Jedna aktuální informace ohledně sbírky oblečení pro Nepál.
Dnes jsme se dozvěděli, že jsme schopni poslat na adresu nepálské nadace humanitární pomoc, kterou není nutné proclívat. Tato výjimka platí ještě asi týden, takže SBÍRKA oblečení a dalšího potřebného vybavení musí být opravdu RYCHLÁ.
Věci se musí sejít v Namche /Heydukova 6, Praha 8/ nejpozději do pondělí 25.5.2015 do 10:00 hodin, abychom je stihli odvézt na letiště a do termínu doručit do Nepálu. Podle konzultací s nepálskou stranou jsou potřeba tyto věci:
- OBLEČENÍ PRO DĚTI (od malinkých batolat až po náctileté)
- OBLEČENÍ PRO DOSPĚLÉ - tj. od malých věcí až po evropskou velikost L - a to: trička, prádlo, ponožky, teplákové soupravy, fleecové mikiny nebo vesty, případně nepromokavé bundy nebo kalhoty.
- BOTY - tenisky, sandále, pohorky - maximálně do evropské velikosti 8/42
- dětem pro radost (na doporučení od Radky) - omalovánky, pastelky, pexesa, příp. malé balení puzzle nebo nějaké drobné hračky.
Toto všechno je možné doručit do Namche ČTVRTEK - PÁTEK 9-19 hod. nebo sobotu 9-14 hod.
V pondělí ráno to zabalíme na odvezeme a letiště.
Předem děkujeme za jakoukoliv pomoc.
Namche team
http://blog.namche.cz/?p=3756
tak snad to tam užijou i když mi to přijde jako kokotina posílat hadry přes půl světa, když vedle je Bangladéš, kde je kvantum továren, kde by to šlo nakoupit za pár šupů. Mám osobní zkušenost z povodní 97, kdy se další rok vyhazovalo mnoho pytlů s oblečením, co se vybralo jako pomoc v Německu. Lidi to prostě nechtěli i když řada věcí byla prakticky nová.
Taky mi to přijde divný, ale nemusím být vždycky ten nejchytřejší, asi budou potíže s dopravou z Bangladéše.
Přečti si ten blog. Prý tam mají agenty, tak snad ví o co si říkají.
Četl jsem, že budou rotovat zdravotníky a asi mají v letadle kapacitu, tak tam přihodí i nějaké další pytle.
Pochopitelně, vozit hadry z Evropy je nesmysl, ale to "dobro" je hodně vidět.
Ještě efektnější je uspořádat sbírku hraček, děti - dětem, jedinné oko nezůstane suché, uspořádá se v tělocvičně školy výstava, co všechno děti darovali svým zemětřesením postiženým vrstevník, pár týdnů se to bude skladovat, protože na přepravu nejsou kapacity, a pak se to ekologicky zlikviduje, protože přiznat, že to bylo k ničemu by ta dětská srdíčka polámalo...