Zdarec vespolek. Ježka do krku vidlice jsem dosud nenarážel, pouze posouval při zkracování krku. Ted' mě tato operace bude čekat, tak bych se rád zeptal těch, kteří mají na tomto poli již nějakou zkušenost. Lze ježka bez větších problémů do krku vidlice narazit pomocí "primitivních nástrojů," jako jsou topůrka, trubky apod., nebo je lépe pořídit přímo narážeč? Předem díky za názory.
jde tam i kladivem.Do ježka našroubuješ starší šroub a naklepneš ho tam.Ale pomalu a´t ho nezarazíš moc hluboko.
Jak říká chopper - ale chce to opatrnost nejen v té hloubce, ale i v tom, že to velmi snadno můžeš zarazit křivě a napravit to už nejde, leda ho pak tam vrazit hluboko a nad něj naklepnout nový.
Lepší je samozřejmě narážeč, klidně v provedení hobby, anebo to vzít a nechat si to narazit v servisu - obvykle na počkání, cena tak 20 - 40 Kč.
Nedávno jsem to dělal a i křivě naražený jde v pohodě vyrovnat:-) Tedy mně šel a to jednoduše, stačilo vzít šroubovák a na stranu která byla výše se kleplo a bylo hotovo.
Nic na tom není a servis je z tohoto pohledu naprosto zbytečné navštěvovat.
Měls kliku, já ho jednou - napoprvé - při vší opatrnosti narazil křivě, takže jsem pak raděj koupil narážeč z Kupkola, s tím to je pohodička :-)
Docela pálka na to že to použiji jednou za 10let:)
bo radši narazit ježka Jihlavského,))
Ale fuj....Ježek bodne... ale do ledvin :-)
Ono nejde jen o naražení ježka. Ale jestli bude dávat novou vidlici (jak píše jinde), je také potřeba nalisovat spodní misku řízení. Tam už to chce trochu zkušeností, aby byla rovně a neponičila se ložisková dráha. A to nemluvím o tom, že někdy bývá potřeba dosedací plochu misky také zafrézovat.
Zkrácení krku už je pak hračka.
Dá se vyřešit i takto- http://www.koloshop.cz/hl.-slozeni-jezci-a... pohoda, vyzkoušeno :-).