Se sněhem jsem se ještě nerozloučila, ale jaro za dveřmi mě nutí přemýšlet o nějakém realizovatelném cestování. Zatím se mi podařilo uskutečnit pouze iluzi daleké cesty.
Po rychlém rozhodnutí jsem vyrazila "taky" směr jihozápad, do Srbska. Kdysi jsem Srbskem projížděla k Egejskému moři a dnes ve…
No tos mne tak kráááásně dostala... :-)))))
Já jsem takhle za jeden jediný den cestování na kole pobyl chvíli v Srbsku, chvíli v Žilině, i v Doksech jsem byl. Jen ten Mácháč jsem tam nenašel.
Za hodinu jsem schopná dojet z Plzně přes Písek na Lipno a zpět.
U nás je to mnohem složitější. Pokud chci jet vlakem do Prahy, musím dvakrát překročit státní hranici, pokud do Liberece, hranici překračuji hned 3 x. (Na kole by to bylo dokonce 5 x)
Tou světovou stranou? :)
Bod za odvahu napsat první komentář k mému bláznivému výtvoru, úniku od reality. Na začátku byla jen chuť se projet trochu do rovin a napadlo mě Srbsko a pak se přidalo pár asociací. Ty vlny byly nečekaným bonusem, nádhera.
Jj, i tou. Protože pro mne jsou všechny správný směry na jihozápad, ať jsou kterýmkoliv směrem, chápeš? :-)
Možná. Jih a jihozápad jsou všeobecně lepší směry, ale ráno by měl dodat energii východ.
Od východu nic nečekám, ani poránu. Leda tanky, lži a nesvobodu. A o to fakt nestojím, to už jsem zažil. Asi většina tohoto národa se jich nemůže dočkat, aspoň podle toho co píšou říkaj a dělaj. Jejich volba, ne moje. Ale až ty tanky pojedou, od východu, já nebudu čekat a dám ten jihozápad. Hledat zemi, kde si svobody vážej. Možná to bude trochu delší cesta...
To jsme dva :o)))
Navíc když jsem zjistila, že nejde o Srbsko dolena jihu, tak jsem si to nejprve spojila se Srbskem u Karlštejna a nedokázala jsem pochopit, kde tam je jaký rybník.
Až fotky mě vrátily do toho správného Srbska :o)))
Myslím, že jsem v tomhle Srbsku také byl. Kromě toho jsem ale byl v Mnichově ( u Domažlic) v Katovicích ( u Strakonic) a chystám se do Petrohradu, kde místo Zimního paláce a Aurory mají chmelnice a blázinec. Jo a do Španělska si odskočím každou chvilku. A že nekecám- viz foto.
To je přesně ono :) Na té 2. fotce je nějaký žert, Španělsko jsem na mapě nenašla.
Když tady řešíme ta jména obcí či osad, u nás ve Výběžku lze udělat tři tematické cesty:
1. Šlechtická:
Panský - Knížecí - Hraběcí - Království - Císařský
2. Po křestních jménech:
Karlín - Markéta - Leopoldka - Ludvíkovičky - Vilémov - Mikulášovice - Tomášov - Janovka - Jiříkov - Filipov
3. Stromy:
Lipová - Krásný Buk - Krásná Lípa - Jedlová
Nejspíš jsem ještě na nějaká místa zapomněl.
http://cestovani.idnes.cz/svetove-cesko-0d9-/po...