Dobrý den, chci si sestavit svoje vlastní kolo, ale nemám zkušenosti a potřebuji poradit s výběrem dílů. Jsem 188 cm vysoký, chci "29" kola, s kolem chci jezdit do práce (po silnici) a na výlety (polní cesty popř. lesni cesty). Nevím zatím ani jakou značku rámu, poraďte prosím, Děkuji za odpovědi
Taky bych nic nesestavoval....
Takže tomu mám rozumět, že je to zbytečný a mám si koupit nějaký kolo rovnou komplet?
Ano, tak bych to viděl. když nic jiného, tak to vyjde rozhodně levněji.
V tom případě jaké kolo doporučujete? cca do 30 000 Kč
Pokud bych přesně nevěděl co chci, tak bych se sebral a zašel do nějakého slušného obchodu. Trochu bych se pozeptal a hlavně bych si chtěl kolo projet. Pak bych poděkoval a toto zopakoval ještě několikrát. Až bych si trochu udělal představu co mi jak sedne do ruky. V této cenové hladině bych určitě nešel s výbavou níž než Sh Deore.
Nejdřív si obejdi několik větších obchodů, osahej si kola, ptej se, pročti pár diskusí o kolech a vyber si asi 3 kola, která se ti líbí a dej na ně odkaz.
S 30 tisíci nebudeš mít problém vybrat dobré kolo. Snaž se aby osazení bylo ve vyrovnané řadě a nebyly tam větší rozdíly.
To bych netvrdil...
Pokud o tom moc nevíš, nemáš pořádnou představu kde a co hledat, ale chceš jezdit a ne studovat problém kola a získávat znalosti, tak ano, přijde to levněji.
Však kolo se kupuje na skládání a diskuse. Kdo by na něm jezdil,když to tolik stálo :-))))
Poskládaný kolo neznamená rovnou drahý...
Ale ani rovnou levné
Pravda, nějak vždycky zapomínám, že kolo je na montování a debatování a ne na ježdění. Budu se muset nad tím zamyslet, něco dělám špatně :-)
Ještě jsi zapomněl na vystavování na odiv u hospodských zahrádek...
A pivo pít v oblečku šimánooo
Šimsemsi, že u zahrádek bývá nejvíc horáců, pak treků a nejmíň silniček...
Asi to bude tím, že na horáku si uděláš největší žízeň. :-)))
Možná by měli mít cyklisti s MTB slevu na konzumaci píva....:-)
Množstevní?
Třeba každé desáté zdarma. :-)
Ale nesměly by se ty jejich bajky lesknout jak psí..., musely by bejt pěkně zaprasený od bláta, nebo prachu a dresy jejich páníčků by nesměly vonět po Arielu...;-)
Na to se vždycky moc těšíme při našcih jarních a podzimních Chřibech. Přijet na Bunč totálně zasraný od bahna a pozorovat ty navoněné a vyblejskané šamponky na naleštěných kolech... :-))
termín podzimních chřibů už máte? :-)
Tobě to přece může být naprosto jedno. Stejně budeš zase štípat/řezat dřeva, stavět/bourat střechy, porážet/sadit stromy... ;-)))
cožééééééééé? :-D
hele, když to nebude 21. - 22.11., kdy jsem v Havířově
a pak týden po 19. 9., kdy budu mít prý jiné starosti, tak mi to musí vyjít.
svatební šaty už jsem na sobě ozkoušel, pozvánky už máme, tak už není nějak co řešit :-D
Předběžně 17.11.
Jedete si zatrénovat v prvním sněhu? :-)
Zaujali mě tyto kola -
Kellys THORX 10 2015
SCOTT Aspect 910 2013 a 2014, to nevím co je výbavově lepší...
Ještě studuji Apache a GT...
Kellys je ale 27,5.
Ještě je možnost individuální stavby od šikovného stavitele. To je pak lepší a levnější než seriovka.
Jenomže pokud to stavitel bude dělat jako živnost, tak zpravidla ne. Bude dost problém najít nadšence co cizímu poschání díly a sestaví kolo za hubičku.
Nemusí to přímo dávat do kupy stavitel, ale od některých výrobců lze přes obchodníka vybrat rám a jednotlivé komponenty, příp. objednat bez některých komp., které si sám dodám. Tak jsem to udělal i já, + určil jsem si max. cenu a pak zjišt'oval, jestli mě to jsou schopni za ty prachy dodat.
No tak nějak jsem to měl namyšlený :) Akorát nevím do které značky jít, zaujali mě Scott, Kellys, Apache a GT... jenže vybrat :D
Chce to začít u rámu, co třeba MRX? Já mám teda crossovej, ale je super.
http://www.profilshop.cz/mtb-29-3/
Zajímavý, děkuji za tip :) ale chtěl bych něco z těch značek GT, Scott, Apache nebo Kellys, popř. něco jiného, ale musí se zároveň i líbit, což u té MRX se mi to moc nelíbí..
Proč z těhle značek?
On to nejspíš vaří stejný automat ve stejné fabrice někde v Číně. :-)
Jinak Apache nejsou špatné, prý kopie KTM.
Ale než značku, bych si pohlídal velikost (geometrii) a pak takové ty vedlejší díly, na kterých se snaží výrobce ušetřit - náby, někdy brzdy.
U nějakých výrobců si můžeš i osazení vybrat - např. Spyder, Maxbike...
U GT,Scotta atp. ale musíš počítat s tím, že platíš značku a pokud chceš od nich dobrej rám, musíš si připlatit.
Stejně se to všecho vaří na Thajwanu skorem v jedné fabrice...
Ale jen tak dál, konečně někdo kdo přichází s konkrétním nápadem :)
Pokud bych vybíral 29" MTB za 30 tisíc, tak by se mi docela líbilo RB.
http://www.rb-bike.cz/ramy-kola/97/78/crr-290...
Kvalitní rám, vidlice Epikon, sada Shimano SLX.
Barvu si vybereš jakou chceš, za příplatek jsou možná různá loga, podpis apod.
Ještě zkus napsat, v jaké cenové hladině se pohybuješ. Za desítku nic smysluplného nesložíš, za třicet už se o tom dá uvažovat.
Já když teď tak platonicky koukám, co bych eventuálně chtěl, vyberu kolo, koukám, co bych vyměnil hned a co bych kvůli ceně nevyměnil, ale sralo by mne to tam, tak mi vychází, že skládané kolo může být dobrá volba. Na začátku připlatíš, ale od prvního šlápnutí máš přesně to, co chceš.
Presne tak :) no do tech 30 000 Kc.
Dneska jsem ve SKI TRADE u bazénu viděl pěknýho hardtaila za 40 a fulla za 50 litrů. Obojí s maličkou dvojkou vepředu a jedenáctkou (netušil jsem, že už jsme tak daleko) vzadu a na devětadvacítkách kolech.