal. Recepty na chleby ale byly docela zajímavé.
Recepty na chleby mi nějak utekly.
Avokádový salát (je to spíš mazánka na chleba) dělám jednoduše. Počkám si až opravdu změklá avokáda zlevní (nebo mi někdo přiveze avokádo v pravé sklizňové zralosti), pak rozmačkám vidličkou, přidám mladou cibulku, šťávu z limekty a dávám ke snídani na pečivo.
Jo tak takhle jo. To dělám také - bez cibule :o)))
Právě že ta směs s čočkou mi jako pomazánka na chleba přišla trošku divná.
Hen ten oný kuskus, je jeden kus, nebo dva kusy? A čeho to vlastně?
je to drobně namleté zvířátko:
http://www.atlaszvirat.cz/kuskus-skvrnity-1673
Nic světoborného, tvrdozrnná pšenice, ale může to být i z jiného zrní:-))
A napravím ti mínus. Když něco nevím, taky se zeptám:-))
Když si dám dohromady obě odpovědi, tak je to jemně namleté maso s pšeničnými kroupami, což je vlastně jelito. Tak to bych si nechal líbit. :-))
Na mínusy a plusy si tady nehraji, neb to nemá smysl.
ale mínus by tě přece měl rozplakat, kdežto plus by ti měl přivodit orgasmické nadšení ;-)
Žitný chleba jsem si včera také dal k večeři. Namazaný husím sádlem a k tomu dvě piva.
Nebývá to u mě zvykem (hlavně víc než jedno pivo), ale prostě jsem na to měl chuť. Tak jsem šel spát s dobrým pocitem a plným břichem.
Já mám děsnou chuť na opečený brambory + aspoň dva smažený hermelíny + spoustu tatarky. A taky smaženou nivu! Kuwa fix!
Tak du na ten trenažér... :-)
A potom se nediv, že Tě bolej zuby, byť ty, který "šly ven".
doprčic, děláš chutě. dal bych si taky :-)
dneska jdeme na jakýsi vdovin pracovní "večírek". všichni si budou nacpávat pupky a já budu mít asi holé brmbory. blbá dieta :-D
Ty hele, když ti netáhne žaludek, nech si udělat test na helicobaktera?!?
Nechci nic vnucovat, ale mám své bohaté zkušenosti...
Není nutná hned gastroskopie (ostatně ta není 100%), dneska už jsou i nezátěžové metody - nejlepší pro diagnostiku je dechový test.
Taky uz me ta helikoptera napadla, ale uvidim, jak dopadne ta dieta (zatim jsem skoro vydrzel, na "vecirku" padla jen kureci kapsa a opekane brmbory, takze snad dietni v ramci moznosti). Jeste doktor delal nejake stery, tak vysledek bude v pondělí. Proste uvidim :)
Dietku má helicobakter rád. Jakmile má dietku, hned se zklidní.
Já osobně bych test vyžádala. Oni jsou doktoři trošku laxní...
Ale je to tvůj žaludek.
stále baví, za sebe mohu přiznat, že jsem asi ještě nezačala, tedy myšlenkami ano, prakticky ne. včerejšek byl společenský, vernisáž, tam bylo jen trochu vína, restaurace, tam už bylo i pivo 13° Matuška a senzační škvarečková pomazánka se sušenými rajčaty. dnes k obědu jen rajčatová polévka a krajíček celozrnného chleba.
Po brokolicovém koláči k obědu jsem si zase dal půlku studenské :-D
Kolik půlek má studentská ?
No dvě, ale těch pečetí je ve skříni více :-D
tady je teď mají v akci za 34,-
taky jsem si koupil a sežeru ji za týden :-D
Já jsem si je takhle v akci koupil v létě do práce. Všechny jsem snědl na posezení až na tu jednu, poslední. Tu jsem načal a už jsem ji nedojedl. Tak pořád na ní v tom šuplíku koukám a říkám si, jsi chlapče dobrej, žes ji vydržel nesníst.
Me vic laka to pulkilo speku, co jsem vcera koupil a radsi dal do mrazaku.
mínus od vegetariána, který klidně sežere mrkvičce maminku, mě nenaštve :-P
Tak já ti ho napravím:-))
Nejspíš nějakej žrout, kterému bylo líto špeku v mražáku:-))
...vypadá to, že bude o další pokračování postaráno. Bavit se o hubnutí je fakt bezva zábava, která se ale změní na torturu při praktickém využití....(uváděné "jídelníčky" spíš svědčí o tom, že autoři hubnout ani nepotřebují, nebo je to pro ně "brnkačka")....:-))
Vepřové na fenyklu, co jsem měla k obědu, bylo navíc se smetanou, tak jsem si k večeři uvařila už jen červenou čočku a k ní přidala misku kysaného zelí.
Na zítra na oběd jsem si koupila zadní nohu z králíka a teď dumám, co s ní...
Kterou? Pravá má křehčí maso.
Koupila jsem je v páru, tak je to asi fuk. :-)
Zkusila jsem je dát upéct s cibulí, česnekem, kmínem... a ještě jsem to obložila nakrájeným zbytkem batáty. Takový pečený eintopf... Uvidíme, co z toho vyleze.
Konečně jsem pochopil tvoji dietu.
Měsíc se krmíš jako lord a projíš všechny peníza.
A další měsíc pak musíš sušit hubu o suchých kůrkách. :-)) To se pak hubne!
No, ani ne...
Buď na to kašlu a jím, co mi přijde pod ruku. Nebo na to myslím předem a podle toho nakupuju a vařím. Jo, že bych se krmila nějak extra lacino, to říct nemůžu - ale ta "přibírací" fáze s nárazovými meníčky u MacDonalda či podobnými zhůvěřilostmi vyjde upřímně řečeno dráž.
Přepočteno na porci to je dokonce levnější než polední hotovka v nejbližší vyvařovně.
