14. července 2014 jsem se na kole z Litoměřic přes Nakléřov a Petrovice zatoulal až do Pirny. Při návštěvě infocentra mi padla do oka brožura „Offizielles Elberadweg Hanbuch 2014", která zde byla zdarma k dispozici. Doma jsem ji prohlédl a řekl si, že by nebylo od věci trasu projet. Koncem…
Zas ty teskné touhy po dálkách, touhy vidět Labe v celé jeho šíři, zas nestihnu nedělní oběd na dvanáctou ...
Nedělní oběd na dvanáctou?!? Já právě dosnídal (je 11:58)... :-))
Zrovna když bylo na hodinách zhruba tolik, co ukazuje čas tvého příspěvku, říkal jsem ženě, že stejně musíme do toho Hamburku jet, že to široké Labe musím vidět.
Labe je fajn, ale mě se stejně nejvíc líbily ty velké lodě. Jen se tak majestátně šine po hladině a když jsem jel po břehu 30 km/h, tak jsem ji zdaleka nestíhal. Prostě nádhera. A remorkéry, které loď přebírají při vjezdu do Hamburgu jsou kolem ní jako hračky.
Trasu Praha - Cuxhaven jsme jely koncem loňského září. Pěkný výlet. V Hamburku kromě velkých lodí i kolesový parník. A u Kugelbake loď, kterou nedokážu zařadit. Nevíte někdo, co to je?
Plovoucí (na mělčině neplovoucí ...) jeřáb, asi někde budou stavět další větrnou farmu.
Lákáš :-) tu brožuru mám doma taky....
Na dnešek jsem si nastřádala několik blogů a mezi nimi byl i ten tvůj. Musím říct, že už při čtení jsem dostala šílenou chuť na jogurt. Ale né na ten náš, na ten výborný německý... A na ten jejich buttermilk...
A docela závidím, že jsi takhle jednoduše sehnal místo ve vlaku. Já se zatím pokoušela jen do Drážďan a do Vídně a bez výsledku...
Ale třeba se mi také jednou poštěstí...
Nemůžeš mít všechno. My máme ty tvoje oblíbené mléčné výrobky pravidelně a často, ty jsi zase v Hlavním městě a můžeš jezdit metrem. ;)
Toho se ale nějak nenajím :o)))
Ale mě aspoň ty jejich jogurty a buttermilk nezevšední :o)))
Ještě bych doporučil jejich tučný tvaroh. Je lepší a levnější než u nás.
A hlavně, to je tedy mimo tebe, teewurst, ale pokud možno Rügenwalder Grob, ten je nejlepší, zvláště v kombinaci s bílým pečivem. Nejlevnější tedy není, ale není v našich českých obchodech nic srovnatelného.
S tou jízdenkou to asi byla klika a proto jsem dlouho neváhal. Letos se tomu chci vyhnout a pojedu okolo ČR.