Už dlouho ve mě hlodala myšlenka navštívit místo, ze kterého je tolik fotografií Labe, výhled na Portu Bohemicu. Stačilo to doplnit o návštěvu Litoměřic a plán na cestu s výhledy na České Středohoří byl na světě.
Vlak nás vysadil v Děčíně a konečně jsme měli dost času neběhat s koly po schodech,…
Pěkný výlet a dobrý nápad, jak se dostat nahoru.
Vaše cesta pro mě vzpomínková (na kdysi dávno sportovní kurz v Opárenském údolí, chmel v Doksanech, opíjení se na Větruši a v době nedávné na cestu na kole přes Větruši kolem Přemysla Oráče do Teplic a kolem Barbory a Otakara na Cínovec) i inspirující (v plánu mám navštívit svou kamarádku v Budyni, takže se můžu těšit z Roudnice na výhledy na kopce).
Za 2 dny jste toho stihli hodně. Ty holt umíš využít dobře vlaky.
Už jsem si taky vyhledala, co že jste to měli cestou za dobrotu.
Hezký výlet. Výhledy mám také ráda.
Jen mám pocit, že se nějak letos každý rozhodl navštívit Budyni. Já tam byla na jaře a od té doby asi dalších 6 známých.
Letos jsem plánovala i návštěvu kláštera v Doksanech, ale zatím mi nějak nevyšel čas. Tam je ale nejhorší trefit se, když tam nejsou filmaři, protože to je pak zavřeno. A na netu informace žádná...
Na netu píšou, že se návštěva dá domluvit.
Pokud má někdo zájem o prohlídku kostela a románské krypty, je možné se domluvit s duchovním správcem farnosti:
http://www.klasterdoksany.cz/kontakty.htm
No, přemýšlel jsem, že bychom jeli z Roudnice rovnou do Doksan, ale jednak by ubylo výhledů a pak by nám to nevycházelo časově na vlak, byli bychom v Bohušovicích zbytečně brzy.
Ano, vím. Mám ty stránky docela pročtené :o)))
Zatím jsem se ale o návštěvu náhodně pokusila v běžně stanovených hodinách, když jsem se nacházela v blízkosti. Pokaždé jsem ale narazila na uzavřený objekt a filmaře.
Spíš než individuální návštěvu se asi příště telefonicky poinformuji, zda se zase náhodou nefilmuje :o)))
V tom si musím pochválit, jak nám při tomhle výletě všechno klaplo. Já vlastně ani prohlídku kláštera neměl nějak zásadně v plánu. Ale přijeli jsme, bylo otevřeno a byla komentovaná prohlídka. Úžasná!
Líbí se mi věta "Ale každý konec jednou skončí." Copak asi je za koncem?
Pěkný, toho jsem si nevšiml. A to jsem to četl několikrát. :))
Za koncem je toho bezmála tolik jako Tam, tam, tam za tou duhou... ;)