Jen ten čas a nápady kde furt brát... :-)
Já dávám těstoviny, rýži nebo vařené brambory 100x jinak - se sušenými rajčaty, s různými sýry, s tuňákem, s domácím pestem, s pečenou zeleninou atd...
Nenáročné na čas, v práci hotové rychle nebo si to udělám jako salát.
Nebo když si vařím polévky - do misky naházím, co mám po ruce - sýr, rajče, pesto,...
Já teda sním v podstatě všecho, ale to, co popisuješ, bych asi musela rozebrat zpátky na prvočinitele a sníst každý zvlášť. :-) Teda krom těstovin, ty mi tak dvakrát do roka stačí.
Včera jsme měli k večeři jáhloto (odvozeno od slova rizoto) s kuřecím masem a řapíkatým celerem. Rychlé, jednoduché na přípravu a chutné.
Od dob svých dětí ve věku "žere jak kyselina" vím, že nejekonomičtěji vychází nakoupit kvalitní suroviny, navařit a napéct.
Jinak byly schopné vyžrat lednici do mrtě. Tři jogurty, salámek bez chleba, veškerý sýr...Fšechno:-))
Nejhorší je, když si člověk sám sobě přivodí stav vlčího hladu a pak na nejbližší benzínce zakoupí šestitýdenní bagetu za 70 kaček:-))
No a pak jsou takové ty "přídatnosti". Když půjdu na meníčko do hospody, tak si k němu taky koupím pití, že jo. Za těch pětadvacet korun za neperlivou vodu už se dá sakra vylepšit oběd...
Když si po cestě z toho oběda koupím v pekárně koláček ke kafíčku, je v tahu další dvacka.
Ono nakonec celkem snadno zbyde na to, aby si člověk "žral jak lord", když se mu povede toto vypustit.
No teda čumím, jsem tady správně v tématu o hubnutí?:-)
Ne, jak tě to napadlo?
Já jsem teda děsně na sladký - kupodivu v posledním roce mi ale nejvíc šmakujou ty "opravdové" čokolády cca 96 - 80 % kakaa, ty jsou spíš do takového čokoládového hořka, to mně děsně chutná, vždycky si jí rozbalím a řeknu si "jenom jeden čtvereček", pak je z toho celá ta štaflička a nakonec kde nic tu nic. A k tomu třeba skvělé presso nebo kapučíno... to se pak ani nemůžu divit, že se nevejdu do trika :-)
Pořiď si nějakou tu 99% opravdu kvalitní (asi u nás Lindt, radši ale přímo z Německa). Tam opravdu u čtverečku zůstaneš. Já to jednou ochutnal, jen takový střípeček. Po čtvrthodině cumlání byl ten štřípeček furt stejnej. Jak glazovaná dlaždička...
Já si brousím zuby na 100% - myslím že v Hradci je nějaký soukromý výrobce, co ji dělá.
Už jsem se rozhodla, že ji dostanu k narozkám :o)))
Jordi´s chocolate v Hradci.
K vánocům jsem dostala krabičku kakaových bobů. Jak bych to řekla...no, je to moc a moc zdravé, ale z krabičky do této chvíle ubyly rovné čtyři kusy:-))
Trefa :o)))
Tak kakaové boby zatím ochutnat nechci. Já si brousím zoubky na ty jejich čokolády.
Hele a ty boby se jedí jen tak?!? Já myslela, že jsou k dalšímu zpracování.
No tyhle pražené loupané jsou určené k přímé spotřebě - je to prý vynikající antioxidant.
Ale mohla bych z nich klidně vyrobit tu stoprocentní čokoládu doma (kdyby se mi chtělo:-))
"Válku na vás!!!"
říkali starci a stařeny, když jsme chtěli něco lepšího, než bylo běžně ´k mání´ ...
Jojo, taky pamatuju jednoho dědu, co říkal něco podobného, doslova: "Hitlera na vás, žrali by jste všecko!" Věděl o čem mluví - byl v Německu totálně nasazený a přišet tam o ruku...
Ale něco na tom je. Já když vidím, co všechno mladší syn Ane nejí, tak si vždycky řeknu "tři měsíce v německým koncentráku a žral by všechno".
Přeháníš,
ale zkus jen vzpomenout na svá dětská léta (pravda, je to "dávno"), kdy k večeři byl chleba s máslem a čajem, lepenice (brambory se zelím), pomazánka z konzervovaných rybiček ...
a ´muselo´ to stačit
Ale jo, to stačí v pohodě. Na bramborách a mouce se toho dá postavit spoustu, když se k tomu přidá dokonce i vajíčko, tak tuplem.
Pro přežití je to skvělé i v tom, že to s relativně malým množstvím dodá spoustu energie, aby i zbývalo na to, aby se něco uložilo do tukových zásob na horší časy.
Nojono, jenže to je přesně to, co v dnešní době nadbytku, nechceme... :-)))
Dle přírodních zákonitostí by bylo logický hledat cesty, jak jíst co nejmíň a přitom co nejvíc z toho vyzískat, ale bohužel už tak většinou nefungujeme.
(Ono se to odráží nakonec i v módě. Pro pračlověka byla ideálem krásy Věstonická Venuše, pro dnešního člověka je to často až přehnaná štíhlost. Prostě to, co je zrovna nejhhůř dosažitelné. :-)
Asi jsem nějaká zaostalá. Pomazánku z konzervovaných rybiček dělám k večeři i v současnosti. Tzv. "rybičkovku" jí moje rodina ráda a s chutí.
Ať počítám, jak počítám, vychází mě to u vás na šest dospělců a minimálně dva juniory.
To abys těch rybiček měla aspoň kilo.
