Na protest proti dietářské epidemii, která se tu šíří jak mor, zakládám téma s opačným posláním. My ostatní přece víme, že jen člověk s plným žaludkem dobrot může být spokojený a vyrovnaný. Naopak hladoví a věčně hladovějící jedinci, pojídající různou vegetaci, nemastné, neslané, nesladké potraviny bez chuti, či přímo chuti odporné jsou často lidé nervózní, psychicky labilní, nepříjemní pro své okolí a často bývají nemocní.
Proto jím, na co mám chut', kdy chci kolik chci - nejlépe až mě z toho tlačí žaludek. Velmi vhodné je jíst v pozdních večerních, příp. nočních hodinách, protože s řevem kručícího žaludku se blbě usíná a navíc člověk může před usnutím myslet na jiné příjemnější věci, než na jídlo a prázdný žaludek. A už vůbec nemluvě o tom, když musíme před spaním provozovat manželské povinnosti - energii je vhodnější doplnit předem, než během této procedury myslet třeba na uzený s křenem a čerstvým chlebem...
Mimochodem vědci dělali pokus s několika myšmi v jednom akváriu: dokud měly dostatek potravy, vládl mezi nimi klid a mír. Jakmile však přísun potravy ustal, začaly se napadat a požírat navzájem....
Máš recht, jíme zdravě a dietně, hlavně bílé maso, třeba takovej bůček, pěkně upečenej, po studenu nakrájenej na plátky, s okurčičkou a s pořádným krajícem čerstvýho chleba s křupavou kůrkou :))
Fuj! Jak to proboha můžeš jíst?!? Bez PIVA... :)
Já pivo moc nepiju, ale když už's to navrhl...
Však Heky taky ne, lemtá nějaký ty východní patoky....
Člověk musí hodně jíst a pít aby se mohl obezitě dobře bránit.
A aby měl sílu se obezitě bránit. ;-)
jenže musí k tomu i cvičit aby měl sílu. jinak ho obezita přepere. mě už přeprala několikrát. a vždycky mě napadla zezadu. Zbabělka. :-) Mimochodem je správný tvar ženského rodu slova zbabělec zbabělka nebo zbabělice?
a jak se říká mláděti soba? :-D
buď sobík nebo sobče, taky by to mohlo být sobátko, případně sobě.
škoda, že je to telátko. taky se mi ty tvé tvary líbí víc :-D
telátko taky může být ale to je tak obecné že se mi líbí vymýšlet i jiné tvary.
Jako třeba jeleně, případně laňátko či kůně.
na tos přišel sám? nebo ti někdo poradil?
Promiň, ale jestli se ti líbí jeho tvary, tak to není příliš vhodné tady zveřejňovat....;-)
Dej si studenou sprchu a kolecko kolem mesta v desti, at se uklidnis :-))
Ale bod ti za to dam, ne ze ne ;-)
No po vlastni zkusenosti kdy jsem sežral celou hlavu na ovar a pak si dal 150km, to moc nedoporučuji.
Po kachně, dvojzelí a dvojknedlících taky ne. No, nějak jsem to rozjel, ale prvních 40 km jsem myslel, že chcípnu. No a pak už jsem byl doma... :)
Lepší je to samozřejmě obráceně - napřed kolo, potom kachnička se zelím....a že to pak kuuurva chutná....Jo a to pivo(a) na zapití snad ani netřeba připomínat ;-)
Mohu potvrdit, že to opravdu není dobrej nápad :-)
Nějak před třemi lety jsme byli ve Štramberku na večeři. Vynikající hutná polévka a ještě lepší knedlo vepřo. Dofuněl jsem bydlet a ráno abych byl měl dost sil jsem se blbec ještě dobře nasnídal.
Katastrofa, měl jsem problém vyjet do Janíkova sedla a skoro to vypadalo, že půjdu pěšky a než jsem dojel na Ondřejník, tak jsem myslel, že to bude můj poslední kopec a chcípnnu.
Teprv pak se to začalo pomalinku zlepšovat.
Těžce vykoupená zkušenost :-)
Jediné správné pořadí v Lužických horách je :
Jedlová - nádraží, koňská dávka hustý polívčičky, pak pořádnej gulášek s domácíma knedlíčkama a příslušenství.
A hned potom Jedlová - rozhledna.
Blbejch sedm kiláčků. Ale dovezou to tam jen ti nejstatečnější :-)
Hoď mi to na mapy.cz.... :)
Kde jsem pro pána krále sebral 7 km ??
