Po třech cestách kolem Dunaje už byl čas podívat se i na nějakou jinou cyklostezku v Rakousku. Synek si dělal srandu, že nic jiného než štreku pro důchodce neznám, a lákala mě trasa kolem Ennsu. Hledal jsem zde na webu někoho, kdo by jel se mnou. Ozvaly se jen 3 „dívky" a maily začínaly…
Pěkná cesta! S chutí jsem si přečetla, neb Ennsradweg se mi taky líbila, i když někde nahoru dolů, čím blíž k pramenu, tím hezčí. S tím pramenem bych si dovolila nesouhlasit, leží výše, nedá se dojet až k němu a pak se mi nezdá zmínka o řece Salza.
(Jestli to není tajné, mohl bys prozradit místo parkování.)
Ahoj, je to opravdu Salza, mrkni na mapu. Parkuji na konci Pasova směrem do Rakouska při silnici. Předloni blíž k centru u bytovek, ale po návratu jsem měl za oknem list, že tam není dlouhodobá parkovací plocha...nyní cca 500 m za Normou a bez problémů.
Mrkla jsem znovu na tvůj blog, jestli jsem se nespletla. Salzu znám, je to krásný přítok Enns u Grossreifling, spala jsem na jejím břehu. Ty píšeš o městu Sankt Johann im Pongau, tam teče Salzach, takže jsme měli letos kus společné cesty.
Tedy ty jsi ale hltač kilometrů. Ale slušný výkon, jen co je pravda.
V St. Gallen je super aquapark, ale chápu, že ty máš jiné cíle a tuto drobnost si ani nezaznamenal :o)))
Radko nejsem, to jen tak vypadá. Jen to pěkně "odsejpalo" a takhle se to sešlo. Mám radši občasné zastavení na kávičku, pivo, prohlídku městečka a pod. St. Gallen se mi taky moc líbil, tam se člověk jinak nedostane...ale Admont - Flachau je úplně nej (Wachau promine :) )
Já jsem už měla možnost pobýt párkrát v okolí Bodamského jezera, takže vím, jak je tam nádherně. A ve Flachau jsem také byla, takže také vím.
Salzburk zatím patří mezi mé plány - tam se toužím podívat.
Salcburk taky stojí s okolím za pár dní. Chtěl jsem tam někde ještě noc přespat, ale byl jsem v něm moc brzy..a dál už končí hory. Koukal jsem a je tam okolo spousty pěkných tras. Kam se chystáš příští rok?
Radko já myslím sankt Gallen ve Štýrsku...na Ennsradweng.
Mně se líbilo i v ulicích Steyeru. A na této cyklotrase stojí určitě za zmínku divoká soutěska Gesäuse s vrbovým dómem a alternativa Vápencovými Alpami mezi Unterlaussou a Reichramingem.
Steyr je skvělej, prošel jsem uličky kolem náměstí. V té soutěsce jsme byli v roce 1990 na vodě a kamarád tam zahynul. Za Admontem je krásně široký Enns, sluníčko, pohoda a na mostě lebka s kříženými hnáty. nevěděli jsme o té soutěsce, je děsivá a první loď to vcuclo. Míra vypadl a našli jej 4 km po proudu, žel už bez života. Tak ta cesta byla hlavně na jeho památku a vzpomínku.