... tak velké olejovky jsem snad ´v životě´ neviděl
https://www.youtube.com/watch?v=gY0DOnNK3Wg
Kdybys četl Krále krysu, věděl bys, že se rybí konzerva dá nastavit kokosem.
lepší je česneková - kalíšek měkkého tvarohu, půlka tatarky a celý česnek. to je mazec, zvlášť když je ten česnek ostřejší :-))
Moje žena to dělá tatarka + strouhaný sýr + rozmačkaný česnek. Takže nic pro mne... :)
Apropo, ten celý česnek pak rozmažeš na chleba/rohlík jak?
Tak tu tatarku bych nahradil jogurtem. Majonézu ani tatarku nejíme.
a to já zas ne. stejně to nezdravé v ní povraždí ten česnek, takže ve výsledku to nezdravé být nemůže :)
Kdo koho povraždí? To nezdravé ten česnek nebo ten česnek to nezdravé?
8-)))
Čeština je kouzelná.
Česnek širé okolí
a výsledkem bude, že se k tobě nikdo nemocný nepřiblíží a tudíž budeš zdravý :-)
Celý česnek - to jako stroužek nebo hlavičku? (však stroužek by se neprosadil)
Před česnekem utíkaji i hlísti!
a co žaludek? můžu to na žaludeční dietu?
.. když jsem měl včera na večeři kuřecí kapsu s opékanými bramborami?
:-D
V dané kombinaci bych majonézu také vyhodila. Ale na druhou stranu, na domácí majonéze z čerstvého vejce a kvalitního oleje není nic špatného. V přiměřené dávce ve spojení se zeleninovým salátem to ani není taková kalorická bomba.
Domácí jsem zkoušela již mnohokrát, ale nedaří se...
Já používám majonézu akorát na Vánoce do salátu. Předloni jsem to chtěla vylepšít, že udělám domácí. A dokonce se i povedla. Přesto se rodina shodla a tom, že jim ta éčka v brsalátu prostě chyběla. Tak ji už zas kupuju.
Tak to by mě taťka hnal. Ošidit vánoční salát...
Já se pokouším domácí vyrobit jen pro sebe.
No, já právě myslela, že ho naopak udělám bez "šidítek". Ale fakt to nebylo ono...
Vánoční salát je u nás takřka posvátná věc. Odlehčit ingredience by mi nebylo odpuštěno :o)))
Ale ne, já nechtěla majonézu nahrazovat jogurtem. "Odlehčená" je spíš ta kupovaná. Ale holt ta éčka v ní nějak výrazněji chutnají či co... :-)
Drštkovka je také často lepší uvařená ve velkém v hospodě než v malém doma.
No jo, nedělní večerní kolejní klasika:-))
Tři taveňáky s vránou a liškou (byly třikrát týdně v menze k snídani), dva kelímky odpudivé "jakože majonézy", česnek v jakémkoli množství. Starý chleba na topinky.
Jo, to jsme byli mladí a utrávili jsme to. Dnes už by se mi žaludek bouřil:-))
Ty jo, sýr s liškou, ten byl super.
Nestraš. Sýr s liškou, remo plátek a chalupářský guláš. Raději jsem se na vysoké škole naučil vařit a přestal chodit do menzy.
Vrána a liška je oblíbený sýrový námět:-))
http://laktoscollection.cz/galerie.php?liska...
Otázka pro místní "odborníky".
Za poslední týden, co se výrazně ochladilo, mi přibyla 2 kila (alespoň to ukazuje moje váha = přístroj na měření hmotnosti). Že bych udělala nějakou "dietní" chybu ve stravování si nejsem vědoma. A oblečení se mi taky nesrazilo, do všeho se vejdu, všechno v pohodě zapnu. Je možné, že se jen projevila příroda a vytvořila se mi slabá tepelně izolační tuková vrstva nebo mám rozbitou váhu?
Postav se k tomu čelem. Má to velký plus - s kily navíc budeš vypadat důvěryhodně, i banky ti rády půjčej.
Půjčku od žádné banky nechci. Nějaké jiné plus pro mě nemáš?
Něco se najde, určitě se tě nikdo nebude ptát jestli nejsi nemocná :-)
Já když jsem před pár lety sundaval hodně nadbytečná kila, tak se mě potom kdekdo ptal jestli nejsem nemocný :-))
Jestli je to elektronika, tak to mohlo chytnout "nový volitelný" modus kalibrace. Když naši váhu nechám na zemi usnout, tak pokud ji probudím na straně displeje, tak ukazuje o kilo míň, než když ji probudím v nohách. Když je baterka menšího napětí, tak to ukazuje zhruba o půl kila míň. Po 12 letech provozu celkem vítaná "kalibrace" :-D
Tak a co teď s tím ?
Dneska jsem zas byl u felčara, že mi furt ještě není dobře. Zkusili na mě kdejakej fígl, rtg, ekg, orl, rozbory - a nic. Prej zdravej jak řípa.
Akorát prej mám nízkej tlak. A na to že prej nic není...
Tak jsem tak s doktorem kecal o možnostech a on mi říká, že prej někdy pomáhá - ztloustnout !!! :-/
No vidíš a ty prej že máš nadváhu :o)))
Mě na nízký tlak pomáhá jen kafe.
Hele, nechci bejt hnusná, ale zkus se taky podívat do občanky...
P.S.
Ale udělal si mi radost. Já už jsem byla docela v deprési když vidím, jak lítáte na těch kolech a mě sil ubývá i za vás. Už jsem ale klidná :o)))
No však jsem to říkal. Dokud člověk nezajde k felčarovi, je zdravej. Jen ho změřej, už má problémy...
To je také nerozum jít k lékaři jen tak. Zvlášť když si tady říkal, že vlastně u žádného nejsi registrován :o)))
Teď už jsem a takhle to dopadlo.
Však ti ten doktor říká, že jsi zdravej. Tak mu věř, víra tvá tě uzdraví, začni se chovat jak zdravej a vono to ňák dopadne.
