Zdravím, podařilo se mi o šutr rozříznout bok nového pláště. Díra je velikosti asi 0,5cm. Lze plášt' opravit, třeba záplatou na bezdušáky?
http://www.kupkolo.cz/lepeni-ferdus-bike...
Předem dík za radu.
Moc to nestojí,můžeš to zkusit.Technicky tomu nic nebrání.
Jehlou a nití to předem sešij a pak přes to případně dej tu záplatu, nebo to jen zapatlej lepidlem proti vodě a špíně. Jde o to zpevnit tu látkovou kostru, aby se to nerozlézalo tlakem duše.
Pokud je nařízlá i kostra,dal bych nový plášť.
Mno zalepil jsem to flastrama z obou stran, tak uvidíme...
Sakra, chlape, kudy to jezdíš. :-)
Lepší by bylo nejdřív to prošít, ideálně slabým rybářským vlascem, a na to pak dát tu záplatu.
Dratev (ví ještě někdo, co je dratev?) by byla lepší, neb vlasec ´řeže´.
Jenomže spíš potkáš tichého blázna než prťavce a brašnáři snad už i vymřeli.
Dratev ? Otec Dratev ?
"Okove, ty přece pocházíš z vynálezecké rodiny. Tvoje matka Štoudev, otec Dratev se do naší slovanské historie zapsali skvělými vynálezy. Tak běž, a vymysli něco také. Pokračuj v rodinné tradici chlapče. A když tu bednu vymyslíš, můžeme ji nazvat po tobě. Okov … Rakev – no není to špatnej název. Tak běž vymejšlet."
Cestou necestou :-) No jo, to jsou ty blbý ostrý šutříky, který se povalujou na stezkách. Musím si příště dávat víc majzla, ty boky jsou fakt papír. Ty kevl. Marathony měly v tomto směru lepší ochranu. Zkusil jsem to zatím bez šití,tak uvidím. Měl jsem trochu obavy, abych to tím šitím ještě víc nerozedral.
Tohle mě nenapadlo, zrovna mám doma skoro nový plášť a dumám jak to vyřešit (silniční, takže je tam vyšší tlak a "běžné" postupy nestačí). Mám doma 0.2 ocelový drát, funguje jako nit, dám to tam a snad to zafunguje.
Vystřihni "záplatu" z pasty na zuby a podlož to. Vyplatí se mít něco podobného i v brašně s nářadím, umožňuje nouzový dojezd. Když člověk nemá záplatu, dal jsem tam jednou izolepu ve 20 vrstvách a jindy zase složenou stokorunu.
Samozřejmě je potřeba to ještě minimálně podlepit právě tou sadou na bezdušáky.
Toto je velmi dobry napad, bude sa naozaj hodit na nudzovy dojazd.
Dá se použít i "flek" na lepení duší. Na silničce jeden kvůli tomu vozím. Je sice fajn mít dvě náhradní duše, ale když je "ďura" v plášti, tak jsou k ničemu. Ale tehdá jsem si i tak pomohl, prohledal jsem odpadkový koš, našel kus kartonu a ten zafungoval - dojel jsem... :)
Kamaratovi sa predral plast zboku pri rafiku a tam sa flek nedal dat. Musel ist asi 4 km pesi do najblizsej dediny. Ale viem si predstavit, ze s toho tenkeho plechu by sa neico dalo vytvarovat na dojazd. Asi by sa dala pouzit aj plechovka od piva. Uz aj idem z nejakej plechovky vystrihnut tak 5x5 cme a odlozim do tasticky s naradim.
...plech musíš eště podložit kouskem staré duše kvúli prodření a defektu!!!
Ten flastr na duše jsem právě použil a vydrželo to ještě 80kiláků. Náhr. duši vozím radši vždycky s sebou, hlavně na delší vyjížd'ky. Jednou se mi to už vyplatilo, když se duše natrhla u ventilku. Asi by mě hodně nas..štvalo, kdybych kvůli tomu musel vyjížd'ku ukončit někde v Tramtárii a shánět odvoz....
Když se mi to přihodilo, zalepil jsem duši a podlepil díru v plášti obyč. flastrem na duše. Trochu to vylezlo a udělala se tam bublinka, ale najel jsem s tím ještě asi 80km, aniž by se to nějak zhoršovalo. Ted' jsem pro sichr k lepení na cesty přihodil i pár záplat na bezdušáky.
... na druhou stranu - když tam narveš trávu (nevhodné v zimě), dojedeš (prý) také
Netřeba nic lepit, zašívat, bát se cestou ...
...taky kus z PETky, kterých se válí všude, se na podložení hodí....
Tak v tom případě se jenom posouváme do roviny "potřebuji nůž". Teď vozím 2cm Opinel (původně koupen z úplně jiných důvodů), ale dřív nic.
...ani moc ne- vhodnou velikost podložky si vyrobíš doma a šupneš do lepení. Pak nemusíš nejenže vozit nůž, ale ani shánět "něco" na podložení (i když mně se toto stalo jen jednou za celý bikový život a to v Bulharsku a zrovinka jsem sebou prvně vezl náhr. skládací plášť, takže nebylo co řešit....
Lidi, já mám dojem, že si chcete asi nabít huby. V tom případě vřele doporučuji takto opravený plášť na přední kolo ?-)))
Přece nebudeš přezouvat nepoškozený plášť, zvlášť na zadní, takové dřiny a zašpinění od řetězu :-)
Proč nabít huby? Proč pláště přehazovat? Jedná se přece jen o tom nějak dojet.