To je podle mě špatně. Zkusil bych částečně vyfouknout, promasírovat, aby si to sedlo, a znova nafouknout.
Děkuji, tohle jsem zkusila a problém stále přetrvává... zkusila jsem i sundat pneumatiku i duši a znovu nasadit a nic.
A máš to nasazené správně ? Nenasazovala jsi pneu při úplně nasunutém ventilku ? To by pak patna pláště přes duši nemusela sednout do ráfku a tam by mohl být problém.
Vypusť luft, zaraž ventilek tak ze tří čtvrtin do ráfku, sleduj, jestli si líp sednul plášť a pak ventil povytáhni a gumu nafoukej.
Pokud by ventil nešel zamáčknout, je to jasný. Opatrně znovu zout a správně nasadit.
Začít od ventilku, nasadit kolem něj plášť, když je zaražený do ráfku, nasadit zbytek pláště, urovnat, povytáhnout ventil, nafoukat. Pak už by neměl být problém.
Je. Ventilek je potřeba prostrčit otvorem v ráfku, pak by to mělo přestat.
To je dost nahovno rada, když nenapíšeš, z které strany.
Ahoj, děkuji všem za reakce.
Pneumatiku jsem přehodila už asi 5x, dávala jsem pozor na všechny výše zmiňované detaily a pořád nic. Zkoušela jsem, jestli si to nesedne (cca 12 km) a taky nic. Funkčnost jinak v pohodě. Mám tomu dát ještě víc, nebo to raději hodit do servisu? Nemám žádného známého cyklistu :)
Divný. Možná blbá otázka. Je to vrzání skutečně od pneumatiky ? Není to jen nějaká shoda náhod a nevrže, nedře a necvrnká tam něco jiného a nevypadá to jen jako vrzání pneu ?
Co brzda, neškrtá si ? Nebo plastový kryt za kazetou, chránící dráty. Vrže jen při zatíženém kole, nebo i když kolo otočíš kolečkama vzhůru ?
Vrže jen při zatížení, kolem vzhůru je to v pohodě. Jedná se skutečně jen o jedno cca 15-20 cmm dlouhé místo na pneumatice (pod?), protože to vrže i v případě, že je zmáčknu rukou.
Zajímavé.
Zkus napsat odkud jsi (město). Třeba se tu najde nějaký dobrodinec, který se na to podívá a poradí co s tím.
Jestli jsi z Prahy, stačí říct, můžu se ti na to mrknout. Ale buď hned zítra, nebo až příští týden - od čtvrtka jsem pryč.
Jinak jako závadu tipuji patku pláště nad tím tlustým místem okolo ventilku (což už tu zaznělo), posunutou duši, takže ventilek jednou stranou tlačí o díru v ráfku, nebo duše někde jinde zmuchlaná. Duše se správně nasazuje lehce nafouknutá, aby držela tvar - to by mělo muchlání zabránit.
Ahoj, opět díky za Vaše rady a nápady. Dneska jsem pokračovala v maratonu sundávání a nandávání pneu a po večerní vyjížďce je to zatím v cajku. Neudělala jsem nic jinak než předtím, prostě nechápu. Snad už je ale problém vyřešen :)