Neexistuje zdravej!
Pouze nedokonale vyšetřenej ...
To máš těžký. Nemocný pacient se nevyplatí pojišťovně a zdravý zase doktorovi - dnes má doktor různé bonusy za preventivní prohl. apod.
Mezi tím najít rovnováhu je velmi těžké a když už se najde, tak remcá pacient, že chce vědět, co mu vlastně je :o)))
http://relax.lidovky.cz/kdyz-jste-v-kondici...
... můj člověk! Dostat se do hranic dle BMI by mě zahubilo ...
Pondělí mám svůj "oficiální" vážicí den. (Lezu na váhu sice denně, ale směroplatné jsou jen pondělky. :-)
Ten propad, kdy jsem asi před deseti dny ze dne na den spadla skoro o dvě kila se samozřejmě zhoupnul zpátky, byl to asi jen nějaký výkyv ve "vodním a odpadovém hospodářství".
Nicméně prozatímní skóre minus dvě kila šedesát za tři týdny považuju za víc než dostačující mezivýsledek. (Zvlášť s ohledem na to, že jsem mezitím měla narozeniny a ty dvě bonboniery, co jsem dostala, jsem zdopovědně sama a bez pomoci taky snědla.:-)
Gratuluju, to je opravdu dobrý výsledek.
Já jsem od 6. ledna na váze shodila tři kila, ale myslím, že já mám tu klasickou houpačku při počátečním hubnutí ještě před sebou.
Jinak na objem a kalorickou hodnotu, bych řekla, že jím pořád stejně. Jen jsem komplet vypustila slazené nápoje a komplet nahradila veškeré uzeniny kvalitním vařeným nebo pečeným masem. A pod vlivem tohoto tématu (za čož ti děkuju), jsem začala pravidelně dodržovat těch 5-6 jídel denně. Takže žádné vypouštění svačinek nebo akce typu není čas na oběd, však se dojím později. To jsem si fakt uvědomila, že jsem v posledním roce měla k tomu hodně sklony. Vlčí hlady mě nepopadají a kdyby, mám v kabelce vysokoprocentní čokoládu (z ní jsem zatím ulomila pouze jednou dva čtverečky).
Každý den zařazuju cvičení, buď doma na stroji nebo plavání a teď hodně pomohl ten sníh:-))
Jinak si více méně dopřeju vše, na co mám chuť, včetně tradičního poplavacího pivka s kamarády.
Tak si držmě palce!
Taky gratuluju! (Když se nepochválíme samy, nikdo to za nás neudělá.)
Já si už vcelku vytvořila jakési jídelníčkové schéma, abych nemusela pořád otrocky počítat a zatím se mi daří si i každý den uvařit. Tu a tam nacpu i nějaké přebytky do mražáku, když nebude čas...
Ovšem je kvartál, takže pohyb se mi do toho zatím moc nevchází. Poměrně pravidelně se držím nějakých těch kompenzačních cviků pro kancelářské krysy, ale ty moc spalovat nebudou. Jednou jsem byla plavat... a když se vybičuju, zařadím čtyřminutovou tabatu (resp. její imitaci :-). Aspoň na tu bych se měla zaměřit pravidelněji, tam snad důvod "nemám čas" neobstojí...
Tak to tabata jsem vůbec neznala, musela jsem si to nechat najít google-báczim:-)) Zkusím někdy.
Hledat čas je někdy otrava, ale stojí to za to. Tento týden jsem najela na nový režim. Protože již každým dnem očekáváme příchod druhorozence a to pak dostanu prvorozence na hlídačku, tak abych pak neztrácela čas, tak si chystám pro něj žrádílko. Takže dnes, než jsem odcvičila, tak jsem táhla na plotně kvalitní masíčkový vývar a už předem počítala s tím, že část masíčka zavařím a část budu mít zítra k obídku. No a zítra zas třeba kousek jiného dobrého maska upeču.
Musíme si to nějak upehčovat:-))
No, mně dnes přišel Fenix. Tedy svítilna na kolo. Takže když už teď předpovědi vypadají, že bude v nejbližších dnech relativně teplo, leč dle roční doby ještě nebude po odpolednách světlo, bych případně nějaký ten pohyb třeba i zařadit mohla...
A ktereho jsi vybrala? :-)
Tak po pročtení zdejších zkušeností jsem usoudila, že mi bude stačit tohle:
http://www.kronium.cz/nabijeci-cyklosvitilna...
To je ta novinka, jo? :) vypada zajimave. A s druhou baterkou v zaloze vydrzi svitit docela dlouho. Ja jako zalozni pouzivam vykuchane vnitrky z baterek do notebooku ;)
Takový domácí kutil zas nejsem, já si tu náhradní koupila. :-)
A zkoušela jsem to ve zhasnutém obýváku porovnat s mým dosud nejlepším světlem, se kterým jsem už potmě přece jen nebyla úplně slepá a to svítí jen o kousíček intenzívněji než nejslabší mód toho Fénixe. (A svítí jen do dálky, zatímco Fénix i těsně před sebe.)
No, uvidíme, co to udělá, až ho vezmu vyvenčit.
Zatím z něj mám upřímnou radost. :-)
Tak to jsi dobře koupila.
Já už se těším, že za chvíli budou Hromnice - o hodinu více, a den se začne prodlužovat.
Docela bych ráda toho Fenixe někde vyzkoušela, třeba by to moji averzi k ježdění za tmy překonalo.
Byla parta z Vysoké Pece
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bohut%C3%ADn_...
,
která jezdila na cyklovýlety pouze v noci.
Malý provoz, minimum chodců, klid a pokud svítil měsíček ...
