Termín: 19.12.2015
Místo: Břeclav,
Tak snad je letos Morava opět první! :-)
Klasická akce, Rakousko-Uhersko, s půlčičkou něčeho dobrého na každé "čáře" a zakončením v teple "domova"... ;-)
Horší než Tesco, strašit vánocema vlétě...
Termín se jeví OK, akorát to má drobnou vadu na kráse. Šmarjá, kdo má tak brzo ráno vstávat?! Něco pro opozdilce se začátkem po 12. hodině nemáš? Však si vezmem čelovky, tou ostatně jezdím vybavena už nyní a mám ji napevno na cyklohelmě.
Opozdilci můžou vyrazit naproti, případně zahájit stíhací jízdu. Anebo na nás rovnou počkat v hospodě... :-DD
Morava je první a zatím je ve hvězdách, zda nebude jediná...
jeezis,prece nepojedu na Moravu,abych si zaslapala!!!!! Spoleham na tebe babiii
Určitě ne. U nás doma musí taky být.
Ve Vrchlabí už mají vánoční strom!
http://www.it-centrum.cz/cz/webkamera/
Vytáhnu to nahoru, ať na to nezapomenete. :-)
Předpověď počasí: možná déšť, ale teplo - okolo 10°C.
Z loňských fotek vidím, že je to akce vhodná i pro lehokolo, platí to?
Takže jestli předpověď vyjde a nebude kluzko (myslím led, s bahnem se počítá), že by?
Je to na skládačku... ;-)
Nejhorší blato objedeme (staví se nový železniční most na Vídeň, je to tam rozježděné; kdyby bylo sucho anebo zamrzlo, tak se to projet dá).
Jednou jsem to jel i na cyklokrosce na slikách (bajk byl mimo provoz). To teda mrzlo a trochu to klouzalo, ale nic hrozného.
Připrav se na rovinu, žádné trailové úseky nebudou. Ale jedno "hravé" překvapení bude, to bych nebyl já. ;-)
tož to vám ogaři přeji klid a nohy v teple,řetězy vám letos nezamrznou,dejte si i na naše zdraví a do všech nožiček!!!!
Včera mi někdo psal do obálky, pochopil jsem z toho, že by se to mělo týkat této akce. Bohužel ale, jsem to po přečtení zavřel a protože dotyčný/á není v "přátelích", tak zmizel a je zmizelý.
To jsem psal já, ale už vím vše. Dojedem s Jurů v 8:30hod vlakem do Břeclavi.
tak to jedem spolu. vypadá to na rekordní účast letos
To abych v hospodě bloknul stůl. Anebo rovnou celou hospodu! :-))
6 kusů jen zde a bůhví koho zase ještě nabereme cestou... :)
Tak jsem ten stůl pro sichr bloknul. Nahlášeno cca 6 hladových a žíznivých. :)
A berete sebou někdo (teda kromě Radka) kola ?
Kola snad berou všichni, ne?
A kdyby bylo opravdu hodně hnusně, a nikam nejeli, tak aspoň jako kulisu pro fotografování. :-)
Tímto vlakem jede Bukwa, Jura a já a vypadá to, že i Jimi! Nastupovat do posledního vozu (ve směru na Břeclav)!
Taková slibná účast, budu se muset ozbrojit větší tolerancí k počasí, protože bych fakt rád přijel.
Zázrak se asi nakonec čekat nedá, ale kdyby už od rána chtěly být pro změnu aspoň ty tři nad nulou a když už musí být mokro, tak aspoň chvilku bez deště. Spoléhám na náhodu.
Jenom mám ještě pro někoho nepodstatnou otázku.
Kde bude sraz před cestou? V Břeclavi to neznám, tak abych se mohl připravit mapově. GPS navigaci nemám.
Sraz je před Kulturákem.
Tu: https://mapy.cz/s/o3lL
Projel jsem si kousek plánované trasy.
Soutok je pořád na svém místě, bláta je dost, ale projet se to v pohodě dá.
Nejspíš vezmu zítra krosku, na ní mám aspoň funční blatníky.
No nevím, ta představa, že tam lilo podobně jak doteď tady...
Třeba zázraky budou pokračovat, stačí, aby silnice do rána nezmrzly a jede se. Jak to ale klouzne, otáčím se.
Jelikož se zrovna stěhuji, budete muset jet beze mě :-(
Ty woe, snad trefím!!
Skvělé, bahenní lázně jsme si všichni užili. Nevěřil jsem, že se dostaneme i na Soutok, ale ten dřevěný chodník až na místo, to je věc.
Ještě jednou díky, že jste na mě počkali, když jsem nějak špatně odhadnul délku trasy ranního příjezdu.
Zpátky se jelo krásně, vítr byl silný, ale náhodou přesně správným směrem. Být to naopak, byl by docela problém. A nikde nemrzlo, to je hlavní. Vůbec nějak moc náhod - nevím, jestli bych to chtěl riskovat znova. Leda při dost jiném počasí.
