Čumím na to jako z jara, v bytě uvnitř bytového domu z litého betonu se před chvílí v kuchyni mihla myš a zaplula za linku (aktuálně je myslím za pračkou).
Máte nějaký nápad jak ji ulovit? Nemáte ke krátkodobé zápůjčce nějakou bitevní kočku?
34 věcí, které byste měli vědět o islámském právu šaría, které chtějí v Evropě zavést muslimové
Mnoho lidí již slyšelo termín „šaría„, ale je stále spousta těch, kteří nevědí, co to ve skutečnosti je. Primárně se jedná o jakýsi systém islámského náboženského práva pocházející ze 7. století, sekundárně však o právní odvětví, vzniklé pro potřeby chalífátu upravující vztah jednotlivce ve společnosti. Stejně tak, jako je u nás trestní zákon.
1. Džihád, který je definován jako „svatá válka proti nemuslimům“ je povinností každého muslima, vůdce i muslimské hlavy státu (chalífa). Muslimští chalífové, kteří odmítají džihád nejsou způsobilí vládnout, neboť toto je v rozporu s právem šaría.
3. Chalíf nemůže být obviněn ze závažných trestných činů, jako je vražda, cizoložství, loupež, krádež, pití alkoholu a v některých případech i znásilnění.
8. Muslim, který se zřekne islámu musí být okamžitě zabit
10. Muslim nikdy nedostane trest smrti za vraždu nemuslima, ale dostane jej za vraždu muslima.
11. Šaría nepopírá a povoluje otroctví, sexuální otroctví. Majitel nikdy nebude potrestán za zabití svého otroka.
12. Šaría povoluje trest smrti ukamenováním, stětím hlavy, amputaci končetin, bičování i za trestné činy hříchu, jakým je např. cizoložství.
13. Nemuslimové nejsou před zákonem stejní, jako muslimové.
15. Nemuslim nemůže dědit po muslimovi.
19. Za homosexualitu je okamžitý trest smrti.
20. Neexistuje žádný věkový limit pro manželství s dívkou. Manželská smlouva se může uzavřít kdykoliv od narození dívky a naplnit se může již od 8 let věku dívky. Od 9. roku věku dívky již může být manželem vyžadován po této manželce sex.
21. Pokud se manželka stává vzpurnou a odmítavou, ruší se tím povinnost manžela starat se o ni. Dále mu to dává právo ji bít a případně násilím ji držet ve společném domově.
23. Neexistuje žádné společné jmění manželů, ani společný majetek. Stejně tak nepřechází majetek manžela automaticky na manželku po jeho smrti.
27. Muž smí mít sex s otroky a ženami zajatými v boji. V případě, že je zajatkyně v tu dobu již vdaná, její manželství je tím zrušeno.
28. Svědectví ženy před soudem má poloviční váhu, než svědectví muže.
30. Aby žena dokázala znásilnění, musí k tomu mít 4 mužské svědky.
34. Je povinností muslima lhát, pokud se jedná o povinný účel. To znamená, že v zájmu dodržování islámského přikázání, jako je džihád, kdy musí muslim lhát nesmí mít žádné pocity provinění, nebo hanby s tímto druhem lží.
Zbytek na:
http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles...
Nechceš to už konečně přestat cpát i tam, kam to vůbec nepatří???
Už tu skoro není žádné téma, kde by člověk nenarazil na ty vaše vzájemné bojůvky :-( K tomu ještě věčně se stáčející k islámu... Jako by tady toho už nebylo dost :-(
Být Václavem, tak to tady bez milosti důkladně promažu, protože tohle je fakt dost už i na mně :-/
Na reakci Václava čekám MARNĚ už skoro 3/4 roku...
Hmmm, takže se teď čeká co za "akci" konečně spustí palmovka... No, abysme se pak nakonec nedivili všichni :-/
To je přece takový to tits for tats :-)
Na ojedinělou tulačku použij pastičku. Kočka přijde moc draho.
http://www.zbozi.cz/vyrobek/pasticka-na-mysi...
Jako návnada se nám osvědčil opečený chleba. Lovili jsme ji hodně dlouho, vším ostatním pohrdala.
S chytáním myší je nejlepší počkat na zimu.