Jo, už toho nechali 8-)
věř mi, že dobré světlo hodně pomůže. hned se i v noci jede radostnějc. vdova měla taky "problém" jezdit po tmě, a co má fénixe... :-))
....tak se vrací za svítání??? :-))
zas tak dlouho by jí ty baterky nevydržely :-D
koukám, že držák je elegantní, ne jako ten můj, často si ze mne dělají legraci, že jsem nasadila střílnu. pod stromečkem jsem měla čelovku, takže se taky asi brzy vydám na nějaký večerní výlet. užij si fenixe.
Ja mam dole dalsi 3 kila, od zacatku roku cca 6 :)
Otazka je, jak dlouho to vydrzi dole, kdyz zacnu jist normalne :-D
Dej si čokoládu na uklidnění :-D Nějak to dopadne.
studentskou pečeť mám doma na lednici. a taky 10 tatranek, tak 5x milu, perníček, oplatky, mysli tyčinky,...
zásoba musí být, když přijde hlad :-D
v práci mám preventivně jen přesnídávku a piškoty
Piškoty jsou dobrý, dietní.
A máš-li jich dost (kilo až dvě), dá se s nimi docela dobře pracovní den přežít
piškoty a dietní? :-D
100g obsahuje podle info na balení 390 kcal. to znamená, že když zfutruju celé balení, tak je to skoro 1000 kcal. při kile by to bylo 3900 kcal. to mi moc dietní nepřipadá. ledažeby to patřilo do toho tématu o přežírání? :-D
dyjeta je nejlepší, dyš máš plný panděro!
V sovětském díle na vymívání mozku dětem, v Neználkovi na měsíci, je legendární výrok: "S plným břichem houby zle." Do dneška si ho pořád opakuju, jako životní moudro :-D
"... vymívání ..."
brrrr!
Nerozumíš ? Vy-mívání, čili odstraňování. Vyšší stupeň.
jo jo, vyjmenovaná slova byla (jsou) komunistická/nedemokratická, protože tě k něčemu nutí, že?
Co to plácáš ? A co do toho taháš komunismus a demojkracii ?
Jestli ti to nedoklaplo, tak to můžu zpolopatizovat. Mýt, jako umývat, vymývat mozek. Mít, jako vlatnit, "vymít", jako odejmout, takový ftípek.
Volíš útok, nediskutuješ.
holt lepší už to nebude ...
Teda ty jseš dneska fakt mimoň. Plácáš tady něco úplně nesouvisejícího o komunisticko/nedemokratických vyjmenovaných slovech a nějakém nucení, jinde zas o nevhodném kámošení se zapomínajícím němčourem - a teď mi tady budeš vyčítat útok místo diskuze ? Srandisto.
A na "Ovčáčka" si počkám, toho ti připomenu, až někde na něco zareaguješ.
(a jen tak mimochodem, nemluvil jsem za Arnošta, ale jen jsem tam lípnul ftípek - ty ho ale holt nepobíráš, asi dlouhá absence masa, což ? ;-)
Spíš mozku ne? :-)
Děkuji ti ´Bobbobe´, věděl jsem, že si přijdeš ´kopnout´ také
(ty nezklameš!)
Došly argumenty, nebo jsi ´jen mimo mísu´, že nadáváš?
Že ´mimoň´ není nadávka? No, pro tebe asi ne, ale nejsme všichni stejní.
Ad Ovčáček: često vstupuješ, ač nezván do diskuzí, protože "máš právo, vždyť jsme na otevřeném fóru", že?
Uznávám, je to marný, je to marný, je to marný!
Co tě žere, strejdo ? Svěř se tetě Sally. Tohle už i na tvoje zdejší poměry je trochu moc. ;-)
Kvůli mě sis nechal změnit pohlaví?
To´s nemusel ...
8-)
Ty jsi ´Arnoštův´ Ovčáček? Tak to je jiná!
To je ale opravdu neetické srovnání... Ovčáček...
Tebe ovšem v ovčačkování již nikdo překonat nemůže:-)
Omlouvám se, ale víc plusů ti dát nemohu
8-(((
Všem účastníkům: Napíšete sem po ranním vážení, o kolik vám tahle polemika vylepšila BMI? :-))
Hergot, chlapi, jdete si své vzájemné invektivy vyměňovat jinam! Tohle téma je o HUBNUTÍ a ne o dávání si přes HUBU (i když jen obrazně).
Hele, když jsme u toho hubnutí, kam zmizel Jindra? Naposled snad šel šlapat na rotopédu a od té doby zmizel. Nemohlo se mu z toho hubnutí něco stát? To teda nemyslím jako srandu, ale vážně. Ani v elektrokolech není...
Nepsal, že pofrčí do Maďarska ? Třeba tam nemají net.
Jindra v beznetí? Vyloučeno!
To je fakt. Ten by nad sebou táhnul svoji vlastní družici.
Musím se ho zastat v tom, že kdybych měl v Duolingu takové strike, jaký má on, snažil bych se dostat k internetu, i kdybych měl nějakého Maďara přesvědčovat, ať mě pustí k jeho domácímu počítači.
I když... já se takhle kdysi, hodně dávno, vnutil k někomu na televizi abych viděl Sedm statečných. No, nechali mě to zhlédnout, ale byl to samozřejmě pěkný trapas. Vůbec to nechápu, jak mě taková kravina mohla napadnou.
Vyjel ze signálu a bloudí a marně hledá a nemůže nalézt. Chudák, ten musí strašně trpět :-))
Možná ho přestalo bavit ´házet (zde) perly sviním´.
Jeho (jeho maminky) názor na hubnutí byl valnou částí přispěvatelů cupován (a rozcupován)
Za jeho ´nedocházku´ si můžeme sami ...
jakože protože se s jeho názory nesouhlasilo tak si přestal povídat? tomu nevěřím. spíš bude mít hodně práce a nemá čas. Anebo čas věnuje užitečnějším činnostem než plkání na nakolácké diskusi.
"Jindra0nLine" už je zase on-line :-)
Echtovej fish and chips, neda se to zrat, tady by se to hublo...
