Tak jsem na to docela zvědavá
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/366953-mapy...
Doufám, že k lepšímu. Mohli by ke Slovensku přidat turistickou mapu všech okolních zemí, pro začátek alespoň Polsko, Rakousko a Sasko.
Pár dní to asi zase bude o nervy, než si člověk na změny zvykne.
Ale uvidíme...
Pokud by tam opravdu přidali podrobnější mapy zahraniční, tak bych ani vylepšení funkcionalit nepotřebovala.
Podrobnější mapy v zahraničí už máš dávno třeba na Bikemap.net. Navíc seznam evropu předělal už před časem, teď to jen rozšíří o svět.
Protože jen přebírají mapové podklady z OSM, (stejně jako Bikemap) nemohou toho zase o tolik víc zobrazit. Záleží v podstatě jen na tom, kolik toho z OSM vytáhnou a vykreslí.
Pro zajímavost, testovací "pašerácká cestička" přes hranice, rád tudy jezdím na kole. Na Bikemap je, tak uvidíme, zda někdy bude i na seznamu.
Nejsem v tom žádný expert, tak doufám, že jsem příliš neblábolil.
Podrobnější jsou než bývaly, ale já bych přivítal značení turistických a cyklistických tras jako je v naši cykloturistické mapě. Jsou tam sice čárkovaně vyznačeny nějaké stezky, ale vůbec se nedá odhadnout zda schůdné nebo dokonce i sjízdné.
Docela dobrý a asi použitelný.
Koukal jsem na pár míst a mám docela pochybnosti o značení obtížnosti cest MTB. Docela by mě zajímalo kdo to tvořil, něco asi odpovídá, ale u některých mám pochybnosti o soudnosti toho co to třídil :-) na stupnici 0 - 6, protože na některých 0 jsem hodně funěl, na 1 jsem to pracně lámal a na 2 jsem už i občas zastavoval a slézal, neumím si představit 4 :-)
ale jako celek asi dobrý.
Já vím, že se to dá najít na jiných servrech, ale já jsem si tak nějak zvykla na mapy.cz.
Mě děsně nebaví pronikat do všech možných programů - v oblasti (tady mapy) si zkrátka něco vyberu a do ostatního lezu jen v krajní nouzi. Mám vyslovený odpor k tomu pronikat do různých softwarů a zjišťovat co umí a jak fungují.
Přiznám se, že než bych hledala na jiném mapovém serveru, tak si radši dojdu koupit mapu papírovou :o)))
také jsem celkem zvědavá
Taky je používám.