Zdravím všechny příznivce elektrokol.
Vzhledm k tomu, že mé srdíčko už není co bývalo a do kopců už nestíhám, rozhodl jsem se přestavět své kvalitní kolo "KHS Crest" na elektro-pohon.
Volba padla na středový pohon, kvůli minimálnímu zásahu do původního kola.
Koupil jsem mizerné kolo s nově nainstalovaným střeďákem 8Fun 350W včetně baterie e-bike na rám za velmi dobrou cenu. Odmontoval vše a namontoval na KHS.
Původní majitel neměl na kole akcelerátor, ani zapojené brzdové páky a tak přebývající konektory ustřihl.
Pídil jsem se na netu po informacích jak to opravit, ale nikde jsem zapojení pinů konektorů ani typu senzorů nenašel.
Nezbylo mi, než koupit na ev-bike nový kabelový svazek, brzdové páky a akcelerátor na střeďák. Jako první jsem ale vše rozmontoval, proměřil a zaznamenal.
Hlavně kvůli tomu, když používám něco primitivního a nemohu si to sám opravit, protože nemám schema. Mohly by též "odejít" senzory, tak abych věděl.
Pro všechny s podobnými problémy nebo bastlíře, co chtějí ušetřit, tady zveřejňuji zapojení kabelů včetně používaných hall senzorů. Mám LCD C961, ale zapojení se s největší pravděpodobností neliší při použití C965. Akcelerátor, kabelový svazek i brzdové páky nejsou nabízeny pro konkrétní LCD, ale pro středové pohony ev-bike.
ev-bike prodává aktuálně pohony s C965 což je vlastně 8Fun Bafang BBS02, ale s mým C961 vše funguje jak má.
Schema zapojení je mnou několikrát kontrolované. Přesto vám na ně žádnou záruku nedám. Ne, že by obsahovalo chybu, ale někdo se splete, přehodí dráty a pak mne bude "pronásledovat". Schema zapojení jsem vytvořil i pro tzv., bez urážky "elektro-blbce". Barvy žil kabelů jsou dle originálu, číslování pinů je mé, aby bylo jasné, který pin se s kterým propojuje.
Snad to bude někomu k užitku.
Jenom na okraj. Opravdu nechápu proč původní majitel něco stříhal,když nemusel.Vše je zapojeno přes spojovací konektory. Asi magor
Nevím zda byl "magor". Asi se mu nelíbily nezapojené konektory, které nebylo možné snadno ukrýt. Zřejmě nějaký jiný způsob myšlení, protože to byl angličan žijící v Čechách. Nicméně mně se to i tak vyplatilo, protože jsem sadu (pominu-li nepoužitelné kolo) koupil takřka za poloviční cenu než novou :).