3,2 km to je.
https://mapy.cz/s/pxXg
No tam a zpět, ne? :)
Ale výhoda je, že co po cestě ztratíš můžeš na vrcholu doplnit.
Hmmm, krásné zátiší s gulášem, vypadá skvěle -jen ta kofola se mi tam vůbec, ale vůbec nelíbí....
Kazí kompozici.
Ale copak jak ten gulášek vypadá - ale jak chutná ! To je teprv něco...
Jediná klika, že se do téhle hospody v podstatě nedá dojet autem. Už takhle je dost profláklá.
A snad to tak ještě pár let vydrží. Hlavně aby vydrželo pevné zdraví panu šéfovi a jeho rodině a měli dost sil provozovat hospodu a vynikající klasickou českou kuchyní.
Musí. Ještě jsem tam nebyla já. Musím to už konečně zakomponovat do nějaké cesty.
Zakomponuj to před tu rozhlednu. Fakt. Tak si to užiješ opravdu nejlíp. A dlouho budeš vzpomínat :-)
Tak jediné, v čem mám jasno, je pořadí. Nejdřív rozhledna. Ne kvůli knedlíkům :), ale abych pak ještě stihla někam dojet.
Jedlovou - nádraží je potřeba zařadit na poledne až čtrnáctou hodinu. Takže pak máš ještě minimálně čtyři až pět hodin. A tam se rozhledna vleze. K nádraží je hezký příjezd po červené z leva odspodu od Křížového buku, nebo zprava od Jelení skály s drsnějším terénem.
Hodil by se spíš příjezd zprava po žluté.
Kde vy parkujete?
Buď vymyslím tam nějaké ježdění od auta k autu, nebo se nechám dovézt do Jiřetína a odtamtud přes Tolštejn k rozhledně, pak od nádraží s plným žaludkem + veselou myslí se kousek vrátit a doleva k Rolskému rybníku, podél Chřibské Kamenice k v. n. Chřibská. Potom Chřibská - Jetřichovice - Vysoká Lípa - Mezní Louka - Hřensko - místo lodí oklikou přes Bad Schandau. Tak, 1. cesta vymyšlená.
Můžeš vlakem a vysadí tě přímo u vchodu do restaurace :-)
Vy tam asi taky nejezdíte vlakem. Kdyby to bylo aspoň bez přestupů. A nerada jezdím úsek Pardubice - Liberec, do vlaku jsou schody a kolo se musí pověsit.
Tak já tam jezdím třeba ze Šluknova. Parkovat se dá na náměstí :-)
Nebo z Nového Boru, z Lesné, Z Rumburku, prostě odkukoliv :-)
Tak jsem koukla, že přes Bakov bych to měla s 1 přestupem, ale v Bakově hodina čekání. To ne. Nebojte, já se tam nějak dostanu.
Pěkná a zajímavá cesta je také z Jablonného v Podj.
Skvělý nápad na sobotní výlet! Vyrazím v 07:00 z Břeclavi, ve 12:13 jsem v Jedlové, nažeru, cestou na kopec se vybleju, sjedu dolů a to tak, abych stihl vlak v 15:38 z Jedlově a doma v BV budu ve 20:53... :)
580 za vlak (celodenní síťová) plus 150 Kč za kolo tam a zpět...
Takže jako ano, stihnout by se to asi možná dalo... :-DD Ale světe div se, nejdu do toho...
Jednou jsme jeli na otočku z Rumburka do Ostravy na pivo. Chtěli jsme vyzkoušet Ostravar či jak se to jejich pivo jmenovalo.
Tak na pivo ("Koníček") do Havířova jezdím docela pravidelně. Z Břeclavi... Však je to jen 210-225 km (ale taky 280 km, pokud se to vezme přes Slovensko).
Na dobré pivo si člověk zajede rád.
Sice jsi tuhle cestu nejspíš ani neplánovala, ale jen obecné varování : tahle cesta https://mapy.cz/s/pFNi je zcela a definitivně neprůjezdná. A co víc, nejspíš i neprůchodná. U nádrže Chřibská je zamčená brána a plot mizící v houštině lesa. Rezervoár pitný vody.
My u té brány jednou skončili s tandemem a naloženým vozíkem.
Dalo to na otočení, nebo jste ty dva kiláky couvali ? :-)
Právě že plánovala, hezky podle řeky a v. n. No to děkuju za varování.
objeď to vrchem po červené a pak sjedeš k hrázi, navíc je tam jakási vyhlídka, jako bonus máš v lese okolo nějaké řopíky a hezkých 70 metrů nastoupáno :-)
:) Už jsem si poznamenala C-3013 přes rozcestí Malý Stožec,odb. Se uvidí. Možná ty řopíky nejsou z cesty ani vidět.