Tak si to pokapej octem, osol a nakydej na to majonézu Hellmans. To sis objednal kde, jestli se můžu zeptat. V UK to vypadá trochu jinak, aspoň tam, kde jsem si to dal.
Na trajektu P&O, presne, na Ostrove je mirne jinaci, tohle byl rozvařenej hejk v těstíčku...
Měl jsem hlad, ale odskakaly tojen hranolky..
Už valím domů, zhubnutí nehrozí
Jo, bez 20ti centu 15 euro, tak nadavejte na drahotu doma...
Někde jsem četl nebo slyšel, že kdysi na nějakém záoceánském parníku měli cenu za denní menu dejme tomu 5 dolarů a desetidenní nabízeli za 15. A vydělávali na tom dost. Šetřílkové koupili desetidenní a počínaje druhým dnem viseli přes zábradlí, krmili ryby a na jídlo stejně už ani nepomysleli.
Ten cenový poměr jsem si teď vycucal z prstu (už si ho přesně nepamatuju), ale princip nalákání na cenu a kalkul na mořskou nemoc tam byl přesně takhle.
Když jsme letěli z Antiguy, prodávali na palubě Virgin Atlantic litr ginu Bombay Sapphire za £11. A v litrovkách má skoro 47%. Výhodu proti jídlu má, že ho nemusíš při turbulencích konzumovat.
Na tebe a Básníka jsem si včera a dneska vzpomínal, peklo v kamionu to musí být...
Neber nikdy kšeft do Britanie, těch kilometrů kolon kamionů co jsem míjel, to je tragedie. Kvůli důkladnému filcungu je všechno nekonečně pomalé, a zdá se mi, že Fanoušové přijali reciproční opatření, tak desítky kiláků stojí kamiony i na Anglické straně, asi kdyz Anglán prudí, proč by Fanda nemoh, ačkoliv Bubáci proudí jen jednosměrně..
A jestli natahají ještě další kontroly a dráty, bude to jak před lety...
Jinak to maj děravý, já bych na Ostrov dostal bez problému 2 bubáky, protože kontrola na pohled "slušňáka" je formální, kufr ochotně otevřu, aj všechny dveře...
Jinak k tomu žrádlu, "menu" princip, je to vidět leckde a furt na to skáčí a v některých průvodcích jsem četl i doporučení "jak výhodné".
Za cenu jednoho slušného jídla dostaneš čfyři podřadné chody. Existují možná výjimky, ale já je na svých cestách nepotkal.
Takže, nemůžeš prodat moučník? Šup s ním do menu.
Tedy mluvím výhradně o zahraničí, doma v restauracích jím zřidka, jsa zvostřeně ženat
Jiný můj známý podnikl týdenní cestu podél pobřeží, a než vyjeli, stevard se ho zeptal, chce-li platit za každé jídlo zvlášť, nebo jestli si chce předplatit celé stravování.
Doporučil mu to druhé, poněvadž to přijde mnohem laciněji. Za celý týden prý mu budou počítat dvě libry pět šilinků. K snídani dostane rybu a po ní nějaké opečené maso. Oběd je v jednu a skládá se ze čtyř chodů. Večeře - polévka, ryba, předkrm, pečeně, drůbež, salát, cukroví, sýr a zákusek - se podává v šest. A v deset je druhá večeře.
Můj přítel, který je velký jedlík, se rozhodl pro předplatné. Oběd se podával, právě když minuli Sheerness. Nebyl tak hladový, jak by měl být, spokojil se tedy kouskem vařeného hovězího a několika jahodami se smetanou. Odpoledne byl velmi zamyšlený a jednu chvíli měl dojem, že už celé týdny nejí nic jiného než vařené hovězí, a chvílemi se mu zase zdálo, že jahodami se smetanou se živí už dlouhá léta.
Ale ani hovězí, ani jahody se smetanou se nezdály být spokojené jako by se jich byl zmocnil neklid.
V šest hodin mu přišli oznámit, že se podává večeře. Nevzbudilo to v něm žádné nadšení, ale řekl si, že by si měl z těch dvou liber pěti šilinků něco odpracovat, a proto sešel dolů, přidržuje se lan a jiných věci. Dole u schodů ho přivítala libá vůně cibule a horké šunky, mísící se s vůní smažené ryby a zeleniny. Potom k němu přistoupil stevard s úlisným úsměvem a řekl:
"Čím vám mohu posloužit, pane?" "Pomozte mi odtud," zněla mdlá odpověď.
Rychle ho dopravili nahoru, opřeli ho o zábradlí na závětrné straně a odešli.
Příští čtyři dny vedl prostý a bezúhonný život, živil se kapitánovými mizernými suchary a sodovkou; teprve když se blížila sobota, zpychl a přešel na slabý čaj a suchou topinku a v pondělí zhltl slepičí vývar. V úterý opustil loď, a když se vzdalovala od přístavu, díval se lítostivě za ní.
"Odjíždí," řekl, "odjíždí a na její palubě je za dvě libry jídla, které patří mně a které jsem nesnědl."
Kdyby prý byl zůstal na lodi ještě den, byl by to určitě dohonil.
Jo, to bude něco takového, nebo tohle bylo převyprávěné. Z čeho to je ?
Tssss. Tři muži ve člunu (o psu nemluvě).
Hodně jste četli, já zase dost cestuji...
Tři chlapi mě už lezou krkem jak Cimrman.
Je to dobrý, skvělý, zábavný, ale ne po sté, a hledat v tom životní moudro a citovat je úkol pro začátečníky života.
Kultura "hlášek" mě mimoběží, stejně jako rady paní Cajthamlové. Asi si otevřu oční studio, prd vidím, tak můžu druhým radit jak koukat.
Jako ta Cajthamlouvá, co radí jak být štíhlý.
