Termín: 27.12.2015
Místo: Praha, Smíchov
Dušičkové období máme již za sebou, ale přesto Vás zvu na Povánoční procházku na jedno trochu tajemné místo v Praze, o kterém málokdo z nás rodilých Pražáků ví. Paví vrch je prý nejsilnějším dodnes nezastavěným energetickým místem v Praze. Na kopci stála rušička, která proslula za minulého režimu…
zbytky od Vánočního stolu sebou, kdo ví, jak to s tou energií bude, svařáček do termosky a pohodlné boty na nohy. Místo srazu si ještě upřesníme, ale nejlépe Na Knížecí na stanici busu 137, kterým se popovezeme dvě stanice Na Václavku.
Ještě to nevím na 100%, ale abych dyžtak věděl: dojedu vlakem na hlavák a zase se na něj budu vracet - můžeš mi říct, kolik budu potřebovat jízdenek na MHD? Koupil bych si je předem, automaty na jízdenky nenávidím :-)
Tak si kup jízdenku přes SMS. Tady to tak dělám, když potřebuji po Praze MHD.
Můžeš jet vlakem ze Smíchova ;)
Bude ten "moralista", který mi dal za tento dotaz mínusový bodík, tak statečný, že se uvede svým nickem?
dala jsem ti plusový bodík. vlakem můžeš dojet až na Smíchovské nádraží, sraz ještě upřesníme, dá se jít i od nádraží. netuším, jak se kupuje jízdenka pomocí SMS nebo kolik stojí jedna přestupná jízdenka, 32,-?
chápu, že teď každý finišuje s přípravou Vánoc, ale Povánoční je tu za chvíli, takže pro upřesnění sraz bude Na Knížecí na zastávce autobusu 137 ve 13h, abychom stihli co nejvíc za světla, do hospody trefíme i po tmě. Parkovat se dá v ulici Nádražní, kousek za nádražím u prodejny koberců Reno. Na Knížecí je to od nádraží jedna zastávka tramvají 12,20.
Menší detail: jsou to zastávky dvě.
přehodnotila jsem pořadí, nejdřív jedeme na hřbitov, obhlédnout co nás čeká, takže zastávek bude víc :-)
Prosím tě, už víš, kam asi půjdeme do hospody nebo to necháš náhodě?!?
tu co jsem vybrala Na Ztracence, tak ta má zavřeno, takže nasedneme na bus a někde na Andělu nebo v okolí nějakou snad najdeme.
Povedl se mi zase jednou "husarský kousek". Čekal jsem sice zavčas, ale na nesprávném místě, což už je skoro moje specialita. Mimo mě a několika bezdomovců široko daleko nikdo. Jojo, lépe už bylo. Nedočkaje se, dal jsem aspoň Dívčáky. Brblal jsem, a až doma jsem zjistil, že jsem čekal jinde. Tak se omlouvám.
Probůh a kde jsi čekal?!?
Je to ale škoda, Paví vrch i Malvazinky jsou velmi zajímavé místo.
Jo a na Dívčáky (resp. na vodojem) jsme koukali cestou ke Krulišově vile.
Nevím proč, ale zůstala mi v hlavě jen ta zastávka Na knížecí, kde jsem zatvrdl. Než jsem tam z domu dojel, vykouřila se mi ta zastávka autobusu. No, počkej, až budeš dospělá, poznáš to snad sama. Ono to nebolí, ale naběháme se, a někdy to nestihneme.
Neboj, ten Němec už mě navštěvuje častěji než bych si přála. A vždycky v nejméně vhodnou dobu...
Na to je potřeba se dívat z té lepší stránky, ta radost když si člověk vzpomene a je tam kde chtěl být :-))
no tak to je škoda, je fakt, že jsme moc dlouho nečekali, nepředpokládali jsme, že by ještě někdo dorazil. mohl jsi prohodit řeč s místními bezdomovci, jeden na nás chtěl desetikorunu, řekla jsem, že žádnou nemáme, ale dáme mu vanilkový rohlíček. vzal si ho a ještě pár cukrátek, ale to už po krabičce mlsně koukal Burísek a tak bezdomovec víc než pár kousků nedostal.
Tak jsem byl rozhodnut, že půjdu, ale smrtelné bolení v krku a zvrtnutý kotník mi stojí v cestě. Nakonec jsem vyměknul a zůstal doma. Tak doufám, že si to užijete vrchovatě a uvidíme se někde na kole :-)
Hele, starosto, tuhle výmluvu si použil už minule :o)))
Asi se osvědčila, tak proč vymýšlet jiné :-)
Kdepak, to je lenost vymýšlet si něco nového :o)))
Asi mám periodickou chorobu. Hele, kdybych nechtěl jít, nevstávám tak brzo :-P
tak máme po Vánocích i po vycházce, pár fotek ze včerejší vycházky, bylo to příjemné, díky všem účastníkům, příště se doufám sejdeme na kole.
http://kockoslon.rajce.idnes.cz/Povanocni...
Přidávám svoje fotky
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/151227...
Byla to moc pěkná vycházka, HMS díky :o)))