Ta červená je směrem ke Křížovému buku úplně v pohodě (pokud netáhneš vozejk). Přes dvoje koleje ke křížení s fialovou pěšinka a pak už okolo Srní a Tisové normální široká cesta.
Ty mě vyprávěj něco vo hubnutí....
Takhle vypadá guláš na finský způsob....
Kachničku jsem naposledy měl na výletě do Českého ráje, 30 ve stínu, 75 v nohách s tím vozejkem za zadkem, kachnička ve Staré Boleslavi, na to 4 Coca-Coly protože žízeň jak na Sahaře a pivo by mě sundalo z kola hned.
Ještě snímeček restaurace a mé soupravičky na památku a nasedám.
Ve Vinoři jsem kachnu vrátil do přírody....
vypadá to dobře :-P
zelí už mám doma udělaný, bramborový knedle zvládnu, se dneska stavím v kvelbu pro ňákou kačenu! :-)
Celou nezvládnu, ale však co, se to na mražáku nezkazí a v remosce se dá udělat jen jedna pěkná porce v pohodě.
Vidíš, tys sežral praseti celou hlavu a ujel 150kiláků. Na druhou stranu někdo sní pohankovou kaši se sacharinem a po 10km na kole omdlí....
Musím souhlasit s tím, že před jízdou (nebo během jízdy) není dobrý narvat bachor. Tomuhle se opravdu poctivě vyhýbám - jednak s plným náckem se fakt blbě šlape a taky se mně ani nechce pak moc hejbat. I to pivko si dám až po příjezdu domů, ale to už se pak s jídlem vůbec nežinýruju - je to takový závěrečný vyvrcholení příjemně stráveného dne...
Podpora pro tvůj protest !
Naše služební lednice je už dnes plná propadlých jogurtů, balených salátů a různých misek s " čímsivplísni" které si lidi natahali hned první pracovní den 2016 a já jsem nucen jim je ,protože to nežerou dostatečně rychle :)
https://www.youtube.com/watch?v=7WvUtB3kKPw
Tak přesně tuhle scénu jsem měl v hlavě při zakládání tohoto tématu :-)
Kaufland tuten týden nabízí
Uzená slanina
Obsah masa 92%
(to tam toho špeku asi moc nebude ...)
no já nevím, ale většina slanin obsahuje od 80 do 94 procent masa což odpovídá ČSN z roku 1977:)
Takže nejen libové maso, ale i špek jest maso?
...slanina a víc jak 80% masa? tolik nemá ani krútí šunka- to máš "nejako celé pomýlené"...;-)
...tolik % masa neobsahuje ani krkovička- kam na to chodíš?
Za "maso" se považuje krom "svaloviny" i sádlo, kůže.
Jinak žádné syrové maso nemá 100% masa, protože vždy obsahuje i vodu, která se do "masa" nepočítá.
Všim sis, že z pultů nějak zmizelo "křehčený" maso? Čímpak ho asi křehčili? :-))) Ale. Přivez jsem si z monarchie domů něco Smoked bacon a to jsem zíral. Na pánvi to začalo prskat zrovna jako naše dušená šunka nejvyšší jakosti! A koupil jsem to v Sainsbury's, což je tam prej nejdražší potravinovej řetězec. Že by taky začali křehčit?
Ona se do masa nepočítá, ale zaplatíš ji (jako maso) stejně ...
u ryb je to cca 20% ´glazury´
...potom omluva- zapomněl jsem, co český normy považují za maso- v obchodě mi ještě při nákupu kila vepřovýho masa nikdy nedali polovic sádla a třetinu kůží, nedejbože 0,9kg sádla+ 01kg kůže....:-(
Grilujeme... :)
Pokud ta fotka dlouhých párků nejmenované barvz není z Německa, tak patří na toto téma ! :D
Musím vás pochválit, zatím se téma nezvrtlo jiným směrem - třeba k Islámu, nemocem, nebo ještě hůře k dietám.
Někteří dokonce přiložili krásné, vzrušující fotografie lahodné krmi, za což obzvlášt' chválím.
Abych ještě upřesnil pravidla tohoto vlákna:
Bude tu tolerováno prakticky cokoli, v nejhorším i slovní útoky na moji osobu. Jediné tabu je tu jakákoliv propagace dietních pokrmů, hubnutí, hladovění apod. - takové příspěvky budou neprodleně smazány. Naopak jsou vítány zážitky spojené s přejídáním, vysoce kalorickými pokrmy atd...