Cyklostezku z Mutěnic do Kyjova jsem si celou projel, k tomu párkrát minul odbočku a vracel se, v Kyjově se zas ještě motal, než jsem trefil ven, takže zpátky to vyšlo nakonec ještě o něco málo delší než tam. Ale dojel jsem před půlnocí a celkem dnes 311 km.
kolik, prosím tě, najedeš za rok? :-O
anebo, víš co? radši to nepiš, nebo tady většina nákoláků upadne do deprese případně se zasebevraždí :-D
Tak můžu aspoň napsat, kolik je na Azubu, protože ten už letos nejspíš dojezdil.
Na tachometru (není tam od nového kola) bylo na začátku roku 43856 km a teď 51633 km. To aby bylo vidět, že je to fakt náhoda, protože mě to teď docela dostalo: Je to letos 7777 km.
Ještě jsem chtěl dodat, že celodenní vlezlá vlhkost se dostala do ovladače na řídítkách, zničeho nic se po cestě samo zaplo naplno dálkové světlo a nešlo nic dělat. Musel se vypnout bezpečnostní vypínač k tomu ovladači, od toho tam je, abych nemusel rvát nebo cvakat kabely. Tím pak ale nešly ani blinkry.
Naštěstí při odbočování vlevo z 55 ještě všechno fungovalo, tam to bylo životně důležité.
Hlavně nepřestalo jít ovládání mlhovek, to bylo hlavní a dalo se s tím vydržet, zesílení předního světla coby mlhovka pomáhalo i na mokré silnici při větší rychlosti.
Došlo k tomu naposledy před pěti lety, už zas volá všechno po větší kontrole a opravě.
Pro řetěz to byla poslední cesta, ale při nepřetržitém "mazání vodou" šel pořád tiše, i v těch trubkách. A naměřil jsem kupodivu 134,3 mm, stejně jak před tím.
Byli jsme tam... :)
Hele, to fakt Bilicek vozí tyč na selfie nebo drží sedlovku?!? :o)))
Ano, je to skutečně tyč an selfie... :)
pěkné selfíčko, my si na vás vzpomněli, když jsme se vyhřívali na sluníčku a ochutnávali cukroví, jestli se topíte nebo hřejete :-)
No, počasí bylo takové vlezlé. Ale topili jsme statečně na každé hranici. Švestičkami, merunčičkami, třešničkami... :-)
Ovoce patri do kolace a ne do sklinky!
Tak s Jurů jsme dojeli dom mnohem později než Radek, ale asi stejně unavení. Díky všem, kteří se postarali, abych se neztratil v mlze...
Na toto musím zareagovat. Později, přesně 05:30 jsme dojeli kvůli mě, neboť v Mikulčicách mě totálně odešlo artrotické koleno a Romanovi nezbylo, než mě snésti po schodech do naštěstí ještě otevřené oblíbené hospy na zotavenou. Zhruba v 04:15 sme se probudili a poděkovali majiteli za účinný azyl a razili k domovu. Celková doba vajížďky ze všema zastávkama 20 hodin. Děkuji všem za krásný zážitek a zvlášť Romantikovi za to, že mně unese.
Tak to jste fakt drsňáci. Ale hlavně, že jste dojeli v pořádku a stihli to do Štědrého dne. :-)
Tak jeden sestřih z akce. Kupodivu se tam víc jezdí na kole než chlastá :-) kvalita bídná, mlha a rosení objektivu dělá pěknou paseku
https://youtu.be/Vnxw96sOki0
Pěkné, škoda, že to nemám blíž, taky jezdím rád přes hranice :-)
Určitě suprová akce. Tu trasu dobře znám,i když jsme to kvůli přírodě jezdili po ochranné hrázi Dyje. Ovšem za sucha, dokonce jsme se prodírali na soutok z rakouské a pak i slovenské strany...
Zajímalo by mne, jakou jste měli rychlost,to pro případ, kdyby se mi chtělo a nebyl zrovna v práci, někdy k vám přidat.
Ale jak znám Hekyho, tak bychom se viděli jen na startu :))
Někdo z nás nechal při/po ukončené v hospodě sportovní mikinu. Je to něco černého zřejmě s membránou/softshellem a má to na sobě nějaké zelené (nebo tak nějaké) povídání, tuším něco s talianskem.
Mne je to malé, jinak bych si to sbalil... :-)))
Já jsem jednou ve škarpě u silnice našel krásnou, kvalitní membránovou cyklobundu. Zkusil jsem si ji a sedla mi jak ulitá. Jenže jsem si všiml, že je na zádech roztržená a od krve. Tak jsem ji tomu nebožákovi, kterej se tam válel, zase vrátil. Kolo bylo fuč, někdo mě už asi předběhl...