To je možné jen u nás, plavčík, co neumí plavat se živí v televizi kurzy plavání.
A nikdo neřekne: to si snad děláš...
Soňa mi říkala, že prej špeka vybrali záměrně, aby si ti, jako já, nepřipadali blbě...
Mě připadá blbý, když mi radí, jak zhubnout, baba co má 20 přes, povídám Soňe.
A Soňa, že prej tenhle požad je určen těm, co mají 40 a víc přes, a ne jen 15, jako Cajthamlová.
Ale ona jim radí?
Oponuji.
Když ty jseš Máca, povídá mi, pro ty superšpeky je urostlá Cajthamlová vzorem.
Princip, který evidentně zabírá jen na ženy.
Někdo cituje literaturu, někdo Soňu. Každý má jiný zdroj, ze kterého čerpá.
No a pak jsou tu i ´životní "konečníci" ´, kteří předkládají svá osobní moudra jako lepší než zkušenosti těch, jimž je sdělují.
Vsak take diky tomu, ze jsem kdysi byl zacatecnik zivota si Tri muze tak pamatuju. Kdyz jsme na prumyslovce jezdili na exkurze, bavili jsme se zkousenim se navzajem z kanonickych knih - saturnina, trech muzu a rychlich sipu. Kdo to neznal bylo jako kdyby dneska nemel mobil. Obavam se ze za par let uz si nebudu pamatovat co jsem mel rano ke snidank ale jak si George kupoval v Drazdanech polstarek budu vnoucatum vypravet trikrat tydne. :)
U nás na gymplu zase vládnul Cimrman.
Souhlas. Mě to nějak míjelo, jako fór dobrý, ale udělat si z toho životní filosofii? No, výsledek vidíme všude kolem sebe :(
Tak vidíš, že nejsme na míle daleko.... :-)
Tvrdit, že cestuji méně než ty... Na kole toho s báglem najezdím míň, to je pravda.
Ale nechápu co to má společného s tím, že mi dobře slouží paměť a že dokážu připomenou knihu těm, kdo si ji již nevybavují.
Napadá mě jediné vysvětlení- závist.
"Hodně jste četli, já zase dost cestuji..."
Jsem velký kluk, a "hlášky" mě baví "odcamcať pocamcať".
Navíc, jsem si dobře vědom, jak jsme "manipulován". To oni chtějí, abys jejich "hlášky" (nechápu kdo to zkurvené slovo do češtiny vnutil) pamatoval a opakoval.
Pak jsou tzv. "kultovní" věci, což je vlastně totéž. Pán prstenů, ten Rowlingový bastard, a ti Jerome-Klapka....
Když se zpívá vlajka, opovaž se kejchnout!
Davové zbožňování čehokoliv ve mě vyvolává odpudivé reakce, aniž bych tím chtěl pochybovat o kvalitě "zbožňovaného".
Ale teď jsi mě přivedl na myšlenku, že vlastně asi máš pravdu, Vojto.
Bude za tím závist. Že tak psát, aby to všichni zbožňovali neumím. Možná fakt někde v podvědomí to mám.
Ale zase si říkám, ti všichni, které teď citujete, jsou mrtví, a mnoho z nich, se dočkalo uznání až po smrti. Takže na to, abych mohl být považován za dobrého pisálka, jsem až moc živý......
Ale souhlas, moje neochota oslavovat vše dnes "in" může mít kořeny v latentní závisti.
Neviděl bych to takhle pesimisticky. Třeba Svěrák si to užívá za života. A i Smoljak si to užil až až. A citace hlášek nemusí být jenom z musu, nebo z potřeby pózy, nebo potřeby být in. Taky to může skutečně bavit, životní situace a nechtěné slovní nahrávky na smeč pak dávají životu šťávu a potřebný humor.
Hloupý ale je, když se to jako mus bere a vynucuje i od druhých. Povinnost žrát Jeromeho, Pythony atd...
Tak se chvilku pozdrž, jezdi ferou tak a zpátky a zhubneš.
To se vyplatí!
Už jsem v Gentu....
Tedy ono se to týká jen nás, zlomku Nakoláků (ostatní jsou vysportovaní a ´šik´), ale možná že někdo to vysvětlení k "jo-jo efektu" využije
http://www.novinky.cz/veda-skoly/392526-ulozeny...
To ale jojo nevysvětluje. To jenom říká, že když si vypěstuješ dostatek špeku, tak ten špek si vyprodukuje ochranu proti vlastnímu spálení :))
Když se toho špeku zbavíš, tak se žádný protein proti spalování špeku nemá kde vytvářet.
Pokud je ta teorie pravdivá (něco na ni bude, ale jak ji interpretují na novinkách, je ve hvězdách), tak je to další střípek do mozaiky o tom, že tělo si na buněčné úrovni a na úrovni biochemických procesů reguluje metabolismus po svém bez ohledu na nositele pevné vůle. A že se dokáže celkem dlouho a účinně bránit i těm bláznivým rozhodnutím vědomé části mozku ve stylu: nežer a zhubneš.
A z toho plyne, že lepší je nežrat a neztlousnout. Stačí normálně jíst, netřeba si z jídla dělat životní styl.
No...
To je těžko říct. Ty metabolické procesy se vyvíjely za zcela odlišných okolností, než zažívá lidský rod dnes. Situace, kdy má tělo dostatek jídla k dispozici třeba po celý rok a zároveň, z hlediska energetického výdeje získává potravu více méně bezpracně, je v rámci vývoje těch procesů v těle novinkou.
Kdysi se tělo skutečně muselo bránit nedostatku tím, že zpomalilo metabolismus a vyvinulo další obranné reakce.
Dnes žijeme diametrálně jinak, ale ty procesy se tomu zatím nepřizpůsobují.