Mladej právě zbóchal k večeři dušené zelí, bramor na loupačku a klobásek (90% masa) a já teď váhám, jestli si to dát taky anebo si zajít na jedno živé. Jsem při ohřívání jako správný kuchař ochutnával a dochucoval a neměl to vůbec špatné! :)
Přežírání :))
Já ti jednou večer na posezení sežrala pytlík oříšků a pytlík mandlí. Bylo to trochu hořký, ale žluklý ty oříšky určitě nebyly. V noci mě chytnul žlučník tak, že jsem se ve dvě ráno vydala pěšky přes pole na pohotovost. Než jsem tam došla, tak jsem tu hořčinu vyzvrátila a když jsem tam dorazila, tak už mi vlastně skoro nic nebylo. Se tam řehtali jak koně, cosi mi píchli, dali recept na žlučníkový kapky a prej tři dny dietu. Já měla na oběd naražený smažený žampióny s tatarkou! Přece to tam nenechám! Tatarku jsem oželela, žampióny zapila těma kapkama a bylo to dobrý. To byly určitě ty oříšky, celej pytlík už nigdy.
S bejvalkou jsme kdysi dostali od její bábinky pytel výbornýho sušenýho ovoce. Zobali jsme zobali, nemálo, spíš hodně moc. Prostě jsme měli večer bachory nacpaný k prasknutí. Leč sušený ovoce se nějak odmítalo trávit, ještě krapet nabobtnalo a začalo nejspíš neúprosně kvasit.
Bylo z toho po dvou dnech nádherný přiotrávení, leželi jsme tam vedle sebe jak mrtvoly, nedala se zvednout ani ruka, natož někde courat. Za další dva dny to postupně odeznělo.
Sušený ovoce by mi asi chutalo i dneska, ale mám ti nějakou fóbii... :-)
V sobotu jsem krmil želvičky kapustou.
Kapustu nerad. Ale jinak to vypadá pěkně. Co tvoří jejich tělíčka?
Ještě něco z léta.
A buchty na roštu a z remosky.
Moc pěkné, určitě i dobré.
A dost, mám naslintáno, jdu obědvat :-)
Neměla by se ta první buchta dělat spíš ´studeným´ kouřem?
Teda u mě "plný žaludek = veselá mysl" neplatí. S plným žaludkem spíš přichází gastrodemence a má mysl krátkodobě (někdy i dlouhodobě) vypne.
8-))
...ale pravda je, že lidi "centi a nadcenti" jsou klidní a skoro nic je nerozčílí- dokonce ani to, že většinu svého krátkého života tráví v čekárnách doktorů... ;-)
Ale přejídání a konzumace vydatných jídel nesouvisí přímo s nadváhou, či dokonce s obezitou. My profesionálové dokážeme ovládat metabolismus svého těla pouhou silou myšlenky. Tahle procedura je však náročná na spotřebu energie a proto je přejídání vlastně nezbytné...
Ja ti nevim. Za svuj dlouhy zivot (uz mi slezaji vlasy) jsem teda v cekarne u doktora moc casu nestravil a to jsem nadcent vetsinu casu uz tak od 20 roku :)
Jediny, pro co si chodim, je letrox a krabicka prasku na alergii za rok.
Zato, kdyz uz tam jdu, tak hubenych prikladu zdravi je tam plna cekarna :-D
A naschval jsem se nezminil o d-y-j-e-t-e, aby mi to zas ten kr.......n nesmazal :-D
To je zajímavé, co všechno se dá za ty tečky dosadit :o)))
Vsak to mel byt krosmen, tebe napadlo neco jineho? To bych do tebe nerekl :-D
Přesně tak. Jídlo má silné tlumicí účinky.
Když jsem byla malá, myslela jsem, že opilej je z pití a ožralej je z jídla - sice mi to později bylo vyjasněno, nicméně už nám v rodině zůstalo, že z jídla je člověk zkrátka ožralej...
Pár fotek pro inspiraci, aneb "dietářův" sen...
Asi už nikdy nepochopím, co je na těch přeplněných talířích tak sqělýho...
A já zas, co na těch prázdných...;-)
Spíše žlučníkařova noční můra... :-)
Teda jako jídlo mám rád, to na obrázcích velmi, ale každý den bych to jíst nechtěl...
No jo, takovej žlučníkovej záchvat musí bejt pěkná svině. Já ho ale nikdy v životě naštěstí nedostal a už to asi ani nestihnu - před dvěma roky mně ho doktoři ufiknuli...teda ten žlučník ;-)
Po vyjížd'ce, jak víme, chutná nejlíp. Takže večeřička byla rajská se sedmi a pivko...
