Evropská asociace zelených stezek - Greenways zastoupená v ČR Nadací Partnerství ve spolupráci s hostitelským belgickým regionem Valonsko ocenila v belgickém Namur vítěze již 7. ročníku cen pro nejlepší Evropské zelené stezky – Greenways 2015. Ocenění si odvezla i drážní stezka Koleje z Novojičínska.
Vadou na kráse je že tahle cyklostezka končí v Hostašovicích a nepokračuje dále na Valmez.
Od pramenů Zrzávky vede pohodlná cyklotrasa do Krhové, točna a po cyklotrase č.6016 je napojení přes Zašovou a cyklostezku č.6260, Bečva do Valmezu. Všude nemusí vítězit byť pěkné, ale drahé cyklostezky.
Ano tam tudy jezdím ale není to nic moc.
Sjezd do byniny katastrofa. Na točnu Krhová je to pak po hlavní silnici a to značně frekventované.
Nejraději to jezdím přes Jasenici tam je to klidné:-)
Neznám to tam, proto mám dotaz. Po té nově vybudované asfaltové silnici bude jezdit tolik kol a jiné dopravy, že tam bylo vhodné položit asfalt? Městské cyklostezky to vzhledem k charakteru a zatížení vyžadují, ale zde by mi vhodnější přišlo použít válcovaný hlinitopísečný povrch.
Nevím jak je to tady, ale když jsem hledal proč se u nás na cyklostezce Cunnewalde - Löbau, která je také místo původní trati, dělal asfalt, zjistil jsem, že se počítá s provozem inlajnistů.