Na Chodsku se pohybujeme od počátku devadesátých let, trvale zde žijeme 13 let a celou tu dobu jsem hleděl na dvě věžičky na vrcholu Čerchova(1042 m) se zvědavostí, jak to tam asi vypadá. Kolem areálu jsem se prošel v roce 2000, kdy byl uzavřený a Kurzova rozhledna byla nepřístupná. Při výletu na…
Příště zkus opři cestě na Čerchov ze směru od Pece nebo Kubice zelenou Plzeňskou cestu a nějaké panely tě nebudou trápit a je to víc ze šikma.
Vidím to na mapě, a není tam plno kořenů a šutrů?
Kořeny téměř žádné, je to dost široká udržovaná cesta. Nějaké kameny tam jsou, téměř žádné volné, ale jet se to dá. Na samém konci před výlezem z roští před vraty je pár metrů náročnějších, 20 m se dá potlačit.
Starší cykloturista na fotce je naprosto a jednoznačně upír!! Nevrhá totiž žádný stín... ;-))
Málo povedená fotomontáž, dík za echo, příště to už ohlídám lépe.
Po té panelce jsme na Čerchov stoupali při nakoláckém srazu v roce 2010 a živě si ji pamatuji ještě dnes :o)))
Nahoru se jelo pěkně. Dolů to bylo horší. :-)
No počkej, my jeli dolů na druhou stranu po asfaltu.
Tam si výrazně pamatuji dojezd k hospodě - bylo to slušný skopec a silnice samá zatáčka tak akorát široká na dvě auta. Za mnou jel Banán a za ním naložený náklaďák. Banán na mě hulákal ať přidám a mě cvakal zadek jak nikdy. Ale uhnout nebylo kde.
Naštěstí byl řidič náklaďáku rozumný a počkal až budeme moct sjet.
Zapomněla jsi zmínit vytrvalý deštík. 8-)) Hospodu jsme pak proměnili na sušárnu.
To musíš rozjet a ty díry přeskočit. Není to těžké, jen se musí sebrat odvaha na ten první skok, ty další jsou už stejné a pravidelně za sebou. Jen na Čerchově jsou ta příčná koryta opravdu nepříjemně hluboká.