To ale samozřejmě není poslední konzumace pro dnešek, to je jasný. Jakmile mně trochu slehne žaludek a pomine opojení ze sytosti, přijde na řadu cukroví a kafíčko. To ale až tak za hodinku, dřív ne...
To ještě nebude vše, ale součástí menu bude i ovoce.
Ted' mně ale z toho psaní tak vyschlo v krku, že si musím jít do ledničky pro další isotonický nápoj v zelené láhvi...
tady to nějak ustrnulo. zakázaná témata už mají třetí pokračování a tu mrtvo. to nikdo nežere?
já třeba už za dnešek zvládl dva včerejší rohlíky a hrst piškotů :-D
To bude tím, že dietáři už plácají z hladu. Zatímco my požitkáři spokojeně trávíme jídlo, oni tráví čas počítáním kalorií. Ale já jim porozumět opravdu nemohu, ač bych se snažil sebevíc - sytý totiž hladovému nevěří...;-)
"Plný žaludek - veselá mysl - půl zdraví"
Neměl bys tam něco na celé zdraví?
(ta půlka je taková vachrlatá, nikdy nevíš, která půlka na tebe vyjde ...)
Odjakživa se říkávalo :
"Čistota půl zdraví - špína celé"
To bylo... :o)))
Ano, měl. Stačí k jídlu přidat pivko, víno, a sem tam provést desinfekci trávicího ústrojí domácí slivovičkou...;-)
Jenže ... když je plnej ´nácek´, tak každý přidání čehokoli je na Chačaturiana
(Šavlový tanec)
Taky bys/bych moh´ přetéct (blééé!)
Tenhle nesmysl rozšiřují fanatičtí abstinenti a je zcela zřejmé, že je to hloupost. Pivo, víno, slivovice a ostatní nápoje přírodního původu obohacené alkoholem naopak působí blahodárně na trávicí trakt a tím podporují proces trávení. Kdo by si snad dokázal představit třeba vepřo knedlo zelo bez piva? Nebo domácí zabíjačku bez slivovice? Právě zapíjení takových pokrmů limonádami (a jinými produkty chemického průmyslu) by mohlo snadno vyvolat zvracení.
Já mám asi nějakou neznámou nemoc, když jsem si po opulentním obědě dal pivo, udělalo se mi šoufl, jako bych spolknul bowlingovou kouli a přišla na mě dřímota. Tchán to měl podobný, tak jsme na chalupě chodili do hospody před jídlem a setrvali tam, než pro nás poslány děti. Po pěti i více kouscích přece jen oběd chutná mnohem líp. Tak nevim.
S tou "domácí" slivovičkou máš asi kliku.Já dostal k šedesátinám litrák zaručeně pravý a už šest let v ní chybí jenom jeden frťák. Nějaká lavorovice či co. Škrábe to v krku, když kapku rozemnu v dlaních, necejtím kyanovodík, prostě nechutná ovocná ocasatá směska. Slivovici vyjímečně a jenom pěstitelskou dvaapadesátku. Hřeje.
I tak se dá zpracovat. Do čaje místo rumu bude určitě dobrá :-)
Já jsem takhle jednu darovanou jabkovici používal jako rozpouštědlo, protože měla stejné vlastnosti, jaké popisuješ. Keramická tabule byla jako nová, ale ještě týden to v té třídě bylo cítit jak v palírně. Ještě, že byly prázdniny.
co takhle salát k večeři
je potřeba to téma vytáhnout zas nahoru...pak zaplevelujeme fotkama bašty jiná témata :-D
Ty tvé mňam řízečky určitě vyzkouším.
Chlapi si pochutnali i na sladkém:
To mi vzhledově připomíná chuťovku, co dělává jedna příbuzná. Říkám tomu "z placatýho kulatý". Vyřízne z tenčí placky těsta kolečka, hodí je do horkýho oleje v hrnci a hned přiklopí dekl. Nesmí poklici nadzvednout, jinak by se kouzlo nepovedlo. Po přesném čase pokličku zvedne, plavou tak krásný koule, jen je ještě na moment protočí, aby měly stejnoměrnou barvu a už je tahá. Jsou bezva třeba se šlehačkou nebo našlehaným tvarohem. Ale hryzneš do toho - a nic, prázdnej dutej prostor. Stejně je to ale dobrý :-)
žena říkala, že můžeš pár kousků poslat :-D
"Plný žaludek - veselá mysl" ... mám plný žaludek nějakého hnusného projímadla a 2 litry do sebe ještě dnes večer musím nalít. Ale že bych z toho měla veselou mysl ...