Takže, řekla bych, jíst rozumně a nepřežírat se, jíst pravidelně a klidně si z toho udělat životní styl. A klidně do toho životního stylu také zamontovat i simulaci "lovu potravy" v podobě sportovních aktivit.
Aby se ty procesy malinko utlumovaly a nebyly neustále nastavené na program "strč si to zásobárny a zamkni", protože kdoví, kdy dostaneš další přísun.
Udělat si z jídla (příjmu potravy) životní styl nemusí být tak marné. Zaleží na tom, jak se to pojme:-))
No, takhle moudře vesměs mluví ti, co pořád hubnou :))
Nechlubila ses tady onehdá, jak se ti podařilo shodit kilo či kolik? To hubnutí bude asi druhá část životního stylu, kde tou první je jídlo...
Potřebovala jsem zhubnout čtyři kila, která jsem nabrala během posledního roku.
V tuto chvíli mám splněno, teď jde o to, je zase nenabrat. Takže místo cvičení v aerobním pásmu začnu pomalu přidávat kondiční cvičení a cvičení na zpevnění těch svalů, které zpenvit potřebují. Co se jídla týče, jím na počet kalorií více-méně stejně, jako po celý svůj dlouhý život. Jenom pravidelně.
Ano, chci to pojmout jako životní styl a nevidím v tom nic nenormálního. Připadá mi lepší dělat tohle, než chodit po domech jako Jehovistka (aktuální příklad, před chvíli u nás právě dva zvonili:-))
Však nakonec, téma se jmenuje "Bavit se o hubnutí nás fakt baví!". No a mě to baví, tak se o tom bavím. Koho to nebaví, fakt se o tom bavit nemusí:-))
Ťuk-ťuk ...
"Kdo je?"
"Svědci Jehovovi"
"Co chcete?"
"Povídat si"
"Kolik vás je?"
"Dva ..."
"Hmmm, tak si povídejte spolu!"
Ano, přibližně takhle vesele to probíhalo:-))
Mělo to tu výhodu, že jsem musela po schodech, což se hodí do tohoto tématu.
Jinak to byl krásnej línej den. Dopoledne jsem byla plavat s dcerou, pak jsme pro ni vybraly a zakoupily nové plavky, daly jsme si tresku na zelenině (ryby já moc moc ráda), bohatě politou smetanovou omáčkou a gnocci, kafíčko a nohy na stůl. A pak jsme chvíli žehlila a teď jsem si odběhla svých 15 kilometříků.
K večeři dáme rajčátka s mozarelou, polité oliváčem a možná i sklenku vína.
Žádné honění, žádné trpění, žádné povinnosti. Neskromně si myslím, že jsem si jeden krásný líný den po tom minulém týdnu zasloužila.
To hubnutí je vlastně děsně příjemné:-))
Jo a mimo jiné, jsem se u běhání dozvěděla zajímavou věc, že totiž rejsek má v říši zvířat jeden z nejrychleji fungující metabolismus. Musí žrát nejméně každé tři hodiny a napoucá toho spousty. Napoucaný rejsek dokáže prý sežrat i nenapoucaného rejska.
Tak teď si mě znejistěla - já také musím jíst nejméně každé 3 hodiny...
Ale ne, je to dobrý, nikoho nenapoucaného bych nesnědla :o)))
A to je tím, že jíš mrkvičku, takže, jak se rádo říká, máš oči jako ostříž. To rejsek je skoro slepý, takže si klidně splete ponravu s jiným rejskem, který je hladový, protože už tři hodiny neulovil:-))
Mám kámošku, která vždy najaře pořádá vysoké dávky karoténu, aby byla opálená:-))
Tak tohle platí u rejska s diagnostikovaným diabetem mellitus. Televize je skoro jako Goooooogle.
Tož to asi ano, jenže já hloupá až dodnes netušila, že rejsci tak moc trpí na cukrovku-))
http://cz.natur-im-garten.at/start.asp?ID=37819
Já to teda nedávám do rozporu... když se mi povede učinit si jídlo životním stylem a ne jen čímsi na zaplácnutí momentálního hladu, budu mít i po starostech s váhou.
Z kvalitního jídla se tloustne o hodně obtížnějí. (Ne že by to vůbec nešlo, ale pokud se týká těch vyloženě obézních - to fakt nejsou lidi, kteří by se jídlem nějak "stylově" zabývali.)
Koneckonců jsi sama psala, jak málo bylo v našem dětství obézních děcek. To byla ještě doba, kdy maminky vařily a vychystávaly a nedávaly děcku pětikačku, ať si něco koupí... Tam, kde se to dělá i dnes, tlustá děcka nejsou.
Já bych se tomu "jídlo životním stylem" vůbec nebránila (byť bych nepoužívala tak vznešených slov o stylu, spíš si to zjednodušuju na formulaci - trochu přemýšlet o tom, co dám do huby).
Ifčo, to nesouvisí se životním stylem....
Je tam furt ta jedna blbá rovnice.....
Ve dvaceti kluci spořádali 20 knedlíků jako prd, dneska, ten samej kluk po čtyřech knedlech tloustne.
Protože sedí celej den na zadku....
Jindra říká: žerte stejně, zvyšte výdej.
Nehladovět, makat.
Ano, já vím, co Jindra říká...
O důležitosti pohybu nepolemizuju, ale pořád současně platí ty zásadní pravdy - nehubne se v tělocvičně, hubne se v kuchyni. Koblihu ani nepředběhneš, ani nepřecvičíš. A je mi celkem fuk co si myslíš o užívání "hlášek"... ;-)
No zdá se, že téma tu třístým příspěvkem uzavírám. Vzhledem k tomu, že souběžně tu běží další hubnoucí téma radčino, případné další pokračování bych odložila, až zaplníme tamto.
(Na jedno necyklistické téma se mi dvě vlákna zdají zbytečně moc.)
Tak takhle?
To taky ne.
Vypadá to jako dieta, ale není....