Zdravím všechny nadšence cyklistiky, hledám kvalitní dámské horské kolo na své příležitostné vyjížďky, které většinou nebývají nikterak dlouhé (kolem 40 km) a zpravidla vedou po silnicích/cyklostezkách. Každopádně ráda jezdím i do přírody a špatného terénu, z toho důvodu vybírám kolo horské s dobrým odpružením. Vzhledem k tomu, že jsem v tomto směru naprostý laik, nemohu se rozhodnout, zda zvolit 26", 27,5" nebo 29" (jsem 175 cm vysoká, váha (nevím přesně) něco přes 50 kg). Doposud jsem byla zvyklá na 26". Jakou geometrii byste mi doporučili? Poraďte, prosím, značku, případně konkrétní model s co nejlepším poměrem cena/výkon (ideálně do 15 tis. - omezený studentský rozpočet :)). Všem děkuji za rady a postřehy a přeju spoustu šťastných kilometrů.
Jako vždy, důležité komponenty alespoň Alivio, lépe Deore. Za 15 tis. koukat po "ročníku" 2014, 2013, nebo zánovním z druhé ruky. Vidlice asi bude spíš průměrná, ale pro tvoje užití a váhu určitě dostačující. Jinak konkrétní značku a model vybírej spíš podle toho, co se namane, bude se ti líbit a bude ti rozměrově vyhovovat, nebývá mezi nimi nějaký zásadnější rozdíl. Leda v geometrii rámu, ale tam se nedá takhle poradit, každému vyhoví něco jiného.