8-(
Tak jestli chceš mít zážitek kompletní, jdi tomu ještě litrem vlažné "naproti" :-)
Jo a pak ještě chinin, abych nezapomněl...
To je samozřejmě špatně. Tady je ten správný recept: Dáme péct asi půl kila bůčku a než se nám upeče, dáme si sklenici hruškového džusu, vezmeme to hnusné projímadlo a vylijeme do hajzlu.
Teplý, upečený bůček sníme na posezení a zapijeme asi 1/4 l smetany.
Účinek bude stejný, leč chut'ově nesrovnatelné.
Hekynenovi by stacil jen ten ctvrtlitr smetany :-)))
Prdelky si dělej z pastelíny (ne ze zdravotní indispozice), jahodo!
Tyyy jo, AV, co se s tebou posledni dobou deje? Co te zere? :)
A ten minus nemas ode mne ;-)
Co ho zere? Asi malo zere...
Já ti ani nevím
Tak ňák mě někteří pacoši nesedou ...
flákáš se ve špitále?
Ten Fénix, co mu tu furt děláš reklamu, má oříznutý kužel ´shora´ nebo je to normální svítilna, která jde přichytit k řídítkům?
... klíďo ho dej!
Budu potřebovat milimetrovej papír, tak ať mám ´oko´ ...
8-)
tak jo, když ho chceš, máš ho mít. a radši ti ho dám i sem :-D
ale vůbec ti teda nerozumím :-D
Nerozumíš?
Nic si z toho nedělej, na to se neumírá ...
Proč vyhazovat prachy za smetanu? Mne by na to stačilo i obyč mléko... :))
smetana díky vyššímu obsahu tuku nemá tak srací účinek jako mléko při ztrátě enzymů potřebných k štěpení laktozy. Dělal jsem v tomto směru řadu pokusů a pak je konzultoval s kolegou jehož paní jest lékařkou. Z jeho poznatků vyšší procento tuků způsobí, že se i ta laktoza nějak v tom trávení sveze. Podobně pudink zase díky škrobu taky umožní že se ta laktoza nějak sveze.
Jen tak mimochodem, kolik km hajzlpapiru jsi behem onech pokusu spotreboval?
se ani neptej. takovou sračku jsem nikdy předtím ani potom už neměl. To je potom moc fajn když člověk už ví čemu se má vyhýbat. Obdobně jsou na tom i lidi co nemohou lepek. I když ti to maj blbší ti se poserou i z piva.
vidíš a já jsem si naivně myslel, že enzymy pro štěpení laktozy mají konzumenti v těle.
A ti co ho nemají, většinově třeba dospělí lidé rasy asijské a dílem i africké , se po konzumaci nejenom evropských mléčných výrobků po.....
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ml%C3%A9ko
čili mléko žádné trávící enzymy pro trávení mléka nemá a je to blábol...
ano mléko ne a když ho nemáš ani ty posereš se. Co je blábol?
Ten enzyn, co štěpí laktozu na jednodušší cukry, se jmenuje, překvapivě, laktáza. A v mléku opravdu, ale opravdu není. ;-)
Tek tuk, škrob, případně vláknina (vločky) způsobí to, že laktoza se vysere.
Nepřítomnost enzymu způsobí, že laktoza (což je cukr) začne ve střevech doslova hnít.
Ale on nepíše, že v mléku je nějakej enzym (laktáza) na štěpení laktózy. On píše, že při nedostatku enzymu pro štěpení laktózy (ten nedostatek enzymu máš ty), ti bude víc vadit mlíko jak smetana, bo ta smetana tu laktózu (obsaženou v mlíku i smetaně) protáhne traktem líp díky vyššímu obsahu tuku.
A štamprle něčeho vhodného by nepomohlo ?
http://dopice.sk/gum
Proto je nejlepší chlastat pivo, tam žádná laktóza není;-)
Akorát se z toho blbě vaří kakao...
Proč? Čokoládové pivo jsem už taky viděl. ;-)
Dalo se i pít, nebo bylo jenom na koukání?