Před myší díru dáš žiletku ostřím nahoru a tak o půl metru dál mrkev.
A potom už to půjde samo: myš vykoune a zakroutí hlavou se slovy: mrkev v zimně? hm , hm, hmmmm....
pujčim ti brokovnici ale musíš se trefit:-)
Betonem bych se neoháněl. Určitě tam jsou stoupačky. Nejlepší je pastička, případně jed, ale pak může někde zůstat a smrdět.
Jinak je otázka, u koho je myška teď a zda se ještě vrátí. A taky jestli je sama. Možná by se to mělo nahlásit na BD nebo SV a podívat se na to pořádně, abyste nakonec nelovili potkany. Ono to jednou myškou nemusí skončit.
Myš je malá a když bude smrdět, tak nejvýš 3 dny a to se dá zvládnout s pohlcovačem pachu :-)
Chachacha...
To je vidět, že si ještě nikdy neměl chcíplou myš zaraženou za zadní nohou gauče.
Tak myš nebyla chcíplá, ale brutálně zavražděná. Cožpak nevíš, že si kočky ukrývají zásoby na zimu?
Copak v gauči. Ale my měli myš, která vlezla do elektrického sporáku, tam dostala "babu", její tělo se omotalo okolo nějakého toho elektrického vodiče. Dlouho jsme na to nemohli přijít. Takže když jsem nakonec sporák rozebral a našel jí, byla vysušená na troud, takže jsem ji musel odlomit. Ale smrděla furt.
Vím kudy přišla. Nejspíš tu díru za dřezem vyfouknu pěnou a bude klid.
To časem prokousají. Tenhle experiment mám za sebou.
Skleněný střípky do pěny, mně se osvědčily.
To je trochu ostuda, když hraboš neví, jak na myš :-)
Hele a jak bys lovil člověka? S Jindročíslem to je jednoduchý, stačí nastražit kachna či haxnu a Plzní. Radku dostaneš na mrkev. Ale jak mám, sakra, vědět co má ráda ta moje myš?
Pokud je to běžná myš, tak stačí do pastičky kus chleba. Běžná myš je šedá a má krátké tělo a dlouhý ocas. Pokud by to bylo něco jiného, je třeba sortiment rozšířit.
Nicméně ve městě hraboše neočekávám (tohle není žádná narážka), stejně tak hryzce ne. Krysu už vůbec ne a potkana bys snad poznal.
Takže jestli je to ještě aktuální, tak koupit pastičky, napíchnout kus chleba, nastavit je opravdu na kraj (aby to místo chytání nekrmilo) a čekat.
Jed je účinný, ale nepůsobí hned. Myš chcípne někde zalezlá a může smrdět. Navíc je problém s domácími mazlíčky. Taky je třeba toho nesypat moc, protože myš je hamoun a než chcípne, odnosí hodně granulí někam do zásoby. Neosvědčil se nám jed v prášku, který se sype do potravy. Osvědčily se růžové granule. Myš je pozře a následně vnitřně vykrvácí.
Je dobré pastičku zbytečně neohmatat rukou. Pokud nebude odchyt úspěšný, tak pak ty růžové granule a doufat, že myš chcípne někde hodně daleko. My je máme na chatě ve sklepě stále a když začnou mizet, víme, že je problém a máme nastražit pastičky.
Výhoda těch růžových granulí je to, že to žere všechno bez rozdílu. Takže pokud se pastičky nebo zvolená nástraha neosvědčí, je to možná lepší, než provádět výzkum, co danému hlodavci chutná.
Do hromady dřeva se mě na chatě nastěhovali hadi, snad zmije.
(někde jsem četl, že tzv. "hadovník" si lze i ´postavit´)
Od dubna do konce teplého podzimu tu jsou myši vzácné/vzácně (-8
Kuna na půdě (samec) je lepší. Jsem ho léta měla na půdě, choval se způsobně, ani bych o něm nevěděla, kdyby občas v seně nebylo vajíčko :)
Pak mi ho někdo otrávil, jsem ho našla mrtvýho v průjezdu, nahoru už se nedostal. Nádherné to bylo zvíře...
Trápil jsem ji nedostatkem potravy a kapesného a tak se z ní stal prachsprostý ekonomický migrant.