Ještě že zatím páni inovátoři nevymysleli rozměr 28,25 aby měli zas co lidem vnutit :-))
Řekl bych, že to bude úplně jedno. Ať se někde projede na obojím a to, co jí padne líp do ruky, ať bere.
Tyhle nuance řeší spíš ten, kdo ví, co od kterého rozměru očekává a jak jej kde využije.
Já měřím skoro 160 cm a mám v současnosti 15,5.
:-))
Jeden o koze, druhý o voze :o)))
Už si viděla rám 29 nebo 27,5?!? :o)))
Neviděla, ale když píše jako jediné kritériun výšku postavy...:-))
Jo tak to jsem také nepochopila a docela mě to pobavilo :o)))
Neboj, za chvíli přijde magic a navrhne motor.
(Si teď říkám, zda bylo založení této rubriky bez bližšího návodu, jak položit dotaz, tím nejlepším tahem:-)).
Každopádně tazatel má možnost druhého pokusu v diskusi.
S výškou osoby se zejména spojuje velikost rámu. S velikostí rámu se spojuje velikost kol až u tak malých rámů, že se tam velká kola nevejdou. Takže spojitost mezi velikostí osoby a velikostí kol sice je, ale nijak těsná.
Pro osobu 162cm vysokou lze pořídit kola jak 26", tak 27.5", tak 28" i 29". Záleží na typu kola a požadavku na váhu a obratnost kola.
Klidně 26". Možná si nebude připadat úplně in, ale tak malá dáma ocení spíše lehčí a obratnější kolo. Krom toho, 26" je pořád nejlevnější, je jich asi největší výběr a je na to i nejlevnější spotřebák (gumy, ráfky, případně vidlice), takže za stejný prachy dostaneš kvalitnější kolo.
S tím největším výběrem už to není až takové. V obchodech převažují 29 a doplňují je 27,5" Těch 26 kol je už výrazná menšina a některé značky, jako třeba Merida už s nimi končí.
Ahoj, zkus se mrknout na kralovstizen.cz, holky tam umí celkem dobře poradit.
Kolega ale nevybírá kabelku, nevaří buchty a asi ani nemá problémy se sexem ;-))
Co ty víš, proč shání to kolo :o)))
Radko, napsala jste to za mne :). Jen mě mrzí, že někteří začínají hned napadat nebo zesměšňovat.
Klííííd, ronda to nijak zle nemyslel.
Ale myslel, a jeste mnohem hur. Ty ho neznas.
A co tam tak dobrého a užitečného poradily v tom království?
Zkuste se mrknout napouzitakola.cz, já si tam vybrala a vše bez problémů. A asi by bylo lepší, aby si žena kolo sama projela, jestli ji celkově sedí.
Takhle otravnej votrapa už tady dlouho nikdo nebyl.
Bude jezdit v burce nebo hidžábu, to je dost zásadní