To bohužel nevím, v té době jsem nemohl žádný alkohol, takže jsem musel žblendat max tak birela... Ale s ohledem na to, jaké TAM vaří pivní dobrůdky, tak bych si docela vsadil na to, že pitelné bylo. Chlapci to fakt umí. ;-)
Dnes si mladý vymyslel k obědu pečená krůtí stehýnka.Jedno mělo tak půl kila, statečně s tím bojoval a skoro celé se mu podařilo sníst. :-))
Kardiolog vysvětluje, proč jsou tuky tak důležité pro naše zdraví
Celá desetiletí bylo lidem tvrzeno, že příliš tučná strava způsobuje řadu závažných onemocnění, od ucpání tepen po infarkt a mrtvici. Výzkumy ale již všechna tato tvrzení vyvrátily. Podle kardiologa Dr. Aseema Malhotra může ve skutečnosti samotný tuk působit jako lék a účinná prevence, a to jak onemocnění srdce, tak diabetu II. typu.
celý článek zde
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/394889...
Ale že se po něm srážejí kalhoty, to snad nepopírá.
To nevím ale to co tvrdí jsem si ověřil na vlastním těle.
Když jsem značně omezil tuky (25-30g den) bylo mně denně zle a nikdo netušil čím to je.
Dnes jim deně 50-80g tuku a je to znát, dokonce se stím dá i hubnout.
Je fakt že cukr je jed a když jsem cukry omezil na 30g na jedno jídlo (4 jídla za den) tak došlo i ke zlepšení diabetu.
"kdo maže, ten jede"
"všeho s mírou"
jak staré asi jsou tyhle věty?
A nejen s Mírou ale i s Jardou, Pepíkem, Jurou, Laďou................:-)
Mam pro vas novej ulovek, Tarte flambeé (Flammküche), v Calais, kousek od Kanalu ho skvěle dela hoch, puvodem ze Strasbourgu.
Alsasan, tedy takovej francouzskej sudetak, tedy skoro krajan :-)
Testo kynute, rozvalcovane na tenko, cibule, spek a créme fraichais, to je neco jako kysane podmasli.
Rychlovka, skvela basta
Řadíš si ty fotky podle tvarů nebo barev ? :-)
Štveš mě, začala mě honit mlsná...
Nikdy nesežereš co sis předem nevyfotil :-)...
Tohle je fakt docela dobrá vec, najis se, "relativne" lacino a dobre. Café Paris, Calais, 10 eur.
(muze se to hodit, az pojedes)
Nesmis si dat pivo, to stoji 6.80 a je to heineken, eurosracka....
Jinak voni machrujou s francouzskou kuchyní, ale tady jdou hodne vstric tem anglickym turistum, co tu uz taky nejsou, same hranolky, kus masa, a zase hranolky a uvarený slavky s bobkovym listem, cintronem, petrzelkou a spetkou bileho vina, "moules marineé" za 12?
Na...t
Když uz ti delam radost, nenechal jsem svoji dcerku o hladu, kdyz jsou jeeji nezodpovedni rodice pryc.....
Tohle je vyvazeny pomer bilkovin, tuku a uhlovodanu, pro 23leté děvčátko, nebo ne?
A co to je?
Krutí...
Aha!
Vypadá trochu jako smažené tofu:-))
Sem postupoval přesně jak mi Soňa nařídila....
Prej jsou Ok, jenže kdyby věděla, jakej po sobě nechám bordel v kuchyní, žd prej by si klidně zaplatila stravováná Pod ledem....
Nevděčníci to jsou, ta mládež...
Neser, půjdeš (preventivně) na black list :-)
Fakt to teda trochu přehnal.
Dát krůtí do plného žaludku, veselé mysli a půlky zdraví...
No toto?
:-))
Jak mám mít veselou mysl, když mám krůtí jen na obrázku ?
Není to složitý, jen je přitom hrozná spotřeba nádobí...
Soňa je třetí týden pryč, řešili jsme problém, jestli mejt, nebo raději koupit nový...
Dítě se rozhodlo šetřit a použít stávající, a teď rypákuje....
Onehdá jsem hledal na netu recept, jak si uvařit čaj. Obalovaná krůta je pro mě záležitost z jiného, mě nepřátelského světa...
Uvařit ČAJ není žádná sranda. Pokud nemáš teploměr s desetinnou stupnicí, stopky, čajovej porcelán a vodu správnýho chemismu, tak je lepší dělat pytlíkovýho Jemču.:-)
Recept byl moc složitej. Tak jsem to pojal instantně. Sáček ranního a voda z bojleru. Hlavně se pak nesmí šetřit na cukru, ten tomu dá chuť.
máš recht, dej si radši morče :-D
Tuhle fotku bych měl poslat bejvalce. V tu chvíli bych byl asi exvdovcem :-))
https://www.youtube.com/watch?v=Dn0UeS_GK7I
:-D
13. - 15. minuta, jinak samozřejmě celé, včetně všech dílů :-)
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10639901181...
