Že letošní podzim nebude krásně barevnou přírodou oplývat bylo jasné už v září. Díky nedostatku vláhy zůstávaly stromy pořád zelené a jak je vidět, příliš se to nezměnilo ani v říjnu. Jak to bude s podzimníma fotkama? Počkat ještě týden, dva, než nastane to pravé ořechové? A co když celou dobu…
Tenhle kraj mám taky moc ráda a máme ho s manželem docela dost na kole proježděný. Není to tu tak "přecyklistované" jako je okolí Modravy a Kvild. Akorát poslední roky víc babičkujeme a dědečkujeme než jezdíme na kole. Třeba sem za pár let budeme jezdit na kolech s vnoučatama.
8-)
Třeba, jenomže tenhle kraj je docela kopcovitý, i když zrovna trasa kolem přehrady je na stoupání nenáročná. Hlavně abyste vnoučata odtrhli od mobilů a tabletů a dostali je na kola!
Zatím to s našimi vnoučaty a jízdou na kole vypadá nadějně:
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/150926...
8-)
Kolem Nýrské vodní nádrže jsme letos projížděli, bylo to v prvním dnu našeho přejezdu Šumavy.
http://mildaz.rajce.idnes.cz/097-Sumava...
Začínali jsme v Klatovech, proti proudu Úhlavy dojeli až k přehradě a pak dál pokračovali kolem bývalých hamrů do Železné Rudy.
Prohlédl jsem si celé album a máte moje sympatie. Nejen proto, že jste navštívili známá místa (Prášily a okolí jsem projel loni a chystám se pár fotek vložit sem), ale hlavně musím ocenit fotodokumentaci, která má význam nejen pro vás, ale i pro ty, kdo se tam chtějí podívat příště. Kousek od tábořiště v Modravě je malý pivovar Lyer, tam jste si pivko nedali?
Ne, v tom pivovárku jsme nebyli. My si dáme max jedno pivo denně, večer po jízdě. A v Modravě jsme ho stihli v té hospodě, kde jsme večeřeli.
A dík za sympatie, Šumava je moc pěkná ale od nás trochu z ruky. Na víkendovky je moc daleko, tak tam jezdíme minimálně na týden. No a v posledních letech jsme tam byli 2x v zimě na běžkách a teď na kole jsme si to spojili a projeli celé. Teda jen hlavní tah podél hranice. Ale určitě jsme tam nebyli naposled.
Já jsem si to také prohlédla (pěkné, Šumavu já mám také z ruky, byla jsem tam jen 2x) a ukázala vás doma :) Mám manžela od Kolína, tak jestli vás nezná ... prý ne.
Občas taky kouknu na Vaše fotky z výletů. Naposledy na bivak pod Holubníkem. Jizerky máme moc rádi, jsou to naše "domovské" hory na běžkování. A na kole jsme je taky trochu projezdili, ba i pěšmo prochodili. Asi nejhezčí místo je, aspoň pro mě, Paličník.