Vstávali jsme ve tři hodiny, abychom stihli dojet na noc do Tiefenau. Byla jasná obloha, svítily hvězdy. Ale u nás bývá počasí často jiné. Skoro celá cesta do Děčína byla v dešti. Na nábřeží jsme seděli bezradně v autě, chtěli jsme odsud zmizet se svítáním. Pršelo do sedmi, pak nám počasí začalo…
Na rajčeti: Zde někde měly být koleje. Jsou za tím menhirem v zářezu. Když jsem tam byl poprvé, tak tam ještě stály vagony. :(
Byla jsem na více místech dezorientovaná, několikrát jsme se ocitli na místě mimo plán. "Přejet koleje a doleva ..."- když tam ani žádné nebyly, no. Nebo např. ta "cesta ostružiním"- od pramenu k podjezdu dálnice do Rammenau - zdálo se mi, že už jedeme dlouho, že stoupáme a odkláníme se, podívali jsme se na mapu do mobilu a na ní byly 3 odbočky vlevo navíc, 2 z nich s vykřičníkem, tak jsme se vrátili a vydali se tou nejspodnější. Trn v plášti se zatím neprojevil.
Jinak cestu moc chválím, Němci mají pěkné cesty a dobré značení, jsou ochotni pomoci, když se člověk na chvíli zastaví, jen to mám dál na to, abych se do toho kraje jela jen tak projet podruhé.
Moc pěkná cesta. Hodně vodních ploch - to mě vždycky potěší. A mapka by nebyla, prosím? Byl by to dobrý námět na příští rok...
Nechci mluvit za Quatsch, ale ono na tom nic není. Plus/minus řečeno: Na začátku jela po Elberadweg (D10), pak po FLO a nakonec po Els a pak se nějak protloukla k Labi.
http://www.openstreetmap.org/#map=12/51.3619/13...
Nebyla ... kdyžtak můžeš zkusit podle fotek a mapy dát si dohromady trochu trasu. Měla jsem chuť naklikat to do mapy, ale asi bych se všude nestrefila správně. U jezer od Senftenbergu jsem si myslela, že ta jezera budou vidět více, asfaltová cesta vedla často mezi borovicemi.
Když jsme jeli v květnu z Kap Arkony, taky to byla cesta mezi všelijakými vodami.