To asi nebude řešit nějakou nehodu nebo poškození kola při nehodě, alespoň jsem neslyšel. Na to asi bude muset být nějaký specializovaná pojistka.
Na nehody na kole je úrazová, na škody je připojištění k pojistce na domácnost a jmenuje se to nějak odpovědnost za škody.
Bylo to když třeba dítě poškrábalo koloběžkou auto.
Úrazová řeší jen tvoje zranění, nikoliv poškození kola. Pojištění domácnosti řeší krádež kola, zpravidla jen doma, některé i venku, ale ne škodu po nehodě. Pojištění odpovědnosti občana řeší jen když škodu způsobíš jinému, ale ne sobě.
Nevim, že by byla nějaká pojistka pro kolo něco na způsob havarijní pojistky. Možná něco podobného je, ale fakt jsem neslyšel.
No a o co kráči, přece vždy pojišťuji to že způsobím škodu jinému ne sobě.
Za svou škodu si odpovídám a hradím sám.
....pravděpodobně krádež či poškození TVÉHO zaparkovaného uzamčeného kola někým JINÝM na cestách, při nákupu či prohlídce památky!
To je pojištěno v pojistce domácnosti.
Jinak lze vymáhat škodu na tom kdo ji zavinil pokud je znám.
...tak nevím-v pojištění domácnosti je kolo pojištěno proti krádeži či poškození v prostorách domácnosti a k domácnosti patřících. Ty tam máš i parkoviště ve Špindlu nebo Tatry? Já to nikde nenašel...:-(( Na známého "škůdce" asi otázka nebyla...
Pojisteni kola
kde a jak pojistit kolo proti kradezi a nehodam.Myslim nehody nezavinene.
Ja tam nic o známem či neznámem škudci nevidím ty jo?
Tak já mám v pojištění domácnosti připojištění kola proti krádeži i poškození do výše 35tis a vztahuje se to ne jen na sklepy ale i třeba u obchodu.
Jedno kolo mně tak bylo již ukradeno právě u obchodu a pojištovna plnila.
Co všechno tvoří domácnost?
Normálně bychom si pod pojmem domácnost představili především její obyvatele, ale pojišťovny to vidí odlišně. Do výčtu tak patří nábytek, oblečení, nádobí, potraviny, drogerie, sportovní potřeby, nářadí, kola, součástky vozidel umístněné mimo vozidlo, anténní systémy, cennosti, peníze (vždy ale jen do určité částky), elektronika, domácí zvířata, nebo třeba i zahradní malotraktor.
Pojištění občanské odpovědnosti
Mnohem známější je názvem „pojištění na blbost“ a kryje neúmyslnou škodu, kterou můžeme způsobit vlastním jednáním jiným lidem. Často je nabízené coby součást pojištění domácnosti a jak už jste se mohli dočíst výše, je dnes velice zajímavým produktem právě kvůli rozšíření osobní odpovědnosti občana podle nového občanského zákoníku. Náhrada za vzniklou škodu totiž může být pro jedince i rodinu likvidační, při vážných zraněních hrozí vymáhání milionových částek. Hradí se proto nejen škoda vzniklá lidmi, ale i domácími zvířaty, jako třeba pokousání psem nebo způsobení dopravní nehody psem při jeho útěku.
....plus uzamčené prostory patřící k bytu(balkon, sklep) a věci v nich uložené.
Tohle by mělo řešit pojištění domácnosti. Mrkni sem http://www.klikpojisteni.cz/pojisteni-domacnosti/ a uvidíš :)