Termín: 08.10.2015
Místo: Dvůr Králové nad Labem, penzion ZA VODOU
PŘEDSTAVENÍ MÉ KNIHY CYKLOVANDROVÁNÍ EVROPOU aneb za pár kaček na vandráček
A je to zdarma nebo se něco platí? Info o penězích nemůžu najít.
Na těchhle akcích se nevybírá, aspoň Nebeská to tak praktikuje. Většinou jsou tihle samizdati vděčný každýmu, kdo tam přijde.
O to by bylo vhodnější to zdůraznit.
Já už jsem na něco podobného viděl vybírat vstupné a ne zrovna málo.
Tak to jí musím ohlásit. Ona ještě s jejím dvorním fotografem podává Igristoje a chlebíčky, důchodkyně! Zatrhnu jí to.
Ono to vstupné možná ani nemuselo být přímo určené tomu kdo presentoval, ale provozovateli toho podniku, kde to bylo. Poznat to nešlo a napsané to nebylo. Jenže ono to je jedno, prostě se platilo, proto se ptám.
Pokud je u toho nějaká poutavá přednáška, proč ne.
Jednou mě nalákali na diashow profíka Leoše Šimánka, že prý s vyprávěním. Série průměrných fotek a k tomu odrecitovaný stručný itinerář (na téhle jsme tady, na další jsme jeli tam, na další jinam...), se slovy jednou jedinou krátkou příhodou. Vstupný jak na Rolling Stones a celou dobu to prokládal odkazama na stánek s jeho cetkama u vchodu. Děs běs...
Tady kdysi pořádal něco podobnýho Rakoncaj v Koloseu, vstupný bylo symbolický a protože přišli převážně lidi z branže, připadalo mi to zajímavý. A když Šimánek v Česku začínal, taky se člověk při placení zrovna neprohnul a líbilo se to a v Rakvi bylo narváno. Možná časem zpychnul, přece jen je to našinec, i když odsunutej. :-)