Hermelín, kaiserka cerelální a jemně perlivý polosuchý Muškát Moravský 2015 od vinařství Sedlák.
To víno je pro mě skutečné překvapení, na nic si nehraje , je příjemné plné a přitom osvěživé.
Píší, že je to jarní a letní pití, ale musím říci únoru sluší taky :)
ten polosuchý je totéž co vlhký?
... až po dvou litrech ...
Vzhledem k tomu, že je to ročník 2015 (na severní polokouli) a vzhledem k tomu, že je to jarní a letní pití, tak se mi jeví, žes to otevřel moc brzy.
Anebo si to víno (spíš vinař) na něco hraje:-))
No, zrovna Moravský muškát je víno nevhodné k archivaci a vhodné pro svatomartinská vína (mladá vína v listopadu), takže by na něj brzo být nemuselo.
No jo, já zas zapomněla napsat, že myslím jaro 2016, nikoliv jaro 2018:-))
Je-li to víno vhodné na Martina, proč na něm píšou, že je to jarní a letní pití?
Ale to je jen škádlení. Doufám, že z toho zas nevznikne vědecká disputace. Ty vinařský storky na vinětách mě občas rozesmějí. Jak se někdy marně snažím poznat ve víně malinovou chuť s lehkým dozvukem decentní stařiny.
Mně víno buď chutná... nebo nechutná:-))
No, jelikož jsem toho dnes během dne díky delší vyjížd'ce na kole moc nezkonzumoval, tak se po návratu konala tak trochu přežíračka: Zahájil to talíř polívky, pak svíčková se sedmi, po krátké přestávce kafe se štrůdlem (+zbytek cukroví), pomeranč, půl pytlíku slaných buráků a pak pro změnu arašídky v kabátku z mléčné čokolády. A jak mě ted' krásně tlačí žaludek...
Tohle ja sežrat tak jdu do penálu:-) Fuj nechutná přežíračka:-)
Ufff, už jsem si říkala, jestli nejsem nemocná, když se mi z toho výčtu otočil žaludek :o)))
A navíc spucovat to na noc...
Moje mysl by z tohohle tedy rozhodně veselá nebyla, o zdraví nemluvě :o)))
Pomeranč bych nejspíš nezvlád, ale asi by se místo něho vešel XL větrníček...
Nad tím jsem včera také přemýšlel. Nakonec to vyhrál pařížský řez.
A jako zlatý hřeb smažená zmzlina. Taky moc dobré!
Nechutna? Naopak, vse chutnalo znamenite;-) A zlucnikovy zachvat se nedostavil, pac jsem si prozirave nechal zlucnik odstranit:-)
Navíc, člověk musí bejt roztrénovanej. Ne do toho skočit bez přípravy.
Tak tak. Zaludek je potreba k takovym vykonum poctive trenovat, pekne postupne roztahovat, zvysovat jeho kapacitu.proste ho nenechat poflakovat, jak to delaji dietari, kteri se pak divi, ze pri vetsi konzumaci omdlevaji, ci primo upadaji do komatu.
Budiž ti to přáno.
A hlavně ti držím palce, abys měl vždycky takový výdej energie a nemusel nasadit zpětný chod.
No popravde nejsem zas takove zvire, jak to vypada. Treba dnes na snidani jsem mel ovesnou kasi, ale to se skoro stydim v tomto tematu priznat. Jenze holt po te nekalikahodinove projizdce na cerstvym vzduchu tak kraaasne vytravi....;-)
Zkus netyji, po te budes travit dlouho na gauci :-D
To je s mákem? Hoď sem recept.
:-D
Udelas brmborovou kasi, akorat ji vic zahustis krupici. Natres na vysypany plech, potres marmeladou nebo povidly a posypes pomletym makem s cukrem. A primerene upeces, aby byly trochu hnede kraje. Je lepsi to krajet az studene. My meli hlad, tak to nakrajeli za tepla a vypada to jak uz jednou snezene. :-D
Hele, to jsou takové bramborové placky na plech, co?!?
Ale může to chutnat dobře. To vyzkouším.
Fakt že jsi schopen to spořádat "na posezení" a vdechneš to bez problémů svědčí o tom, že taková dávka jídla pro tělo není problém.
Já osobně bych s tím byla opatrnější. Navíc mám své zkušenosti...
Ale ber to jen jako poznámka pod čarou. Rozhodně ti nechci do tvého stravování nijak kecat.
Zadnej strach, bedlive si hlidam vahu. Mam ji primo pod posteli...